Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basia, pięknie jest!!

Twoja kuchnia baaardzo mi przypomina moją, nawet blat będę miała taki sam, w tym samym miejscu power port pod oknem (i w dodatku ten sam), już prawi moją widzę :D

tylko u mnie blat już chyba po świętach, mam nadzieję że dopłynie ten nieszczęsny młynek....

Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę rychłej przeprowadzki :)

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, padłam wieczorem i jestem teraz. Wyszło rewelacyjnie. Piękny blat i ładnie wykończył kuchnię.

Mam wątpliwość czy ta sprężyna będzie się nadawać. Chyba powinno być coś bardziej klasycznego.

ta jest ładna, ale droga :(

http://www.nokaut.pl/baterie-kuchenne/bateria-franke-diapason-venta-115-0045-926.html

Edytowane przez Spirea

Nie wiem, czy już to pisałam - schody wyszły piękne :) Osobiście się z tego cieszę, zwłaszcza, że pokazując zdjęcia wystawiłaś stolarzowi referencje, których mi brakowało :)

Pójdę za ciosem i proszę Cię o namiar na wykonawcę drzwi wewnętrznych (doczytałam, że to Korona, ale interesuje mnie też punkt, w którym zamawiałaś), blatu, kuchni. Czy mogłabyś na priv podać mi namiary na wyżej wymienione i ceny? Dla mnie takie informacje są na wagę złota... Ja wprawdzie dopiero zabieram się za parkiet, ale już za chwilę będę musiała zamawiać drzwi, barierki, a potem kuchnię (tu na razie mam tylko namiar do stolarza , który robił kuchnię Efilo i Gumisiowej - przyda mi się jeszcze jakiś :) ).

Bateria pokazana przez Spireę jest cudna :) Też mi się wydaje, że sprężyna jest zbyt nowoczesna.

Basiu, cegiełki jakie bedziesz wkońcu dawać? skalna czy ta co ja kupiłam? Możesz Kochana przypomniec mi dokladnie nazwe swojego blatu? i cene za metr lyb jakaś pogladową?:)

Ja za chwilke bedę popijać kawke zapraszam:D

dobra ja szybką kawę bo pakuję rzeczy do auta i przewożę,narazie kuchenne,brakuje nam szaf do dzieci i nie mogę poprzewrowadzać ich :(

Anita to płóomień zimbabwe,a cegła chyba mieszana skalna z kurdę zapomniałam nazwy beżowobrązowa chyba

Basia, pięknie jest!!

Twoja kuchnia baaardzo mi przypomina moją, nawet blat będę miała taki sam, w tym samym miejscu power port pod oknem (i w dodatku ten sam), już prawi moją widzę :D

tylko u mnie blat już chyba po świętach, mam nadzieję że dopłynie ten nieszczęsny młynek....

Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę rychłej przeprowadzki :)

Lucka powodzenia,młynek dojdzie nie martw się ,to jest straszny kolos ,ma dwa rodzaje guzika mat i połysk,fajnie możesz dopasować do baterii,dzisiaj ten przycisk przykręcę.Bateria Twoja też wielka ,jak zobaczyłam Twoją kuchnię to mówię jak moja ,aha ja narazie nie robię drzwiczek do spiżarni,fajnie mi się wchodzi bez drzwi

Basia, padłam wieczorem i jestem teraz. Wyszło rewelacyjnie. Piękny blat i ładnie wykończył kuchnię.

Mam wątpliwość czy ta sprężyna będzie się nadawać. Chyba powinno być coś bardziej klasycznego.

ta jest ładna, ale droga :(

http://www.nokaut.pl/baterie-kuchenne/bateria-franke-diapason-venta-115-0045-926.html

Spireo ta cena to jest wogóle nie do przejścia,nawet teraz wolałabym max.600 zł.Bardziej klasyczne są chyba tańsze,ale taka ze sprężyną fajna bo mój duży zlew mogę opłukać,klasyczne chyba też są z wyjmowaną wylewką.

Moja kuchnia dopiero nabierze wyglądu jak dam cegły,metal nad płytę i okap i coś do okien,baterię muszę dzisiaj wybrać .

Fajnie słyszeć ,że Ci się podoba

Nie wiem, czy już to pisałam - schody wyszły piękne :) Osobiście się z tego cieszę, zwłaszcza, że pokazując zdjęcia wystawiłaś stolarzowi referencje, których mi brakowało :)

Pójdę za ciosem i proszę Cię o namiar na wykonawcę drzwi wewnętrznych (doczytałam, że to Korona, ale interesuje mnie też punkt, w którym zamawiałaś), blatu, kuchni. Czy mogłabyś na priv podać mi namiary na wyżej wymienione i ceny? Dla mnie takie informacje są na wagę złota... Ja wprawdzie dopiero zabieram się za parkiet, ale już za chwilę będę musiała zamawiać drzwi, barierki, a potem kuchnię (tu na razie mam tylko namiar do stolarza , który robił kuchnię Efilo i Gumisiowej - przyda mi się jeszcze jakiś :) ).

Bateria pokazana przez Spireę jest cudna :) Też mi się wydaje, że sprężyna jest zbyt nowoczesna.

Marenwen chwila schody fajne ,ale nie wiem czy był dała referencje,czekam na poprawki korka .Ciekawe czy przyjedzie,poza tym gdyby nie moja interwencja to by ładnie nie było.A stolarz oprócz łądnego drewna i umiejętności przyklejania powinien myśleć-tutaj tego zabrakło.Musisz dokładnie doprecyzować umowę ,ale to napiszę na priva.A z drzwi jestem bardzo zadowolona.

Kochana moją kuchnię też robił ten sam Pan co Gumisiowej i Efilio :) i ceny ma dobre,ale projekt każda z nas sama robiła.On też to robi ,ale nie tak profesjonalnie jak my same.Dam Ci ceny na priva

Basia kuchnia jest idealna :jawdrop: mogła bym się dzisiaj wprowadzić i w niej mieszkać. Jest wielka i przestronna , blatu bardzo duzo a to wielki plus( minus przy płaceniu kamieniarzowi) Bardzo bardzo mi sie podoba, dużo szafek i jeszcze spiżarnia :wave:

Chyba kiedyś wprosze sie na kawke z Ewą i będę macać blaty i coś ugotuje hihii uwielbiam takie kuchnie :rolleyes:

Mam kilka pytań :

- jakie sa wymiary kuchni

- jaki sa wymiary półwyspu i odeległośc do zabudowy

- masz moze zdjęcia łaczeń blatu, bo wygląda jakby cały blat był z jednego kawałka :cool:

Oj, to zaczekam jeszcze z tym zleceniem schodów. Pocieszam się, że moje są prostsze w wykonaniu, bo nie mam zabiegu tylko spocznik. Ale już wiem, że umowę trzeba doprecyzować o sęki i błyszcz.

Projekt kuchni też zamierzam zrobić sama. A przy okazji, robiłaś projekt wykonawczy kuchni w jakimś programie czy na papierze? Przyznam, że ja się męczę przy nim strasznie... No i trudno mi na podstawie rzutów przekonać ślubnego, że to co wymyśliłam będzie ładnie wyglądać...

Będę wdzięczna za podanie cen :) Ślubny na słowo kamień (blat) od razu krzyczy, że za drogo. A przecież jeszcze nawet nigdzie nie pytałam o ceny ;) Twój blat jest absolutnie piękny i chętnie zgapię :)

Moniko sorki:hug::hug:mam problem z mulicytatami.

Myślałam ,że ci odpisałam ,wiem ,że jesteś cały czas ze mną,jesteś moją wierną forumowiczką.

Na łączeniu dali granit 3 cm i to ta wysokość do parapetu.Gdybym zlicowała blat z parapetem byłoby 93 cm,to 900 cm to max,przy 93 cm kuchnia wydawałaby się przy jej wielkości i tym blacie na ciężką.Teraz cokół meblowy przy podłodze obniżyłabym do 12 cm i wtedy bym miała ten cokolik blatowy 6 cm i chyba by to nawet lepiej wyglądało.Mam kilka rzeczy jeszcze co bym zrobiła inaczej może dla czytających będzie to cenną uwagą,a mianowicie

piekarnik niżej o tę szufladę ,albo i nawet jeszcze trochę.U mojej koleżanki zaczyna się trochę niżej niż blat i jest super wygodnie.

Poza tym wizualnie to za zmywarką dałabym szafkę a nie szuflady.

Jak przygotowania do matury !!! nie mogę z domu wyjść za chwilę mąż będzie dzwoinił gdzie jestem ,bo miałąm być dawno,o ktoś dzwoni

Basia - kuchnia jest boska !!! Ilośc blatu imponująca. Ja tez mam sporo blatu roboczego w swojej kuchni i z perspektywy czasu wiem, że to był jeden z trafnych wyborów :yes:

Co do baterii - tutaj masz tańszą wersje tej, która zapodała Spirea ...... Nie wiem jak z jakościa ale wyglad niemal identico

http://www.ceneo.pl/19591335

Ja osobiście mam taką : http://www.ceneo.pl/Baterie_kuchenne;szukaj-franke+maxxis+spray Sprawuje sie bez zarzutów

Pozdrawiam serdecznie :bye:

basiu czyli za parapetem masz pasek granitu 3 cm na ścianie??????

oj wiem ,że mnie ignorujesz;) przecież . bardzo super wyszło. weż baterie ze spręzyną . MI się podoba. pasuje do nowoczesnych sprzętów:)

A matura....... trochę nerwowo się zrobiło. Młody się boi, bo widzi swoje braki. wspieramy jak możemy ...ale samo wsparcie to ało. Więc ciut ciśniemy, ale minimalnie. własnie na zebranie dziś idę:)

pinacolado jesteś:)

Basiu, JEST C U D N I E. Będę lakoniczna, bo dogorywam – temperatura, głowa, gardło i zaraz będzie problem z nosem.

Bateria – nie wiem, czy to Ciebie usatysfakcjonuje, ale ja mam do zlewu Domsjo baterię Hjuvik z IKEA. Dobrze służy i cena też była bardzo dobra, poniżej 600 zl. Nie wiem, czy mają ją jeszcze w ofercie, ale mogę powiedzieć, że jest bardzo solidnie wykonana. Może rozejrzyj się u nich – dają 10 lat gwarancji. Baterie są mosiężne chromowane i bardzo solidne. Widziałam w IKEA niedawno taką nowoczesną chrom + czarny - nazwa coś „Ale...” czy Alo...”. Cena coś koło 650. Ma dwa rodzaje strumienia wody przełączane przyciskiem i ręczny prysznic. Nie mam siły poszukać, sorry.

Oj, wlazłam na stronę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40257946/

aleskar-bateria-kuchenna__0131116_PE285613_S4.JPGAleskär się nazywa, 699,99 zl.

Ona chyba zastąpiła w ofercie tego mojego Hjuvika. Pasowałaby do granitu jak ulał.

DSC02429.JPG

DSC02392.JPG TO tylko żebyś popatrzyła innym okiem

Edytowane przez pestka56

Tej ikeowskiej nie polecam. Wygląda bardzo ładnie, ale pamiętam, że ta wystawiona we Wrocławiu miała już sparciałą gumkę.

Jeśli taki styl odpowiadałby Ci, to ładna jest Esprit we współpracy z Kludi - http://www.hansloren.pl/pl_PL/p/Esprit-Bateria-kuchenna-jednouchwytowa-bialy-chrom-Kludi-568599140/21918

Tylko cena - 930 zł

Basiu,

Wiedziałam, że blat będzie piękny jak tylko zobaczyła próbkę na własne oczy :).

A taka?

http://lazienki-szydlowski.pl/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5/6/568510540.jpg

Źródło

Troszkę ponad Twój limit, ale może warto nieco dorzucić?

DSC02428.JPG

Basiu pytanie mam.

jaką szerokosc ma ten mebel ? co go widze na 1 planie ?

rozumiem ze od wewnątrz są szafki bądz półki czyli głębokosc 60 cm ile jest jeszcze tego miejsca na siedzenie.?

mozesz mi zmierzyc ten prostokąt blat od sciany do konca (do przejscia)

rozumiem ze 3 osoby się zmieszczą ?

Edytowane przez f.5