Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basiu widać że jakoś prace u nas spowolniły się:( U mnie marazm jest spowodowany tym że tak naprawdę za kilka lat trzeba pomyśleć znów o generalce połowy dołu która jest spartaczona. Cieszę się ze robicie taras, bo to fandastyczne miejsce w domku. my zrobiliśmy taki prowizoryczny z palet i płyt osb, pomalowany na biało. Niby nić ale uwelbiam tam siedzieć nie patrząc co za banzaj jest w domu;)

Postaram się dziś przysiąść i napisać coś w moim dzienniku. i wstawic jakies fotki bo częściowo mam zrobioną sypialnie. ściskam Cię :hug:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, u mnie nic nowego. Ogród radzi sobie sam, a ja trochę byłam w dołku. Teraz czekam, aż będę mogła sprzedać mieszkanie. Wtedy coś się ruszy w sprawie wykończenia domu i ogród dostanie zastrzyk też. Ale to pewnie dopiero od wiosny.

:hug:Uściski

Anita co Ci spartaczyli napisz.?

Ja też miałam palety ,służyły jako podest ułatwiający schodzenie

U mnie słupy pod taras skończyli,teraz muszę kupić legary i zastanowić się jakim olejem je zrobię.Musi kolorystycznie pasować do okien.Muszę podpytać czym robi forumowy duch, bo to on je zrobi.

Aha ruszam ze schodami zewnętrznymi,miałam dać granit,ale…

wycena powala ,zresztą przy tym metrażu to nie jest niespodzianką,i teraz pytanie jasnym czy ciemnym granitem.Na którym bardziej widać brud.?

Ale dzisiaj zaczęłąm wertować żywicę na schody,jutro muszę podzwonić i popytać.

Edytowane przez Barbara74

• 2 weeks później...

Szarlotko moja mama mówi podobnie chociaż nie ma doświadczenia w tym temacie,a Ty skąd wiesz.

POdstopnice poler,a stopnie szczotka.Nie mogę się doczekać jak będą schody zrobione bo teraz szpecą.

Zrobiłam mur ,muszę też go szybko otynkować bo następny szpecący element,kolor grafit z mojej elewacji

mur będzie miał wysokość ogrodzenia.

No i rośliny muszę tam posadzić aby ten mur wizualnie zmniejszyć

DSC04478.JPG

Basiu,

wiem, bo mam z granitu kominek i półkę w salonie (z czarnego polerowanego), z jaśniejszego szaro- białe parapety zewnętrzne; na czarnym po dwóch dniach widać kurz.

No i poler w zimie będzie naprawdę śliski, więc dobrze, że stopnie bierzesz szczotkowane.

Ja chciałam zrobić schody wejściowe z trawertynu Libet, ale po przemaglowaniu ekipy okazało się, że słusznie uważam, że w zimie będą śliskie, bo to gładka powierzchnia - więc ta wersja odpadła, podobnie jak płytki czy granit w polerze - ostatecznie zrobiliśmy schody z kostki Bianco Carrara.

Edytowane przez Sharlotka

ja muszę obłożyć granitem,brałam żywicę pod uwagę ,ale wyglądało na zdjęciach sztucznie i róbki zresztą też.Czekam na próbki jaśniejszego w szczotce,może dzisiaj mi podeślą

Robiłam własnie porządek przed murem i padam,to straszny czas dla budowlańców te upały.Ja czuję gorąc w głowie po 10 minutach.

Basiu, brud zawsze bardziej widać na ciemniejszym.

Przyszłam zapytać jak masz w kuchni rozwiązaną kwestię śmietnika? Masz w tej samej szafce co młynek pod zlewem?

julianna16 - ja mam w szafce obok. Pod młynkiem mam graciarnię ;)

Basiu,Ja chciałam zrobić schody wejściowe z trawertynu Libet, ale po przemaglowaniu ekipy okazało się, że słusznie uważam, że w zimie będą śliskie, bo to gładka powierzchnia - więc ta wersja odpadła, podobnie jak płytki czy granit w polerze - ostatecznie zrobiliśmy schody z kostki Bianco Carrara.

Sharlotka i jesteś zadowolona z tych schodów? Ja się ostatecznie też na Bianco Carrara zdecydowałam, chociaż trawertyn mnie cały czas kusił... :yes:

Basiu, uważaj na ciemne schody - naprawdę będą się bardzo brudzić... :(

Z ciemnych schodów zrezygnowałam,ale dzisiejsza wycena mnie powaliła z nóg.

Czy ktoś może polecić kamieniarza ze Śląska?

A gdzie pytałas? Tam gdzie robilas blat czyli u hodera? Ja moge jeszcze polecić firmę Dulemba marmur spod Pszczyny ale jak robiłam wycenę blatu i u nich i u hodera to były bardzo podobne. Generalnie wszystkie większe firmy kamieniarskie ktore obsługują np duże studia kuchenne czy wielkie inwestycje w całym kraju maja większe marze. Proponuje znaleźć mniejszy zakład kamieniarski.

Sharlotka i jesteś zadowolona z tych schodów? Ja się ostatecznie też na Bianco Carrara zdecydowałam, chociaż trawertyn mnie cały czas kusił... :yes:

Basiu,

tak, jestem na razie bardzo zadowolona - schody wyszły pięknie, są spójne z chodnikiem (identyczny kolor), no i bezpieczne.

Po wnikliwej rozmowie z PH Libetu i z architektką potwierdzili nam, że trawertyn w zimie będzie bardzo śliski, dlatego zrezygnowałam z niego na schodach wejściowych - ale mam go w ogóle, kolor grigio, na jednym z tarasów, ułożony na grysie:)

tak będę szukała wśród lokalnych kamieniarzy,ale chciałąbym poleconych,sprawdzonych, uczciwych

Semira dzięki za kontakt:)

Szarlotko a jak postępy u Ciebie?

Pestko dzisiaj wysłałam do innej firmy,ale też drogiej,zobaczę różnicę

A tak wogóle to mam w połowie taras.Legary są ,jutro deski ,które kupiłam ponad 2 lata temu.No i wyszedł problem z kolorem,ale dam zdjęcia