Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beata ale zrobią Ci frez jaki chciałaś?słuchaj jak u nich zamawiasz to zastanów się nad łączeniem ościeżnic-( pion z poziomem) ja bym teraz zrobiła pod kątem 45 stopni,bo podobno z czymś jest lepiej mówił montażysta.

Moi sąsiedzi też mają z Korony drzwi i wiesz,one sa śliczne,ja narazie jestem zadowolona bardzo.Oni podobno są elastyczni,ale przecięz oni mają ramkę bez frezu w swojej ofercie teraz sobie przypomniałam.

No i teraz przyszedł czas abym zastanowiłą się nad listwami przypodłogowymi!!!

Pestko ale wiesz na koniec spytałam się tego schodziarza i co chyba ładniej jak te ścięcia są równe i się dało.A najlepiej ,że jak oni robili, to ja obok nich w jadalni tłumaczyłam synowi mnożenie ułamków . W pewnej chwili powiedziałam ,że zawsze trzeba się zastanowić,przeanalizować temat, robić dokładnie i dodałąm widzisz panowie po dokładnym przemyśleniu tematu też znaleźli sposób,a mogła być kaszana:lol2:

Boję się chodzić po tych stopniach szczególnie na górze,że się coś odklei itp.

Na pietrze oni łączyli swoje deski z moimi podłogowymi deskami i tam nie kładli na beton tylko,no zaraz pokaże.Tam były przerabiane wysokości schodów ,aby przy zabudowie antresoli było lepsze wejście

Po lewej jest zabudowana antresola taki otwarty ciemny TV pokój dla dzieci

DSC02320.JPG

Aha i złożyłam też ikeowską konsolę w kolorze dębu,kurczę wygląda ona jak obłożona fornirem,więc może taka jest.

Jest za 149 zł na wyprzedaży w kąciku promocyjnym i podobno tylko jest w Jankach jeszcze..Ja kiedyś kupiłam 2,bo to żadne pieniądze,będę chciała obciąć nogi i ją obniżyć,jest szeroka około 180 cm,więc zrobię z niej w pokju zabwa szafę pod TV

DSC02387.JPG

Pestko ale wiesz na koniec spytałam się tego schodziarza i co chyba ładniej jak te ścięcia są równe i się dało.A najlepiej ,że jak oni robili, to ja obok nich w jadalni tłumaczyłam synowi mnożenie ułamków . W pewnej chwili powiedziałam ,że zawsze trzeba się zastanowić,przeanalizować temat, robić dokładnie i dodałąm widzisz panowie po dokładnym przemyśleniu tematu też znaleźli sposób,a mogła być kaszana:lol2:

Boję się chodzić po tych stopniach szczególnie na górze,że się coś odklei itp.

Na pietrze oni łączyli swoje deski z moimi podłogowymi deskami i tam nie kładli na beton tylko,no zaraz pokaże.Tam były przerabiane wysokości schodów ,aby przy zabudowie antresoli było lepsze wejście

Po lewej jest zabudowana antresola taki otwarty ciemny TV pokój dla dzieci

DSC02320.JPG

Masz tu stopnie na legarach. Fajnie. Spokojnie, nic się nie odklei.

Nie masz pojęcia jak się cieszę Twoimi schodami. Jechałam dziś do miasta kompletnie klapnięta. Tak mnie jakoś ta wiosna, co niby przyszła i zaraz zniknęła, powaliła. Jak przeczytałam i zobaczyłam fotki, to od razu poczułam się jak nowa.

Pamiętasz jeszcze tę balustradę, którą kombinowałyśmy przy jadalni ? Tę, którą potem Agnieszka na swojej wizualce zmieniała. Jutro, bo dziś muszę spać, wkleję Ci kilka fotek z takimi prostymi czarnymi żelaznymi, kutymi, albo stalowymi malowanymi na czarno balustradkami.

Basiu, CMOKASY. Dzielnie sobie poradziłaś :hug:

Edytowane przez pestka56

Basiu:wave:

Schody wyszly pieknie i dzieki Bogu po wszystkim-widzialam dylemat i zamarlam z wrazenia...Nawet nie wiedzialam co napisac,ale juz po wszystkim i jest pieknie!!!!

BARDZO podoba mi sie kolor scian na gorze!!!!BARDZO!!!!!

A jeszcze BARDZIEJ drzwi:lol2:

ALE BEDZIECIE PIEKNIE MIESZKAC!!!!!

