Sharlotka 03.06.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Basia,pytałaś, co u mnie słychać - KOMINEK:) - wpadnij, może coś doradzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 miałam pokazać bez firanki w kącie trochę to trwało... przypomnę z firanką w rogu, więc jak lepiej? trochę inaczej bo nie ma TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 a to mój ogród ,kałuże na glinie, w nocy słychać rechot żab,więc może trochę by się posiliły komarami A teraz prośba o pomoc ,nie mam dwóch lamp na suficie w przedpokoju-wiszą kable.Mam dość szukania czegoś ,czy dać dwa massive nero w kolorze czarnym?wiszących nie mogę bo tam nisko ,jak dobrze pamiętam 2,46.Ścianę chyba po prawej przemalować? bo mdło jest ,ale jeszcze nie mam dodatków, tam po prawej za drugimi drzwiami blisko kuchni powinien wisieć jakiś duży obraz,albo grafika jakie dać tu lampy?????? a teraz zdjęcie przedpokoju z drugiej strony: i co jakie z tymi lampami?jakie dać? w tym ujęciu obraz-grafika po lewej najbliżej nas,za schodami po prawej duże lustro,albo konsolka. No i oprócz pytania jakie lampy,czy przemalować ścianę po lewej na bardziej wyrazistą,czy poczekać aż się pobrudzi i będą te dodatki.No i jaką konsolkę i gdzie ją kupić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 04.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pięknie Basia, jasno, przestronnie, cudnie!!!Konsolkę białą proponuję: http://www.inspirodesign.pl/konsole/17-konsola-presta-bialy-polysk-mala.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pięknie Basia, jasno, przestronnie, cudnie!!! Konsolkę białą proponuję: http://www.inspirodesign.pl/konsole/17-konsola-presta-bialy-polysk-mala.html szarlot dzięki,że wpadasz.widzisz z Twojej propozycji widzę,że odbierasz mój dom klasycznie.A ja bym chciała dodać trochę pazura.Wydaje mi się ,że powinno by być coś mocniejszego,no chyba,że akcenty zrobić w dodatkach.Nie wiem,nie mam pomysłu zupełnie.Nie wiem w jaki styl uderzyć. Dojdzie cegła i będzie widoczna-tam w kuchni równo z końcem blatu.To też zmieni pomieszczenia.Dodałabym jakąś grafikę w stylu kota u Julianny. Ale mi fajną stronkę podrzuciłaś. W przedpokoju mam mieć jeszcze zabudowaną wnękę, dać jakieś siedzisko. A jakie lampy na suficie???najprościej dać massive nero ,niedrogie i uniwersalne,ale może coś innego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.06.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jak masz małe dzieci to poczekaj aż się ściana ubrudzi.. u mnie maluchów nie ma... ale.. ściany masakrycznie już brudne są... Jak zamieszkasz to pewnie wykluje się jaki kolor by pasował... No chyba że ciut ciemniejszy szary wprowadzić,....Jak dla mnie OK.. ale ja się nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Arniko ja mieszkam już od świąt wielkanowcnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.06.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Basia, wiesz ja i zachowawczo i troszkę pazura. Kolor na ścianie z drzwiami powtórzyłabym, albo ten z salonu, albo nawet dałabym ten piękny ...4cośtam. Na tej ścianie przy schodach konsolkę „nałożyłabym” na lustro wysokie zaczynające się tuż nad listwą przypodłogową. Mogłoby zresztą być oprawione tą właśnie listwą. Koniecznie lustro szersze od konsoli, żeby stała na jego tle. Drewno w konsolkach powtarza drewno ze schodów. konsolka leciutka na metalowych najlepiej czarnych nogach będzie pasowała. tej zmieniłabym nogi na czarne a drewno oczywiście w kolorze schodów. tu trochę szaleństwa metalowe nogi i dość solidna góra. z granitowym blatem nawiązującym do kuchni nóżki trochę za fikuśne, ale całość fajna. ta najmniej pasuje u Ciebie, ale jest zabawna Z lampami poczekaj, albo daj te nero. Są neutralne. A kota na ścianę przy kuchni, jak zechcesz to przygotuję Ci do wydrukowania :wiggle:Może być nieco inny niż ten u Julianny. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 04.06.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Basia, no tak, ja zalinkowałam "oczywistą spokojność", a Ty szukasz mebli bardziej loftowych i szalonych.Pestka zaproponowała Ci takie z pazurem i zadziorne - super - a stronkę naszej koleżanki z FM znasz??Idą w takim samym kierunku: http://www.hillwood.pl/ Wiem, gdzie jeszcze możesz znaleźć coś w takim klimacie, jak od Pestki -wyślę Ci pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Szarlotko szukam czego z pazurem ,bo muszę do mojej klasyki coś dołożyć. A wiesz co będzie jak będę szukała sofy do salonu lub łóżka.W zasadzie to łóżka już szukam i wogóle nie wiem co chcę,co mi pasuje ,gdzie kupić -koszmar.chyba wolę wybierać dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 04.06.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 chyba wolę wybierać dachówki - dobre!! Ale dobrze Cię Basiu rozumiem, oj dobrze....... Ja jestem na początku wykończeniówki, i boję się, co będzie dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Kurczę ,a mój post odnośnie pestkowych konsolek wcięło podobają mi się 1,2,4 3 fajna podstawa nogi,ale na to położyłaabym górę z szufladą,najfajniej to z każdej wziąć po trochu i zmiksować. Pestko chyba też chcę w kolorze drewna ,a o czarnych metalowych nogach myślałam,lub drewnianych. Jeszcze sa konsolki z nogami na krzyż-też są fajne. Wiem ,że szuflada musi być. Nie rozumiem jak z tym lustrem,mówisz,żeby dać szersze lustro od konsolki i do niego dostawić ją,czyli konsola przed lustrem..hm..tego jakoś nie widzę,poszpram w necie ,ale ,może być trudno znaleźć. Pestko kolor w przedpokoju to ten sam co w salonie.Ja mam jadalnie,salon ,przedpokój w tym jasno szarym,a kuchnię w RAL 9010.Jak to światło działa cuda. wiesz też myślałam o tym M490 z pokoju młodego do przedpokoju,nie wiem czy on nie za niebieski.Bo myślisz o tym?ten ciemny szaroniebieski,co Beata Weronika chce do przedpokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.06.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pamiętam, gdzie co masz kolorowo Ale myślę, że przedpokój potrzebuje czegoś zdecydowanego. Stąd mi się wziął ten M490 na jedną ścianę. A kot z plakatu też pięknie się od ciemniejszej ściany odetnie Lustro, szybko, bo mnie J. zagania do oglądania jakiegoś filmidła. Nie najlepiej te przykłady pasują do Twojego przedpokoju. No chyba, że to pierwsze Art Deco po lekkiej modyfikacji by się nadało. Ale to tytułem wyjaśnienia skąd pomysł na lustro jako tło konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pestko tak dzięki, znalazłam nawet te same inspiracje,ale nie ogarniam tego całościowo,ta druga klasyczna,jak na nią patrzę to chcę klasyki we wnętrzu ,no i masz jak się naoglądam to nie wiem co chcę.Pomysł fajny.Ja muszę mieć ze 4 domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.06.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 EWa ja czekam na odwiedziny na miejscu Wiem Basiulka, wiem Tylko teraz ledwo starcza mi czasu i sił by zajrzeć choć wirtualnie , ale pojawię się na pewno i Ciebie też z radością ujrzę w moich (łysych jeszcze) progach . kominek nie dokończony ,... Pana nie mogę polecić,zrobił krzywo,potem czekałam na poprawki długo,poprawił ,ale też nie za dobrze.Potem z drugiej strony okazało się ,że jest krzywo.Kratek do tej pory nie zamontował,faktury nie dał,a kasę to chciał ,jak jeszcze nie skończył,a w zasadzie po pierwszym dniu,szkoda gadać.Dobrze,że mi przypomniałaś o nim to jutro pojadę po fakturę i upomnę się o kratki. No... ładna reklama Teraz jeszcze bardziej czekam na niego z utęsknieniem I co byłaś u niego? Ja jutro dzwonię zapytać jak tam termin, który sam sobie ustalił do końca maja ... Basiu a możesz mi napisać ile pan sobie zażyczył za obudowę tego kominka? Też szukam kogoś do zrobienia obudowy, wkład mamy... chodzi o samą obudowę , jedna firma, może dobra, pierwsza z podlinkowanych przez dziewczyny powiedziała za obudowę z KG 6-8000zł za akumulacyjny ok 10tys, + do tego front w zależności jaki to i cena różna.. Powiem szczerze, że ścięło mnie z nóg... Ten nie jest drogi. Był u nas drugi raz na wycenie i nie pamiętając ile podał poprzednio teraz wycenił nam taniej i wkład, i robociznę (a już za pierwszym razem był bezkonkurencyjny). Tylko... po wpisie Basi zaczynam się obawiać jak to wyjdzie miałam pokazać bez firanki w kącie trochę to trwało... przypomnę z firanką w rogu, więc jak lepiej? trochę inaczej bo nie ma TV Podoba mi się bez tej firanki w środku Teraz latem szkoda zakrywać. A na zimę powiesisz coś cieplejszego. W korytarzu zrobiłabym tubki. Będzie spójnie. Tam masz nisko, więc zwisów raczej nie powiesisz, a plafonów jeśli dobrze pamiętam nie lubisz (?) A taka konsolka? http://innemeble.pl/data/8d23c131.jpg_kolekcja-loft--_4_.jpg Źródło O czymś podobnym myślałam do Twojej szarej łazienki gdy rozmawiałyśmy - tylko oczywiście jako szafka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.06.2013 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ewo tubki białę czy czarne?myślałam o czarnych...a Ty?fajnie ,że zaglądasz czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 I dalej nie mam pojęcia o jakiej kwocie mówimy za obudowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.06.2013 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Arniko już sprawdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.06.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 3300 na płytach promasil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.06.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 basiu zaglądam ,ale nie mogę wszystkiego nadrobić. daj więcej zdjęc ,żebym wiedziala o czym mowicie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts