mayadaski 27.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Basiu, bardzo mi sie podoba Twoje wejscie do domu:D:D....chyba cos niecos odgapie:cool:...w mniejszej skali oczywiscie:D I jak tam zakupy lazienkowe? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.04.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Majka zapraszam,a o co konkretnie w wejściu Ci się podoba?Przecież ja tam nic ciekawego nie mam. Kafelki do łazienki zamówione -tylko białe z dekorami.Dekory pakowane po 6 sztuk,i własnie dlatedo zrezygnowałam z koloru czarnego, bo mogło mi się tam 6 dekorów nie zmieścić.Teraz szukam kafli na podłogę -chyba najlepiej pasuje kolor czarny. Powiem szczerze,że ta łazienka będzie na pewno moją ulubioną.Został problem tylko rozmieszczenia dekorów,chyba bedę musiała z glazurnikiem siedzieć i go instruować ,albo czeka mnie długi weekend z kartką milimetrową. I ni tu powiem niestety,szkoda ,że w Max flizie czekałabym na kafle 5-6 tygodni ,a w Merze tylko 2 tygodnie.,bo bym w Max flizie zamówiła.Naprawdę polecam ten sklep z uwagi na wizualizacje.Przy moich cegiełkach w 3 rozmiarach i dekorami porozrzucanymi po całej ścianie, taka wizka była by fajna.W merze Pan od projektów chciał*się umówić na za dwa tygodnie.Powiem szczerze,że kusiła mnie straaaaasznie jedna ściana szerwona-ale wydygałam.Myślę,że z wizkami podjęłabym taką odważną decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.04.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Jeżeli macie w innych pomieszczeniach kaloryfery i piec będzie grzał wysoką temperaturę - to rób i się nie zastanawiaj. Ale jak tylko podłogówka - to wtedy się zastanawiaj. u nas wszędzie podłogówka, więc stwierdziłam, ze robienie grzejnika w łazience na suszenie ręczników jest bez sensu. Na razie będą schły w pralni, a z czasem kupię suszarkę. Wyjdzie taniej niż zakładanie grzejnika. Mamy mieć grzejnik w garażu i kotłowni. Przez to inaczej właśnie piec będzie grzać, więc chyba ich w ogóle nie będę montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.04.2012 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 u nas wszędzie podłogówka, więc stwierdziłam, ze robienie grzejnika w łazience na suszenie ręczników jest bez sensu. Na razie będą schły w pralni, a z czasem kupię suszarkę. Wyjdzie taniej niż zakładanie grzejnika. Mamy mieć grzejnik w garażu i kotłowni. Przez to inaczej właśnie piec będzie grzać, więc chyba ich w ogóle nie będę montować. ja też miałam mieć grzejnik w garażu,ale instalatorzy namówili mnie na podłogówkę,wyszło 300 zł drożej od grzejnika,a chyba będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 28.04.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam się Jeszcze nie nadrobiłam dokładnie ale już widzę, że na pewno będzie super wnętrze masz fajne, odważne pomysły i wyszukujesz takie perełki. Kafelki do łazienki chłopaków suuuper myślisz, że nadały by się do obłożenia komina w mojej sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.04.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Majka zapraszam,a o co konkretnie w wejściu Ci się podoba?Przecież ja tam nic ciekawego nie mam. Masz duzo ciekawego;) U mnie obecnie wejscie do domu jest w powietrzu. Podoba mi sie Twoje rozwiazanie - podest i schody - u nas jest skarpa i dom katem do plotu...musze cos wymyslic na przyszly rok, by ta strone dzialki i wejscie zaprojektowac i uporzadkowac. Ladnie to u Ciebie wyglada:D Lazienka na pweno ladna Ci wyjdzie....6 dekorow wystarczy...pozniej przy skonczeniu wszystkiego razem z dodatkami, mogloby sie okazac, ze byloby za bardzo naciapane.... A czerwona sciana to kafle czy farba? Jak farba to dawaj...zawsze mozna przemalowac:lol2: Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.04.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Ewo ja do chłopaków nie daję - zawalał mi ścianę i zasłaniał moje przepiękne dekory ,które tam bedę miała , no i odchodzi mi koszt grzejnika,ale u Ciebie co będzie żródłem zasilania? piec na eko groszek? prawda?jeżeli tak to te kaloryferki Ci pięknie osuszą ręczniki i w miarę potrzeby ogrzeją pomieszczenie:) Jeżeli macie w innych pomieszczeniach kaloryfery i piec będzie grzał wysoką temperaturę - to rób i się nie zastanawiaj. Ale jak tylko podłogówka - to wtedy się zastanawiaj. Tak - piec na paliwo stałe, grzejniki będą według obecnych planów w garażu i w sypialniach (3 pokoje), bo wszyscy instalatorzy (dokładnie trzech, od których mamy wyceny) odradzają nam instalowanie podłogówki w pokojach, gdzie się śpi. Reszta to podłogówka. No i jak tu być mądrym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.04.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Sprawa dziewczyny wydaje się prosta. Czy to grzejnik tradycyjny czy podłogówka efekt ma byc jeden - ciepło. to ciepło dostarcza ciepła woda w efekcie w pokoju ma byc ciepło wsio. A ile tego ciepła dostarczamy a ile w rezultacie go pozostanie w pomieszczeniu to juz inna sprawa. w tym sezonie grzewczym ani razu nie odkreciłęm grzejnikow w pokojach sypialniach na gorze a miałem ciagle 17 stopni dlaczego ? ano dlatego ze w holu obok 3 sypialni na gorze mam podłogowkę ktora celowo wchodzi troszke w pomieszczenia nasze sypialnie w rezultacie to wystarczyło na uzyskanie 17 stopni przy okazji okazało się ze dom jest tak zaizolowany mino tylko 12 cm styropianu i 27 cm wełny ze minimalna ilosc dostarczonej energi wystarcza na utrzymanie 17 stopni wewnątz. problem przy podłogowce pozostaje tylko jeden co w wypadku gdy idziesz spać a okazuje sie ze masz za zimno lub za ciepło w pokoju? przy grzejniku mozesz temp. szybko wyregulowac dając ognia na piecu czy podkręcając pompę czy kocioł gazowy. nie wiem jak sprawa się ma przy podłogowce ile trwa podniasienie temp. o wartosc komfortową w danym momencie. dlatego obok podłogowki w łazienkach dałem grzejnik celem chwilowego poprawienia komfortu i oczywiscie podsuszenie ręcznika tylko tyle. a ze komfort kosztuje to i dublowanie instalacji i grzejniki kosztują. przy pompie ciepłą faktycznie instalowanie grzejnika mija sie z celem ale wowczas trzeba wydaje mi sie zainstalowac dobrą automatykę aby roznicowac temperatury w roznych pomieszczeniach to tez kosztuje i to nie mało. pozdrawiam juz w ciepłe dni acha dodam ze od paru dni ogrzewam dom tylko solarami przez cały dzien gromadze 650 litrow wody o temp 55 stopni i ona wystarcza mi do zapewnienia ciepła wieczorem. oczywiscie jest to na wyrost bo nastepnego dnia wchodzi majster i wietrzy cały dom otwierając okna bo twierdzi ze mu za ciepło. Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.04.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Wpadłam zobaczyć na czym stanęło z kaflami... Ładnie będzie Jeśli dobrze doczytałam i zrozumiałam.. cit większe auta sztuk dwa nie mieszczą się w garażach niby podwójnych z gotowych projektów... Mój passat kombi i mężowy trafic nie zmieścił by się gdybym nie powiększyła sporo garażu.. a musiał wejść jeszcze kład, 4-5 rowerów, stoły garażowe dla męża ( nie wiem po co mu , ale chciał mieć na szlifierkę..) no i kosiarka czy wertykulator... i 1000 innych przydasiów... Projektanci chyba projektują garaże na CC a nie na ciut większe autka. Co do kaloryfera drabinki w łazience... Mam powieszony na ścianie, ale jeszcze nie jest podłączony ( jeszcze druga łazienka nie jest nawet zaczęta i rurki wystają tylko ze ściany... ) suszę na nim ręczniki, ale ja mam saunę w łazience, rurki w podłogówce nawet chyba gęściej są niż 10cm.. ale grzejnik z całą pewnością podłącze.. tylko nie wiem kiedy Aaaa i niestety podniesienie temp przy podłogówce to nie chwileńka, ale ciut dłużej... z tym, że nie zamieniłabym tego ogrzewania na inne... Mam tylko podłogowe i przewidziane 4 kaloryfery : w wiatrołapie( będzie chyba usunięty, bo przez dwie zimy nie był podłączony a gorąco było , rurki w podłodze mam gęsto położone) w dwóch łazienkach drabinki i w kotłowni tez kaloryfer... W kotłowni zbędny.. bałam się, ze może być zimno... bzdura, wiec te kaloryfery z wiatrołapu i kotłowni przełożymy do garażu, bo po tej zimie wyszły niezłe kwiatki z podłogówką garażową... pękły rurki z podłodze, nie wiemy na razie która nitka a mamy 3 i będzie chyba odcięte ogrzewania a zawisną kaloryfery... No nic.. rurki najwyżej pójdą po ścianie albo tuż po cokole.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.04.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 a więc Basia zrezygnowałaś po drodze z czarnych kafli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.04.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 nie po drodze, miałam je dawać,ale ponieważ czarne miały iść na ścianę z umywalkami do wysokości 130cm,a umywalki to ann z ikei takie z takim czymść na ścianie, to nie byłoby za dużo miejsca na dekory,a dekory tylko kompletami po 6 sztuk jednakowe.Nie dość ,że jednakowe to 6 sztuk.Niestety...W zasadzie po zamówieniu już w drodze powrotnej żałowałam,bo nawet gdyby mi dekory zostały to trubno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Mając podłogówkę trzeba założyć od razu jaką temperaturę w danym pomieszczeniu chce się uzyskać i na termostatach ją po prostu się nastawia. Ja przez całą zimę nie kręciłam żadnym termostatem ani piecem - od początku anstawiona temperatura w pokojach 22 stopnie, w łazience 25 a sypialnia totalnie zimna. I nie ma takiej opcji, że nagle okazuje się, że jest zaimno i trzeba szybko dźwignąć temperaturę w pokoju. Nawet jak nagle przyjda wielkie mrozy to pogodynka ustawi tak piec, że żądaną temperaturę będę ciągle miała w pomieszczeniach. Przy podłogówce nic się nie reguluje, nie przykręca ani na szybko nie odkręca. To nie kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Mając podłogówkę trzeba założyć od razu jaką temperaturę w danym pomieszczeniu chce się uzyskać i na termostatach ją po prostu się nastawia. Ja przez całą zimę nie kręciłam żadnym termostatem ani piecem To mam takie pytanie ile masz obiegow podłogowki ? ile Ci rurek wychodzi z mieszacza ? ile masz termostatów? u mnie oprocz 10 pętli podłogowki jest jeszcze na piętrze 5 grzejników (4 w pokojach i 1 łazienka) zastanawiam się ile mam kupic termostatów i jakich , do salonu i połączonej kuchni gdzie w sumie mam chyba razem ze 4 lub 5 obiegów bo majac ułozone rurki co 10 cm na mojej powierzchni instalator stwierdził ze musi dac tyle obiegow aby długość pętli nie przekraczałą 100mb. Prawdopodobnie się skonczy na tym ze nie dam zadnych termostatów bo takie wypasne widziałęm nawetpo 400 zł plus siłownik daje 500 zł za sztukę i wszystko to czyli podłogowkę będę regulował na piecu ktory ma duzo opcji ale będzie trzeba przy tym posiadziec i poeksperymentować. jesli miał bym sterowac kazdą pętlą podłogowki to wychodzi mi w taniej opcji viessmanna 10x 100siłownik plus 10x 100 termostat daje mi 2000 zł to mniej wiecej tak jak z roletami montaz rolet to jeden wydatek a sterowanie inteligentne nimi to zuuupełnie inny koszt. dziewczyny co z tym modrzewiem syberyjskim co masz w stopce ile wychodzi metr tarasu za materiał????????? Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.04.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 deski po 67 pln bruttonie wiem ile mam pętli (musiałabym podpytać, albo powiedz mi jak to sprawdzić), mam 9 czy 10 termostatów i tylko na nich reguluję. Miałam super ekipę której zaufałam (naj;epsza ekipa na naszej budowie) i oni mi wszystko wyliczali (wcześniej pytali jakie gdzie chcę mieć temperatury ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.04.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 jak masz 10 termostatow to masz 10 pętli z tego wynika.U mnie była srednia ekipa mimo polecenia serwisu viessmanna panowie spisali sie srednio ale to juz nie istotne. czy macie wycenę wraz z robocizną za taras 67 to metr 2 materiału a za robociznę ile sobie panowie licząu mnie pan ktory w Tychach zajmuje sie tarasami drewnianymi zyczy sobie około 450 - 500 zł za metr 2 z materiałem tylko zapewnia drewno egotyczne bagirai czy cos w tym stylu dlatego jak usłyszałem cenę to zbastowałemnie mam wiele tego tarasu ale z 10 m2 będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.05.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Basiu - te drzwi zewn to Hormany? piękne są. mogę spytać,jaki to dokładnie model i ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.05.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Hormany ,ceny nie pamiętam ,a rachunki mąż ma w pracy, w każdym razie kupowałam je jak była na nie promocja rok temu to są chyba renodoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 my coś musimy wybrać i zamówić w najbliższym czasie - koszmar też chcę otwierane na zewnątrz. masz może jakieś zbliżenie na zawiasy od zewnątrz w takim układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 w jakim formacie jest ten obrazek, który się nie wyświetla? ja przerabiam pdf w taki sposób, że robię printscreen, wklejam go w painta i zapisuję jako jpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 A jeszcze pytania do Hormanów (sorki, że tak Cię zadręczam) - czy od środka też mają ten dekor przy szybce? - czy one mają fakturę, czy są gładkie?- czy pamiętasz jaki to kolor? standardowy Titan Metalic czy jakiś pod zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts