Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Dziewczyny niedługo będę mamie urządzać mieszkanie,mam nadzieję,że dojdzie do transakcji i kupimy to co mam na oku.Szykuje się duży remont.

Chociaż ja jestem inwestorką to moja mama będzie tam mieszkała,więc w urządzaniu domu,ona ma się czuć inwestorką.

Całe szczęście ,że chce ten sam klimat co ja.Mamy określony fundusz i co się da będziemy robić samodzielnie.

Liczę na pomoc Waszą,

Chyba fajnie byłoby założyć osobny wątek,ale nie wiem jak to zrobić.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę. Kocham chodzic boso i nienawidzę wchodzić do tego pokoju :). Latem spoko, ale zimą czuję różnicę. Ale jak pisałam - chciałąm mieć drewno :(.

Poza tym bez zmian. Nic nie peka, grzeje tak samo.[/quote

U mojej sąsiadki pod deską trójwarstwową wszędzie leży podłogówka. Już 10 lat. Przy jednym oknie na jakimś metrze kwadratowym zimą gdy duże ujemne były rok temu, nieco się rozeszły ok 3-5 mm.

Ja z powodu, że też lubię boso chodzić, a nie chciałam zrezygnować z litej deski, wymyśliłam położenie rurek między legarami. Nie są zalane betonem. Działa o dziwo. Podłga ciepła i nie wypacza się. Jednak bez fajerwerków temperaturowych:)

Napracowałaś się Basiu w środku nocy racząc nas podsumowaniem :).

Super przydatna sprawa :yes: Na pewno wiele osób skorzysta.

U mnie trochę inne rozwiązania, ale były przemyślane i dopasowane do naszego rytmu funkcjonowania, więc mam nadzieję, że będę równie zadowolona jak Ty :).

Korci mnie Twój młynek, ale będę miała zlew jednokomorowy (zwykły Domsjo), bo na większy nie mam za bardzo miejsca :(.

Już nie mogę się doczekać nowego wątku i emocji w urządzaniu :D :D :D

Twoja Mama to super babka. Czuje klimat, ma umiejętności jakich nie powstydziłby się niejeden fachowiec, a do tego ma CIEBIE :D

Nowy wątek zakłada się poprzez ikonkę w lewym górnym rogu w danym dziale. Czyli jeśli chcesz w "Galeriach wnętrz" to wchodzisz TUTAJ i klikasz w czerwoną ikonkę pt. "Napisz nowy temat"

Wymyślasz tytuł i już :). Szybko Cię znajdziemy :D

Byłem u goscia od drzwi dokładnie pamięta Ciebie Basiu i sąsiadów Twoich i jeszcze kogos z Warszawy.

Ogolnie czekam na pomiar i na pewno cos wybiorę bo modeli od groma i kolorów.

A te za 4 koła na wystawce z forniru bajeczka

Radku, a "znajomości" będą miały wpływ na wycenę? :D

Może i ja się załapię na kontakty Basi ;)

Radku, a "znajomości" będą miały wpływ na wycenę? :D

Może i ja się załapię na kontakty Basi ;)

Osobiscie zauwazyłem ze znajomi najwiecej kasują i niekoniecznie robią najlepiej.

Aleeee jak będę miał cenę to sie z Tobą podzielę.

gdzies na forum czytałem ze dobre drzwi zaczynająsie od 1600 w górę czyli co te za 600 nie sa dobre ?

szkoda bo w tej chwili mam takie własnie za 600 i myslałęm ze sa dobre a tak na powaznie to sie nie znam zupełnie na tym.

ale widzę ze te 2 koła trzeba zapłacic mimo ze u mnie tez drzwi beda otwarte bo bedziemy mieszkac tylko we 2.

co jeszcze co jeszcze terminy 6 tygodni prog opadajacy 140

moze we 2 na jakiegos grupona sie załapiemy ??? kto wie

Generalnie mam problem z kolorem

2 opcje albo takie jak u Basi czyli jasne i bez szyb

albo pod kolor podłogi czyli brąz i tez bez szyb

takie i takie bedą dobrze wyglądały

dzis zakochałem sie w drzwiach z forniru dębowego barwionego kolor karmel takie mam zreszta wejsciowe (kolor karmel).

uwielbiam strukturę drewna tylko nie wiem czy jak w pokojach jest drewno i jeszcze bedzie na drzwiach to nie bedzie tego za wiele:(

sciany bede miał białe bądz lekka smietanka , ecru czy cos tam cos tam

https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/2Lutego2014PodOgaDo?noredirect=1#

Edytowane przez f.5

Byłem u goscia od drzwi dokładnie pamięta Ciebie Basiu i sąsiadów Twoich i jeszcze kogos z Warszawy.

Ogolnie czekam na pomiar i na pewno cos wybiorę bo modeli od groma i kolorów.

A te za 4 koła na wystawce z forniru bajeczka

Radku to dołącz się pod moją rodzinę jak Beata Weronika została moją kuzynką ,ale w zasadzie nie wiem czy dozstałą dodobne ceny.

Ewo ja mogę iśc z Tobą poprosimy o dobre ceny.

Radku kiedy kuchnia ,podłogi robią wrażenie ,co to za drewno?aha i jesteś mistrzem w najwolniejszym budowaniu.Ja odnoszę wrażenie,że Ty lubisz go budować ,dlatego tak zwlekasz i powoli to wszystko idzie.Przecież Ty chłopie na dobrą sprawę mógłbyś tam mieszkać.

Lubi, Basieńko, lubi i lubi też solidnie. Ja Radka podziwiam za dbałość o szczegóły i staranną budowę.

Ale ma też problem ze schodami na poddasze. Twój, który się objawił, to Pikuś. Bez schodów ciężko i małżonkę musiałby po drabinie pędzać na górę :rotfl: Nie śmieszne :no:, ale tak mi się napisało. widać chochliki mam w głowie o tej porze.

Radku, pięknie u Ciebie się robi! Zresztą u Basi też pięknie, już nawet nie piszę bo ciągle musiałabym pisać to samo :)

Co do Pana Roberta, ja powiedziałam że jestem znajomą Beaty i też mi dał zniżkę, choć wciąż wychodzi dużo...

Radek, napiszesz co to za lampki-kubiki na cegle w salonie?

Radku to dołącz się pod moją rodzinę jak Beata Weronika została moją kuzynką ,ale w zasadzie nie wiem czy dozstałą dodobne ceny.

Ewo ja mogę iśc z Tobą poprosimy o dobre ceny.

Się okaze ze masz baardzo liczą rodzinę.

Wydaje mi sie ze gosc doskonale wie co jest grane i cos wspomniał o forum ale jak by co to jestem dalszym kuzynem.

Radku kiedy kuchnia ,podłogi robią wrażenie ,co to za drewno?aha i jesteś mistrzem w najwolniejszym budowaniu.Ja odnoszę wrażenie,że Ty lubisz go budować ,dlatego tak zwlekasz i powoli to wszystko idzie.Przecież Ty chłopie na dobrą sprawę mógłbyś tam mieszkać.

drewno to dąb tak jak u Ciebie tylko termo

Własnie zerknęłem na umowe i podpisałem ja 24 wrzesnia czyli mozna powiedziec ze czekałem na podłoge 4 miesiące.

Zgadzało by sie bo okres oczekiwania to 2 miesiace podłoga jest robiona na zamowienie a pierw zamowiłem na gorę potem na dół.

Ogolnie siedze w robocie i nie mam czasu zając sie teraz budową :( dlatego tak to trwa.

Moja Ewa pracuje po 11 godzin na dojazd traci 2 godziny dziennie.

masakra nie mamy czasu nawet pogadać.

Lubi, Basieńko, lubi i lubi też solidnie. Ja Radka podziwiam za dbałość o szczegóły i staranną budowę.

Ale ma też problem ze schodami na poddasze. Twój, który się objawił, to Pikuś. Bez schodów ciężko i małżonkę musiałby po drabinie pędzać na górę :rotfl: Nie śmieszne :no:, ale tak mi się napisało. widać chochliki mam w głowie o tej porze.

Teraz dopiero widzę ile czasu trwa wejscie po drabinie na górę jak czegos zapomnę.a zapominam ciegle bo coraz wiecej rzeczy sie pojawia na budowie

nad schodami ciągle mysle prawda jest taka ze jak by perfectschody był u mnie przejazdem a miał do mnie 15 km to juz były by zamowione a tak to nie mam czasu sie zabrac za to.

Radku napisz o schodach jak chcesz bom ciekawa :)

tak na szybko.

- projektant tego domu był sredni (starej daty człowiek)

-zaowocowało to tym ze schody maja wymiary szerokos stopnia 25 cm a wysokosc 18

- dodatkowo podwyzszyłem parter domu o ytonga czyli 30 cm

- okazuje sie ze wyciecie w stropie na schody mam za krotkie a ze jestem wysoki to bede miał mało miejsca nad głową

myslałem ze konstrukcyjnie mozna z tego wybrnąc (inny rodzaj schodów zabiegowe lub ze spocznikiem) ale widzę ze i tak wysokosc stopnia bedzie 19 cm czyli dosc wysokie.

Radku, pięknie u Ciebie się robi! Zresztą u Basi też pięknie, już nawet nie piszę bo ciągle musiałabym pisać to samo :)

Co do Pana Roberta, ja powiedziałam że jestem znajomą Beaty i też mi dał zniżkę, choć wciąż wychodzi dużo...

Radek, napiszesz co to za lampki-kubiki na cegle w salonie?

pewnych cen sie nie przekroczy to jasne ,jedynie co mozna zrobic to zapytac u konkurencji i wowczas porownac ale nie wiem kto handluje jeszcze Koroną koło mnie.

Lampki to Cleoni tansze od tych wszystkich chorsów i aquaformów

mam do nich przysłony ale widzę ze tak zostanie jeak jest.

zastosowałem tam ledy wiec lamki beda sie wieczorem ciagle swiecic - taka mam nadzieje.

Edytowane przez f.5

pamiętam z tymi schodami kiedyś już pisałeś ,albo gdzieś pokazywałeś.Ja to myślałam ,że teraz mówicie o schodach na stryszek,a tamto rozwiązane

Ze znajomymi też myślę, lepiej nie budować.

Ale ten mój od drzwi to nie mój znajomy.Mówisz ,że przywiały Cię moje ceny i na takie liczysz,czasami lepiej zarobić mniej i zarobić.Potem Ty mu przyprowadzisz klienta.Ale on sprytny bo ja o forum mu nie mówiłam,może Beata

Witaj Basiu, Ale ja tu u Ciebie długo nie byłam.Nadrobiła właśnie zaległości. Super to podsumowanie i perspektywa że będziesz urządzać drugie mieszkanie. Juz nie mogę sie doczekąc i zazdroszczę:rolleyes:

Twój domek jest cudowny i zapewne mieszkanko tez będzie. u mnie jak zwykle cos pod górke ale to przeczytasz u mnie:rotfl:

sciskam Cię

• 2 weeks później...

KOstkę przed domem mam do poprawy bo jest źle położona.ekipa przyjedzie,ale ja do tego czasu muszę się zastanowić,czy przy okazji coś nie poprawić-zmienić.

Coś mi nie pasuje i nie wiem co,potrzebuję rady,i bardzo proszę o wypowiedzi bez skrępowania.Muszę poszukać ,albo porobić aktualne zdjęcia,aczkolwiek teraz bruk jest taki wyświniony ,że wygląda okropnie

Widok ze schodów

DSC02558.JPG

czy to te obrzeża granitowe???duże?

DSC02559.JPG

DSC02562.JPG

DSC02563.JPG

Wogóle teraz uważam ,że kostka od razu po położeniu była śliczna teraz ,nawet po umyciu nie jest łądna ,kolor w zasadzie nie wygląda na cieniowany tylko na jednolity.

ale co najważniejsze ,kostka o bardziej przokrągląnych krawędziach jest lepsza do ułożenia,tutaj każde niedociągnięcie wychodzi,a może mi się bardziej obłe już podobają.Chodzę i patrzę a wsyscy mają te kostki jakoś łądnie położone a u mnie coś jest nie tak

Proszę powiedźcie co??????