f.5 26.09.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Basiu pytanie czy masz szafę w przedsionku czy taka otwartą garderobę.Zastanawiam sie co bedzie bardziej praktycznego popatrzę do Twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.09.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Radku, zaglądam do Ciebie na Picassa i bardzo mi się podoba Twój sposób budowania i wykańczania domu. Chciałabym, żeby u mnie wszystko było takim trybem wykonywane, przemyślane, staranne wykonanie Na którą podłogę do salonu zdecydowałeś się, te deski sękate? Bardzo piękne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.09.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Basia, link do ciekawego sklepu http://www.bellemaison.pl/Jest pod firmą czasopisma Home & Garden. Masę pięknych rzeczy nie koniecznie do wykorzystania w domu o stylu prowansalskim, np. lampy są loftowe i skandi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.09.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) Pestko tryb moj jest podyktowany tylko 1 rzeczą. Kasiurą. jest- to idę z robotą nie ma - to stoję - proste jak drut. co do drewna to znalałem odpowiednik paradora czyli drewno pasujace do koloru okna Produkuje go firma quercus tez 3 warstwówka tez długa i szeroka czyli taka jaką chcę. co ciekawe jest wykonczona olejowoskiem a nie olejem i oczywiscie bardziej mi sie to wykonczenie podoba bo decha bardziej sie błyszczy a jest jednak surowa. cena ciut nizsza bo z montazem 270 zł. czyli dół salon 65 m2 bedzie albo dąb quercus albo parador zobaczymy jak przyjdzie gotowa deska. zaliczka wpłacona czyli nadalismy bieg sprawie załozenie mam takie ze do konca roku musze miec podłogi i kuchnie chocby sie waliło i paliło. co do kuchni to rozmawiam z Przyłudzkim z Mikołowa ten co u Basi robił bo bardzo podoba mi sie jej kuchnia tylko blat bym u mnie zmienił na jakis jasny / biały. U Basi pasuje czarny idealnie. w tej chwili szukam pomysłu na szafę do wiatrołapu. marze o szafie z forniru i chyba otwieranej a nie z drzwiami przesuwanymi choc te sie na pewno lepiej sprawdzają w moim przypadku.... Edytowane 26 Września 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.09.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Basia jeszcze szafy u siebie nie zrobiła. Wiem, że ma być taka na całą ścianę. Wklejałam kiedyś tutaj inspiracje szafowe, albo wysyłałam na maila. One z fornirem mają niewiele wspólnego. Myślę jednak, że w dużej mierze warto zaczerpnąć ze sposobu podziału płaszczyzn drzwiowych. Wszystko jedno czym będą wykończone, to nie jednolite będą wyglądać znacznie ciekawiej. Szczególnie podoba mi się ta szafa z pierwszej fotki, chociaż ten łuk na górze uważam, że można spokojnie pominąć. Wspaniale wygląda wnęka i co ważniejsze jest w tego typu szafir bardzo przydatna. My też prowadziliśmy budowę w zależności od środków, bo bez kredytu. Jednak w pewnym momencie musieliśmy zamieszkać w niewykończonym jeszcze domu i tu wszelkie plany i systematyczność działań wzięła w łeb. Na dodatek wszystko się przeciągnęło ponad przewidywania. Deski tego querqusa (wiesz, że to dąb po łacinie) są świetne i jeszcze ten olejo-wosk. Olejo-woski są twardsze (wiesz na pewno) od oleju, a z naprawami też nie ma takich problemów jak z lakierem. No i uroda... lakiery wysiadają. BIERZ i nie namyślaj się. Kuchnia Basi śliczna i pięknie wykonana. Jeśli chodzi o blat – chcesz kamień, czy drewno? A może zastanów się nad blatami Formica http://www.formica.eu/pl/kolekcja-blaty.php ? To kapitalna płyta szczególnie to cudo http://www.formica.eu/pl/produkty-laminaty/colorcore-by-formica-group/71/ Warto przynajmniej poczytać co można mieć wybierając Formicę. Ja ich produkty znam od 30 lat, odkąd pierwszy raz naoglądałam się na żywo w Kanadzie. Już wtedy były zachwycające. szafy też można z tego robić, a wybór wzorów powierzchni jest niesamowity. Wykonują nawet wg widzi mi się klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.09.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) One z fornirem mają niewiele wspólnego. Myślę jednak, że w dużej mierze warto zaczerpnąć ze sposobu podziału płaszczyzn drzwiowych. Wszystko jedno czym będą wykończone, to nie jednolite będą wyglądać znacznie ciekawiej. Szczególnie podoba mi się ta szafa z pierwszej fotki, chociaż ten łuk na górze uważam, że można spokojnie pominąć. Wspaniale wygląda wnęka i co ważniejsze jest w tego typu szafir bardzo przydatna. Pestko przyznam ze jestem cieniutki w te klocki ale mamy juz meble z palisandru wiec chyba muszę to kontynuować. w przedsionku sa jasne kafle wiec dobrze by bylo jak szafa bedzie ciemna nie biała lakierowana aczkolwiek tez mi sie podoba biała najbardziej podoba mi sie takie cos. jak sądzisz czy stolarz wykona cos na ten wzór ???? http://images62.fotosik.pl/217/7cd76e330db2f724med.jpg http://images64.fotosik.pl/217/98ea0f699759016cmed.jpg http://images61.fotosik.pl/216/21975b1305cd77c1med.jpg My też prowadziliśmy budowę w zależności od środków, bo bez kredytu. Jednak w pewnym momencie musieliśmy zamieszkać w niewykończonym jeszcze domu i tu wszelkie plany i systematyczność działań wzięła w łeb. Na dodatek wszystko się przeciągnęło ponad przewidywania. wydaje mi sie ze budowa nigdy sie nie konczy zawsze cos jest do skonczenia , przerobki lub zmiany. Moj kuzyn wspolnik wybudował dom dosc szybko bo w 2 lata ale 10 lat temu do tej pory nie ma jeszcze jakis lamp , malował dom juz 2 raz, teraz robi kuchnie bo stara sie sypie , wszystkie okna drewniane odnawial szlifował i malował wiec to skarbonka bez dna. ale cel trzeba miec i akurat praca przy domu mnie cieszy i wymusza ruch wczoraj rozladowałem 8 m2 drewna do kominka byłem w szoku ze dałem sobie z tym radę 2 godziny i 3 zawały. Kuchnia Basi śliczna i pięknie wykonana. Jeśli chodzi o blat – chcesz kamień, czy drewno? A może zastanów się nad blatami Formica http://www.formica.eu/pl/kolekcja-blaty.php ? To kapitalna płyta szczególnie to cudo http://www.formica.eu/pl/produkty-laminaty/colorcore-by-formica-group/71/ Warto przynajmniej poczytać co można mieć wybierając Formicę. Ja ich produkty znam od 30 lat, odkąd pierwszy raz naoglądałam się na żywo w Kanadzie. Już wtedy były zachwycające. szafy też można z tego robić, a wybór wzorów powierzchni jest niesamowity. Wykonują nawet wg widzi mi się klienta. jesli chodzi o blat to z całą pewnoscia nie bedzie to drewno posiadam blat drewniany w łazience i juz widzę ze trzeba o to dbac kuchnia jest miejscem gdzie nie bede dbał o wyposazenie wiec blat musi byc stosunkowo trwałya czy to bedzie kamien czas i srodki pokażą. Edytowane 26 Września 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.09.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Radku ja to mam wrażenie ,że albo nie macie czasu na przeprowadzkę ,albo Wam się nie chce tam mieszkać,bo chyba nie mieszkacie???Mnie brakuje bardzo dużo rzeczy ,co miesiąc sobie wyznaczamy cele.Październik to rekuperator,zamówię też blat drewniany do dolnej łazienki i okrągłe lustro.Chciałabym ruszyć też obrazy na ścianę.Szafy w przedpokoju nie mam narazie.Jakoś wogóle nie wiem jak on ma wyglądać.Ta pierwsza szafa z łukiem od Pestki bardzo mi się podoba ,zresztą ten łuk też,wiadomo,że do mnie nie pasuje.ale rzeczywiście ta drewniana ramka dookoła białych drzwi wygląda super.Jestem padnięta a tu muszę doprowadzić ręcę do porządku.Byłam poza domem u mojej mamy na grzybach i obierałam maślaki,mam czarne ręce i paznokcie.Radku każdy dobry stolarz Ci te szafy zrobi ,ale chyba weźmie dużo więcej niż jak poszukasz w sklepie,potrzebujesz na jakiś konkretny wymiar,że chcesz stolarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.09.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Bardzo ładny wzór ta druga szafa. Myślę, że na szafie się nie skończy. Potrzebne miejsce na schowanie butów i jakieś siedzisko. Oczywiście lustro też by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.09.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Mnie brakuje bardzo dużo rzeczy ,co miesiąc sobie wyznaczamy cele.Październik to rekuperator,zamówię też blat drewniany do dolnej łazienki i okrągłe lustro.Chciałabym ruszyć też obrazy na ścianę. Basiu, to tak jak my, choć Ty chyba i tak jesteś dalej z tym wykończeniem My teraz myślimy o ogrodzeniu, potem o zmiękczaczu wody, ja marzę o meblach do dzieci żeby opanować bałagan, etc...nie wiem kiedy na wyższą pozycję na liście trafią drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 29.09.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Radku ja to mam wrażenie ,że albo nie macie czasu na przeprowadzkę ,albo Wam się nie chce tam mieszkać,bo chyba nie mieszkacie??? Mnie brakuje bardzo dużo rzeczy ,co miesiąc sobie wyznaczamy cele.Październik to rekuperator,zamówię też blat drewniany do dolnej łazienki i okrągłe lustro.Chciałabym ruszyć też obrazy na ścianę. Szafy w przedpokoju nie mam narazie.Jakoś wogóle nie wiem jak on ma wyglądać. Ta pierwsza szafa z łukiem od Pestki bardzo mi się podoba ,zresztą ten łuk też,wiadomo,że do mnie nie pasuje.ale rzeczywiście ta drewniana ramka dookoła białych drzwi wygląda super. Jestem padnięta a tu muszę doprowadzić ręcę do porządku.Byłam poza domem u mojej mamy na grzybach i obierałam maślaki,mam czarne ręce i paznokcie. Radku każdy dobry stolarz Ci te szafy zrobi ,ale chyba weźmie dużo więcej niż jak poszukasz w sklepie,potrzebujesz na jakiś konkretny wymiar,że chcesz stolarza ? zaliczkowałem podłogę wiec za miesiac moze juz bedzie na razie tylko dół 65m2 gore tez juz mamy sprecyzowaną ale finansowo nie dam rady w tym miesiacu. mysle tez o kuchni byłem u Przyłudzkiego ale dopoki nie mam podłogi to kuchni nie ruszam bo szafki stoją czesciowo na podłodze drewnianej. gadałem z facetem z forum o rekuperatorze ale to kolejne 7 klockow brrrrrr co do szafy to oczywiscie potrzebuje na wymiar aby całe miejsce zagospodarowac. u mnie mały wiatrołap wiec trzeba go wykorzystac na maxa. a dobre info jest takie ze dookoła domu mam wszystko gotowe na 99 % łacznie z oswietleniem i nawadnianiem. fotka z dzis pozdrowionka http://images65.fotosik.pl/228/2edf04c7bdff395dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Radku, to zima spokojna przed Tobą. Odśnieżanie = pikuś KONIECZNIE OPALIKUJ DRZEWKA, bo zimą się mogą wyłamać. http://www.drzewa-tree.pl/index1-1.html Można też kupić taśmę z grubej, szerokiej gumy (a może to plastik) w sklepach ogrodniczych, nawet w Leroyu jest. Szafy – skromne, całe drewniane. Myślę, że powinieneś celować w wykończenie z jakimś fajnym haczykiem. Ta ma dwoje drzwi szerokich i dwoje wąskich, na których deskę ułożono w poprzek, co wygląda jakby to były szuflady. Oczywiście to mogą być też szuflady w dolnej części. Poza tym ładne jest to światło u góry. Ja bym taką szafę postawiła na cokoliku ciut cofniętym pod spód. To jest kapitalny pomysł do małego wnętrza. Można chociaż jeden moduł szafy taki zrobić. Bardzo wygodnie odwiesza się ubrania Proste płaszczyzny drewniane i tylko podcięcia ułatwiające otwieranie. Też dałabym przy podłodze cofnięte pod szafę cokoliki wysokości listwy przypodłogowej. Ta jest całkowicie tradycyjna. Ale ļardzo ładna. Tylko nóżki mi się nie podobają, wymieniłabym na cokół. Edytowane 29 Września 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Lustro raczej lepiej jest umieścić na przeciwległej ścianie, albo bocznej, zależnie od miejsca. Ale może zastosować drzwi całkowicie lustrzane. Tu są czarne szyby, ale można je zastąpić drewnem i lustrami np. w szachownicę. Biała i ciemno brązowa. Jak na zdjęciu korytarza z szafami wielkie płaszczyzny, które mają jedynie ciekawe uchwyty do otwierania. Dwie specjalnie dla Ciebie, Basiu. Szkoda, że ta pierwsza nie ma tej uroczej wnęki wyłożonej drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.09.2013 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Radku szczerze Ci zazdroszczę ogródka ,ja ostatnio marudzę wszystkim dookoła,że wolę zabrać się za ogród niż za salon. Pestko porobię zdjęcia i pomożesz:bye: A szafa ta biała z drewnianą obramówka bardzo fajna, miałąm nawet napisać świetna,ale tak się zastanawiam,bo coś mi chodzi ,aby nie była taka nowoczesna,więc może tę drewnianą opaskę zrobić z jakimś frezem.Zobaczyłam śwaitełko w tunelu jeśli chodzi o przedpokój:) Aha mój M. powiesił dzisiaj dwa brakujące petfin-lampki w łązience i półki systemowe szynowe w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.09.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Zaraz zacznę na Ciebie krzyczeć Basiu Już chyba 2 razy pisałam, że pomogę, tylko zrób te zdjęcia. Plan działki chyba kiedyś mi wysłałaś. A nie korci Cię, żeby w tej białej szafie z ramą, zrobić małą wnękę jak w tej z łukiem, może tylko z 2ma szufladkami. Byłoby miejsce na odłożenie torebki na chwilę, czy kluczyków i innych duperelek, które powinny być w przedpokoju, ale nie na wierzchu. Poza tym ona jest podświetlona, a to oznacza, że w najciemniejszą noc wchodziłabyś do przedpokoju bez konieczności zapalania światła. Zawsze czekało by na Ciebie takie przyjazne i ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.10.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Pestko źle zrozumiałaś,ja wiem ,że mogę na Ciebie liczyć.Kominek to coś fantastycznego,a jeszcze nie jest skończony u mnie,to już w przyszłym roku,no ale można w nim palić.Lubię czyścić kominek,palić w nim i chociaż w domu dalej mamy ciepło,a nie odpaliliśmy jeszcze pompy to palę dla ognia,który uwielbiam!!!!No i w związku z tym poszukuję akcesoriów do kominka ,ceny mnie strasznie zszokowały...Takie coś fajne,wolałabym w czarnym kolorzehttp://czerwonamaszyna.pl/zestaw-narzadzi-kominkowych-zack-ghio,17306,p.html ktoś na forum chyba coś miał fajnego do przechowywania drewna,ale nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.10.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Pestko co do szafy ja mam tam małą szerość i nie ma miejsca na takie półeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Musiałam się powyzwierzęcać Ale tę ramkę wokół szafy zmieścisz Daj jeszcze jakieś ładne dyskretne światełko, a jak się zmieści to może puf– sześcian pikowany i będzie ładnie. Akcesoria kominkowe – czasem przydają się też szczypce, bo przecież nie włożysz w palenisko ręki, żeby poprawić drewno, a pogrzebacz nie wystarcza. http://www.kominkidunskie.pl/oferta/produkty/kominki-ogrodoweakcesoria My mamy podobny, tylko z drewnianymi rączkami http://www.kominkiwklady.pl/index.php?products=product&prod_id=1036 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.10.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 szczypce to rzeczywiście są przydatne Pestko ja mam wnęki tylko około 150 cm,przy ramce zrobię wtedy podział na pół,dwoje drzwi,zmierzę jutro dokładnie to napiszę,zresztą zmierzę to teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.10.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 jest gorzej niż myślałam 132 cm- klita,dobrze,że w miarę głęboka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Możesz zrobić troje drzwi, albo jedne węższe a drugie szersze. Coś trzeba zakombinować, bo brak dynamiki w wyglądzie.A co sądzisz o tej wysuwanej wersji, którą wkleiłam dla Radka? Edytowane 1 Października 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts