ivy17 15.09.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Ivy mam,już zrzucone nawet ale nie na tym kompie,wrzucę jutro.Mam je w łazience szarej super będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Ivy mam nadzieję ,że wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2013 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Aha docelowo ma być ich 6 ,dwa kabelki zwisają z sufitu i czekają na chęci i wolny czas M.Teraz dałabym spokojnie mniej światełek,prysznic biorę przy ledach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Marzę o ogrodzie ,chciałabym w przyszłym roku mieć już ogród i taras... Mam zimę na zaplanowanie,ale nie mam koncepcjii,a wykonanie leży w moich rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2013 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dziewczyny piszcie jakie macie zmiękczacze wody i czy jesteście zadowolone? U mnie ledy się odklejają już mam ich dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.09.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Basiu Bardzo dziękuję za fotki, napisz mi prosze jak masz wysoko w pomieszczeniach ?? My jeszcze nie mamy zmiękczacza ale będziemy mieli jakiś BLUE WATER czy coś, podobno dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Marzę o ogrodzie ,chciałabym w przyszłym roku mieć już ogród i taras... Mam zimę na zaplanowanie,ale nie mam koncepcjii,a wykonanie leży w moich rękach Basiu, wiesz, że chętnie Ci podpowiem. Poza tym Twoja Mama na pewno też służy Ci pomocą. Jest cała zima przed Tobą. A w marcu praca fizyczna, ale za to przynoszącą masę radości. Na razie porób zdjęcia ogrodu z różnych miejsc. to razem z planem pomoże wyobrazić sobie wygląd. Jest programik w sieci – GardenPuzzle. Sporo można w nim zrobić, chociaż najlepszy nie jest. Dość amatorski i ciągle ma jednak za mało roślin. Ale jednak pozwala zobaczyć to co się wymyśliło w czterech porach roku. W wersji płatnej jest oczywiście lepszy. Półroczny abonament to tylko 29 zł. http://gardenpuzzle.pl/projects/gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dziewczyny piszcie jakie macie zmiękczacze wody i czy jesteście zadowolone? U mnie ledy się odklejają już mam ich dosyć A czym klejone? Bo jeśli na taśmie samoprzylepnej, to nic dziwnego. Cokolwiek nią przykleisz, prędzej czy później odpada. Zmiękczaczy na szczęście u nas nie potrzeba. Wodę mamy super z oligo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.09.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 U mnie ledy się odklejają już mam ich dosyć a czym klejone chyba najlepiej takim klejem na ciepło powinno się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2013 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Basiu Bardzo dziękuję za fotki, napisz mi prosze jak masz wysoko w pomieszczeniach ?? My jeszcze nie mamy zmiękczacza ale będziemy mieli jakiś BLUE WATER czy coś, podobno dobry Ivy w tej łazience jest wysoko około 3 metrów,salon 3,20 ,ale kuchnia i przedpokój 2,40albo 2,48 już nie pamiętam. Pestko tutaj bardzo potrzebuję pomocy,bo niestety nie mam przestrzeni za oknami,moja mama może mi pomóc bardziej w wykonaniu,ale sam pomysł i projekt to nie. Na wiosnę trzeba też ruszyć z tarasem,deski mam ,ale ostatnio sąsiadka zadała mi pytanie ,a co z liśćmi wpadającymi między deski tarasowe,albo czasami jedzeniem?będzie gnić i śmierdzieć? No i zaczęłam się zstanaiać no własnie ,jak to jest. I jeszcze jedno zamiast tych schodków,chcemy taras nie wiem dokładnie jaki ,ale może 2x3,albo 3x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 ledy miały swój klej,ale było tam chyba zakurzone i dlatego zaczęło odpadać,kupiłam taśmę dwustronną i spróbuję przykleić.Ivy a o jakim kleju gorącym myślisz?nie znam nic takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Basia, mamy całą zimę na decyzje i projekty ogrodnicze.Uda się. Taras drewniany i liście, albo jakieś jedzonko to żaden problem. Po pierwsze odstęp między deskami to jest max 1 cm. Żaden liść nie wpada, bo musiałby wślizgnąć się pionowo. Po drugie cokolwiek tam wpadnie z jedzenia, to albo wyschnie, albo różni drobni czyściciele, jak mrówki i myszy, wyniosą. Może też z czasem się rozłożyć jak kompost. Nie ma mowy, żeby cokolwiek woniało.Ten tarasi jest przy kuchennym oknie? Fajne miejsce na śniadanko. Dobrze byłoby, żeby zmieścił się stół i 4 krzesełka. Zastanów się, czy warto rezygnować ze schodków, bo to droga na skróty z kuchni na taras przy salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.09.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 ledy miały swój klej,ale było tam chyba zakurzone i dlatego zaczęło odpadać,kupiłam taśmę dwustronną i spróbuję przykleić. Ivy a o jakim kleju gorącym myślisz?nie znam nic takiego? chodziło mi o klej z pistoletu, cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 chodziło mi o klej z pistoletu, cos takiego Ivy wygląda fajnie i Julę też mam nie tak daleko :)A znasz kogoś kto chwali ten klej i używał go.Często na programach zagranicznych używają takich ciekawych narzędzi i zawsze zazdrościłam,dzięki muszę poświęcić jeden dzień i udać się do tej juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.09.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ivy wygląda fajnie i Julę też mam nie tak daleko :)A znasz kogoś kto chwali ten klej i używał go.Często na programach zagranicznych używają takich ciekawych narzędzi i zawsze zazdrościłam,dzięki muszę poświęcić jeden dzień i udać się do tej juli ja mam taki...tylko jeszcze nie używałam :lol2: koleżanka używa takich do róznych stroików i w domu do dziwnych przyklejanek do scia itp....zapytaj tylko bo sa różne te pistolety/kleje pewnie tez różnie trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Pestko tak to zejście to pomiędzy kuchnią i jadalnią w sam raz na śniadanie na tarasie.O zejciu czyli schodkach też myślimy.Zastanawiam się nad takimi co można zdjąć,Taras miał być od tego okna-drzwi w stronę okna kuchennego,ale....patrz na projekt tam jest kosz dachowy i zimą spada tam strasznie dużo śniegu.więc może zrobię go bardziej wychodzącego w ogród i bardziej w kierunku okien dużych w salonie....ale.....wtedy taras wejdzie w grafitową ukośną linię na elewacji i może to zaburzyć cały efekt pomysłu architekta.Poproszę go ,bo chyba to dla niego nie jest wielki problem ,aby mi go tam umieścił. Dzięki Pestko tarasy drewniane wyglądają przepięknie,ale sąsiadka zaczęła biadolić,oni mają wylewkę i na tej wylewce mieli dać deski ,nie wiem czy się zdecydują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Deski na wylewce i tak nie są kładzione bezpośrednio. Muszą mieć legarki pod spodem, a wylewka musi mieć odpowiedni spadek by woda spływała. Dzięki temu z pomocą deszczu, albo lepiej myjki ciśnieniowej, można wszystko cokolwiek pod deski wpadnie wypłukać. Może architekt wymyśli coś interesującego z tym tarasikiem.Popatrzyłam na kosz. U mnie są dwa kosze po obu stronach dachu nad salonem. Ani jednym, ani drugim nigdy nie spada śnieg. Zawsze zsuwają się lawiny po płaszczyźnie dachu. W koszach jakby się blokują i roztapiają powoli. Zawsze najdłużej w tych miejscach jest u nas śnieg. Ale nie namawiam, bo tu znaczenie może mieć nasłonecznienie, wiatry, to że nasz dach z blachodachówki.Może tarasik przykuchenny zrobić w kształcie prostokąta przytulonego krótszym bokiem do ściany domu. pod spodem powstałby podcień-pergola. Dolny taras doprowadziłabym wtedy do końca tego górnego (w stronę poziomego okna kuchni). Dzięki temu powstałoby zacienione miejsce. Można by słupy podtrzymujące górny taras obsadzić silnym pnączem, może glicynią. A schodki wystarczyłyby wąskie i blisko ściany domu.Glicynia to na tyle silne pnącze, że można je poprowadzić sporo ponad balustradę górnego tarasu, więc byłoby intymniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 U mnie koszem spada snieg,nawet tam schodzi piorunochron i mam do poprawy ,bo śnieg mi porwał pioruochron i dachówki nadruszyły się.Też tak myślałam ,aby kró†szym bokiem było do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 W kwestii śniegu w tym koszu, może odpytaj dekarza, czy nie dobrze byłoby położyć kabel grzejny, żeby topił. Bo jak uszkodziło raz, to i następny może się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2013 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Pestko wczoraj i dzisiaj siedzę i oglądam na allposter plakaty,co tu dać na te ściany,chce je zapełnić ,aby było bardziej domowo. Miał być Twój kot,teraz sama nie wiem,dzieci krzyczą brzydki. Muszę mieć coś na ścianie ceglastej,na ścianie salonu via a vis kominka,potem na ścianie w przedpokoju,za chwilę zrobię zdjęcia ,wszystko widoczne jak siedzę przy stole.Mąż nie chce czarno białych,chce aby wprowadzić kolor dla ocieplenia,mnie podobają się tak różne rzeczy ,że koszmar... Chce to powkładać w ramki ikeowskie.Zresztą na ścianę ceglastą mam ramkę Ribba 100x70 cm,obramowanie czarne. Wczoraj zapaliłam w kominku i było fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts