Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tylko na chwilkę i nie budowlano. :wink:

Wesołych Świąt.

Zdrowia, szczęścia humoru dobrego,

a, przy tym wszystkim

stołu bogatego.

Mokrego dyngusa, smacznego jajka.

I niech, te święta będą

jak bajka!

Żelko ślicznie dziękuję za życzenia, u mnie narazie budowlanka w głowie ,a nie pieczenie ciast :)Dzisiaj odkurzyłam centralnym odkurzaczem większość pomieszczeń, koniecznie muszę strych i piwnicę.Płytę indukcyjną właśnie mi podłączyli jutro jajecznicę robię w końcu na śniadanie :)No i mogę używać wanny i prysznica,wszystko podłączone i zasilikowane :)W małej łazience pojawiły się kafle i nowy kibelek,brakuje jednak szafki i lustra oraz fug,No i miałabym dzisiaj ciepłą wodę,zadzwoniłam do pana i telefonicznie zostałam poinstruowana krok po kroku,byłam szczęśliwa,że tak łątwo poszło,nagle z dołu zbiornika z zaworu bezpieczeństwa woda zaczęła chlustać na wszystkie strony,woda umyła mi podłogę w piwnicy,więc wyłączyłam procedurę podłączenia ciepłej wody,jutro przyjeżdzają ,bo najprawdopodobnie zawór jest do wymiany.Rece mam chropowate,zniszczone bardzo,zdjęcia jutro zrobię i uraczę wszystkich co mnie odwiedzą w święta :)

Basiu, doczekać się nie mogłam dobrych wieści od Ciebie. Mimo tej wody :p My też kilka razy mieliśmy przygody wodne, zalany garaż i takie tam. Bywało okropnie, a teraz wspominamy niemal z rozrzewnieniem. Wszystko dobrze się skończy także u Ciebie, tym bardziej, że... Ty jesteś szczęściara i jak kot spadasz na cztery łapki.

Basiu,

starki padali, ze w tym dniu

slonce skoko z wielgigo szczynscio.

Jo wom zycza gryfnych geszenkow od Hazoka,

kupa maszkietow i by colki swiot Was pszajal!

A w lony poniedzialek

by wszyjskie gryfne frelki lozily ganz mokre!

Takie życzonka dostałam i popycham dalej, bo fajne (choć nie do końca rozumiem), a mokrego poniedziałku życzę tym bardziej, że to na szczęście.

pisanki_B&W.jpg

Rychłej wiosny, a jaja wstawiam black&white,

zgodnie z tryndami na fm

Edytowane przez pestka56

U mnie ciepła woda!!!!pierwszy kompał się najmłodszy ...w naszej wannie,pytał się kilka razy czy jest ciepła woda i wszystko pinstalowane :)potem również w wannie starszy i mąż pod prysznicem,a ja...wróciłam do starego domu po rzeczy.

Mamy problem z szafami,bo w obliczyłam ,że w nowym domu nie mam więcej szaf :(.Jutro będę myślała co tu dalej zrobić.

Poza tym zakupów świątecznych nie zrobiłam i nawet nie wiem co kupić.Mamy gości w niedzielę -siostra i znajomi w poniedziałek,zaproszeni wszyscy na obiad a ja zielonego pojęcia nie mam co zrobić.

Nawet nie mam pomysłu jakiś ładnych życzeń sklecić.

A te życzenia to chyba po Śląsku bo geszenk to prezent

Basia, po śląsku, ale fajne. Ja już wiem, że „frelki” to dziewczyny. Podoba mi się. Może znajdzie się na fm jakaś Ślązaczka i nam przetłumaczy.

U mnie też w niedoczasie, więc tylko żurek mam naprawdę zrobiony i białą kiełbasę. Kaśka robi jajka w wielu rodzajach. Mama uparła się, że na pasztet, pierogi i makowiec, to na szczęście są potrawy, które robot robi. I koniec, reszta jest ze sklepu.

Humor mi się znacznie poprawił, jak poczytałam, że już właściwie mieszkacie. Czyli Święta w nowym domu. Moim zdaniem, to oznacza szczęśliwe życie na przyszłość.

Wielkanoc jako tradycja ma podwójne korzenie. Chyba nawet więcej w niej zwyczajów i wierzeń pogańskich niż chrześcijańskich. To święto odradzania życia, tak stare w czasach przedchrześcijańskich, jak sama kultura czlowieka.

Więc, Basiu, w znaczącym momencie zamieszkujecie dom i to się z pewnością przełoży na pomyślną przyszłość.

MOKREGO DYNGUSA i oby nie przemoczonego z tej racji domu :wiggle:

(po Świętach opowiem, jeśli chcesz się pośmiać, jak świętowali poważni naukowcy pewien lany poniedziałek w Kairze)

Pestko jak pięknie mi zyczysz.jak pozytywnie napisałas.jestem prawie przeprowadzona,brakuje pralki,ale maz przewiezie we wtorek.pelno innych mniej ważnych rzeczy tez nie przewiozlam,bo nie mam tego gdzie układać.szaf brakuje niestety.maz zamontowal dzisiaj okap.tylko w kuchni mi szafek nie brakuje.blat roboczy duży ja robiłam żurek ,a mąż obok kroil warzywa na sałatkę.tv nie podłączony co jest wielkim plusem.salon pusty,nic nie ruszenie,brak mebli.napisze jutro bo dzisiaj mecze się z ipada

siostra z mama przyjeżdżają,moja mama tez robi pasztet i babki i mazurski