f.5 30.03.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Dokładnie tak bedzie po lewej zabudowa na całą szerokośc i na wprost jeszcze sie zmiesci szafka na drobiazgi. na gorze przewiduje tylko tak jak pisalem spodnie koszulki koszule i sfetry. na dole bedzie jeszcze szafa - zabudowa 170 x 70 wys 260 i tam beda kurki i buty bo uwazam ze takie rzeczy powinny byc na dole. co do mery to praktycznie wszystko tam kupuję kleje kafle na dolną łazienkę tez tam kupowałem , kafle do garażu teraz kupowałem. jak jechałes do mery z Katowic to niedaleko mojej budowy - mijałas shella stacje i toyotę zaraz jest skręt w prawo i niedaleko budowa. wizualizację juz mam dzis o 18 dostałęm projekt wykonawczy 13 kartek pdf wiec mam się czego trzymac. mam fajnego goscia do płytek wiec powoli zaczynam łazienkę ale generalnie jestem strasznie zmeczony psychicznie i fizycznie ta zima dała sie mi we znaki czekam na lato i pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.03.2012 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 do mery jechałam od zakładów piwowarskich ,a wracałam szybkiego ruchu czyli chyba tam koło Ciebie.Masz tam jakieś upusty i lubionego sprzedawcę?Bo muszę w najblizszym czasie zamówić kafle.Najlepsze jest to jak siedziałam tam w merze na ławeczce i patrzyłam na wybrane kafelki i zastanawiałam się na spokopjnie , podeszła kobitka i zmieniła cenę dekoru o 10 zł więcej ,30 % wiecej to dużo. Mnie się budowa daje we znaki bardziej niż zima,a najbardziej brak jakiegokolwiek wsparcia,dlatego ostatnio chciałam powiedzieć -pas.Jeździłam na budowę tylko przewietrzyć, opróżnić osuszacz i byłam szczęśliwa leżąć w łóżku do 10-nawet dziecka do przedszkola nie chciało mi się zaprowadzać.Czekam na słońce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 31.03.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Czyli jechałs od strony Mikołowa. Co do cen w merze to posprawdzaj na ich stronie internetowej widziałem tez ze mają ofertę na allegro. Nie mam specjalnych upustow ale zawsze jak składam zapytanie to cena ulega zmianie. jak kupowalem płytki do garazu 37 m2 to cena z 59 zł poszła na 51 z tego co pamietam. z tą podwyzką to jest tak ze jak ja kupowalem płytki to cena za metr była 170 zł potem w merze robili jakąś wyprzedaż i cena poszła na 130 zł. wiec miałem farta chyba. Zreszta jak wiesz kto jest producentem płytek wchodzisz na ceneo lub allegro i patrzysz jak kształtują sie ceny. Miałem podobny problem z klejem sopro kupowalem 19 workow za 800 zł i na necie (Będzin) widziałem po 38 a w merze był po 49 roznica spora ale biorac dojazd wyszło by na to samo. Basiu ja mam tak ze jak mam sie spotkac z wykonawcą to mi sie chce żygać. Mam do poprawy instalacje do kominka wodnego i musze sie spotkac z instalatorem zle boje sie ze go obżygam brrrrr Kurw.....a ze tez ludzie nie potrafią czytac prostych tekstów. Pamietaj ze nic tak nie leczy jak sen , osobiscie mam w zwyczaju odsypiac w niedzielę co też czynię. budowa jest zajebista tylko niektorzy wykonawcy potrafią ten stan zepsuc. i powiem ci ze wiem juz dlaczego cena projektu jest taka a nie inna 100 zł/m dzis dostałem 14 rzutów pdf , czyli projekt wykonawczy i jest bardzo rzetelnie wykonany i dokładny ten w merze był sztampowy i troszke bez polotu ale nie robił go mg.inż tylko osoba ktora jest na etacie. konczę garaż i zaczynam łazienkę tyle w temacie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.03.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 w większości się z Tobą zgadzam, ja wczoraj w dzienniku zaczęłąm opisywać perypetię z moimi elektrykami ,ale mi się komputer zawiesił i dupa zbita...Może dzisiaj wieczorem mi się uda opisać...A te moje płytki szukałam wszędzie i ich nie ma, tzn jest jeden sklep ale ceny w zasdzei podobne,napisałam nawet do przedstawiciela na Polskę tych płytek,ale podał mi sklep w Sosnowcu ,a tam cena jak z kosmosu .Ciekawa jestem efektu i wchodzę na stronę sklepu internetowego mery za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 31.03.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Bo to jest jedna piąta naszych szaf dziewczyny jakie powinnyśmy mieć i to nie do podziału z naszymi M. Dziewczyny,a która z Was ma osobny pokój garderobę? Ja mam osobny pokój na garderobę (docelowo dla mnie i Julianny ). Nie wiem czy pamiętasz jak byłaś u mnie, ale to pomieszczenie obok pralni. Ma około 19 m, ale skosy po obu stronach i mam kłopot, bo chcę zabrać ze sobą obecne szafy (wys. 236 cm). Muszę to jakoś sensownie wykombinować. No i przy okazji się wydało, że teraz też mam swoją indywidualną garderobę... . budowa jest zajebista tylko niektorzy wykonawcy potrafią ten stan zepsuc. Niestety tak Ale jesteście już blisko celu. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 31.03.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 pokój - garderoba.... Tak mi sie marzyło, w kształcie kwadrata, posrodku z miejscem na ławeczkę .... jak w reklamie jakiegośtam piwa . mam przy sypialni garderobę w sensie pomieszczenia (nie szafy) o powierzchni 12m2 (4,66 x 2,63).... Nie wiem czy mozna to uznać za pokój.... Chyba nie ale mam nadzieję że starczy Ja mam tyle teraz - zabudowa z szaf w L, a po drugiej stronie szezlong + komoda z szufladami. Ten pomysł z ławeczką po środku ekstra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 31.03.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Fajny domek tak tak garderoba dla Pan to podstawa duza, wygodna z ogromnym lustrem i laweczka .... marzenie .... Ja mam za maly domek na taki luksus ale swietna rzecz ... tak jak na reklamie z piwem - dokladnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dziewczyny,a która z Was ma osobny pokój garderobę? Ja mam Basiu, ale na razie nie będę pomocna, bo póki co nie zajmuję się tym pokojem... Wiem jedno, na pewno chcę tam mieć deskę do prasowania - najlepiej na stałe Nie znoszę jej za każdym razem otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja mam Basiu, ale na razie nie będę pomocna, bo póki co nie zajmuję się tym pokojem... Wiem jedno, na pewno chcę tam mieć deskę do prasowania - najlepiej na stałe Nie znoszę jej za każdym razem otwierać ja deskę mam w pralni:) a i tak ją wynoszę do gościnnego, bo tam mam telewizor . a przy prasowaniu lubię sobie pooglądać seriale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Pralnię mam w piwnicy i chyba tam też zrobię deskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.04.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Basiu, jak dla mnie nr 1 bo jest najprostszy i najbardziej nowoczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 03.04.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.04.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dziewczyny dzieki za odzew,trochę źle to zorganizowałam ,bo mogłam w komentarzach wkleić, bo głosuje w dzienniku ,część w komentazrzach, a wiem z doświadczenia głosując u innych że jest wygodnie tam ,gdzie są zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 03.04.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Wklej zdjęcie tego pokoju gdzie ma stanąc kominek lub rzut zapodaj , odniosę sie do mojego miejsca bo tez nie sadze abym miał duzo przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.04.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 ja głosuję na 1 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.04.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 jak dla mnie opcja kominka numer 1 lub 6?( wcześniej widziałam to zdjęcie teraz juz niestety go nie widzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 03.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 1, 5 lub ciemny:)Ale najpierw pokaż jakąś wizkę salonu, żeby wiedzieć jakie kolory będą bardziej pasowały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 1 i przy okazji witam się, jesli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.04.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Emirandę z Milanówka,Balbino dzięki ,że pomagasz mimo ogromu pracy u siebie,Koktail,Tatarak,Olu, jest mi strasznie miło,że mi pomagacie. Niestety nie mam wizualizacji salonu ,wiem jaka będzie podłoga-dąb naturalny.Dzisiaj byłam na budowie i miałam zrobić zdjęcie salonu,ale zapomniałam .Postaram się jednak jakoś zaradzić http://lh4.googleusercontent.com/-fjRtivpS94g/TzGmcLE-b3I/AAAAAAAAIfA/F9mSzXJfFJA/s640/DSC00104.jpg Salon to pomieszczenie z fortepianem w jednej częśći i kanapą w drugiej,na przeciwko wypoczynku jest zaznaczone miejsce na kominek -ale tam go nie będzie.Obok jest mało widoczny wystający komin i w tamtym miejscu ma być kominek.Wkleję zdjęcie salonu ,zrobione po wylewkach,widać po lewej stronie wystający komin- na prawo od tego żółtego styroduru opartego o ścianę http://lh6.googleusercontent.com/-cR3OES1ael8/TwINncCC2bI/AAAAAAAAH2k/ZmjfToguOds/s640/DSC00084.JPG Zdecydowałąm się na kominek trójstronny,bo wydaje mi się,że jednoszybowy będzie wyglądać ciężkawo, poza tym w salonie jest to wąskie,wysokie okno ,które jest blisko ściany i chyba smiesznie wygladł by kominek zabudowany stojący w świetle okna.Trójstronny jest "prześwitujący"lżejszy,aczkolwiek wolę jednoszybowe -nawet z uwagi na cenę Co do kominka trójstronnego wygrywa nr 1. Rozumiem,że: 1.kominek zabudowany do sufitu 2.półka wkładu w stylu parapetu wystająca (nie wiem jak to napisać, bo ja czytając to na Waszym miejscu nie wiedziałabym o co chodzi) Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.04.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) http://www.bellfires.pl/gazowe/foto/view-medium-2.jpg ten kominek najbardziej podoba się mojemu mężowi . Nie jest to w rodzaju- tak ten jest świetny,ten chce mieć - tylko może być.Ale chyba tacy są mężczyźni więc zakładam,że kobieta na jego miejscu powiedziałaby tak jak ja bym tego oczekiwała. Ten kominek różni się tym od nr 1 ,że ma tę półkę dużo szerszą w stosunku do rury. A może ten?? Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts