pestka56 15.01.2014 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) E, tam opowiadasz. Do leżaków to nie przeszkadza. Tylko miejsce pod stół i krzesełka powinno być równe, żeby się nie trzęsło i nie wylewało z naczyń. Mój stół jest wędrujący i najczęściej stoi w trawie koło glicynii przy jednym z okien kuchennych. tylko mu pod nóżki podkładam prostokątne deseczki i jest okey. Ten taras, który masz – zamieniłabym obrzeże na drewniane z belek. Natomiast drugi taras, ten podwyższony zrobiłabym w części bliższej okna z drewna, a obrzeże z kostki. będą wtedy do siebie pasowały. Deski też możesz kłaść przecież na wylewce betonowej. Wszystko się da pogodzić. Kostkę granitową mniej chropowatą tez można kupić. Tu ktoś nieźle się napracował podkłady kolejowe, albo stare belki i kocie łby Oryginalne Edytowane 16 Stycznia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2014 00:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Pestko ja nie mam wylewki betonowej.Ja mam tak jak morella ,czyli taras drewniany byłby trochę wyżej ,więc zejściem mogłaby być platforma z tej kostki.Mnie w tarasie z drewna przerażają te słupy ,które musimy wylać pod drewnoA obrzeża w tym zrobionym to nie chce mi się kombinować z drewna ,bo tam zieleń to zasłoni,a może być problem z gniciem itp.To chyba lepiej dać małą granitową ? jak myślisz?A na fotce to rzeczywiście ktoś kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2014 00:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Pesteczko a jak dywan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2014 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Dywan w proszku, bo gazetę „haftuję”. Dziecko czeka cierpliwie na szczęście. Byłaś może ostatnio u niej na blogu? Słupy wylewa się łatwo. Można też użyć bloczków fundamentowych. Nie bój się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 podglądam cichaczem cały czas,ale weszłam jeszcze dodatkowo na "coś fajnego na ścianę "już około 2 w nocy i mnie te filcowe broszki poraziły wspaniałością,no i zaczęło się zaczęłam szukać po necie o filcu,pomysłu na filc na dom,ale nic ciekawego nie znalazłam.Miałam pokazać pufę jak moja mama ją na szybko mi zrobiła,zrzucę zdjęcia i pokażę,ona po prostu z jakiegoś swetra zrobiła poszycie i strasznie mi się to podoba,szukam teraz wielkiego swetra w odpowiednim kolorze,albo materiału w warkocze jak sweter,ale z tym drugim gorzej.Na pewno zrobię sobie poduchy ze swetra,strasznie fajny klimat to robi we wnętrzu,więc dlatego uważam,że dywan to będzie gwóźdż programu. Oj jaka śliczna pogoda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Filce i patchworki to dzieło mojej przyjaciółki. Ona z tego żyje, choć studia skończyła w podobnym kierunku jak ja i jest bardzo dobrze piszącą dziennikarką. Ale singielka i musi dorabiać, więc korzysta z tego czego nauczyła ją babcia. Poza tym to jej hobby. Mnie, odkąd moja Kaśka zamówiła dywan, urodziło się masę pomysłów na dzierganie domowych „gadżetów”. Jeśli upadnie to co robię w tej chwili, to zmieniam sposób zarabiania Rozstrzygnie się w ciągu 2 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 16.01.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Basiu a ja cichaczem podgądam:yes: Masz piękne okna,nietylko okna!!!WSZYSTKO!!!!I wszystko jakos powoli się poukłada do kupy:DTylko wiem to poukłada powoli...Sama dostaje szału bo stanęłam w miejscu i nie wiem w która strone się ruszyć. Tak zakochałam się w waszych ceglach ze sama nie wiem czy czegoś gdzieś u siebie nie połozyc,ale taka piękna czerwona już u mnie nie wchodzi w gre,grafit za ciemny a biala piekna ale u mnie się kopci z kominka jednak a miala być na scianie kominkowj i co ?!!!! Więc nie tylko Ty w rozterkach co i jak i jeszcze skąd na to wytrzasnąć Ale pomysł ze swetrowymi poduchami jest MEGA-więc przychodzę poradzić bo Ty ze Sląska zebyś sobie podjechala na giełde odzieżową w Katowicach Załęzu-ja tam jestem czasem z teściową po towar bo prowadzi mały sklepiki widziałam tam ogrom MEGA wielkich szali-kominów z wełenki w różne wzory i w różnych kolorach w porywach do 15 złotych!!!!A zaczynają się od 8:D-to super alternatywa na Twoje poduchy:yes::yes: A ogrod tez mi spedza sen z powoek i chce wyc pod niebiosa bo nie wiem co i jak:sick: BUZKA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Basiu zobacz czym zachwycają się forumki na blogu u magdy Zet http://homecreations.pl/?p=2330 chodzi o dywan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Pestko Ty chyba z każdym zajęciem sobie poradzisz,wiedza,zaangażowanie i zdolności i niezliczone umiejętnośći.Ale na dywan czekam Gumisiu dzięki,dużo rzeczy można zrobić samemu,czasami nie ma innego wyjścia,ja do końca nie jestem cegiełkowa,lubię je ,ale wolę jak jest naturalna-w jakiejść kamienicy ,a nie naklejana.W zasadzie to nie wiem czy bym dała drugi raz.Wiedząc bym po prostu tę ścianę z prawdziwej cegły zrobiła.Ale wiem ,bo mojej siostrz też się coraz bardziej podoba.Masz pomysł,rzeczywiścię mogę na giełdę pojechać.Tam będę mogła powybierać w kolorach. Monia też lubię ten wzór,bardzo popularny w USA.Dzięki za namiar ,nawet nie mogę pooglądać ,bo jest wojna o mojego laptopa.Chyba tylko nocki należą do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Basia pokaż tę pufę ("ten puf" chyba być powinno, ale źle mi brzmi) od Mamy Ja filcowe zrobiłam sobie łatki na łokciach (żółte serduszka na granacie). Wyglądają mega Kupiłam różne kolory wełny czesankowej i igły do filcowania, ale czasu mi brakuje by rozwinąć skrzydła Poduszki ze starych swetrów miooodzio http://img.zszywka.pl/1/0051/w_3723/moj-swiat/poduszka-ze-starego-swetra.jpg http://i.pinger.pl/pgr34/d88d4acd0025d8c650acf9c8/poszewki%20ze%20starych%20swetr%C3%B3w.jpg Źródło To może zamienimy wizytę w ceglanej cukierni na rajd po ciucholandach? A co do cegły, to... nie chcę wypominać, ale męczyłam Cię byś jechała po tę prawdziwą cegłę rozbiórkową. Teraz nie marudź kochana tylko ciesz się pięknymi wnętrzami, bo kto jak kto, ale Ty masz czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Basiu zobacz czym zachwycają się forumki na blogu u magdy Zet http://homecreations.pl/?p=2330 chodzi o dywan Bardzo amerykańskie w stylu. Monika znasz tę stronę https://www.jossandmain.com/Bohemian-Inspirations~E9245.html To sklep jak Westwing, ale większy i często wstawiający nowe oferty. Można traktować inspiracyjnie, albo... kupować Pod linkiem inne stylowo dywany, ale takie jak z Twojego linka często u nich są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Basia pokaż tę pufę ("ten puf" chyba być powinno, ale źle mi brzmi) od Mamy Ja filcowe zrobiłam sobie łatki na łokciach (żółte serduszka na granacie). Wyglądają mega Kupiłam różne kolory wełny czesankowej i igły do filcowania, ale czasu mi brakuje by rozwinąć skrzydła Poduszki ze starych swetrów miooodzio To może zamienimy wizytę w ceglanej cukierni na rajd po ciucholandach? A co do cegły, to... nie chcę wypominać, ale męczyłam Cię byś jechała po tę prawdziwą cegłę rozbiórkową. Teraz nie marudź kochana tylko ciesz się pięknymi wnętrzami, bo kto jak kto, ale Ty masz czym Jakoś nie bardzo wyglądają te poduchy na stare swetry. Myślę, że są specjalnie udziergane i wystylizowane. Stary sweter najczęściej bywa ciut poprzecierany – nitki są nierównej grubości, a nawet zmechacony, zfilcowany. Nawet najbardziej zadbany nie będzie taki elegancki jak na tych poduchach. Ostatnio w związku z dywanem grasuję po różnych dzierganych stronach i wygląda na to, że nikt nie używa sekondhandu do takich robótek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Puf Zgadnijcie z czego jest zrobiony i jak jest cena w euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Jakoś nie bardzo wyglądają te poduchy na stare swetry. Myślę, że są specjalnie udziergane i wystylizowane. Stary sweter najczęściej bywa ciut poprzecierany – nitki są nierównej grubości, a nawet zmechacony, zfilcowany. Nawet najbardziej zadbany nie będzie taki elegancki jak na tych poduchach. Ostatnio w związku z dywanem grasuję po różnych dzierganych stronach i wygląda na to, że nikt nie używa sekondhandu do takich robótek. Masz rację, szczególnie te na drugim zdjęciu wyglądają na "zrobione", a nie "przerobione". Pokazałam pierwsze lepsze jakie wyrzuciła wyszukiwarka. Myślę jednak, że do takich poduszek wybiera się swetry, które nie są bardzo zniszczone. Nie chciałabym takiej pozaciąganej, przetartej czy zmechaconej - to słaba dekoracja . Sfilcowana mogłaby jeszcze być w zależności jaki dałaby efekt . TUTAJ są 3 poduszki ze starych swetrów. To też ze swetrów - z rękawów są wałki http://4.bp.blogspot.com/-1X8BfeB776c/ULuc1XzMu9I/AAAAAAAABIw/-vHdvRlAE1I/s1600/DSCN0584.jpg Źródło http://mtdata.ru/u18/photo445E/20491618334-0/original.jpg Źródło i więcej przykładów TUTAJ tutorial do takiej poduszki http://3.bp.blogspot.com/-2iu9sKrDck4/UmAiv81Hf5I/AAAAAAAAAUo/gloiEB6l6NU/s640/DSCN2516.JPG A TUTAJ do wykonania Puf-a http://cdn15.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/18407/Robimy_puf_54386.jpg Puf [ATTACH=CONFIG]236224[/ATTACH] Zgadnijcie z czego jest zrobiony i jak jest cena w euro Z rajstop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wniosek - starannie dobrać swetry Fajny ten pasiasty pufek, ale potrzeba dużego mężczyzny i na dodatek chętnego do pozbycia się swetra. jak wiadomo, to nie łatwe „Mój” puf za jedne 432 euro (+ przesyłka z Berlina) ma 80 cm średnicy i 40 wysokości. Wykonano go z miękkich rur jerseyowych wypchanych pianką o wysokiej sprężystości. W środku jest poszewka wypełniona granulkami polistyrenowymi. http://www.kumeko.com/knotty-floor-cushion/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.01.2014 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Cholera nie dostaję powiadomień, weszłam przez przypadek.Pestko Ewa ma rację ,w ciucholandach jest pełno swetrów nie zniszczonych,myslę dlatego ,że ogólnie mało się chodzi w swetrach.Ja swojego czasu pełno w dobrym stanie powyrzucałam.Moja mama ma za zadanie szukać wielkich swetrów ,lub może można kupić taki materiał na metry.Pufę pokażę jutro bo muszę zrzucić zdjęcia na komputer,może jak w końcu zmienie telefon to będzie trwało to chwilę,ale obecny to stary gruchot. Idę poczytać dokładnie co napisałyście ,bo tak na szybko tylko przeczytałam.Czy na tym cholernym Westwingu powtarzają sprzedawane rzeczy? czekam na czajniki i tostery Morphy,bo dostałam bony i muszę coś kupić.Chciałabym toster i czajnik.Jest lub był ten Morphy ale czerwony.Ja ostatnio myślałam o żółtym.Ceny są tam straszne ,pomijają fakt małych ilości sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.01.2014 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Pesteczko pisałyśmy w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.01.2014 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 pufy są piękne,ale jak bym miała zdecydować się na kolor byłby zonk. Ja nie mam planu na salon,na pewno kolor zmienię ,bo ten obecny za bardzo rozmyty.Może przyciemnię,będzie też dywan,wiecie ,że do tej pory w salonie podłogówka nie załączona i nie jest zimno mimo wielkich okien U mnie też puf musi być wielki ,bo małe wyglądały by jak kuleczki pieprzu porozsypywane po podłodze. Ewo ta poduszka ze swetra z zamkiem świetna,muszę mamie powiedzieć,aby nie eliminowała swetrów rozpinanych,chociaż znając życie by też na to wpadła ,bo ona ma jak pomysłowy Dobromir,czasem za bardzo pomysłowa,więc muszę czasem ją temperować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.01.2014 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 coś znalazłam:http://www.lajtmar.pl/pl/p/EKSKLUZYWNA-DZIANINA-SWETROWA%2C-SZARA-WARKOCZE%2C-WELNA-2681/1597 a ten sklep podobno rewelacyjny ,poza tym mamy nie za daleko do niego,włąśnie sobie przypomniałam ,że moja siostra tam była:)http://sklep.supertkaniny.com/pl/c/Dzianina-swetrowa/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2014 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A ja już myślałam, że tak się wplątałaś w jakieś zajęcia, że nie masz czasu. Super te linki. Zapisałam sobie. Ostatnio w KMXie upolowałam genialne sweterki rozszywane koronkami, luźne motylowate w kolorze jasnego pudru. Ale wszystkie były za duże. Wyszłam zła jak osa. A tu paczcie moje miłe, dzianin od groma i jaki wybór. Koło mnie nie ma takiego sklepu, chyba, że jakaś hurtownia. Muszę odpytać znajomą od haftów artystycznych. Ona robi różne cuda. Ostatnio Rosati u niej zamawiała hafty na kiecki na pokaz w Mediolanie. Ze swetrami masz pewnie rację. Ja kompletnie nie umiem się poruszać po ciuchlandach. Albo źle trafiam, albo nie wiem jak szukać. Raz w życiu udało mi się kupić włoską kurteczkę-bezrękawnik za całe 10 zł, na dodatek nowiutki (nadprułam w jednym miejscu, żeby sprawdzić czy materiał bardzo zmieniony i jak wygląda wypełnienie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts