Barbara74 22.04.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) no widzisz a ja bednarka mam pod nosem,a byłam wczoraj u koleżanki w Tychach .A jaki to klej, nie ma znaczenia jakie mam wylewki? anhydrytowe czy cementowe?a grunt jaki kupowałeś?bo ja przed kaflami jestem.Problem taki że kafelkarz mówi po pierwszym malowaniu wchodzi,a u mnie ekipa od gładźi jeszcze nie skończyła i nie wiem co zrobić.Chyba kafle wejdą,a potem wszystko zabezpieczęCzyli kibelek z duravitu,a wszystko pozosatłe teżjeśli chodzi o wannę to co ona ma wspólnego z płytkami... Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.04.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 I teraz słuchaj grzejnik jest do przyjecia cena 1800przyłącze białe 500 tez dam radę a co ale z uchwytami na ręczniki poje.....ało ich700 za sztukę za metalową rurkę ??????????? nie kupilem odpusciłem widziałęm ze Efilo ma piękny grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.04.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 no widzisz a ja bednarka mam pod nosem,a byłam wczoraj u koleżanki w Tychach .A jaki to klej, nie ma znaczenia jakie mam wylewki? anhydrytowe czy cementowe? a grunt jaki kupowałeś? bo ja przed kaflami jestem.Problem taki że kafelkarz mówi po pierwszym malowaniu wchodzi,a u mnie ekipa od gładźi jeszcze nie skończyła i nie wiem co zrobić. Chyba kafle wejdą,a potem wszystko zabezpieczę Ty masz anhydrytowe ???? musisz dopytac jak brałem Sopro 430 wykonawca bardzo chwalił albo mapei albo sopro trzeba poczytac czy sie nadaje na anhydryt ale mysie ze nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.04.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 no mam anhydryt, który mi odradzałeś kiedyś co do rurek to nie musisz kupować firmowych, nawet w instalbudzie są tańsze,albo najlepiej poszukaj na necie. A jeśli chodzi o grzejnik to ja chcę zwykły ,dla mnie 1800 jest za dużo,jakoś nigdy mnie grzejniki nie podniecały,chociaż jak by mi ktoś dał w prezencie to bym się ucieszyła A byłeś w quadro w katowicach tam mają wyprzedaż ekspozycji... Kurczę ale u nas leje, od razu mam schizę,że mi się woda do garażu wleje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.04.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Magda a czego wpuszczanego szukasz w jakim stylu?masz coś wybranego na oku? Będę mieć meble do sufitu, pomieszczenie jest wąskie i oprawy natynkowe uniemożliwią mi otwarcie górnych szafek. Muszę mieć wpuszczane,albo mogę zastosować takie, jak ma Radek, w takim uskoku w suficie. Na razie patrzę na chorsy, aquaformy i sotto luce, ale jeszcze będę szukać, bo sufitu nie chciałabym za bardzo obniżać, a te oprawy mniej niż 6-7 cm nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.04.2012 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Basiakrk chyba pisała o tych sotto luce, czyli po prostu chcesz dać halogeny lub takie jak radek w rynnie.Z tymi rynnami to trochę zabawy,aczkolwiek fajnie wyglądają,zajrzyj do Hazel -ona dzisiaj wrzuciła zdjęcia lamp w czarnych korytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.04.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Byłam, widziałam:-) i właśnie coś takiego chciałam zrobić, tylko te oprawy mają więcej, niż 6-7 cm wys. i to mnie trochę martwi. No ale jeszcze pomyślę nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.04.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 bo sufitu nie chciałabym za bardzo obniżać, a te oprawy mniej niż 6-7 cm nie mają bo taki wymiar wychodzi z tego, ze zazwyczaj musi byc element montazowy , czesto transformator i sama zarowka dlatego 7 centow to takie minimum wydaje mi się. Basiu zwyczajny grzejnik tez bedzie drogi moj jest jak najbardziej zwyczajny wyglada mniej wiecej tak http://images42.fotosik.pl/308/1a3ba230e36770ddmed.jpg i ta rureczka na recznik kosztuje własnie 700 zł to mnie przeraziło cena grzejniki niekoniecznie musze byc konsekwentny mam projekt zapłaciłem za niego wybrałem i musze kupic nie ma innej opcji brrrr. wylewki anhydrytowe doskonale przewodzą ciepło wiec to akurat doskonałe rozwiązanie na podłogowkę. czytałem ze jesli jest problem to z klejeniem drewna do nich ze muszą byc specjalne kleje do anhydrytu i drewna. ale to czytałem jakis czas temu siec moze sie cos zmieniło w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.04.2012 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 no rozumiem,czyli potrzebujesz oprawy natynkowe jak najmniejze na wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.04.2012 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Radku o kleju do drewna na anhydryt wiem i mam gościa 60 zł z materiałem mi położy deskę trójwarstwową. A jeśli chodzi o grzejnik fajny, ale w zasadzie wysuszysz jeden ręcznik na nim,a poza tym to teraz ten koszt grzejnika wzrasta i nie kosztuje 1800 ale o te 700 zł więcej A kiedy Ty ruszasz z łazienkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.04.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 1800 grzejnik 500 przyłącze białe danfoss wieszak ktorego nie kupiłem 2x 700 =1400 montaz Bóg jeden wie ??? acha przerobka wody 450 jak widzisz lecę po bandzie łazienkę zaczeliśmy w zeszłym tygodniu jak bedzie kuchnia dopiero zaczną się koszty juz patrzę na odpowiednią lodóweczkę ale kuchnia bedzie oszczędnosciowa juz to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.04.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 znalazłam stronę z grzejnikami vasco w dobrej cenie, wprawdzie planowałam w kolorze szarym,ale jak nie będą mieli to kupię w białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.04.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Wydaje się ze u Ciebie dobrym rozwiązaniem moze byc grafit jest duzy wybór takich grzejników.ale za to biały element rozjasni pomieszczenie i spowoduje przełamanie szarości.W koncu wydaje mi sie ze jak sie wchodzi do łazienki po jakims czasie to sie juz płytek nie zauważa tylko dodatki. Patrzałem na Twoja wizualizajcę i masz grzejnik na scianie koło drzwi.co masz na tej scianie ? płytki czy tylko tynk i farbę bo jesli tak to biały grzejnik się zleje z białą farbą a własnie grafit moze ładnie wyglądać Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.04.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 no właśnie mam tylko farbę i będzie tam biały kolor, więc lepiej byłby szary grzejnik,aczkolwiek w tym kolorze takowego nie mają tam gdzie są fajne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.04.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 mam na dole grafitowy grzejnik enixa boston b ale na tą chwilę wybrał bym biały bo grafit sprawia smutne wrazenie i srednio pasuje do beżu jak zawisnie bo na razie jest w pudle to sie przyzwyczaję lub ..... http://images37.fotosik.pl/1485/57af091b3d5e70a6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.04.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ładny ten grzejnik, ale mało ma elementów grzejnych, w innym przypadku byśmy się jakoś powymieniali,albo bym go od Ciebie odkupiła.Prześlę Ci coś na priva za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.04.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ładny ten grzejnik, ale mało ma elementów grzejnych, w innym przypadku byśmy się jakoś powymieniali,albo bym go od Ciebie odkupiła.Prześlę Ci coś na priva za chwilę wymysliłem to sobie tak że: w łazienkach mam podłogówkę wiec zimno nie będzie grzejniki mają byc tylko jako suszarka do ręczników. W tej chwili tak mam i to sobie chwalę ręcznik po kąpieli po poł godzinie są suche a i przed kąpielą odkręcam danfossa i jak wychodzę z wanny mam ręcznik ciepły. jestem prawie jak baba ale komfort rzecz ważna. ten moj grzejnik vasco niva ma taką małą moc ze przy zasilaniu 55 stopni ogrzeje tylko 4 m2 wiec jako podstawowe zrodło ciepła sie wogole nie nadaje jako droga suszarka moze zda egzamin. trzeba po prostu kupic i zapomniec. jesli bedziesz brac grzejniki do pokojow to spokojnie mozna brac poprzez internet tylko trzeba sie wgryśc co jak i dlaczego a ceny na allegro sa duzo nizsze nawet z przesyłką na palecie. ja bralem do pokojow viessmanny bo miały specyficzną wysokosc 550 cm czyli nie standardową 600 i miałem dobra cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.04.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ja potrzebuję tylko do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.04.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 W pokojach na gorze masz podłogowkę ?czyli masz 100 % podłogowki w domu ?dlaczego pytambo w tej chwili jestem na etapie jak sterowac poszczegolnymi pętlami czyli obiegami aby były roznice w temperaturze w pomieszczeniach.okazuje sie ze te sterowniki na rozdzielacz potrafią kosztowac po 100 zł a manipulator od 50 do 500 za elektroniczny. nie wiem czy sie w to pakowac czy odpuscic temat ale robiac łazienke kafelkarz napewno zapyta Cię gdzie chesz miec sterownik do temp.ja musiałem przedłuzac kabel bo sterownik by wypadł na lustrze zle by wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.04.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 tak ja mam 100% podłogówkę ,a sterowanie mam zaplanowane na etapie robienia podłogówki,w zasadzie nie pamiętam,gdzie bedę mieć sterowniki,ale mam te bezkabelkowe-to chyba te elektroniczneNajlepsze ,że w spiżarni mam pełno kabli i nie wiem od czego, tzn,jeden od rekuperacji no i dalej nie wiem,aha chyba sterowanie pompy-chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts