Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

no widzisz a ja bednarka mam pod nosem,a byłam wczoraj u koleżanki w Tychach .A jaki to klej, nie ma znaczenia jakie mam wylewki? anhydrytowe czy cementowe?

a grunt jaki kupowałeś?

bo ja przed kaflami jestem.Problem taki że kafelkarz mówi po pierwszym malowaniu wchodzi,a u mnie ekipa od gładźi jeszcze nie skończyła i nie wiem co zrobić.

Chyba kafle wejdą,a potem wszystko zabezpieczę

Czyli kibelek z duravitu,a wszystko pozosatłe też

jeśli chodzi o wannę to co ona ma wspólnego z płytkami...

Edytowane przez Barbara74

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no widzisz a ja bednarka mam pod nosem,a byłam wczoraj u koleżanki w Tychach .A jaki to klej, nie ma znaczenia jakie mam wylewki? anhydrytowe czy cementowe?

a grunt jaki kupowałeś?

bo ja przed kaflami jestem.Problem taki że kafelkarz mówi po pierwszym malowaniu wchodzi,a u mnie ekipa od gładźi jeszcze nie skończyła i nie wiem co zrobić.

Chyba kafle wejdą,a potem wszystko zabezpieczę

Ty masz anhydrytowe ????

musisz dopytac jak brałem Sopro 430 wykonawca bardzo chwalił albo mapei albo sopro

trzeba poczytac czy sie nadaje na anhydryt ale mysie ze nie ma problemu

no mam anhydryt, który mi odradzałeś kiedyś:)

co do rurek to nie musisz kupować firmowych, nawet w instalbudzie są tańsze,albo najlepiej poszukaj na necie.

A jeśli chodzi o grzejnik to ja chcę zwykły ,dla mnie 1800 jest za dużo,jakoś nigdy mnie grzejniki nie podniecały,chociaż jak by mi ktoś dał w prezencie to bym się ucieszyła

A byłeś w quadro w katowicach tam mają wyprzedaż ekspozycji...

Kurczę ale u nas leje, od razu mam schizę,że mi się woda do garażu wleje..

Magda a czego wpuszczanego szukasz w jakim stylu?masz coś wybranego na oku?

Będę mieć meble do sufitu, pomieszczenie jest wąskie i oprawy natynkowe uniemożliwią mi otwarcie górnych szafek. Muszę mieć wpuszczane,albo mogę zastosować takie, jak ma Radek, w takim uskoku w suficie. Na razie patrzę na chorsy, aquaformy i sotto luce, ale jeszcze będę szukać, bo sufitu nie chciałabym za bardzo obniżać, a te oprawy mniej niż 6-7 cm nie mają:-(

bo sufitu nie chciałabym za bardzo obniżać, a te oprawy mniej niż 6-7 cm nie mają:-(

bo taki wymiar wychodzi z tego, ze zazwyczaj musi byc element montazowy , czesto transformator i sama zarowka

dlatego 7 centow to takie minimum wydaje mi się.

Basiu zwyczajny grzejnik tez bedzie drogi

moj jest jak najbardziej zwyczajny :)

wyglada mniej wiecej tak

http://images42.fotosik.pl/308/1a3ba230e36770ddmed.jpg

i ta rureczka na recznik kosztuje własnie 700 zł to mnie przeraziło cena grzejniki niekoniecznie

musze byc konsekwentny mam projekt zapłaciłem za niego wybrałem i musze kupic nie ma innej opcji brrrr.

wylewki anhydrytowe doskonale przewodzą ciepło wiec to akurat doskonałe rozwiązanie na podłogowkę.

czytałem ze jesli jest problem to z klejeniem drewna do nich ze muszą byc specjalne kleje do anhydrytu i drewna.

ale to czytałem jakis czas temu siec moze sie cos zmieniło w tym temacie.

Radku o kleju do drewna na anhydryt wiem i mam gościa 60 zł z materiałem mi położy deskę trójwarstwową.

A jeśli chodzi o grzejnik fajny, ale w zasadzie wysuszysz jeden ręcznik na nim,a poza tym to teraz ten koszt grzejnika wzrasta i nie kosztuje 1800 ale o te 700 zł więcej :(

A kiedy Ty ruszasz z łazienkami?

1800 grzejnik

500 przyłącze białe danfoss

wieszak ktorego nie kupiłem 2x 700 =1400

montaz Bóg jeden wie ???

acha przerobka wody 450

jak widzisz lecę po bandzie

łazienkę zaczeliśmy w zeszłym tygodniu :)

jak bedzie kuchnia dopiero zaczną się koszty juz patrzę na odpowiednią lodóweczkę :(

ale kuchnia bedzie oszczędnosciowa juz to widzę

Wydaje się ze u Ciebie dobrym rozwiązaniem moze byc grafit jest duzy wybór takich grzejników.

ale za to biały element rozjasni pomieszczenie i spowoduje przełamanie szarości.

W koncu wydaje mi sie ze jak sie wchodzi do łazienki po jakims czasie to sie juz płytek nie zauważa tylko dodatki.

Patrzałem na Twoja wizualizajcę i masz grzejnik na scianie koło drzwi.

co masz na tej scianie ? płytki czy tylko tynk i farbę bo jesli tak to biały grzejnik się zleje z białą farbą a własnie grafit moze ładnie wyglądać

Edytowane przez f.5

ładny ten grzejnik, ale mało ma elementów grzejnych, w innym przypadku byśmy się jakoś powymieniali,albo bym go od Ciebie odkupiła.Prześlę Ci coś na priva za chwilę

wymysliłem to sobie tak że:

w łazienkach mam podłogówkę wiec zimno nie będzie grzejniki mają byc tylko jako suszarka do ręczników.

W tej chwili tak mam i to sobie chwalę

ręcznik po kąpieli po poł godzinie są suche a i przed kąpielą odkręcam danfossa i jak wychodzę z wanny mam ręcznik ciepły.

jestem prawie jak baba ale komfort rzecz ważna.

ten moj grzejnik vasco niva ma taką małą moc ze przy zasilaniu 55 stopni ogrzeje tylko 4 m2 wiec jako podstawowe zrodło ciepła sie wogole nie nadaje

jako droga suszarka moze zda egzamin.

trzeba po prostu kupic i zapomniec.

jesli bedziesz brac grzejniki do pokojow to spokojnie mozna brac poprzez internet tylko trzeba sie wgryśc co jak i dlaczego a ceny na allegro sa duzo nizsze nawet z przesyłką na palecie.

ja bralem do pokojow viessmanny bo miały specyficzną wysokosc 550 cm czyli nie standardową 600 i miałem dobra cenę.

W pokojach na gorze masz podłogowkę ?

czyli masz 100 % podłogowki w domu ?

dlaczego pytam

bo w tej chwili jestem na etapie jak sterowac poszczegolnymi pętlami czyli obiegami aby były roznice w temperaturze w pomieszczeniach.

okazuje sie ze te sterowniki na rozdzielacz potrafią kosztowac po 100 zł a manipulator od 50 do 500 za elektroniczny.

nie wiem czy sie w to pakowac czy odpuscic temat ale robiac łazienke kafelkarz napewno zapyta Cię gdzie chesz miec sterownik do temp.

ja musiałem przedłuzac kabel bo sterownik by wypadł na lustrze zle by wygladało

tak ja mam 100% podłogówkę ,a sterowanie mam zaplanowane na etapie robienia podłogówki,w zasadzie nie pamiętam,gdzie bedę mieć sterowniki,ale mam te bezkabelkowe-to chyba te elektroniczne

Najlepsze ,że w spiżarni mam pełno kabli i nie wiem od czego, tzn,jeden od rekuperacji no i dalej nie wiem,aha chyba sterowanie pompy-chyba