Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu i jak cegiełka w salonie? pokażesz?jaki chcesz stól i krzesła bo ja tez powoli sie rozgladam;)

wzięłam sobie do serca Twoja propozycje zmiany wielkosci szafek w kuchni i teraz kombinuje jak to pozmieniac, moze wpadniesz do mnie?

a jak Twoja szafka pod zlew się uzytkuje?praktyczna jest taka szuflada? o ile pamietam to ty masz 90cm? bo stolarz przkeonuje mnie ze jak na szuflade pod zlew to zaduza i ze lepiej szafka lub 60-tka szuflada ale wtedy cargo zostaje....co radzisz juz z praktyki

Ja sie zastanawiam nad jedna rzecza a mianowicie.

płytki były zabezpieczone podczas transportu takim piaskiem.

Probowałem odkurzaczem i taką ssawką w włosiem sciagnąc ten piach lecz nie cały zszedł.

jaki jest sposob na to , bo koło cegły bedzie stał telewizor i pytanie takie czy ten piach nie dziedzie się sypał z tej sciany.

błyszczącej sciany nie akceptuję bo chyba to nie naturalnie wygląda.

dodam ze po fugowanie pojawiły mi sie wykwity jasne - moim zdanie jeszcze postarzyło to cegłę wygląda dobrze.

Radek, wydaje mi się, że te cegłę trzeba impregnatem pomalować. Są dające różne efekty. Najlepszy taki, który nie zmieni koloru, skoro uważasz, że jest ładna. wtedy powinna sie przestać pylić.

Może zapytaj tych, od których kupiłeś.

no jestem wreszcie :)

Morello dzięki ,chyba też kupimy tę fugownicę,bo mamy trochę tych fug

Radku zrób jak radzi Pestka ,zadzwoń i zapytaj ,a potem napisz nam co Ci powiedzieli.Jestem ciekawa,bo też będę impregnować,a są na pewno matowe .

Anita napisałam u Ciebie ,zresztą za chwilę do Ciebie się wybieram tak jak obiecałam :)

Ewo zapraszam serdecznie ,mam nadzieję ,że w wakacje odrobimy zaległości :),nawet Julianna może jakąś cegiełkę przykleić takie to proste :)

Ivy,klej kupowaliśmy w casto,ale możesz kupić go wszędzie bo to klej mapeja,casto ma go pod nazwą buildfix klej do gresu bez efektu osuwania się płytek.

No a teraz zdjęcia :)

Pestko dzięki za przemalowanie moich okien,dzięki Tobie wiem,że daję sobie z nimi spokój ,tzn, z przemalowaniem.

Ponieważ każdy z nas lubi Pestkowe czary wrzucam,aby się nimi podzielić.

Guthouse_okna-DSC02763-granit.jpgGuthouse_okna-DSC02763-grey1.jpgGuthouse_okna-DSC02763-grey2.jpgGuthouse_okna-DSC02763-white.jpg

w zasadzie zastanawiam się któ®e bym wybrała z tych kolorów.Bo każdego dnia inne :)

Edytowane przez Barbara74

Dzięki Rere i Pesteczko,kolor na żywo wygląda lepiej,ale teraz wiem o co mi biega z cegłą,lubię ją w starych kamienicach,a nie w nowych domach.

Cegła będzie jeszcze klejona na prawo od kominka,ale to w następny weekend ,no chyba,że ja to sama zrobię :)tam jest mało,trochę cięcia więc wolałąbym aby to mój M. był bohaterem w swoim domu.Ja muszę się zabrać za garaż,malowanie i być może gipsowanie.

Na pierwszej focie z cegłą w salonie widać TV, :lol2:przestawiłam sofę tak,że stoi na przeciwko TV,a ponieważ pokój jest długi to obecnie jak oglądamy film (antena jeszcze nie podpięta) to TV przysuwamy więc stoi na środku pokoju.

Brakuje nam stolika i chcę go zrobić z palet,dam dwie na siebie.Mr M zaoferował usługi szlifierskie, no i teraz jaki kolor? biały?czy naturalny? na to dam szybę,ja chyba wolę naturalny.

basiu cudownie, pięknie , cudownie jestem zachwycona. przestań jęczeć , jest idealnie. Bardzo mi się podoba i już zazdroszczę ci tej cegly.

Blaty masz odjazdowe:p a podloga płytkowa jest śliczna, jeszcze te deski polożone wzdłuż ( szkoda ,że polożylam swoje wcześniej w/g porady specjalistow:sick: czyli w poprzek .). Masz na prawdępiękny dom:wiggle:

Moniko właśnie mój M. miał laptopa i zaczął się uśmiechać ,więc ja do niego co tam masz,a on czytał Twojego posta- "przestań jęczeć"- to mu się oczywiście opróćz pochwał spodobało:lol2:

Pestko jakoś czarownicowaty ten obraz jest, no a kot jest zza czerwony na cegłę .W zasadzie to sama nie wiem co tam mogłoby być.Jak masz jeszcze jakieś propozycje to dawaj.

A ja znalałam fajną stronę odszukam i pokażę :)

A jakiś napis? ?

Moniko właśnie mój M. miał laptopa i zaczął się uśmiechać ,więc ja do niego co tam masz,a on czytał Twojego posta- "przestań jęczeć"- to mu się oczywiście opróćz pochwał spodobało:lol2:

Pestko jakoś czarownicowaty ten obraz jest, no a kot jest zza czerwony na cegłę .W zasadzie to sama nie wiem co tam mogłoby być.Jak masz jeszcze jakieś propozycje to dawaj.

A ja znalałam fajną stronę odszukam i pokażę :)

A jakiś napis? ?

:rotfl::rotfl::rotfl: czyli bym się z twoim Portfelem zrozumiała:D:D:D

bo na prawdę jest super. inaczej niż we wnetrzach forumowych. czekam już na twoje propozycje sof tudzież narożnika do salonu:D ciekawa jestem czym nas zaskoczysz

Basia mi tez podoba się Twoja cegla. Normalnie prawie tak ładnie jak u mnie :)

Fajnie jest robic cos samemu w domu, szkoda ze ja tylko dorywczo bo brzuch, bo dziecka nie mogę rodzicom podrzucać na niewiadomo ile...

Fuge daj jasna. O ile mogę Ci cos doradzić :)

Czekam na stol z palet i szyba!!! Mega ciekawa jestem jak wyjdzie.

Niestety Toulouse-Lautrec takie kanciate malował. Był głównie plakacistą. Tamten kot też jest jego dziełem.

Stronka jest głównie fotograficzna i nie wierz w to co tam piszą, że free. Nie wiem jakie ceny tak naprawdę ma ta strona. Za każde zdjęcie się płaci i tym więcej im większe kupujesz. Cena zależy też od tego do czego je wykorzystasz. Ja jestem zarejestrowana na kilku takich stronach, gdzie wykupuje się pakiety na zdjęcia. Wtedy jest taniej. Czasem z tego korzystam w projektach wydawniczych.

Basia, a co myślisz o japońskich grafikach z 19 wieku.

Taka np. – wielkość możliwa 150 x 70 cm:

Secchu_Tsubaki_ni_Suzume(w).jpg