Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

włąśnie weszłam na wątek Piu narożnikowy zawrót głowy,dzięki Pestko.

Co do dywanów to nic nie sprowadzałam miałam zamiar,myślę ,że kiedyś do tego wrócę,dobrzeże na FM o tym pisałąm ,bo jest zapisana firma tych dywanów,moja pamięć szwankuje :)

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś zna i widział kanapy Modalto?

Kiedyś Agnieszka zaproponowała mi narożnik z tej firmy model Dewon na wizkach,potrzebuję na gwałt je zobaczyć

modallto ma fajne narożniki, zobacz na ich stronie gdzie maja u ciebie siec sprzedaży i zadzwoń do sklepu co maja na stanie. ja tak ogladalam ich produkty bo rqczej nie ma w jednym miejscu wszystkiego :-(

Coś Ci właśnie przekierowałam :)

To jak Westwing, ale oferta du....żo szersza. To tak a propos dywany, poduchy itp. Nie wszystko wysyłają do nas, ale... Sama zobacz. Co dzień mają coś nowego, choć produkty nie znikają bez powrotnie.

Basiu,

ależ masz cudne widoki, dom przy skarpie????

Obłędnie i zupełnie inaczej, niż w większości przypadków!!!!

Ukształtowanie terenu świetne! Tarasy w takim otoczeniu wyjdą fantastycznie!!

tak Szarlotko dom na skarpie, jeden taras będzie widokowy na skarpie ,bo jest tam takie wcięcie terenu ,więc musiałabym ,albo zrobić uskok w ogrodzeniu ,albo przesunąć linię ogrodzenia bliżej domu ,a to nie do przyjęcia ,bo i tak jest blisko.

Wymyśliliśmy ,że będzie tam taras drewniany wsparty na słupach:)

Hej Basiu :)

Widzę, że dosłownie tarasy ruszyły :) - super! Będziesz mogła cieszyć się widokami siedząc na tarasie :). A taras na słupach? - WOW muszę to zobaczyć :D

Ja też wstępnie rozglądam się za narożnikami, ale szukam takich na wyższych nóżkach, bo przy ogrzewaniu podłogowym to chyba bardziej wskazane? Poza tym mam mniejszy salon od Twojego i zależy mi na czymś lekkim wizualnie. Będzie to niestety kosztem funkcji spania, ale będzie kanapa w gabinecie, więc goście będą mieli gdzie spać.

Zakochałam się w tym narożniku:

http://www.galerialimonka.pl/pics/prod/vita_lampa_silvia_3.jpg

I nawet znalazłam firmę, która mi taki zrobi, ale nie mają ekspozycji i trochę boję się ryzykować.

Jak remont u Mamy?

wkleiłam zdjęcia do dziennika dla zainteresowanych

Co do kanap to byliśmy w Dobrotece w Dobrodzieniu ,a to kilka fotek

fajne stoliczki

DSC04014.JPGDSC04015.JPG

ogólnie spodobała nam się sofa Swing z Klera,fajny pomysł aczkolwiek calia italia ma coś podobnego,wygodna

DSC04019.JPG

spodobały się nam barierki

DSC04028.JPG

DSC04027.JPG

a wszystko mogliśmy oglądać dzięki fajnemu kącikowi dla dzieci

DSC04022.JPG

duży w swoje 13 urodziny nie narzekał na wyjazd do sklepu,

DSC04023.JPG

Kler 2 razy do roku robi przeceny mebli z wystaw. Warto polować.

Chociaż ja za ich meblami, szczególnie skórzanymi, nie przepadam z powodu cen :sick:

Pestko a mnie skó®zane kanapy Klera się nie podobają,ta nowoczesna jak na nich

ta na zdjęciu do nas za duża za potężna wizualnie

Zrozumiałam, że rozważasz Kler :( Oni miewają też nowoczesne i te są niezłe, bo te wygibasiaste są do niczego .

Dość fajne są Largo i bardzo ładna była, bo już nie mają, kolekcja I022.

Teraz fotki widzę :)

Betony będą pasowały, chyba nawet lepiej niż kostka. Są spokojniejsze w odbiorze i dobrze się skomponują z domem.

Między bukszpanami i funkiami coś bym jeszcze posadziła, jakieś wysokie trawy, żeby jesienią i zimą było na czym oko zawiesić, póki bukszpany się nie rozrosną.

Na skarpie jednak wolałabym róże pomarszczone, bo spadek jest duży, a one świetnie zwiążą korzeniami podłoże. Odmian jest kilka różnie kwitnących.

O! Moja lampa :)

Julianna, ja bym zaryzykowała z tą kanapą. Moja koleżanka własnie zrobiła sobie kanapy modułowe u stolarza i super wyszło, zapłaciła jakieś smieśzne pieniądze, chyba nawet coś jej poprawiał, ze stolarzami można się dogadać.

Też kupiłaś Silvię? :D

Ja znalazłam firmę , ale daleko od nas.

Niestety cena nie jest śmieszna (choć o 10 tys. niższa od boconcept) i dlatego się wahamy, bo nie wiadomo jak wyjdzie.

Widziałam coś podobnego w Agacie i nie wygląda tak "zgrabnie" jak inspiracja

http://naforum.zapodaj.net/images/458bb34ea372.jpg

O faktycznie - podobna :). Dziękuję za namiar.

Jakiego narożnika poszukujesz? To co pokazałaś różni się od siebie i nie wiem w jakim chcesz iść kierunku.

Ma być z funkcją spania? Jaki kolor? Jakie obicie?

Barierka fajna - wydaje mi się, że coś podobnego miałaś mieć wokół stołu?

Podobają mi się te płyty, które planujesz u siebie :yes:, choć sama nic nie potrafię Ci doradzić, bo to temat, który ruszymy za parę lat :(.

Basiu, dzień dobry :)

zawędrowałam tu wprawdzie przypadkiem (chyba, że nie ma przypadków :D ) i zainteresowały mnie zdjęcia z Twojej wizyty w Dobrotece... i mam pytanie czy zwróciłaś przypadkiem uwagę na cenę tych stolików?

DSC04014.JPG

rozumiem, że były tak po prostu zestawione.... czy to może komplet w jakiejś kosmicznej cenie? :o

pozdrawiam serdecznie :)

a mogę podkraść zdjęcie? ;)

Pestko Klera nie rozważam, bo mi się ich kanapy nie podobają,tylko ta ostatnia co pokazałam fajnie wygląda,wygodna i odróżnia się od klerowskiego ciężkiego stylu.

Catti te stoliki są masakrycznie drogie,są z litego drewna surowego,kupuje się je osobno,a jeden ten największy( choć wcale nie jest duży)kosztuje coś koło 2500 tys.Nie patrzyłam dokładnie bo cena mnie od razu zniechęciła.

Pestko róże też dam,ja obsadzać skarpę zaczęłąm w zeszłym roku,chciałam zrobić kontynuację.Idąc drogą w dół za zakrętem jest bardziej stromo i wysoko,tam posadzę różę tak na dziko bez geowłókniny.Ta obsadzona skarpa to ta niska i mało stroma,pokażę Ci dopiero stromą,ale cyknę odpowiednie foty.Róże już obaczaiłam są tanie ,więc mnie to cieszy, ale jakoś nie umiałam ich wkomponować w tę część skarpy,bo w zeszłym roku posadziłam tam irgi ,tawuły i trzmieliny.

idąc w lewo jest zakręt skarpa staje się wyższa i bardziej stroma,i tutaj muszę ją na dziko zrobić, bo przecież nie wyplwię jej,poza tym trawa też trzyma skarpę,rosną tam jeżyny,więc na dziko posadzę różę.Na skarpę bliżej mnie dałam geowłókninę,aby jej woda nie rozmyła,bo ta część była ruszana aby podłączyć się do deszczówki

DSC04058.JPG

Ewo komputer ma słąbe baterie napiszę o sofie za chwilę

Catti te stoliki są masakrycznie drogie,są z litego drewna surowego,kupuje się je osobno,a jeden ten największy( choć wcale nie jest duży)kosztuje coś koło 2500 tys.Nie patrzyłam dokładnie bo cena mnie od razu zniechęciła.

tak przypuszczałam.... zresztą bardzo rzadko zapuszczam się na Dobrodzień... właśnie z powodu nienormalnych cen :mad:

podobają mi się, nie powiem ;)

ale na 5-6 tysięcy to ja jestem "cienki bolek" :no:

dziękuję :)