Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taras gotowy,kolor bardzo ładny.Musimy go doolejować ,bo przy końcówce spadł deszcz.Teraz będę robiła stopień dookoła tarasu płytami libet Maxima kolor popierlaty.Muszę porobić zdjęcia to pokażę taras.Ale to wieczorem ,

Anita jak dostać się do Twojego wątku jak nie masz linku na dole??????

Szarlotko a jaki Ty masz stół w jadalni ,chyba pisałaś u Julianny ,z tamtego sklepu?????

Basia,

stół będziemy zamawiać w tym tygodniu w Kalwarii - jednak chcemy rozkładany.

Czy Ty byłaś kiedyś może w centrum Europa Centralna Meble Dobrodzień w Gliwicach???

Wy tu o stołach a gdzie zdjęcia Sharlotko ????jaki stół chcesz i jesli mozna wiedzieć jak w kalwarii rozkładają sie ceny?

Basia, pokaż taras!!

A na płyty Maxima zwróć uwagę po pierwsze czy ich nie porysowali przy kładzeniu - u nas ślady tarcia miały zejść - nie zeszły, a po drugie czy nie ma takich kropeczek rdzy. Rdza jest podobno problemem który jest niewidoczny pod mikroskopem, wychodzi później. W efekcie u nas 50% płyt jest do wymiany, lepiej tego uniknąć jeśli zareagujesz przy kładzeniu

Może u Ciebie wszystko będzie OK, ale my się teraz akurat z tym bujamy więc lepiej zapobiegać zawczasu

Akurat dzisiaj pada :( ,ale może zwlekę się i porobię zdjęcia

Szarlotko nie byłam w europie Centralnej w meblach,ale może się wybiorę.Nawet nie wiedziałam ,że coś takiego tam jest.

Moja koleżanka zamawiała u Hazelki nie rozkładany, no i miałą trochę przebojów.

Pestko taras jest fajny,ale przestrzeń dookoła nieruszona :(

Lucka dzięki za cenną informację, ja będę mieć inny kolor,ale to może nie ma znaczenia,będę patrzeć.Widać te rdzawe kropki ?No i oczywiście na początku zaznaczę ,aby płyt nie rysować

Basiu idę na Twoją stronę ,bo trawertyn bardzo mi się podoba,zapewne jest ślicznie.

Szarlotko pochwal się co robisz na zewnątrz?

Napiszę jeszcze o schodach zewnętrznych :( to nasze utrapienie :(

Wyceny w jasnym kamieniu-granicie około 16-17 tys. Jest tam około 20 metrów kwadratowych.

Miałam również w ciemniejszym granicie z Przedborowa za 16 tys.Ale jak zaczęłam ustalać szczegóły to wykonawca podest schodów około 4x2 chciał zrobić w granicie o wielkości kafli 50cmx90 cm:eek: Całe szczęście ,że o to zapytałam ,bo byłby problem gdyby do tego doszło.Nie był chętny aby robić podest z 4 kawałków ,więc z niego zrezygnowałam.

Dostałam ostatnio namiar od Semiry.Pojechałąm ,ogromny skład,fajna żona właściciela orientująca się we wszystkim.Wycena mnie ucieszyła 12 tys. ale w granicie Strzegom lub Strzelin.Strzegom 1 Tys. tańszy.Wzięłam próbki i pojechałam szczęśliwa do domu.A mój mąż stwierdził ,że tylko ciemne schody ,za ciapkowate te granity,za dużo się dzieje.No to zadzwoniłam do kobitki i pytam się ile będzie kosztować w ciemnym impala,a tutaj jakiej 80 % drożej .

I co mam zrobić.Nie dam więcej niż 16 tys. to i tak strasznie dużo.

A możer stopnie zrobić ciemne a podest jasny.Może ciemne ładniejsze ,ale jak się brudzą

A jaka wogóle ma być pogoda,bo smutnawo się zrobiło :(

Napiszę jeszcze o schodach zewnętrznych :( to nasze utrapienie :(

Wyceny w jasnym kamieniu-granicie około 16-17 tys. Jest tam około 20 metrów kwadratowych.

Miałam również w ciemniejszym granicie z Przedborowa za 16 tys.Ale jak zaczęłam ustalać szczegóły to wykonawca podest schodów około 4x2 chciał zrobić w granicie o wielkości kafli 50cmx90 cm:eek: Całe szczęście ,że o to zapytałam ,bo byłby problem gdyby do tego doszło.Nie był chętny aby robić podest z 4 kawałków ,więc z niego zrezygnowałam.

Dostałam ostatnio namiar od Semiry.Pojechałąm ,ogromny skład,fajna żona właściciela orientująca się we wszystkim.Wycena mnie ucieszyła 12 tys. ale w granicie Strzegom lub Strzelin.Strzegom 1 Tys. tańszy.Wzięłam próbki i pojechałam szczęśliwa do domu.A mój mąż stwierdził ,że tylko ciemne schody ,za ciapkowate te granity,za dużo się dzieje.No to zadzwoniłam do kobitki i pytam się ile będzie kosztować w ciemnym impala,a tutaj jakiej 80 % drożej .

I co mam zrobić.Nie dam więcej niż 16 tys. to i tak strasznie dużo.

A możer stopnie zrobić ciemne a podest jasny.

Może ciemne ładniejsze ,ale jak się brudzą

A jaka wogóle ma być pogoda,bo smutnawo się zrobiło :(

Sharlotka - przepraszam, że tutaj - ale jak Twój Trawertyn i kostka? :cool:

Hej Basia!

OK, ale dookoła "burdel pobudowlany" po prostu, sterty ziemi, kostka nie przepłukana po zasypywaniu piaskiem (nie wiem, czy trzeba i czy wolno), a wokół trawertynu brakuje mi ostatniej 3 cm warstwy z grysu bianco carrara - więc całość jeszcze "nie wygląda".

Basiu,

musiałam dwa razy przeczytać Twoje wyceny za schody, bo sądziłam, że mam omamy - dla mnie taka kwota byłaby absurdalnie wysoka i absolutnie nie na nasze realia i możliwości. WOW. 16 -20 tysięcy za same schody przed dom....

No ale z drugiej strony, rozliczyliśmy się za wykonanie całej podbudowy, ułożenie kostki, zrobienie tarasu, schodów do ogrodu, i.......głowa mnie nadal boli, jak sobie przypomnę kwotę.

Basiu,

Super, że taras już jest :wiggle:

Bardzo chciałabym Ci doradzić w wyborze co na schody, ale kompletnie się na tym nie znam :(. Wiem tylko, że ze względów praktycznych nie brałabym jednak czarnego - szczególnie na zewnątrz. Wydacie dużo pieniążków, a potem staniesz się niewolnikiem tych schodów, bo ciągle będziesz musiała je przecierać (by widać było, że są czarne, a nie szare), a macie ich sporo :(. Chyba, że aspekty wizualne są dla Was absolutnym priorytetem, to ok :).

Co do podłogi u Mamy, to zachęcam Cię do rajdu po salonach z podłogami - wystarczy zajrzeć do kilku na Rozdzieńskiego - Nowy Rozdzień, TTW i obok Ikei.

Kiedy szukałam podłogi dla siebie, to prawie w każdym były jakieś "okazje" - wyprzedaż serii, końcówki kolekcji, II gatunek, itp. Miały niezłe ceny. Moje poszukiwania były ograniczone do desek bielonych, więc miałam mniejszy wybór, ale i tak się udało znaleźć niezłe ceny.

W Parkiet-service kupiłam podłogę za pół ceny na dół domu (tę, która będzie układana w jodełkę). Mieli tam kilka ładnych podłóg po przecenie. W Bel-Polu (obok Ikei) kupiliśmy Tarkett na górę - wynegocjowaliśmy cenę o 20 zł niższą za metr niż ta, która była na ekspozycji.

Również w salonie Kahrsa, gdzie kupowałaś swoją mają często dobre oferty - ZOBACZ PROMOCJE

Co do podłóg w LM, to najlepszą i największą ekspozycję mieli chyba w Mikołowie - też można negocjować przy większych zakupach. Dużo jej potrzebujesz? A kolor? Ile lameli? Są jakieś preferencje?

Basiu, jeszcze nie mam zdjęć z trawertynem. Dzisiaj trochę ułożyli, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć, bo przyszła burza :(

Hej Basia!

a wokół trawertynu brakuje mi ostatniej 3 cm warstwy z grysu bianco carrara - więc całość jeszcze "nie wygląda".

Sharlotka, a powiedz jakie masz fugi między trawertynami - 5mm? Czym fugowane, piaskiem ?