pestka56 12.06.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Nio, dokładnie taka mi wisi pod sufitem. Ale są jeszcze przezroczyste. Poszukaj, bo fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.06.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 POwiem szczerze ,że dziwię się dlaczego takie lampy tyle kosztują,w Polsce zawsze było ładne szkło,tutaj nie ma nic skomplikowanego,kabel klosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.06.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 no ale te przeźroczyste nie wkurzają jak świecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.06.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 To dziwne, ale duża bańka szklana rozprasza światło i to nie razi. Poza tym teraz nawet żarniki są innego typu, światło jest dość rozproszone. Jak chcesz to wkleję trochę fotek z przezroczystymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.06.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 no i bez lamp Basiu, połączenie tej cegły i struktury blatu jest zachwycające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.06.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Basiu, No jestem by zobaczyć Twoje cegły . Dla mnie super! Blacha wyszła świetnie. Cegły również. Jak przyjdzie fuga to będzie bardzo ładnie. Kuchnia stała się ciepła, przytulna, z klimatem. Będzie jeszcze TV, dasz inne lampy, zegar i wszystko ładnie się zgra. Chociaż mnie Twoje lampy nie rażą jakoś mocno. Jak robiłaś zdjęcia to były na pierwszym planie. Z dalszej perspektywy nie wyglądają źle. To szczegół. Poczekaj spokojnie aż trafisz na te, które uznasz za idealne. Tymczasem powieś stare, bo Twój Mąż z Tobą osiwieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.06.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Ewo mój mąż je powiesił już, powiedział,że mogę je ściągać ,a on będzie wieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.06.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basiu, dopiero wczoraj wybieraliśmy farby do domu i dopiero dziś przeczytałam wnikliwie o kolorach w Twoich komentarzach. Czytalam kiedyś ale wszystko mi gdzies umknelo.Maluje tak jak Ty sufity wszystkie matem ale nie czysto biala farba tylko z dodakiem RAL 9010.Reszta będzie szara N1500 mimo ze nie jesteś do końca chyba zadowolona z tego koloru w salonie. Wzielismy na probe ten kolor i maz pomaluje kuchnie. Malujemy ticurilla satynowa. Dla mnie się swieci ale maz nie chce matu, zresztą może i prawidłowo - przy dzieciach to może rzeczywiście lepiej satyna czyli 7ka. Hol na dole i na gorze w kolorze pokoju twojego synka będzie. Ciemno może być ale chce oddzielić kolorami hole od reszty.Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basiu szybko obejrzałam kuchnię z cegła!!!!!! wyszło przepięknie!!!!!! SUPER!!!!! podoba ci się , nIe????? a dajesz fugę do cegieł???? mi się tak podoba:yes::yes: I jak cos to biorę od ciebie namiary na cegłe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.06.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Moniko dzięki teraz kłądziemy cegłę w salonie,wczoraj moja mama ,a dzisiaj Mr.obrażalski portfel. Fugę damy ,ale zapewne to potrwa,bo trzeba będzie wybrać kolor,Albo to będzie coś podobnego do naturalnej zaprawy ,albo taka kremowa. Co do cegieł,to ją lubię,ale żebym była zachwycona to hmm... Ogólnie podsumowując stara cegła skalna ,którą mam kolorystycznie jest ok.Chyba mogłaby być trochę ciemniejsza.Jak dam fugę to będę wiedziała tak naprawdę czy jestem wielbicielką cegły czy nie.Może się okazać ,że tak ,ale u kogoś Beata ten szary N1500 jest bardzo ładny,teraz przy cegle wygląda fajnie,dopiero go widać.Salon mam bardzo jasny i pusty i może dlatego nie doceniałam tego koloru.Ja mam na sufitach, na dole czyli tam gdzie jest własnie ten szary, wybielony ral 9010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basia, a cegłę będziesz impregnować? Są dwa rodzaje impregnatu jeśli chodzi o efekt. Jeden daje wygląd tzw. mokrej powierzchni (cegła i kamień też) i to trochę pogłębia kolor. Ja jednak uważam, że Twoja cegła do Twojej kuchni pasuje idealnie taka jak jest. Co z oknami? Obrazki mam nadzieję przekonały Cię, żeby nie zmieniać koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.06.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basiu to po co kladziesz ją w salonie?????? jak nie jesteś zachwycona????? wybor męża??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basia, marudzi Przelazło na nią z Beaty. Ma pod ręką mamę. Jak by miało być źle, to mama by powiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.06.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basia, marudzi Przelazło na nią z Beaty. Ma pod ręką mamę. Jak by miało być źle, to mama by powiedziała.kuchnia wyszla super:yes: a ja mam oc:yes:hotę na cegle w holu przy schodach tak jak u Beaty?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.06.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 W salonie jedna strona cegieł zrobiona,dalej bez fug,jest ok.Może marudzę ,ale to dlatego ,że ja taka jestem ,bo sama do końca nie wiem czego chcę :)Na tej ceglanej ścianie albo zegar ,albo fajna typografia by się przydała :)Rozglądam się powoli za stołem i krzesłami.Nie ukrywam ,że nowoczesne,proste byłyby najlepsze.Może nawet przeźroczyste -ikeowskie by fajnie wyglądały.Rada dla chcących cegły,przyklejajcie je sami,nie wiem jak pójdzie z fugami ,ale przyklejenie to pryszcz.Dobry klej przeciwko osuwaniu kafli,poziomica,ołówek i gumowy młotek to wszystko co potrzeba,za chwilę zrzucę zdjęcia.Lampa na niekorzyść zmienia kolor,ale może bez lampy jakoś wyszły.Pestko chyba je zaimpregnuję ,ale jeszcze nie wiem czym,chciałabym spróbować na kilku cegłach.Monia a Ty o jakim kolorze myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.06.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basiu a jaki klej ?? foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.06.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basiu, przyjadę do Ciebie na szkolenie, bo moje cegły chcę pociąć na płytki i też będziemy działać sami A stół jaki chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Basiu, znalazłam sposób na sprawne czyste fugowanie. Jest podany na blogu " w maju". Wieczorem znajdę i wkleje link. Dziś jestem u mamy, więc bez komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 17.06.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ja sie zastanawiam nad jedna rzecza a mianowicie.płytki były zabezpieczone podczas transportu takim piaskiem.Probowałem odkurzaczem i taką ssawką w włosiem sciagnąc ten piach lecz nie cały zszedł.jaki jest sposob na to , bo koło cegły bedzie stał telewizor i pytanie takie czy ten piach nie dziedzie się sypał z tej sciany. błyszczącej sciany nie akceptuję bo chyba to nie naturalnie wygląda.dodam ze po fugowanie pojawiły mi sie wykwity jasne - moim zdanie jeszcze postarzyło to cegłę wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.06.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Basia my razem z fuga kupiliśmy pistolet do fugowania, poszło bardzo sprawnie. Kuchnia piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts