Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Pestko a gdybyś miała syna to jakbyś dała mu na imię normalnie,czy w stylu Teoderyk?Ja wolę normalne imiona,ale z takich trochę nietypowych podoba mi się Mieszko,mój starszy syn mówi,żeby się załamał gdybym mu takie dała :)

Co do blach to dzwoniłam tam ,nie docinają,sprzedają na arkusze,ale coś wczoraj znalazłam na allegro,zastanawiam się żeby tylko nie było wtopy z kolorem blachy bo ich jest pełno różnych

Basia, mamy przyjaciela, który ma na imię Mieszko. Jest wspaniałym człowiekiem, genialnym biznesmenem i świetnym uczciwym pracodawcą. Więc lubię to imie. Znam też Borgiasza, który ma teraz 32 lata. Jego ojciec urobił to imię od Borgiów. Ale o ile Mieszko to imię jak najbardziej sympatyczne dla mnie, to nie jestem za jakimiś udziwnieniami. Teodoryka na pewno bym nie wybrała, także z racji złych skojarzeń, bo był okrutny. Wybierałabym wśród imion katolickich albo typowo słowiańskich.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

IKEA ma przesuwne ale mi sie nie podobaja. Sa nowoczesne a ja wole fronty klasyczne. Nie szklane, pelne. TO takie kwadraciki frezowane.

W sumie mamy w garderobie 6 metrow szaf wiec przesuwne IKEA nie bylby tez tanie. Jesli uda sie mezowi kupic systemy presuwne do tych drzwi zawiasowych to bedzie sporo taniej. Moje drzwi nawet tansze od Twoich sa.

Beata, w LM i Praktikerze jest pełno systemów do drzwi przesuwnych, na których spokojnie da się zawiesić nawet ciężkie drewniane drzwi wewnętrzne. Spokojnie Twój coś znajdzie.

. Teodoryka na pewno bym nie wybrała, także z racji złych skojarzeń, bo był okrutny. Wybierałabym wśród imion katolickich albo typowo słowiańskich.

No to na bank był on.

Pilsmy razem kulturalnie flaszeczkię a on niczym zdrajca butelczynę za pazuchę i w nogi.........okrutny :)

No to na bank był on.

Pilsmy razem kulturalnie flaszeczkię a on niczym zdrajca butelczynę za pazuchę i w nogi.........okrutny :)

Ja rozumiem, że mnie dziś pokręciło po kilku godzinach kopania w mokrej śnieżnej brei i rozgrzewaniu buteleczką grzanego piwka, ale Ty chyba w jakiś ciąg wpadłeś :lol2:

Radek, jak Twoje schody, ruszyłeś coś?

Popatrz jak ładnie pierwsze 3 stopnie i spocznik zrobione

patio-08.jpg Super wygląda drewno z tym białym boczkiem

Popatrz jak ładnie pierwsze 3 stopnie i spocznik zrobione

Piękny kolor bardzo mi się podoba

i schody dokladnie pasowały by u mnie tylko zamiast 3 stopni i spocznika u mnie 2 stopnie i spocznik.

Narazie tematu nie ruszyłem nie mam siły

teraz robimy płyki p/pokoj i kuchnia - koło kominka tez i dzis panowie zaczynają płytkowac scianę z cegły recznieformowanej.

pierwsze malowanie

http://images48.fotosik.pl/654/729b8cc3439b68admed.jpg

Radku, bardzo ładny pokój z tym kominkiem. Nawiasem mówiąc kominek umiejscowiony idealnie jeśli chodzi o dogrzewanie domu.

:) Schody faktycznie pasowałyby znakomicie. Te z fotki poniżej, też są znakomite i początek ciekawy.

woodstairs.jpg

Cegłę mam we wnękach na gorze ale tylko troszkę ciutenkę.

teraz idzie cegła na scianę na ktorej bedzie w dalekiej przyszłosci telewizor.

http://images42.fotosik.pl/826/1de0f09a3981cb31med.jpg

zastanawiam sie tez nad uzyciem tej cegły w kuchni i w wiatrołapie.

fuga bedzie jasna prawie biała.

Płytka kupiona w Poznaiu zeby było smieszniej

Beata, w LM i Praktikerze jest pełno systemów do drzwi przesuwnych, na których spokojnie da się zawiesić nawet ciężkie drewniane drzwi wewnętrzne. Spokojnie Twój coś znajdzie.

Pestko, to musi byc system nawierzchniowy a takich poki co maz znalazl dwa w tym hetishe ktore sa drogie wiec nie jest latwo.

Jakoś nie mogę się zebrać ,żeby zrzucić zdjęcia.U mnie zresztą małe postępy.Kupiłam wczoraj szczotki do kibelków w TK.Teraz szukam prostych chromowanych uchwytów na papier do dwóch łazienek.

Karnisz jest zawieszony w jednym oknie,na drugie maż powiedział ,że jutro zrobi.Ja nie próżnuje zawiesiłam zasłonki.Tam muszę mieć zasłony 3,20 m,a zawiesiłam z pół metra krótsze:lol2:ale to tylko tak na próbę kolorystyczną.Nie mam pojęcia jakie kolory tam wstawić.Ściany są jasno szare,chyba zastanowię się po położeniu cegły.Muszę ją w tym tygodniu zamówić ,żeby ją w końcu położyć.Wtedy pocykam zdjęcia ,bo tak naprawdę mało się zmieniło.

Zakochałam się ostatnio w zielonej kanapie z ikei sztokholm,ale jest stosunkowo droga, do jej wielkości. Kolor bardzo energetyczny,taki wiosenny.

Wprawdzie nie kupujemy sofy w najbliższym czasie ,ale muszę wiedzieć ,zaplanować jej kolor,aby dobrać zasłony.U mnie proces wyboru kanapy będzie bardzo długi.W mebel plast jest kanapa lincoln i można ją dowolnie zestawiać.Obecnie mam kanapę tej firmy i jest ok.

Dzieci będą zawiedzione jak salon wypełni się meblami ,bo tam lubią grać w piłkę.:)

Ale jaja połowa kwietnia,a ratrak po stoku zasuwa i to zawsze o tak późnej porze

Edytowane przez Barbara74

Emerald green na topie. Widziałam ją jest boska. Ale jak będziesz kupować, to wybieraj taką sofę, żeby łatwo można było poszyć poszwy na poduchy i pokrowiec na resztę. Wpadłam na to, bo J. zmusił mnie do poważnego myślenia o odnowieniu naszych wiekowych foteli, które kiedyś :cool: były w kolorze złotego miodu. Patrzę na nie i nie mogę się zdecydować co chcę. Takie pokrowce na ukryte suwaki pozwolą zmienić kolor, albo uprać jak koty zadepczą. Mogę też mieć 2 kolory poduch i miąchać nimi dowolnie.

Basia, rób fotki, będziemy przymierzać kolory :)

Ivy tak modalto też będę oglądać ,je poleciła mi Agnieszka ,która robiła wizualizacje kuchni.I jeszcze Sits kanapy,ale tak mówię ,teraz powoli zacznę robić rekonensans,aby zaplanować,kupno poczeka

Merenwen ja mam kanapę z 8,9 lat pokrycie ala sztruks ściąga się do prania,często prałam.Moja siostra miała,teraz ma jej teściowa też .Ona miała inny materiał,miała dwa komplety pokrycia do nich dlatego szybko robiła metamorfozę wnętrza.Poduchy... no cóż u nas dzieci po nich skaczą,więc trzeba je potem doprowadzać do stanu używalności.Mąż powiedział ,że nie chce sofy z takimi poduchami,czyli nie ma twardych oparć ,tylko poduchy spełniają funkcję oparcia.Moja siostra też miała podobnie.Ale są modele inne,tj. np .Lincoln gdzie poduchy to tylko ozdoba.

Ja mam model Queen 3XL i tam są dwa rodzaje siedziska ,ja wybrałam tą bardziej miekką i to był błąd,bo ona się rozłazi,pokrowiec ma zamek więc można prać,ale ma też takie tapicerskie guziki,któ®e łączą materiał z wierzchu siedziska z materiałem spod spodu,więc jak rozpięłąm zamek i chciałąm pokrowiec ściągnąć to te guziki nie pozwalałay pokrowca ściągnąć,musiałam je oderwać i to spowodowa rozjeżdzanie się poduch.Moja siostra ma twarde siedziska i nie ma problemu.ale zapytam ją dzisiaj jak się jej kanapa trzyma.Ona ma ze dwa lata dłużej.

Pestko tak masz rację z tymi zdejmowanymi pokrowcami to u mnie priorytet.Ta ikeowska wychodzi trochę sporo przy tej wielkości,te z Mebelplasta taniej.Ja nawet nie wiem czy chcę narożnik ,czy dwie sofy,u mnie możliwe ,że narożnik będzie lepiej wyglądał ,ja wolę ogólnie sofy.

Najprawdopodobnie przywieziemy teraz moją sofę Quenn ,ona duża bo 270x111 i spokojnie wybiorę co chcę i może przy jej pomocy jeżdząc po salonie będę wiedziała co lepsze nrożnik czy sofy

Świetne są te kapsułki żelowe do prania. Używam bez różnicy co do firmy.

Kanapy - weż pod uwagę układ kanapa + coś jakby szezlong. Albo 2 kanapy bez jednego podłokietnika. Daje dużo więcej możliwości ustawiania, można zestawić razem lub postawić naprzeciw siebie .

Jadę kupić proszki do prania,muszę pierwszy raz odpalić pralkę,wzoraj ją podłączyłam ,w domu pełno kurzu,okna brudne,ale poczekam z ich umyciem do zawieszenia karniszy

A pogoda cudowna!!!!

Basiu super za oknem:D ale śnieg jest. podobno pod koniec kwietnia będziemy chodzić w japonkach( byle nie po śniegu:lol2:)

ja mam kanapy a etap sofa i jestem zachwycona ( tylko skorzane):D

Te same co do luster. Teraz są też jakieś podwójne (na mokro i do sucha), ale tych nie próbowałam, bo te co mam są wieczne :lol2: Dziewczyny mają też szwedzkie, może Jula ma w ofercie.

Żelki do prania są Persila, Ariela a Tesco ma pod swoją firmą. Wszystkie są dobre i nie kłopotliwe.

Monia skó®zanych nie chce,ale myślę,że o obiciu będziemy decydować przed samym zakupem,bo teraz z reguły szeroka gama materiałó∑ do wyboru.Monia no włąśnie pełno śniegu,będzie straszne błoto...

Pestko jadę do kauflandu,tam może też będzie wybór,a o co chodzi z Julą ? jaka Jula?