onoa 27.05.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Wracam tu pomiędzy wieszaniem prania i wstawianiem obiadu . Wydaje mi się , że do Twojej małej łazienki z czarnymi kaflami na podłodze z mikrowczepami będzie jak najbardziej fajnie . Na zdjęciu jak pamiętam masz tam przewidzianą szafkę z ikei , nie wiem tylko jakie fronty , bo była bez . Co do firanek to jestem marnym doradcą bo wolę grubsze np. lniane , takie cięższe . Za to wysokość okien , no i widok powala i nie zasłaniałabym tych okien tym bardziej , że luda żywego nie widać , sama cudna przyroda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Basiu, nie wiem co zrobić, bo namalowałam tyle wersji tych rolet i zasłon, że tasiemiec z tego wyjdzie. Może zrobimy tak, ja je tu powklejam, a Ty wybierzesz, które chcesz przedyskutować i resztę usunę. Wyszło mi, że warto spróbować też trochę z kolorami zasłon. Niedużo, są tylko w wersji białej, szarej i granatowej, ale brałam pod uwagę wyłącznie tkaninę typu len. Do tego są dwa rodzaje rolet jeśli chodzi o wykonanie w kolorach białym lub perłowo szarym. Mogą być też mniej lub bardziej przejrzyste, co starałam się pokazać. Z materiałem na rolety jest trochę większa dowolność. Może być – to najlepiej – bawełna cienka, jak perkal lub jeszcze bardziej przejrzysty, albo coś w typie organzy, szyfonu, czyli niemal całkiem przezroczysty. Ze środka będzie wszystko widać, a do środka w dzień nie da się zajrzeć. Odcięło nas wczoraj od prądu, więc nie mogłam skończyć pisać. Dopiero po 2 w nocy włączyli, ale już nie chciało mi się do komputera iść. To zaczynamy. Przy okazji popatrz na ten sznur do przytrzymywania zasłon. Najpierw same zasłony, chodzi o kolory, jak pasują do wnętrza: naturalny len len wybielany szary len len granatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Jeśli chodzi o zasłanianie okien, to ONOA ma rację. Ja jestem zaprzysięgłą przeciwniczką zasłaniania. Z drugiej jednak strony „szmaty” zawieszone na oknach przydają ciepła wnętrzu i przytulności. No i same materiały mogą być takie piękne, że ciężko się oprzeć. Traktujmy je więc jako dekorację. Jedziemy dalej. Dwa typy rolet rzymskich – miękko podciągane na usztywnieniu. To usztywnienie zrobiłam specjalnie widoczne. Najpierw w towarzystwie naturalnego lnu: perłowo szare przejrzyste miękkie półprzejrzyste miękkie białe przejrzyste miękkie i rolety usztywniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Teraz ze lnem wybielanym: Edytowane 27 Maja 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Kolej na szary len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.05.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Teraz ze lnem wybielanym: [ATTACH=CONFIG]192082[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]192083[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]192084[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]192085[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]192086[/ATTACH] najbardziej podoba mi się tu...... ale nie wiem , czy te rolety potrzebne. można zasłony na wieczor zaciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2013 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Onoa łązienka na dole pod blatem ma być szafka ikeowska i tam muszę dorobić fronty szufladowe fornir dębowy,jakoś białych nie widzę.Zasłaniać okna nie muszę w zasadzie,ale w dzień czasami by się przydało.Nie mam rolete zewnętrznych. okna chciałam dać lniane ,ale problem z materiałaem.Może wiesz gdzie w naszej okolicy można coś kupić.Gdybym miałam niżej to bym kupiła w Ikei bo mają bardzo fajne.Wieczorem jak jestem w salonie sama ,to mam wrażenie,że nie ma ściany i jakby ktoś się tam pojawił to chyba bym umarła ze strachu .Monia ,Pestka odpiszę wieczorem bo idę małego zawieść na trening,Pestko możesz wrzucić zasłonę w róg okna ró∑nież?Ja ogólnie wolę tylko te zasłony.Co do koloru to muszę to spokojnie obejrzeć ,bo dopiero teraz to zobaczyłam ,a ja muszę na spokojnie.Dzięki Pesteczko rozjawśnia taka wizka dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Znowu nas odcięło od prądu. W elektrowni mówią, że to dlatego, że mokre gałęzie naciskają na przzewody i bezpieczniki w trafostacjach automatycznie odcinają prąd na wszelki wypadek. Jeszcze granatowe lny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Na koniec widok zimowy. w końcu wtedy też jakoś kolory muszą grać. Wygląda całkiem inaczej z zimą za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.05.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 pestko i Basiu ja bym wybierała , albo rolety albo zasłony:yes::yes: jak dla mnie to i to to za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Tak jak jest dużo rolet to wygląda to jak pranie na sznurku.Jak są po dwie rolety na oknie to może wyglądać ok,jak się w róg da również zasłonę.Doszłam do wniosku,że zasłony,a być może dam żaluzje drewniane ,jak będę tego strasznie potrzebować.Na fixa nie ma problemu,ale może być problem z przesuwką.( no bo jak przesunąć okno jak żaluzja przeszkadza?Żaluzje zawiesiłabym tylko poniżej poziomego podziału.I tak się wstrzymam z tym ,bo to jeden z ostatnich zakupów będzie.Co do koloru zasłon,to podobają mi się również lekko szare.Granatowe kiedyś zawiesiłam ,ale coś nie grało.Pesteczko dzięki bardzo,za dużo tego narobiłaś ,mogłaś tylko po jedej próbie,zapewne znowu nad tym siedziałąś.Jak tylko znajdę fajny grubszy materiał w dobrej cenie to kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 OK. wrzucam. Chociaż uważam, że powinnaś dać tylko zasłony po bokach zewnętrznych, bo będzie za ciężko z tym „filarem” zasłonowym w rogu. Jeśli bez zasłon po bokach to tylko te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Spokojnie Basieńko. To tylko wersje kolorów, a dzięki temu masz pewność co jak będzie wyglądać. Tylko rozważ proszę zasłony w rogu. Ja postawiłabym tam wysoki kwiat, może fikusa benjamina. A może dałabym tam jakąś niezwykłą lampę, wysoką i „chudą”. Zasłony tylko po bokach do zaciągania na całość. Ciekawa poskręcana gałąź przytargana ze spaceru, odarta z kory i polakierowana, wstawiona w prostą donicę Te lampy są teraz na samym topie. Robi je belgijska, albo duńska firma. Podstawy to kawałki gałęzi. Pięknie by się komponowały u Ciebie, a da się je wykonać samodzielnie. Takie, albo podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 28.05.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Basiu, przepraszam,że nie podpowiadam ale sezon weselno komunijny a ja jestem kosmetologiem wiec pełne ręce roboty mam ostatnio;) Co do okienek: to jestem zdania ze t zasłona w srodku wygląda jak zbedny kawałek materiału, rolety jak juz to z jednego kawałka a nie 2 na oknie. Wiem ze jesliby miałyby byc tylko 2 zasłony to trzeba w jednym kawałku wiekszą płachte uszyc zeby osłoniła ale napewno da sie z tego zgrabnie wyjsc;) ja jestem za tymi propozycjami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 28.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Basieńko,proszę napisz, jak sprawdza się blat płomieniowany/ szczotkowany?Nie blaknie, nie matowieje, nic w te nierówności nie wchodzi? Tj. pytam o kurz i brud:)Wybrałabyś go ponownie????Jaki masz konkretnie???/ Nero Zimbabwe?? Muszę potwierdzić kamień na kominek, strasznie mnie kusi Twoja wersja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.05.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Sharlotko jesteśmy strasznie zadwoleni z blatu, był raz impregnowany przy montażu,narazie nie widzę potrzeby ponawiać,aczkolwiek doświadczenia z tym nie mam.Nic nie wchodzi ,świetnie się myje.On nie jest chropowaty w dotyku,jest nierówny,nie ma takich zakamarków( jaskiniowych)aby brud był trudny do wyczyszczenia.Mąż chwali i mówi ,że to był dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.05.2013 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Aha ja mam chyba właśnie nero zimbabwe.Anita przesunę obecne firanki na boki i cyknę zdjęcie.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Granatowe kiedyś powiesiłam i nie wyglądało dobrze,ale były przykrótkawe ,więc może dlatego było to mylące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.05.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Pestko wczoraj przeglądałam lampy podłogowe:)stweirdziłąm ,że pora zacząć czegoś szukać do salonu.Te drewniane są oryginalne.Ja sama wczoraj nic nie znalazłam.Cegłę domawiam już od miesiąca i nie mogę zamó∑ić,muszę to zrobić ,bo salon i kuchnia nabiorą innego wyglądu i może pójdzie łatweij z doborem dodatków.Lampy to wogóle trudny temat,nie dość ,że drogie cholernie to ciężko z wyborem.Ja nawet nie wiem co mam szukać na sufit do przedpokoju.Może pójdę na łatwiznę i kupię massive nero.Firanki dam na boki i cyknę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.05.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Czekamy Basiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.05.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Basia, czy Ty masz wykończony kominek i czy go pokazywas,bo coś przegapilam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts