ivy17 25.01.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Kinga super te poduchy w sklepach takie swetrowe drogie dość wiec chętnie skorzystam z waszych podpowiedzi ...tylko maszyny nie mam ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Swetrowe świetnie zszywa się nawet ręcznie. Kup w pasmanterii zaokrągloną igłę tapicerską z dużym oczkiem i zszywaj po lewej kordonkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 też o tym myślałam. Jakbym dostała gdzieś turkusowy suwak bo Julka ma pokój biało czarny i jedynym akcentem kolorystycznym jest turkusowa ściana 3d http://www.suwaki.net/kolory2.php Produkowane są w mnóstwie kolorów. Kiedyś w przejściu podziemnym pod Emilii Plater dp centralnego był malutki sklepik z tęczą suwaków na ścianie. Dostaniesz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.01.2014 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Jak tylko dzieci wrócą do szkoły bo u nas ferię zacznę poszukiwania materiału na poduchy,Dzisiaj męczę się z tym dywanem.Mój salon jest bardzo nie zrobiony ,więc nie wiem czy dlatego zastanawiam się nad tym dywanem z westingaczy po prostu fajnie by zrobił klimat. http://www.westwing.pl/Dywan-Hugo-252317.html?c=safavieh-rugs-usa1od razu bym kupiła jakiś większy zielony kwiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.01.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Basiu, Kupiłaś ten dywan? Nie widzę już jaki to był. Chyba skończyła się ta kampania? Kinga - super efekty. Nabierasz wprawy . Miałaś szczęście, że znalazłaś takie szale. Już nawet nie chodzi o rozmiar, ale ten piękny splot. Jedna mała prośba Ewa Ewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.01.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Kinga - super efekty. Nabierasz wprawy . Miałaś szczęście, że znalazłaś takie szale. Już nawet nie chodzi o rozmiar, ale ten piękny splot. Jedna mała prośba Ewa Ewka Sorki Ewa, nie wiedziałam Jutro olece chyba po ten drugi szal. Nawet gdybym nie zrobiła poduch (nie jestem pewna ze julka potrzebuje 4 szt na swojej mini sofce ) to niech by se leżał i czekał na pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 29.01.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Basia-cofnęłam się trochę do tyłu,żeby zobaczyć czy jakiś cudnych fotek nie wrzuciłaś zebym oko mogła nacieszyć.Widze ze przeinął się temat dywanowy-bliski mojemu sercu:yes:Ja zamówiłam wełniany w małe koniczyny z OVERSTOCK.Musze jeszcze czekac około 5 tygodni nim będzie u mnie pod drzwiami,ale dostałam cynk ze jest już od 2 tyg. w firmie przesyłkowej która do PL wysyla(potrzebują nazbierać caly kontener)Ceny nieporównywalnie niższe niż w PL-zamowilam 4,6 na 3,4 metra-cena...z taka w PL się nie spotkałam.Widziałam ze można zamowic bezpośrednio z Polski ale ja miałam kogos uprzejmego w US kto mi w dolarach przelew zrobil wiec jeszcze taniej wyszłó.Dam znac jak dojdzie jak wszystko przrbiegało-może tez się kiedyś skusisz:D:yes:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 29.01.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 pinacolada-poduchy wymiatają!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.01.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Ewuś w końcu nie kupiłam. Pinacolado jaki kolor jest tego szalu drugiego?jak go nie chcesz to kupuj ,w paczkę i przyślij,,chętnie odkupię Gumisiu a jak z cłem ,tam gdzie kupujesz,jak to będzie?może bym do tego kontenera coś dorzuciła to by szybciej poszło?co do rozmiaru to nie pomyliłaś rozmiaru 4,6 x 3,4????to gdzie go zamierzasz dać? Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.01.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Basiu czołem napisz cos proszę o drzwiach jaki producentjakie miałas otwory w scianie jesli pamietaszmasz mat czy połysk (chyba mat z tego co widzę)no i cene jesli mozna na priv czy w tej chwili wybrala bys raz jeszcze jasne drzwi ??? czy paluchy pozostaja i widac bardziej niz na ciemnych ???nie zerowe pojecie o drzwiachdowiedziałem sie dziesiaj ze jest opcja taka ze sa drzwi ktore odcinaja pomieszczenie zimne - taki prog od dołu ktory sie wysuwa jak opuscisz klamekę.mam wiatrołap ktory jest zimny i predzej czy pozniej che go odciac od reszty domu. dowiedziałem sie tez ze zawiasy chowane to nie do konca takie fajne rozwiazanie bo trzeba regulowac co jakis czas i sa firmy ktore nie potrafia sobie z tym poradzicdzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 30.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Basiu-nie z rozmiarem się nie pomyliłam:D3,4 na 4,6 dam do salonu oczywiscie:D Z clem się okaze na miejscu jak dopłynie do Gdanska. Kontener to oni musza nazbierać pelny na Polske:D Mam zamiar zamowic jeszcze do sypialni jak wszystko pojdzie dobrze ale to pewnie w przyszłym roku bo w tym musze ogrod dalej męczyć Najlepsze ceny maą w okolicach świąt i nowego roku-moj był 400 dolarów przeceniony!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.01.2014 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Radku wybierz kolor jaki Ci pasuje,albo jaki chcesz.Nie kieruje się co jest bardziej praktyczne ,bo nie wiem czy jest na to odpowiedź.Ja mam biały samochód ,mąż czarny trxeba go umyć i brud widać .Ja z koloru i drzwi jestem zadowolona,pod pewnym kątem widać ślady palców moich chłopców,ale ja drzwi jeszcze nie myłam.Najwięcej kurzu osiada na dolnym frezie,i to jedynie co jakiś czas przejeżdzam szmatą. Taki system o którym piszesz mam między domem a garażem.Sprawdzałam wczoraj nie wiało,ale nie wiem czy dlatego bo to działa czy dlatego ,że tam jest w miarę ciepło,bo ściana jest z kominem a w kominku grzeję ostatnio non stop. Co do zawiasó to posiadam zaróno widoczne jak i schowane.Wizualnie bez różnicy, technicznie też nie jak do tej pory.Nie pamiętam ile dopłacałam do chowanych zawiasów,ale teraz stwierdzam ,że zawiasy w moich drzwiach są śliczne i dla mnie jest bez różnicy. Natomiast drzwi bezprzylgowe to super sprawa i to bym chciała mieć ponownie. Aha przypomniałam sobie montażystę mówił ,że drzwi z zawiasami chowanymi łatwiej wyregulować względem ościeżnicy-aby szparki po każdej stronie były równe.Ja drzwi do tej pory nieregulowałam i wszystko chodzi bez zarzutu.Fakturę za drzwi ma mój mąż w pracy,ale to chyba było coś koło 1800-2000 zł za sztukę.Zapytaj Beaty Weronikę ona ma te same ,może pamięta dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 31.01.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ok dzieki Basiu.a kominek palisz bo lubisz ? z pompą nie masz problemow ?u mnie piec na CO bez wody spala 9 m3 gazu wiec nie mało dlatego musze zadbac o dobre drzwi pomiedzy kotłownią a reszta domu bo czuje ze drzwi od kotłowni nie sa hiper szczelne mimo ze mam hormana czyli nie taniznę w tej chwili na watku o pompach jest Gremlinka ktora nie potrafi dogrzac goryale to dlatego ze jeszcze ma nie skonczaną i słabo ocieploną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.01.2014 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Radku ja nie mam problemu z ogrzaniem wody ani domu,palę w kominku bo lubię,muszę tylko zamontować czujniki temperatury,aby nie było za gorąco.Do tej pory nie włączyłam podłogówki w salonie.Dzisiaj w kominku nie palę,bo zabrałam się za czyszczenie szyby i nie dokończyłam.Jest ciepło,w zasadzie stwierdzam ,że mam za ciepło w domu.Ale zauważyłam,że wieje mi z drziw wejściowych Hormanna ,z dwóch kontaktów na ścianach zewnętrznych też.To częsty problem domów z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 01.02.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Radku wybierz kolor jaki Ci pasuje,albo jaki chcesz.Nie kieruje się co jest bardziej praktyczne ,bo nie wiem czy jest na to odpowiedź. Ja mam biały samochód ,mąż czarny trxeba go umyć i brud widać . Ja z koloru i drzwi jestem zadowolona,pod pewnym kątem widać ślady palców moich chłopców,ale ja drzwi jeszcze nie myłam.Najwięcej kurzu osiada na dolnym frezie,i to jedynie co jakiś czas przejeżdzam szmatą. a widzisz w tej chwili uzytkuje drzwi w ciemnej okleinie czyli takie normalne i twiedzę ze sie nie palcują mimo ze zawsze rano kremuje ręce niveą. co innego kuchnia zawsze widac slady na uchwytach i frontach no ale to szczegół. muszę podjąc decyzję co do drzwi a nie mam pomysłu na kolor. Radku ja nie mam problemu z ogrzaniem wody ani domu,palę w kominku bo lubię,muszę tylko zamontować czujniki temperatury,aby nie było za gorąco.Do tej pory nie włączyłam podłogówki w salonie.Dzisiaj w kominku nie palę,bo zabrałam się za czyszczenie szyby i nie dokończyłam.Jest ciepło,w zasadzie stwierdzam ,że mam za ciepło w domu.Ale zauważyłam,że wieje mi z drziw wejściowych Hormanna ,z dwóch kontaktów na ścianach zewnętrznych też.To częsty problem domów z porothermu. To gra jesli bedziesz rozwazac czujiniki temperatury czyli termostaty to popytaj ludzi na wątku o pompach ciepła oni nie polecają takich termostatow pokojowych z siłownikami na rozdzielaczu tylko jeden centralny czujnik ktory steruje pompą. pomiedzy garazem a pom.gosp tez mam drzwi hormanna takie ogniotrwałe czy cus i musze przyznac ze tez przez nie wieje. te drzwi są wogole dziwne bo dostałęm do nich uszczelki ktore jak by nie pasują ale tym sie zajmę jak bedzie czas. drzwi trzeba po prostu wyregulować i tyle... kontakty nie problem zapianowac trza i tyle. ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.02.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 ... dowiedziałem sie dziesiaj ze jest opcja taka ze sa drzwi ktore odcinaja pomieszczenie zimne - taki prog od dołu ktory sie wysuwa jak opuscisz klamekę. mam wiatrołap ktory jest zimny i predzej czy pozniej che go odciac od reszty domu. ... ... Taki system o którym piszesz mam między domem a garażem.Sprawdzałam wczoraj nie wiało,ale nie wiem czy dlatego bo to działa czy dlatego ,że tam jest w miarę ciepło,bo ściana jest z kominem a w kominku grzeję ostatnio non stop. ... A ja pierwszy raz czytam o takim rozwiązaniu, a przydałoby się nam między wiatrołapem a garażem. Czy to ma jakąś fachową nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ewuś niestety nie wiem jak to się nazywa i nie wiem czy to ma nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 03.02.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Prog opadajacy❔❔❔ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.02.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Dziękuję . Znalazłam przykłady w sieci i mogłam zobaczyć w czym rzecz. Tymczasem nadal męczę się z wyborem drzwi u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2014 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Powinnam w końcu podsumować pewne rozwiązania w domu,chyba nie mogę zrobić tego jednorazowo,będę po prostu uzupełniać ten wpis.Ogólnie minmo moich narzekań, jestem zadowolona z projektu domu,z jego urządzenia,mieszka nam się bardzo dobrze, 1.Jestem strasznie zadowolona z mojej "strefy rodzica"-czyli sypialnia,garderoba,łazienka. Z sypialni przechodzę do garderoby ,a potem do łazienki.Jest to nasz własny apartamnet w domu.Nawet nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne ,daje nam swobodę, intymność.Jak u starszego syna są znajomi,zamykam się w sypialni i mam swój włąsny teren,mogę chodzić nago i czuję się swobodnie ,mozna powiedzieć,że połowa piętra należy wtedy do mnie i nikt tam nie zagląda,a ja nie muszę ubierać się idąc do łązienki czy do garderobyDodatkowo nie wiedziałam czy sprawdzi się brak drzwi pomiędzy łązienką a garderobą,mówię tak,tak,takMogłabym delikatnie zmodyfikować wielkośc sypialni,zmniejszyłabym ją ,powiększając garderobę. 2.garaż w domu ,( połączenie garaż-dom)no chyba każdy zdaje sobie sprawę nawet nie posiadając takiego rozwiązania ,jak jest miło wejść do ciepłego samochodu i wyjechać z garażu.Ja mam akurat w piwnicy garaż jeszcze,z garażu przechodzę przez pomieszczenie gdzie mam też szafki na buty.Już tam czasami zostawiam buty i nie muszę brudu wnosić na :salony" 3.pomieszczenia gospodarcze na każdym piętrze.U mnie na dole to spiżarnia,na górze,pralnia,każde piętro ma swoje wiadro i mopa i środki czystości.Ważne aby na każdym piętrze był zlew na wiadro-wygodny duży ,głęboki.U mnie na dole kuchnia,na górze pralnia,ale czeka na zamontowanie.. 4.Piwnica i warsztat dla majsterkowiczów.Gdzieś trzeba trzymać narty,opony,no i wszystkie wiertarki,farby,kleje gwoździe itp. 5.prysznic bez drzwi i niezwykle wygodny jego wymiar 100x 140 + ukryta półka na wszelkie szampony,aha brakuje tylko siedziska!!!!!aby był w 100%perfekcyjny.6.kominek,nie wyobrażam sobie zimowego wieczoru bez kominka7.no i kuchnia:rozdrabniacz odpadów-uwielbiam go i mój mąż też.Uwaga lepiej dać go do zlewu dwukomorowego,bo do młynka nie powinno się wlewać wrzątku i oleju,a odcedzając ziemniaki tak bywa,ale wtedy albo puszczam zimną wodę albo zamykam korkiem zlew duży zlew-niezwykle wygodny,ale koszyczka metalowego dołączonego do kompletu już nie polecam, bo źle go dokładnie wyczyścić. 8.moja lodówka jest wspaniała duża i pojemna,no i możliwośc zrobienia z dołu albo chłodziarki,albo zamrażalki super sprawa,no i symetryczny podział jest estetyczny 9.piekarnik mam za wysoko!!!!!!!będę go obniżała o szufladę ,na całe szczęście mam taką możliwość.Ale w następnym domu piekarnik dam około 15 cm poniżej blatu. 10,Zlew dałabym bliżej płyty,czyli bardziej do rogu.Jak gotuję sama to lepiej by było bliżej ,ale jak z mężem czy z synem jest ok. blat granitowy jest piękny i praktyczny,nie ma problemu z myciem szafka servo drive -fajny bajer,ale nie korzystam z niej często ,bo….mam młynek na odpady i np.buraki obieram do zlewu. reszta jutro…. Do następnego domu nie:-kupię drzwi Hormanna-nie podłączę grzejników łazienkowych pod instalację centralnego przy ogrzewaniu domu samą podłogówką i piecę niskoteperaturowym- W następnym domu zrobię:u dzieci oprócz prysznica,wannęwiększą pralnięwiększą garderobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts