Barbara74 19.06.2013 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Pestko ,Morelko ja sama nie wiem,muszę się zastanowić razem z moim M.klimat japoński nie. Czuję się zakłopotana,że chcecie mi pomóc ,a ja wybrzydzam,ale muszę poprzeglądać i się zastanowić. Toulouse Lautrec mi odpowiada,ale nie ta pani,Pestko a myślisz,że kot kolorystycznie by pasował.Bo co na niego patzrę to mi się cały czas tak samo podoba.Jak nie zawiśnie tam to na pewno gdzieś indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.06.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 fajne lampy m.in tanie szklanehttp://blowupdesign.pl/pl/18-sufitowe#/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.06.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Fajną stronę znalazłaś. Widzę tam kilka znośnych podróbek, nawet na wzór Niche. Kota można przekolorować inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.06.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Byłem w Mikołowie zobaczyc Twoj front.Pan powiedział ze to jest nowy front i zademonstrował mi takie cos.Tak na 1 rzut oka wydaje mi sie niesmiało ze to nie to co u Ciebie http://images33.fotosik.pl/698/75aad6d81a891a1dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Byłem w Mikołowie zobaczyc Twoj front. Pan powiedział ze to jest nowy front i zademonstrował mi takie cos. Tak na 1 rzut oka wydaje mi sie niesmiało ze to nie to co u Ciebie http://images33.fotosik.pl/698/75aad6d81a891a1dmed.jpg Basia ma razie gdzieś jest, ale nie na fm. Radku, to na 100% nie jest Basi front. Jej fronty nie mają tego wystającego placka po środku płyty. To po pierwsze. Poza tym jest zupełnie inny frez. Znasz Anitkę89 ? Ona ostatnio pokazywała różne fronty (post 986) z frezem trochę innym niż Basi, ale też ładne. Basia u niej wkleiła fotki, na których znakomicie widać frezy na frontach (post 1017) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205841-100-pomys%C5%82%C3%B3w-na-minut%C4%99-na-przebudowe-domu-%29/page51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.06.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Widocznie szef firmy sie pomylił lub robił kuchnie u 2 Basi z forum, Danke za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Widocznie szef firmy sie pomylił lub robił kuchnie u 2 Basi z forum, Danke za linka Jak po tym gradobiciu? Jakoś udało Ci się z ubezpieczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.06.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Narazie jest zgłoszone. na tą chwilę mają tyle pracy ze trzeba trzebac na rzeczoznawcę. oczywiscie w serwisie viessmanna powiedzieli ze najlepiej wymienic wszystkie rury bo jak to okreslił nie wiadomo czy potem ktoras nie pęknie , czy nie jest osłabiona po czym szybko wyliczył cenę na 15 kola plus montaz dodam ze mimo zniszczen i tak mam teraz wodę 220 litrow o temperaturze 55 stopni wiec czesc rur jako tako pracuje. Ogolnie widac psychozę w naszym miescie wczoraj była wzmianka o lokialnych gradobiciach to ludziska nakładali koce i kołdry na samochody. oczywiscie ani kropla deszczu nie spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 U nas grad padał z tygodzień przed tym u Ciebie, ale kulki były tylko jak wiśnie, a zdrowo waliło ze 20 minut. Staliśmy jak gapy w salonie pod oknami dachowymi i czekaliśmy czy aby któreś nie strzeli. Mamy 6 połaciowych. Podobno szyby sa specjalnie wzmocnione, ale... Nie mamy rolet, bo na to nie wpadliśmy. A dlaczego wybrałeś te rurkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.06.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Było tak ze nie grad był problemem tylko wiatr z jaką ciskał grad.grad był duzy ale nie jakos specjalnie wiatr przewracał drzewa i szkody dlatego sa tak duze ze grad leciał pod kątem. okna są mocne jednak ludzie ktorzy wpadli na pomysł zasuniecia roletami okien mają powgniatane rolety.akurat u mnie jest tak ze mam zegar czasowy i rolety były na gorze i nic sie nie stałou sąsiada całe rolety wgniecione. jaka siła musiała byc jak drzwi drewniane i balustary sa powgniatane bo elewacje to są miekkie. kolektory wybrałem prozniowe bo mają TEORETYCZNIE lepszy uzysk ciepła niz płaskie w dni normalne sredniosłonecznechodziło mi aby uzyskac temperaturę rzedu 45-50 stopni ale w okresie jesieni i wiosny czyli wowczas kiedy nie ma dni słonecznych.czy to sie sprawdziło ? chyba tak ale jeszcze nigdy nie brałem 4 kąpieli dziennie czyli nie uzytkowałem normalnie.Takie zycie prosze Pani ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.06.