Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielkie lustro prawie do podłogi w lekko posrebrzonej drewnianej ramie mam w łazience :) dostałam w zeszłym roku na gwiazdkę od córki. Zaczyna się nad najniższą płytką czyli na 30 cm od podłogi.

Basia, długą ścianę vis a vis kominka masz 4,7 m. Jak dużą kanapę chcesz tam postawić, że nie zmieścisz lustra o szerokości 1 metra nawet? Obok kominka też by się zmieściło może trochę węższe, ale za to można je zrobić wyższe.

Ale mój typ na takie lustro z konsolką to przedpokój po prawej przed schodami naprzeciw gabinetu.

Jak Ci się podoba hot kolor na 2014 Color-of-the-Year-2014-Radiant-Orchid.jpg tea-corner.jpg modern-kitchen-design-bright-backsplash.jpg vibrant-chair-bold-color.jpg

RADIANT ORCHID – ja wolę jego zgaszone odmiany

radiant-orchid-chairs-navy-walls.jpg Ten granat ze ścian widziałabym u Ciebie w salonie i to wcale nie na jednej ścianie :)

Color-of-the-Year-2014-Radiant-Orchid.jpg

modern-kitchen-design-bright-backsplash.jpg

radiant-orchid-chairs-navy-walls.jpg

tea-corner.jpg

vibrant-chair-bold-color.jpg

Nie da się ukryć, że stosując jako dodatek taki agresywny kolor uzyskuje się znakomite efekty. Wnętrza od razu ożywają i nabierają ciepła.bedroom-fireplace-purple-blanket.jpg modern-living-room-furniture.jpg vibrant-carpet.jpg modern-bright-office.jpg

To dotyczy wszystkich odcinających od ogólnej kolorystyki barw.

Ten kolor kanapy jest świetny Photo Dec 05, 9 54 20 PM_thumb[2].jpg

bedroom-fireplace-purple-blanket.jpg

modern-bright-office.jpg

modern-living-room-furniture.jpg

Photo Dec 05, 9 54 20 PM_thumb[2].jpg

vibrant-carpet.jpg

ten kolor lubię nosić ,dobrze mi w tym kolorze

Pestko patrzyłam na fugi Radka on ma kremowe,a anita szare.

http://www.do-kamienia.pl/Impregnat-aqua-507

wstawiam link z ipregnatami aby mi nie zginął

Co do okna na poddaszu wiecznie pocącego się ,to dlatego ,że okn jest do poddasza nieogrzewanego.Ja mam nieogrzewane,ale dobrze ocieplone i jest tam dużżżo cieplej niż na zewnątrz.

W przyszłym roku muszę dać coś cieplejszego,a teraz podstawię miskę

Co do okna na poddaszu wiecznie pocącego się ,to dlatego ,że okn jest do poddasza nieogrzewanego.Ja mam nieogrzewane,ale dobrze ocieplone i jest tam dużżżo cieplej niż na zewnątrz.

W przyszłym roku muszę dać coś cieplejszego,a teraz podstawię miskę

a podstawowe pytanie zadam - czy na tym nieogrzewanym - nieuzytkowym poddaszu masz jakąs wentylację ???

czy to Twoj jak by 3 poziom w budynku ?

Pamietaj ze tą przestrzen powinno sie wentylować.

nie wiem czy machanicznie przez rekuperator czy tylko grawitacyjnie u mnie grawitacyjnie

mam inny problem na tym poddaszu

mam instalacje do rekuperatora i te otwory rur nie sa zaslepione

w zwiazu z tym ciągnie mi strasznie od rur w pomieszczeniach:) cały czas zastanawiam sie dlaczego mi tak wieje po lbie cos nie tak - gdzie mi tak ciepło spieprza.

przykłądając reke do tych rur juz wiem............

co zrobilem - powciskałęm stre koszulki i majty do tych rur na sufitach.

zrobiło sie cieplej to zrozumiałe ale mam w tej chwili wilgotnosc około 35% czyli mala jak diabli.

mam juz drewno na pietrze i widzę jak sie skurczylo szpary powstały pomiedzy dechami.

https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/19Listopada2013PodOga

zeby było ciekawiej , zamowione drewno to tansze przyszło zupełnie w innym kolorze - czekolada

to drozsze parador - idealne, w zwiazku z tym to co miało byc na dole drogie - połozylismy na gorze

a na dół zamowiłem tez tego paradora.i muszę czekać :( na niego

to czekoladowe drewno powiedziałęm zeby sobie zabrali i tak sie stało.

Edytowane przez f.5

Basiu-spóźnione ale bardzo szczere zyczenia imieniowe!!!!!

Milion lat mnie nie było więc wpadam i uściski zostawiam:))))

Widze tez ze zastanawiasz się nad lustrem i cudowne inspiracje Pesteczki widzę-więc zostawiam i moja mała konsolke która mi mąz "wystrugał;)

Tez kominuje co dalej z nia zrobic:rolleyes:;)

DSC04783.jpg

DSC04794.jpg

Zostawiam tez przedświąteczne życzenia-spokoju,zdrowia i relaxu-chociaż przez te kilka dni Swiąt:hug:

Gumisiu dzięki to u Ciebie ta konsolka?lubię takie perełki w domu,aczkolwiek bym dała olej a nie lakier

Radku moje poddasze jest ocieplone pianą,ale nieogrzewane.

W tej chwili jest tam wentylacja,są dwie dziury w kominie,bo tam będzie wyrzutnia rekuperacji.Po założeniu rekuperatora będę musiała zrobićkratkę w innym wolnym przewodzie kominowym.

Wieć to nie jest wina wentylacji,tylko wyłazu dachowego do nieogrzewanego poddasza,w przyszłīm roku wymienię na wyłaz do ogrzewanego poddasza.

Ale jeszcze zrobię eksperyment.

a powiedz mi czym mierzysz wilgotność i jaka powinna być w domu?

mam w tej chwili 4 higrometry , wzięłem z roboty 3 manualne i 1 elektroniczny takie proste od 20 do 100 zł i kazdy pokazuje cos innego oczywiscie :)

ale mam ponizej 40% blizej 35 %

powinno byc wiecej około 50% do 65% moze nie o tej porze roku ale tak czy siak mam niewiele dlatego widzę pojawiajace sie szczeliny w deskacgh

na mieszkanku tez mam drewno lite i takie rzeczy co roku obrerwuję lecz mnie to guzik obchodzi bo przeszedłem z tym do porządku dziennego ale tam mnie troszke martwi bo jest swiezo klejone.

w mieszkaniutez mam ponizej 40 %

z mojej umowy wynika

3. Wilgotność powietrza

Wilgotność względna powietrza powinna wynosić 45-60%

Warunki cieplno-wilgotnościowe powinny być zapewnione również po wykonaniu posadzki, aż do czasu

oddania mieszkania, budynku do użytku. Nie może być sytuacji, że po skończeniu prac pomieszczenie

zostaje zamknięte na dłuższy czas bez żadnej wentylacji, gdyż wiadomo, że drewno jest materiałem bardzo

wrażliwym na każdą zmianę wilgotności, a pozbawione naturalnej wentylacji może mocniej pracować i

stwarzać wiele problemów.

Edytowane przez f.5

Herezje światłoćmiące Waćpani tu nam serwujesz :)

Lustro w szerokiej ramie możesz postawić od podłogi do sufitu jako tło do takiej Gumisiowej konsolki. Ja to widzę i dusza mi się śmieje.

Gumisia, konsolka piękna, tylko lakier zedrzyj i olejem potraktuj. Będzie d... urywać :-D

Mam kilka inspiracji z takimi dużymi lustrami. Na pewno już je widziałyście, ale co tam :). Podobają mi się te grube ramy.

http://1.bp.blogspot.com/-eXB9hTpbhU0/USYYTgKKHJI/AAAAAAAAKoE/JORSTE1xeQY/s1600/SFD3FA0F3AFBA9444088D4A8A564EA4DAB5_800x800.jpg

Źródło

http://archinspire.org/wp-content/uploads/2009/05/townhouse-interior-design-renovation3.gif

Źródło

http://bi.gazeta.pl/im/77/1e/ce/z13508215Q.jpg

Źródło

http://3.bp.blogspot.com/-LILCOV870_k/UQf3AZhZN_I/AAAAAAAAFMA/AW_4ywf0nY8/s1600/image-7-600x445.jpg

http://houseofkazura.blogspot.com/2013/01/ascetyczne-wnetrze.html

Gumisiu - piękna konsola :yes: Bardzo oryginalna. Zdolny Mąż :D

• 2 weeks później...