Prawda Gumisiu :wave: Tylko za nic nie mogę Basi przekonać do położenia listw Oraca pod sufitem. Nie lubi i już. A jakby zastosować te najprostsze bez ryflowań i schodeczków, dom by zyskał eleganckie wykończenie na łączeniu ścian i sufitów. Nic, na szczęście to można zrobić za rok, albo kiedykolwiek. Jeszcze ją przekabacę :D

Basia, Korona zrobi mi frez taki prosty. Maz nie chcial waleczka ktory Ty masz, mi w zasadzie egal byloby ale skoro zrobia kat prosty to bajka!

Jutro maja zrobic nam pomiar :)

Juz nastepnym osobom polecilam Pana Roberta :)

Konsola super z IKEA. Ja teraz mieszkam w takim showroomie made by IKEA - wszystko stamtad mamy dlatego strasznie bym nie chciala miec mebli w domu stamtad ale...co tu duzo gadac. Jaki stolarz zrobi mi garderobe w tej cenie co paxy? NIe ma szans. Meble do malego tez beda z IKEA pewnie.

Gdzies pisalas o plytkach do lazienki tych szarych ale w czelusciach Twojego przepastnego komentowania dziennika wszystko ginie. Mozesz napisac jeszcze raz co to za plytki? TO moze ta duza lazienke bym w nich machnela. Choc chcialam zeby byla jasna.

Ten kolor w holu na gorze to jest ten sam co w pokoju malego tak? Caparol z palety tikurilli tak?

Prawda Gumisiu :wave: Tylko za nic nie mogę Basi przekonać do położenia listw Oraca pod sufitem. Nie lubi i już. A jakby zastosować te najprostsze bez ryflowań i schodeczków, dom by zyskał eleganckie wykończenie na łączeniu ścian i sufitów. Nic, na szczęście to można zrobić za rok, albo kiedykolwiek. Jeszcze ją przekabacę :D

O kurcze..Mnie sie listwy bardzo podobaja-sama probowalam meza nakrecic ,aby nasze listwy przypodlogowe odwrocic do gory nogami i dac pod sufitem-bo moje listwy trosze takie ozdobne i duze wiec by sie nadaly-ale ogrom pracy go przerazil.....ALE TEZ BEDE NAD NIM PRACOWAC-TYLKO MEZA TO JA WIEM JAK PRZEKONAC A NIE WIEM CZY JETEM W BASI TYPIE:rotfl::rotfl::rotfl:

No a z innej beczki-czy ta cholerna zima pojdzie w cholere:bash:

W nocy tak napadalo ze w ogrodzie sniegu po kolana:bash:A ja jajca(wielkanocne) :rolleyes:na stol wywalilam-wiosna miala byc!!!!

Monia u Was podobno biało a u nas nic nie padało i nie pada,ale jest zimno

Pestko

MNIE SIĘ BARDZO TE LISTWY PODOBAJĄ,nawet mam takie w obecnym domu w łązience,ale nie firmy Orac,bo ona stosunkowo droga.Mam gipsowe.

Ale do rzeczy na dole tych listew nie mam bo jest pełno załamań i podciągaów,belki w jadalni itp.

Natomiast do chłopaków łązienki i tego przedpokoju na górze...mogłabym ale mam na jednej ścianie obniżenie na ledy i jakbym na to dała to by wyszła kaszana,zresztą cyknę foty.

Dzisiaj przyjechałam na spokojnie schody zobaczyć,wyceniono mi je na 9 tys.+vat. cena obejmuje:

schody z salonu do jadalni

schody na piętro

deska przy schodach z salonu do jadalni

duży gruby stopień na piętrze i 2 cienkie stopnie o gr.deski podłogowej

te legary to robił mi duch jak kładł deski na podłogę

cokoliki schodowe ,ale te poniżej stopni

Beata ten kolor w holu to nie ten co u małego ,u małego z palety Tikurili jest ciemniejszy,a ten to jest kolor co miał iść do salonu ( Lago 60 z Caparola),ale ponieważ był za niebieskawy to pomalowałam pokój starszego.Ponieważ nie pasował do tapety to go pomalowałam na czarno.

Zrobię zestawienie kolorystyczne i ci podpiszę

Gumisiu u nas piździ dzisiaj jak na skrzycznym :)

Basia, może myślisz o listwach z różnymi wygibasami, ryflowaniem. NIE, takie z założenia odrzucam, chyba, że ktoś ma wnętrza wybitnie styl klasyczny z odjazdem w baroki i glamoury.

Orac ma bardzo fajne prościutkie listwy o różnych szerokościach:

ORAC(25x25)-cx133bis_aaee78.jpgORAC(35x35)-cb520_de40fa.jpgORAC(85x85)-c990_c87fbd.jpg

Na pierwszej fotce jest listwa 35mm x 35mm w cena za 2mb 8,24 zł. Mówisz, że to dużo? Ja akurat nic nie wiem o cenach takich wykończeń. Tyle tylko, że są dużo prostsze w montażu niż sztukaterie gipsowe i można to zrobić samodzielnie, co jest dużą oszczędnością.

ORAC-luxxus18_27bogps5.jpgORAC-axxent11_3brljg7n.jpg

Na fotce z kominkiem są załamania ściany, a jednak wygląda znakomicie.

POKAZUJ te zdjęcia, bo może ja o żelaznym wilku...

U nas dzisiaj wieje z północy. Ochyda. Czy my, psia kość, za kołem polarnym na Spitsbergenie mieszkamy ? :sick:

Edytowane przez pestka56

Monia u Was podobno biało a u nas nic nie padało i nie pada,ale jest zimno

Pestko

MNIE SIĘ BARDZO TE LISTWY PODOBAJĄ,nawet mam takie w obecnym domu w łązience,ale nie firmy Orac,bo ona stosunkowo droga.Mam gipsowe.

Ale do rzeczy na dole tych listew nie mam bo jest pełno załamań i podciągaów,belki w jadalni itp.

Natomiast do chłopaków łązienki i tego przedpokoju na górze...mogłabym ale mam na jednej ścianie obniżenie na ledy i jakbym na to dała to by wyszła kaszana,zresztą cyknę foty.

Dzisiaj przyjechałam na spokojnie schody zobaczyć,wyceniono mi je na 9 tys.+vat. cena obejmuje:

schody z salonu do jadalni

schody na piętro

deska przy schodach z salonu do jadalni

duży gruby stopień na piętrze i 2 cienkie stopnie o gr.deski podłogowej

te legary to robił mi duch jak kładł deski na podłogę

cokoliki schodowe ,ale te poniżej stopni

Beata ten kolor w holu to nie ten co u małego ,u małego z palety Tikurili jest ciemniejszy,a ten to jest kolor co miał iść do salonu ( Lago 60 z Caparola),ale ponieważ był za niebieskawy to pomalowałam pokój starszego.Ponieważ nie pasował do tapety to go pomalowałam na czarno.

Gumisiu u nas piździ dzisiaj jak na skrzycznym :)

Basia, ile masz tych stopni? Sztuk ?

To ja Ci powiem ile my zaplacimy za naszych 19 stopni tylko ze u mnie to widzialas jak jest? U nas jest taka nakladka drewniana na stopien.

Aha i złożyłam też ikeowską konsolę w kolorze dębu,kurczę wygląda ona jak obłożona fornirem,więc może taka jest.

Jest za 149 zł na wyprzedaży w kąciku promocyjnym i podobno tylko jest w Jankach jeszcze..Ja kiedyś kupiłam 2,bo to żadne pieniądze,będę chciała obciąć nogi i ją obniżyć,jest szeroka około 180 cm,więc zrobię z niej w pokju zabwa szafę pod TV

DSC02387.JPG

Basiu ona jest fornirowana:) tez ją chciałam ale za długa:( wysłałam privka

OMG, zgubilam sie totalnie.

Basiu, nie wiem czy już pisałam, że u Ciebie jest pięknie :yes: Oglądam regularnie ale tyle się tu dzieje że nawet nie zdążam czasami napisać a tu już kolejne śliczności się pokazują :)

Bardzo fajny pokój synka, schody też wyszły cudnie!!

A pokój małego będziesz też teraz robić?

Basiulka :hug: :wave::wiggle:

Nie wiem co najpierw - ściskać Cię, odprawić taniec, zaśpiewać piosenkę :D.

Cieszę się ogromnie, że udało się wyprowadzić schody. Wyglądają przepięknie http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

I konsolka świetnie wygląda w jadalni, i konik cudnie się prezentuje :D. Ech... aż energia w człowieka wchodzi :D.

Kiedy położą płytki w dolnej łazience na gebericie? :) Nie mogę się doczekać kiedy ją pokażesz :).

Lucka pokój młodszego syna jest pomalowany,brakuje mebli,zekam na łóżko i materac ,z powodu śniegu dotrze w poniedziałek i wtedy będę wiedziała co mu kupić.Biurko z Ikei jest wybrane ,ale jest niedostępne,w całej Polsce .

Możliwe ,że mu dam płytkie Paxy z czerwonymi drzwiami,ale muszę sprawdzić czy nie przytłoczą pokoju.

Ewcia dzięki,coraz dalej i bliżej końca.Dzisiaj sprzątałam garaż,szukałam akcesorii do zawieszania kibelka na gebericie,brakuje mi tej pianki za muszle.

Kafelkarz obiecał w poniedziałek ,aczkolwiek miał wczoraj,ja przełoży to z niego zrezygnuję.