Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Przepraszam Guthouse, za wtrącenia nie dotyczące Twojego domu ale tylko chciałabym przekazać f.5 informację, że w Imielinie jest tartak gdzie dowolną ilość kory można sobie zabrać za darmo. Należy jedynie być w sobotę po godz 11. Bywało, że podjeżdżały niewielkie ciężarówki i w sile czterech panów były ładowane do pełna korą za pomocą szufli do śniegu :p

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Daj spokoj, nie ma co. Robimy ogrodzenie. W sensie dosłownym - robimy czyli mój maz się za to wzial bo krzyknęli nam tyle ze się wkurzyl i będzie robic sam :(

W ogole to ostatnio mocno zwatpilam w swój gust, kiepskie wybory robie :(

Beata,

za przeproszeniem - co Ty pierniczysz????:D TY kiepskie wybory????

Basia,

jak tam u Ciebie, co z tarasem????

A ja mam mentlik w głowie,panowie od poprawy kostki wchodzą po świętach.Oni mają wylewać słupy pod taras,muszę więc je wyliczyć .Dookoła drewnianego tarasu ma być ,stopień niżej taras z czegoś innego.Albo płyty betonowe,albo kostka.

Jeśli kostka to Aprilia z Kostbetu

http://www.centrumkostki.com.pl/97.591.0.0.APRILIA-gr.8cm-Mix---powierzchnia-melanz

ale najbardziej podobają mi się płyty betonowe,ale ich nie widziałam na żywo.

No i mur przed domem a w zasadzie od lini bocznej domu z czego nie wiem,czy tynkowany,czy może z czegoś innego.

Szarlot nic nowego nie mam,poobcinałąm trochę gałęxi wchodzących na dom i mam drewniany bałągan właśnie na działce.

Morelko dalej się zastanawiam,ale decyzja musi być podjęta na dniach.

U mnie ruszyła akcja poprawianie bruku.

Sciągnęli kostkę przedłużą ją do granitowej opaski

DSC03956.JPG

wielkie obrzrża grafitowe zamienią od razu na betonowe w graficie

DSC03957.JPG

w opasce rosły bukszpany i funkie na przemian ,dam tam białe kamyczki, to strona północna,a może z bukszpanami dać coś innego?ma ktoś pomysł.

DSC03955.jpg

tutaj też ściągnęli kostkę ,którą przełożą na przód,i tutaj ma być coś innego

Planowałam płyty Megan,ale z uwagi na brak możliwości zobaczenia ich i problem z dostawą i dostępnością ,zmieniłam na płyty Maxima z Libetu.

Gdybym je położyła to dam między nie kamyczki i takim tarasem obejdę z każdej strony drewniany taras-będzie to poziom niżej niż drewniany

DSC03968.JPG

Taras drewno będzie przy oknie przesuwnym ,tym co nie ma teraz nic ,i on będzie wychodził poza budynek około metra lub 1,5.Natomiast taras z płyt drugiego okna otoczy też drewniany taras.

Ja jeszcze Maximy nie widziałam,jutro jadę.I chyba i tak ją dam ,bo nie mam siły i czasu dalej szukać