f.5 11.09.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Radku czy Ty masz moją płytę? Tak dlatego musiałem miec grubszy blat bo ona jest szeroka. dodam tylko ze jest dosc głosna ta którą uzytkuję w tej chwili elektryczna bezgłosna ale moc ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.09.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Radek, bardzo ładne drzwi no i blat!!!! Ja mam lada dzień montaż drzwi i blatu, też wzięliśmy czarny granit, ale w polerze - jak Ty wyceniałam biały konglomerat, ale cena nas zabiła : 10 tysięcy!!!!!!! biały konglomertat miałem ponad 8 000 , ciut brudniajszy o 1000 taniej dodatkowo na konglomeracie szczegolnie jasnym mogą powstac zacieki i slad po rozgrzanym garnku ale to nie wazne bo indukcja tak mocno nie rozgrzewa garów jak elektryczna. tak czy siak jest czarny zapłacone zapomniane zaimpregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.09.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 a co to za listwy ?? z czego?? jaki profil?? jakies dodatkowe bajery ??? to juz z montazem czy solo ?? drzwi i blat super bardzo mi sie podoba wieczorkiem pstryknę foteczke tej listwy ale wydaje mi sie ze jest normalna mdf fornirowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Jakieś 100-110 mb na dwóch poziomach – policzone na planie z niewielkim nadmiarem, ale bez kuchni, łazienek, pralni, kotłowni, otworów drzwiowych i obwodu komina. W wiatrołapie tylko na kawałku ściany. To samo w garderobie. W tym jest policzona na poddaszu ściana w kształcie „S” jakieś 11 m długości (minus otwory drzwi). Jeśli zdecydujemy się wykończyć też antresolkę-niespodziankę w szczycie poddasza, to dojdzie jeszcze prawie 18 mb. Ta „S” ściana na poddaszu to problem właśnie. Kupując w Oracu wyszłoby ponad 6 tys. Schody będziesz mieć super. Perfect jest dobry i ładnie robi schody. Te policzki metalowe bardziej mi się podobają niż drewniane. Wychodzi lżej. Będzie elegancko. O lakierze i olejo-wosku była ostatnio dużo na schodowym. Ja może maniaczka jestem, ale nie lubię lakieru. Popatrz jak wygląda lakierowana podłoga w miejscu, gdzie jeździł po niej fotel biurowy na kółkach plastikowych. Ta smuga obok to ślad po wysuwaniu tapczanu też na kółkach ale gumowych. Nie dało się tego miejscowo odnowić. Ślad pozostał paskudny. A to co zniszczył fotel i zostało polakierowane, szybko odprysnęło. Koszmar. Olej, albo olejo-wosk można naprawiać łatwo miejscowo i bez śladu. Poza tym powierzchnia olejowana jest przyjemna w dotyku, naturalna, ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Kasia, gratuluję sprzedaży mieszkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki Sharlot :hug:Narobiłam się, żeby pokazać jego walory i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.09.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Radku,my mieliśmy wycenę na ..................11 tysięcy za biały konglomerat........ - absolutna masakra!!!! Dodatkowo, jak piszesz, bałam się, że jednak będzie się rysował albo plamił, więc absolutnie NIE.Dobrze, że Nero Assoluto jest znacznie tańszy:) Co to za absurdalną wycenę listew masz????My zamówiliśmy 150 mb listwy 10 i 12 cm, mdf fornirowany dębem, lakierowany na biało - cena to 14-15 zł netto za mb listwy, montaż 8 z. Edytowane 11 Września 2014 przez Sharlotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.09.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Kasia, to teraz poszalejesz z wykończeniówką domu, co??? - coś tak czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Sharlot, chciałabym, chciała ale będę liczyć niczym dusigrosz. Nadal w planach samodzielne zrobienie kilku rzeczy. Jedną łazienkę dałam radę, to i drugą też wypłytkuję. Pewnie nie wszędzie się da minimalizować koszty, jednak przynajmniej spróbuję. Tym bardziej, że J spodobał się wreszcie mój pomysł na kominek i... chciałby mieć też prawdziwy, opalany drewnem piec chlebowy w kuchni. No, i tu tralalalalalalalala... tanio nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.09.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 a co to za listwy ?? z czego?? jaki profil?? jakies dodatkowe bajery ??? to juz z montazem czy solo ?? drzwi i blat super bardzo mi sie podoba Wróciłem własnie z budowy i porobiłem kilka fotek i listwy wyglądają tak https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/12Wrzesnia2014Listwy czyli 2 typy ale ogólnie są ich 4 wzory co widac na 1 zdjęciu. najbardziej podoba sie prosta listwa LP-1 wysokosc 10 cm czyli tyle ile opaska drzwiowa kolor tan sam co drzwi. cena 28 zł netto za 1m/b bez montażu. Nie znam się ale te listwy pasują do drzwi i podłogi , białe srednio pasują do ciemnej podłogi https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/6Kwietnia201402#6043745894831832866 cena wynika prawdopodobnie z tego ze klient wybierając drzwi w odpowiednim fornirze musi potem dokupic takie same listwy i producent sobie to odpowiednio liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.09.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Jakieś 100-110 mb na dwóch poziomach – policzone na planie z niewielkim nadmiarem, ale bez kuchni, łazienek, pralni, kotłowni, otworów drzwiowych i obwodu komina. W wiatrołapie tylko na kawałku ściany. To samo w garderobie. W tym jest policzona na poddaszu ściana w kształcie „S” jakieś 11 m długości (minus otwory drzwi). Jeśli zdecydujemy się wykończyć też antresolkę-niespodziankę w szczycie poddasza, to dojdzie jeszcze prawie 18 mb. Ta „S” ściana na poddaszu to problem właśnie. Kupując w Oracu wyszłoby ponad 6 tys. Schody będziesz mieć super. Perfect jest dobry i ładnie robi schody. Te policzki metalowe bardziej mi się podobają niż drewniane. Wychodzi lżej. Będzie elegancko. O lakierze i olejo-wosku była ostatnio dużo na schodowym. Ja może maniaczka jestem, ale nie lubię lakieru. Popatrz jak wygląda lakierowana podłoga w miejscu, gdzie jeździł po niej fotel biurowy na kółkach plastikowych. [ATTACH=CONFIG]279287[/ATTACH] Ta smuga obok to ślad po wysuwaniu tapczanu też na kółkach ale gumowych. [ATTACH=CONFIG]279288[/ATTACH] Nie dało się tego miejscowo odnowić. Ślad pozostał paskudny. A to co zniszczył fotel i zostało polakierowane, szybko odprysnęło. Koszmar. Olej, albo olejo-wosk można naprawiać łatwo miejscowo i bez śladu. Poza tym powierzchnia olejowana jest przyjemna w dotyku, naturalna, ciepła. Kasiu zerknij proszę jeszcze raz https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/PerfectschodyWizualizacja na te 4 wizualizacje. zauważ ze roznią sie one dolnym biegiem. na 2 pierwszych jest azurowo bez podstopnic, na 3 i 4 zdjęciu jest jak by dywanowo z podstopnicą. dlaczego tak chciałem ? zawsze podobały mi sie dywanowe i gdyby nie brak miejsca takie by były ale z racji tego ze musze miec nosek i wizualnie powiekszyc wydłuzyc stopnice to przynajmniej w tym pierwszym biegu chcę miec dywanowe tam mogę zrobic 28 nawet 29 cm za spocznikiem w góre szerokosc stopnia bedzie 25 +4 nosek 29 cm upragnione 29 cm co o tym sądzisz robic azurowo czy pierwszy bieg dywanowy ? zaleta 2 rozwiązania dywanowego przy okazji taka ze brud nie bedzie wchodził za schody a tam bedzie cięzko myć? jak to widzisz ?????????????????????????????????? Dzięki Sharlot :hug:Narobiłam się, żeby pokazać jego walory i udało się za 2 - 3 miesiace bede probował sprzedac dotychczasowe mieszkanko walory to podziemny garaz na 2 samochody i ogródek całkiem mały bo 50 m2 ale po 6 latach juz jako tako wygląda tu zdjęcia https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/Ogrodek minus to cena mieszkania i jego wielkosc ciezko będzie ale jestem dobrej mysli JESLI nie sprzedam za okrągłą sumę to wynajmę i nie będę martwił się oplatami za dom tez jakies wyjscie z sytuacji. Radku, my mieliśmy wycenę na ..................11 tysięcy za biały konglomerat........ - absolutna masakra!!!! Dodatkowo, jak piszesz, bałam się, że jednak będzie się rysował albo plamił, więc absolutnie NIE. Dobrze, że Nero Assoluto jest znacznie tańszy:) Co to za absurdalną wycenę listew masz???? My zamówiliśmy 150 mb listwy 10 i 12 cm, mdf fornirowany dębem, lakierowany na biało - cena to 14-15 zł netto za mb listwy, montaż 8 z. Pokaż koniecznie kuchnię pierwsze co zrobiłem jak zamontowałem baterię to sobotni obiad kuchnia i łazienka to podstawa mozna mieszkac no jeszcze schody ktorych mi brakuje... pokaz linka do Twoich listew chętnie podpatrzę cena rewelacja tylko czy kolor mi będzie pasował montaz 8 zł to znaczy klejenie i docinanie i tak dalej ???? na gotowo ????? Edytowane 11 Września 2014 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2014 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Radku, listwy słusznie dobierasz do koloru drzwi, bo to bardzo ładnie wygląda. Białe do podłogi byłyby dobre, ale z drzwiami już by nie pasowały. Szkoda tylko, że te 10 cm jest za mało by wypełnić przestrzeń między cegłami a podłogą. To nieco razi. Schody – faktycznie nie zauważyłam. Chyba dlatego, że policzek zakręca i okala też pierwszy stopień i podest. Teraz popatrzyłam i... Zapytaj Per*hoda, czy nie dałoby się w wersji dywanowej zrezygnować z policzka. Chodzi o to by dochodził do podestu i już żeby go niżej nie było. Wtedy będzie widać bok tej dywanowej części. Podoba mi się to rozwiązanie, że ażurowe zaczynają się dopiero nad podestem. Jednak skończyłabym policzki na styku 3-ci stopień podest (podest liczę jako 2-gi stopień). I jeszcze oparłabym podest o ściany, żeby tam nie było już policzków. Starałam się to narysować. Mam nadzieję, że widać o co chodzi. Edytowane 12 Września 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.09.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Radku, listwy słusznie dobierasz do koloru drzwi, bo to bardzo ładnie wygląda. Białe do podłogi byłyby dobre, ale z drzwiami już by nie pasowały. Szkoda tylko, że te 10 cm jest za mało by wypełnić przestrzeń między cegłami a podłogą. To nieco razi. te probki listwy co widzisz mają 6 cm cegły pojdą do samego dołu tylko czekam na mojego majstra. jeszcze kabelki od sprzętu tam wsadzałem i tak dalej... Schody – faktycznie nie zauważyłam. Chyba dlatego, że policzek zakręca i okala też pierwszy stopień i podest. Teraz popatrzyłam i... Zapytaj Per*hoda, czy nie dałoby się w wersji dywanowej zrezygnować z policzka. Chodzi o to by dochodził do podestu i już żeby go niżej nie było. Wtedy będzie widać bok tej dywanowej części. Podoba mi się to rozwiązanie, że ażurowe zaczynają się dopiero nad podestem. Jednak skończyłabym policzki na styku 3-ci stopień podest (podest liczę jako 2-gi stopień). I jeszcze oparłabym podest o ściany, żeby tam nie było już policzków. Starałam się to narysować. Mam nadzieję, że widać o co chodzi. [ATTACH=CONFIG]279366[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]279367[/ATTACH] Dziękuje pięknie to wygląda tylko nie wiem technicznie muszę go zapytać jakis czas temu dostałem taką wizualizacje (przerabiałem wowczas schody na profilu i pewien wykonawca to to widział) http://images55.fotosik.pl/479/256b760a622ad42dmed.jpg http://images55.fotosik.pl/479/48ac05d1f221da20med.jpg http://images54.fotosik.pl/479/72b0f0caca6d774dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Myślałam, że listwę dasz pod cegłami. Widziałam ostatnio takie rozwiązanie Wyobraziłam sobie u Ciebie „podparcie” cegieł listwą przypodłogową. Myślę, że fajnie by wyglądało. Schody – pewnie takie wykonanie schodów i podestu to nie problem. Myślę, że Per*hod zwyczajnie nie pomyślał o tym. Skoro jedną belkę można pociągnąć pod podestem, to tak samo policzki można wykorzystać do podparcia podestu, wchodząc nimi pod spód. Daj znać co mistrz powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.09.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Kasiu ale ta sciana to będzie scianą telewizyjną. Więc telewizor bedzie stał na meblu w związku z tym mebel zasłoni ów listwę bo widzi mi sie tam długi nie wysoki mebelek.Problem w tym ze po lewej od sciany jest okno na zachód i słonce będzie swiecic prosto na telewizorek.Ale to moj najmniejszy problem na tą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.09.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Radku,my jeszcze nie mamy w 100% gotowej kuchni - nie mam blatów i lamp; pokażę, jak skończymy - czekam na montaż blatu za parę dni. Przepraszam wprowadziłam Cię w błąd, byłam pewna, że wg ustaleń mamy listwy mdf fornirowane dębem i lakierowane na biało, a okazało się, że nie są fornirowane - to mdf lakierowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.09.2014 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Pestko ,ale zmieniasz dach?dachówki ?to wielkie przedsięwzięcie !!!Ale chyba już nie w tym roku.Napisz więcej jaki kolor i jaki kolor elewacji,no chyba,że jeszcze nie wiesz do końca... Dobrze ,że sprzedałaś mieszkanie i możesz iść dalej Radek ma tę płytę co ja,ale ja mam mieszane uczucia.Radku jak ci coś wykipi to płyta się wyłącza?sprawdź proszę.Mnie dopiero jak na podłogę się wyleje, tzn.jak już bardzo dużo się rozleje to się wyłącza.Poza tym wydaje mi się ,że długo się zagotowuje,a potem nie umiem wyregulować aby nie było za dużo ani za mało.Szkoda,że tak mało ją użytkujecie,bo bym popytała się więcej.Ale i tak Cię pomęczę. Szarlotko a Ty dawaj te zdjęcia,pokazuj,bo tu wszyscy lubią foty Mam ostatnio problem z internetem,więc coś zaczynam pisać,czytać i potem klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.09.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Radek ma tę płytę co ja,ale ja mam mieszane uczucia.Radku jak ci coś wykipi to płyta się wyłącza?sprawdź proszę.Mnie dopiero jak na podłogę się wyleje, tzn.jak już bardzo dużo się rozleje to się wyłącza.Poza tym wydaje mi się ,że długo się zagotowuje,a potem nie umiem wyregulować aby nie było za dużo ani za mało.Szkoda,że tak mało ją użytkujecie,bo bym popytała się więcej.Ale i tak Cię pomęczę. Testa mozemy zrobic prostego gotujemy 2 litry wody w srednim garnku na boosterze i mierzymy czas potem na skali ustawiamy 12 lub 11 i gotujemy od nowa 1 litr . co do wykipienia to faktycznie jeszcze nic mi nie wykipiało nie wiem czy płyta ma jakis sensor który czuje ze nastąpiło wykipienie kurcze - czytałem instrukcję ale nic nie pamiętam z tego tematu. Radku, my jeszcze nie mamy w 100% gotowej kuchni - nie mam blatów i lamp; pokażę, jak skończymy - czekam na montaż blatu za parę dni. Przepraszam wprowadziłam Cię w błąd, byłam pewna, że wg ustaleń mamy listwy mdf fornirowane dębem i lakierowane na biało, a okazało się, że nie są fornirowane - to mdf lakierowany. zatem czekam na zdjęcia a co do listew to mam jeszcze czas i tak pewnie całego tematu listew nie zrobie tylko sypialnie i cały dół reszta pokoi poczeka Edytowane 12 Września 2014 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.09.2014 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 No i masz tak długo pisałam ,jednego posta,ze nie zobaczyłąm ,że Szarlot się usprawiedliwia dlaczego nie pokazuje fot. A u mnie coś się dzieje,miała nawet być glebogryzarka,ale zalane zostały świece i w przyszłym tygodniu to zrobią. Poza tym u mnie ekipa wzięłą się do roboty -jest taras z płyt -ścieżka z płyt za domem -z boku podbudowa gotowa do płyt i koło drewnianego tarasu prawie I teraz muszę do poniedziałku zastanowić się jak połączyć 2 poziomy .jeden poziom to ścieżka od furtki przy murku ( tym co ostatnio wybudowaliśmy) a drugi poziom to ścieża przy tarasie drewnianym.Różnica około 30-35 cm. Pan proponuje spadki na płytach,czyli jedna ścieżka się obniża ,druga idzie w górę i się łączą A druga wersja to stopień,ale za bardzo nie wiadomo jak z czego. I teraz jak ścieżka z normalnego bruku jest pochyła to jest ok,ale czy jak z płyt 80 cm x80 cm tego moja wyobraźnia nie umie sobie wyobrazić. I jeszcze jedno te oto schody ( do ogródka) są obecnie przerabiane i zastanawiam się ,czy aby nie wykorzystać tego i zrobić je na nowo z czegoś innego jak myślicie ,aha i bok schodów również Myślę ,aby zastąpić głazy granitowe kostką i z boku też dać kostkę .Powiem szczerze,że te podstopnie z tych głazów granitowych nie podobają mi się ,fuga pośrodku się nakłada.Schody rozwaliłam ,bo muszę na całości iść 10 cm do góry czyli każdy stopień o parę cm będzie wyższy. No chyba,że podstopnie z obrzeży grafitowych ,ale mój mąż woli granit Co myślicie,może poszukam jakiś inspiracji i wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.09.2014 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) o to jest dobre zdjęcie jak to wygląda,szczególnie ten bok ,ten urwany tynk oczywiście do poprawki a zdrugiej strony podjazdu mam tak Edytowane 12 Września 2014 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 No, Basieńko chyba wymagasz pomocy. Porządkowanie terenu po budowie i pierwsze podejście do ogrodu, to strasznie trudny problem i masa pracy. Łatwo jest gdy najmuje się firmę. Samemu można się urobić po kokardę zanim zacznie być widać efekt. U nas trwało to 3 lata. Trawnik na całości zakładaliśmy kawałkami, bo kawałkami udawało się odchwaścić, uzdatnić ziemię i przekopać. Kopał J łopatą osobiście, bo u nas tyle kamieni było, że baliśmy się wypożyczać profesjonalną glebogryzarkę. Większość ogrodu przekopał co najmniej 2 razy. Kupiliśmy glebogryzarkę elektryczną i okazała się być pomocna w rozdrabnianiu tego co skopane. Dziś zrobiliśmy sobie małe święto, więc jestem troszkę zbyt wesoła. Jutro natomiast ...mam nieco inspiracji ogrodowych, także ze ścieżkami na różnych poziomach. W tej chwili myślę, że powinnaś mieć zrobione szerokie stopnie, z tych płyt co ścieżka, łączące ze sobą poziomy ścieżek. Gdzieś mam takie zdjęcie ogrodu. Schodki do Twojego ogródka faktycznie na tych zdjęciach wyglądają tak sobie. Przeszkadza mi ten podział bloczków przez środek, ale nie tylko. ciekawe czy lepiej byłoby gdyby stopnie były z płyt (Libet ?), a podstopnie z kostki? Dom (ten mój) nie dostanie nowego dachu, no chyba, że podliczymy się pozytywnie. Póki co zastanawiam się nad przemalowaniem blachodachówki na grafit. Muszę poszukać wiedzy. Wkurza mnie kolor obecny od początku. Chcemy zainstalować fotowoltaikę i to dużo. Panele są czarne, więc na naszym obecnym dachu wyglądałyby idiotycznie. J nie protestuje. Elewacja kwalifikuje się już do odnowienia, więc przy okazji ją uszlachetnię. Wymienię deski na tarasie wejściowym na płomieniowane płyty cięte z kamienia polnego. Tych samych płyt użyję do uszlachetnienia podmurówki. Nieco poprawione okiennice wrócą na elewację. Chcę też pozbyć się dotychczasowych bram garażowych. Mam pomysł, ale ciiiii... Z poważnych rzeczy – wykończymy poddasze i zrobimy dodatkową toaletę na parterze. Zrezygnowaliśmy z niej, gdy przewrócił się jeden komin, a my zmieniliśmy koncepcję schodów. Knuję po cichu zmianę w kuchni. Robię podchody do J, bo zmiana całkowita. Na razie spodobał mu się pomysł pieca chlebowego na drewno. J wie, że obecna kuchnia jest jednym wielkim kompromisem i moje marzenia w chwili jej instalowania poszły kamieniem na dno Rowu Mariańskiego. Mimo to muszę delikatnie działać, żeby go nie przestraszyć ogromem koniecznej demolki. Chcę zmienić podłogę w wiatrołapie na wymarzone płytki. No i rzecz bardzo ważna w salonie – nałożymy krokwie na skosach dachowych i dopasujemy do odstępów między nimi podziały pionowe biblioteki. Największe zadanie – kominek, a raczej super komin. Wielki ma być. Chyba to jeszcze nie wszystko, ale i tak dużo. Dojdzie do tego, że naprawdę założę wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts