monika996 18.05.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 zrob Basiu!!!!! ja dziś mam luz!!!! powinnam ogarnąc dom, ale zleciało do wpól do trzeciej , a ja w lesie...... coś idę ogarnąć u mnie trawa sliczna zieleniutka, ogrodnik - sąsiad się znalazł i z nią walczy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ivy dzięki ,nie było mnie w domu dwa dni,pojechałam na stare śmieci,nocowałam u mamy a potem u siostry,fajnie sobie tak odpocząć od wszystkiego przez chwilkę.Ale jutro idziemy na komunię,więc będzie trochę męczący dzień.Cały czas nie możemy zrealizować ogrodowych porządkó∑ w weekend ,bo albo pada,albo jakieś wyjścia. My tez jutro na komunii więc tez dzień z głowy. Potem podróż do W-awy wiec męcząco Pogoda coraz lepsza to uda Wam sie pewnie coś podziałać pomału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 A ja właśnie odespałam po nocy w warszawskich muzeach . Było fajnie, ale nachodziliśmy się jak dzicy i dziś nogi, kręgosłup ciut dają w kość. W ogrodzie nadal mam tyle do zrobienia, że nie wiem gdzie łapki wsadzić. Tak naprawdę do końca uporządkowałam tylko funkiową rabatę pod leszczynami. Rabata z liliowcami, trawami, łubinami i makami radzi sobie sama całkiem nieźle. Dostała w narożniku jako tło topinambury i pomiędzy trawami rudbekie „Black Susan”. Glicynia zakwitła tylko jedna i jest... biała. Mam nadzieję, że za rok doczekam się kwiatów na pozostałych i, że będą fioletowe. Ogniki szkarłatne, tak reklamowane przez ogrodników, uznałam ostatecznie za zarazę w ogrodzie. Co roku przemarzają i co roku odrastają niemal od zera. Poza tym KŁUJĄ obrzydliwie. Dłonie mimo rękawic mam jak po bitwie ze stadem oszalałych tygrysów – pokłute, podrapane. Te zołzy zostawiają pod skórą drobniusieńkie końcówki kolców i to się jątrzy i boli. Pnące róże dały czadu. Nie cięłam ich i są teraz wspaniałe. Mają dużo pąków kwiatowych. Bardzo ciekawe jak zakwitną. Rozkwitają też głogi i azalie. ZIELONO MI a w ogrodzie ptasi raj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 21.05.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Hej Basiu . Wracam do Ciebie z prośbą o namiar na dobrego stolarza na Śląsku . Wydaje mi się, że czytałam u Ciebie o blatach , szafkach robionych na wymiar stąd moja prośba . Jeżeli coś przekręciłam to przepraszam . Zaglądam do Ciebie i coś cichutko się zrobiło , pewnie ogród Cię pochłonął . Mam nadzieję , że kiedyś pokażesz efekty . Pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Hej Basiu . Wracam do Ciebie z prośbą o namiar na dobrego stolarza na Śląsku . Wydaje mi się, że czytałam u Ciebie o blatach , szafkach robionych na wymiar stąd moja prośba . Jeżeli coś przekręciłam to przepraszam . Zaglądam do Ciebie i coś cichutko się zrobiło , pewnie ogród Cię pochłonął . Mam nadzieję , że kiedyś pokażesz efekty . Pozdrowienia . stolarz... hm chodzi co robi kuchnie,czy operuje w prawdziwym drewnie?bo tego dtugiego to mi brakuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dziewczyny długo szukałam firanki do salonu,chciałam prostą bez wzorów ,splot najlepiej jak len.Znalazłam tania na allegro,a w trakcie szycia firanek przez moją mamę,znajomy jej który się zajmuje firankami poinformował mnie jak się nazywa firanka któ®ej najprawdopodobnie szukam.więc zamówiłam próbkę i czekam na nowy materiał na firankę.O jej jakości poinformuję wkrótce. ale wracając do tej co już zakupiłam to jest to biała etamina źle prasująca się o czym dzisiaj się dowiedziałam,ale może dlatego ,że ja mam duże kawały tej firany i z uwagi na jej wielkośc są równiz problemy z wyprasowaniem.Jest to ta biel która wpada w niebieski.Firanki sa narazie bez taśmy górnej ,zawieszane na żabkach. A oto efekt,proszę co myślicie ...co byście zmodyfikowały,jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.05.