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 I zaraz by ktos pewnie powiedział ze lepsze są pompy ciepła czy powietrzne czy gruntoweale jak jest burza i są wyładowania tak samo elektronika jest narazona na przepięcia , to samo w piecach , telewizorach i tak dalej. Mamy zmiane klimatu i własnie sie o tym przekonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 U mnie też wietrzysko było i ciskało tymi kulkami. Ale myślę, że kąt był dobry i dlatego one raczej się ślizgały. Swoją drogą lepiej mieć powgniatane rolety niż popękane szyby. Tak myślę Każde ogrzewanie swoje zalety ma. Wszystko zasadza się na amortyzacji – po jakim czasie. Oczywiście skuteczność przede wszystkim, ale na to składa się wiele czynników. Zeszłej jesieni w łąkę jakieś 100 m od nas walnął piorun. Dom mojej sąsiadki jest jakieś 150 m od nas. Piorun był po trójkącie od naszych domów, czyli do niej było też koło 100mb. U nas tylko światło na moment przygasło. U niej rozwaliło instalację alarmową, internet radiowy (taki sam my mamy), sprzęt tv i większość centrali sterującej różnymi rzeczami w domu. I kto mi wyjaśni dlaczego u niej powstały szkody, a u nas nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 20.06.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 (edytowane) U mnie też wietrzysko było i ciskało tymi kulkami. Ale myślę, że kąt był dobry i dlatego one raczej się ślizgały. Swoją drogą lepiej mieć powgniatane rolety niż popękane szyby. Tak myślę Każde ogrzewanie swoje zalety ma. Wszystko zasadza się na amortyzacji – po jakim czasie. Oczywiście skuteczność przede wszystkim, ale na to składa się wiele czynników. Zeszłej jesieni w łąkę jakieś 100 m od nas walnął piorun. Dom mojej sąsiadki jest jakieś 150 m od nas. Piorun był po trójkącie od naszych domów, czyli do niej było też koło 100mb. U nas tylko światło na moment przygasło. U niej rozwaliło instalację alarmową, internet radiowy (taki sam my mamy), sprzęt tv i większość centrali sterującej różnymi rzeczami w domu. I kto mi wyjaśni dlaczego u niej powstały szkody, a u nas nie??? O dziwo szyby pekały w starych oknach jeszcze takich rozwieralnych - rozkręcanych. w samochodach tez pekały niezaleznie od marki akurat zajmuje sie ze tak to okresle zdjeciami i kupę ludzi archiwizowało zniszczenia na zdjeciach dlatego widziałem co pekało i napewno nie były to szyby w nowych oknach wiec o dziwo w tym przypadku lepiej było podniesc rolety i modlic się. Pamietam jak robiłem elektryke to elektryk notabene z forum zaproponował mi wykonanie jakiegos uziomu. nie bardzo jestem w temacie ale pamietam ze wkopywalismy bednarkę w grunt - cokolwiek ma to oznaczac. a co do ogrzewania to był to dla mnie dobry etap bo miałem srodki ze sprzedazy nieruchomosci ktore musiałem wydac do 2 lat aby nie płacic podatku w zwiazku z tym kolektory powędrowały na dach a fakturka do US minus dofinansowanie od naszego Panstwa. Pestko zerknij na podłogę Zamowiłem 2 rodzaje po 3 m2 aby zobaczyc je całe https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/PodOga#5888706288545760674 jedne bardziej sekate drugie ciutke mniej obie olejowane takie juz chyba zostaną podoba nam sie ciemna podłoga i białe sciany i jasne kafle schody beda musiały byc tez ciemne Edytowane 20 Czerwca 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ładne obie. Bardziej mi się te sękate podobają, ale ja mam skrzywienie. W każdym razie ciemna olejowana – będziecie zadowoleni. Z cegłą pięknie się komponuje. Schody ciemne – koniecznie. Będą piękne na tle jasnych ścian. Z decyzjami tak już jest. Często się je podejmuje pod wpływem możliwości finansowych. Ja np. zbudowalabym troszkę mniejszy dom, gdybym kiedyś wiedziała to co teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 20.06.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ładne obie. Bardziej mi się te sękate podobają, ale ja mam skrzywienie. W każdym razie ciemna olejowana – będziecie zadowoleni. Z cegłą pięknie się komponuje. Schody ciemne – koniecznie. Będą piękne na tle jasnych ścian. Z decyzjami tak już jest. Często się je podejmuje pod wpływem możliwości finansowych. Ja np. zbudowalabym troszkę mniejszy dom, gdybym kiedyś wiedziała to co teraz. Pestko a jak duzy masz dom? Ja przesadziłam z moim tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 230 razem z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.06.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 To nie jest tak dużo.. ja mam 250m2 z garażem i dom jest OK...Fakt.. mieszkamy w czwórkę + suk.. Jest komfortowo, jest przestrzeń... nie jest ciasno, pokoi nie jest dużo.. Jest w sam raz..Ale jak dzieci wyjdą.. to 2 pokoje będą czekały na synów z synowymi i wnukami.. może rzadko wykorzystywane, ale jednak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Nas je st też czworo, ale dwie sztuki to koty Też tak myślałam, ale teraz okazuje się, że nasze 3 dziewczyny, każda na swoim i rzadko się pojawiają. A ja dyrdam po schodach do pralni i do pracowni na poddasze. Reszta życia na parterze i w ogrodzie Ale komfort i przestrzeń TAK to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.06.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Basiu, Pamiętasz ile masz cm piany pod dachem i jakiej firmy (chodzi o producenta piany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.06.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 EWo sorki miałam awarię wody,na kutek wyłączenia prądu i zmiany faz przez enerdgetykę pompa wody się zepsuła i przez 3 dni wszyscy byli bez wody.Po znalezieniu fachowca i zamówieniu pompy wyjechałam do siostry na 2 noce.Piany mam na wysokość krokwi i na krokwie z 18 cm,nazwy nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts