Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jateż lubię ,ale jak jestem w budynku,ale w samochodzie już się boję,albo w jakimś domku w lesie.

Zima była ciężka,te święta wielkanocne... a teraz leje chyba od maja :(,w zasadzie to nie wiem co lepiej za dużo wody czy za mało.To tak jak wybierać za zimno czy za gorąco;)

Jako dziecko, miałam może z 10 lat, byłam w domu w który uderzył piorun. To był drewniany dom obudowany cegłą z dachem krytym papą. Piorun uderzył w komin. Usmażyło kawał papy na dachu.

W środku strasznie błysnęło i huknęło. Poza tym nic więcej się nie stało. Na szczęście nie powstały mi z tego powodu jakieś lęki. Istnieje też w mojej rodzinie opowieść o mojej ciotecznej babce, którą zabił piorun kulisty, który wpadł do pokoju przez okno.

Bardziej boję się skutków uderzenia pioruna, jak łamiące się drzewa, ognia, wody i wichru. Same zjawiska podziwiam.

Pogoda i te deszcze są podobne jak 3 lata temu, kiedy było tak mokro przez dłuższy czas i padły moje świerki i klony. Tego nie lubię:mad:

Jako dziecko, miałam może z 10 lat, byłam w domu w który uderzył piorun. To był drewniany dom obudowany cegłą z dachem krytym papą. Piorun uderzył w komin. Usmażyło kawał papy na dachu.

ja nie miałam Takich przeżyć, ale moja mama bardzo boi sie burzy. Jako dziecko mieszkala w drewnianym domu i jak były takie burze to opowiadala ze była fura i koń przygotowany, najcenniejsze rzeczy zebrane w razie gdyby sie paliło, dzieci ubranei oczekiwanie co będzie ... to dawne czasy ale uraz pozostał :(

Dziewczyny piszecie o rzeczach naturalnych burza grzmoty, są nawet przyjemne w ograniczonej ilosci oczywiscie

to co sie stało tu to kataklizm lokalny'

troszke zdjec

http://lubczasopismo.salon24.pl/adam128/post/513370,tychy-zniszczone-mieszkancy-bez-informacji-sms-o-zagrozeniu

apropos byłęm wczoraj w mikołowie o Przyłudzkiego i zaczynamy liczyc kuchnię.

Aczkolwiek nie miał tego frontu co u Ciebie Basiu.

powiedział ze sprowadzi i pokaze bo to niby jakas nowosc

to pare domkow odemnie

Edytowane przez f.5

To było niezłe:eek:!

Hej Basiu:D. Dawno mnie tu nie było... lecę do dziennika ponadrabiać zaległości:).

Pięknie!:cool: Tylko gdzie ten kabelek?:rolleyes: Poproszę o dużą dawkę nowych zdjęć:yes::cool:.

Basiu, nadrobiłam dziś zaległości.... Dzieje sie u Ciebie widze;)

kuchnia coraz bardziej klimatyczna sie robi, cegiełka super, co do fugi tez uwazam ze w miarę jasna pasuje.

Lampy koniecznie za jkais czas wymień na jakieś szkło.

Ja dzis basiu wieczorkiem wrzuce próbki frontu jaki bede iała w kuchni i uchwytów wiec jutro mozesz zagladnac;)

Pestko nie umiem się do tych cegieł przekonać ,ale nie wiem dlaczego, mam prośbę ogromną do Ciebie zrobię jutro zdjęcie w dzień, pomalowałabyć mi okna na szary i biały?

To samo w salonie.Tak jak w kuchni zmiana koloru byłaby na pewno na +, to nie wiem jak te duże okna w salonie by wyglądały.

Być może w ramach rekompensaty za pewne niedociągnięcie firmy okiennej, mogłabym się postarać o darmowe przemalowanie okien.

Poza tym ta cegła w kuchni w połączeniu np.z szarym kolorem okien by wyglądała lepiej.

Chciałam wstawić zdjęcia szarej łązienki i chłopakó∑ do dziennika i cholera szukam w piccasie i ich nie widzę :(

tylko co tam dać,z lampami to nie taka prosta sprawa.

Ogólnie podsumowaując cegłę w kuchni ,wydaje mi się ,że akurat w tym pomieszczeniu robi ją ciężkawą,powiedziałam mężowi,że może ją przemaluję na biało,ale on ma dość tych kolorów,poza tym czy dalej byłoby coś nie tak :D

Dzisiaj słońce ,aż chce się działać