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Basiu co u ciebie!!!!! pisz, pokazuj!!!!!!!!:mad::mad: vbo nic nie dajesz znaku życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.05.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 ooooo Firanki- pięknie wyszły!!!!!! zostają na stałe?????? czy coś kombinujesz dalej?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.05.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Basia, po pierwsze zrób jeszcze dłuższe. Już jest fajnie, ale ja bym jeszcze poszalała. Masz tyle miejsca, że możesz. I... ta etamina jest trochę za mało lejąca - widać u góry, że ciut za sztywna, albo za lekka i się tak „wypucza”. Masz inspiracyjki: To ostatnie to len z bawełną. Podoba mi się też ten sznur na ostatnim - bardzo przydatny, gdy otworzysz okno i jest nawet leciutki wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 no ale jak ci się monia podobają,chodzi o kolor i wygląd,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Pestko one są ze 30 cm dłuższe,ale prawda są sztywne i mało lejące lekkie.Te co mam mam dostać próbkę to firanki sable,lejące ,mało gnące, tylko powiedz czy białe zamówić?Pestko rozumiem ,że sugerujesz upięcie jakąś taśmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A czy miwogóle pasuje jeszcze stolik z palet?czy powinnam coś klasycznego,cholera znowu zaczynam jak z tą kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.05.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Kolor OK. Te sable to jak woal. Nie za przejrzyste będą? Może skoro już coś powiesiłaś, to szukaj cieniutkiego lnu mieszanego z bawełną. O paleciaka się nie martw. Jeśli będzie w salonie do niego jakaś pasująca lampa i poduchy, to będzie dobrze. Kontrast delikatnej firany i pewnej surowości na pewno wyjdzie znakomicie. Zaglądałaś może ostatnio na Achica http://www.achica.pl/product.aspx?productid=827900 Jak zobaczyłam, pomyślałam o drzwiach w pokoju Twojego starszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.05.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Do paletowego stolika idealnie pasowałby taki sznur zbierający firany, ale same firanki musiały by być ciut grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Pestko starszy ma mieć drzwi do garderoby własnie z budką telefoniczną,ale to zapewne za jakiś czas:)te sable to nie jest woal,moja mama je ma tylko ze wzorem,wygladają jak z cienkie lniane półprzeżroczyste,co do bardziej zasłaniających to był problem z materiałem.Patrze jeszcze czy nie dać rolet rzymskich,ale one na tak duże okna drogie ,i nie wiem czy nie beda u mnie źle wyglądać bo okno ma szerokość 4 metry i musiałąbym dwie po 2 metry na każde okno.A Ty myślisz,że te firnaki po bokach to bardziej jak zasłony z materiału grubszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 dzięki Pestko za tę stronkę bo jej nie znałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.05.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Patrzyłam na te sable w jakimś sklepie internetowym i tam je umieścili w dziale z woalami. Dlatego tak napisałam. Basia, J. mnie wygania od komputera. Jutro rano przymierzę do Twoich okien rolety to zobaczysz czy by dobrze wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 ok pewnie u mnie nie ma pośpiechu ,bo planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka18 25.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 stolarz... hm chodzi co robi kuchnie,czy operuje w prawdziwym drewnie?bo tego dtugiego to mi brakuje ... Ja mam takiego w domu, to on mówi o sobie że to ostatni gatunek dinozaurów , jest na wymarciu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Lenko wysłałam priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts