Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak nie kot to moze BRUCE LEE chłopakom sie spodoba :) http://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif

tez wczoraj paliłem http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif

Mądralo bruce lee to mnie się nie podoba,oni by woleli Ronaldo :lol2:,bo Bruce nie znają

Ja drewnTy masz zmiękczacz wody?

To rambo tez nie podejdzie :( no dobra a Ronaldo to ten co u mnie sprząta podjazd czy jakis inny ???

co do zmiękczacza to nie mam bo słyszałem ze musi byc podłączony do ujęcia wody i musi miec odpływ wody w celu jego przepłukiwania.

Nie mam miejsca w pomieszczeniu gospodarczym a w garazu gdzie mam główne ujęcie wody nie mam kanalizy :( w związku z tym odpada zmięczacz.

na początek poleca zestaw 3 podstawowych filtrów jednak i tak mam zacieki na kabinie prysznicowej nie mowiąc o kibelku a co sie dzieje na wannie i brodziku to masakra.

Czyli z tych, które posłałam Ci mailem, nic.

Pamiętaj, że nie możesz wszędzie dać grafik typu poster, bo Ci się zrobi galeria plakatu.

Nawet puste ramki robią fajną ścianę IMG_1509.jpg

Galerie 3761309113_bab3dd811a.jpg korridor-8.jpgPHOTO-WALL_ART-WALL_HOME-DECOR-IDEAS_ORANGE-COUNTY-INTERIOR-DESIGN-3.jpg

A może na tej cegiełce przy schodach dasz coś takiego letters-for-kitchen-wall-decor-915x1220.jpg

Pozbierałam te obrazki dla Anitki, ale fatalnie, bo nie zdążyłam przymierzyć ich na jej ścianach Photos-Decorating-Ideas-for-Large-Walls.jpg

Ten jednak trzymałam specjalnie z myślą o Twoich schodach quadroescada2.jpg

Na ścianie naprzeciw kominka pomyśl o dużej grafice albo fotografii podzielonej na kilka części 4+Piece+Tree+of+Life+Wall+Décor+Set.jpgThe-outboard.jpg

KOT le_chat.jpg

KAsiu wczoraj przeglądałam bardzo dużo,mam mętlik w głowie,

ale wróciłam dzisiaj do tego co mi przesłałaś.

Kota lubię,podoba mi się też chaplin o dziwo,i też strasznie afisze mi się podobają,klimaat rzeczywiście jest fantastyczny,

mąż też zaproponował to:

http://www.allposters.pl/gallery.asp?CID=6C91A582980F410CA736BE065D67A0AB&apnum=335075&IID=C2BA097136E64B47A45FF6C9DC27F714&startat=/getPoster.asp&PODConfigID=0

Kasiu ja mam pierwszy raz dół otwarty ,czyli połączenie wielu pomieszczeń i może dlatego ciężko mi jest to połączyć,nie mam doświadczenia.

W salonie tam vis a vis kominka powinno być (chyba) albo jedno co dużego ,albo dwa.

Jeszcze nie wiem jak ten salon będzie wyglądam-w sensie ułożenia kanapy ,ale strasznie mi się podobają obrazy nie wiszące tylko stojące na podłodze,albo szafce.U mnie salon jest bardzo wysoki w stosunku do swoich wymiarów,co chyba dodatkowo potęguje wrażenie wysokiego sufitu,więc tylko pozostaje postawienie obrazów na szafkach.

Obawiam się też rozmieszczenia sprzętów w tym pomieszczeniu-alu to już kolejny problem.

No właśnie w nawiązaniu do Twojego przedostatniego postu,jak łączyć to co powiesimy na ścianie w różnych pomieszczeniach?inspirując się- ucząc często widzimy pojedyńszcze pokoje a, nie całe domy.

Muszę wrócić do gazet gdzie często są pokazane całe domy.

Piękny obraz wybrał Twój M. Zawsze mi się podobały dyskretne akty ukryte nieco kompozycją lub kolorem obrazu.

Masz wielką ścianę w salonie i możesz tam zawiesić bardzo duży obraz, a żeby łatwo go wkomponować w całość wnętrz, dołóż do niego inne grafiki, plakaty.

Alu mój mąż kiedyś miał Kandinskiego ,dla mnie to jest kicz straszny

A nie wiem co to jest może ktoś wie?

Zrzut+ekranu+2013-09-19+o+21.01.01.png

i jeszcze kandydat mojego mężą

Zrzut+ekranu+2013-09-19+o+20.42.10.png

i jedno i drugie mi się podoba,a przecież są tak różne...no ale to u mnie norma

Pestko Klimt coś mi nie za bardzo

Edytowane przez Barbara74

Znalazłam ,a właściwie mój mąż :) i co się okazało ,że cały czas podobają mi się obrazy Toulouse-Latrec to jest Toilet ,ale w innej kolorystyce

http://www.luelue.pl/reprodukcje/toulouse-lautrec/rousse-the-toilet-by-toulouse-lautrec.html

Pestko ,ale Ty strzelasz gole :)

No, jak ma być inaczej :lol2: ? Przecież one zwyczajnie są dobre, więc to żadna sztuka. Ja Ciebie po prosty nakierowałam :yes:

Wśród tych, które Ci wysłałam mailem były tylko 2 Toulousy. Większość to Cheret i Steinlen. Le Chat Noir jest właśnie Steinlena.

Basiu, piękny ten obraz :). Pamiętam go u Kraszewskiej :yes:

Świetnie będzie pasował u Ciebie.

Tak był u Kraszewskiej ,a ja właśnie się zastanawiam ,bo ona ma klasyczne wnętrza . No właśnie czy naprawdę będzie pasował do mnie?Czy bardziej coś w stylu afiszu,grafiki,fotografii,typografii????

Ewo byłam u Ciebie :)znowu mam stylowy misz masz w głowie.Z reguły się zaczyna od mebli,ja teraz zaczynam od tych nieco tańszych lamp,obrazów.Mam obawy ,że jak dojdzie do zakupu sofy ,stołu i krzeseł to wszystko razem nie będzie się trzymało kupy :(

Basiu, ale Ci już zazdroszczę takiego etapu...ja na razie marzę o meblach do dzieci żeby ogarnąć wszędzie panujący bałagan, o garderobie zamiast ubrań w szafce łazienkowej i na podłodze i o roletach do okien coby nas nikt nie mógł podejrzeć :)

ale mam nadzieję że etap obrazów też kiedyś przyjdzie, choć w mieszkaniu powiesliliśmy pierwszy po dobrych kilku latach ;)

Ten ostatni akt też mi się bardzo podoba :yes: