f.5 30.10.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 nieznam sie na technologii ale wiem jedno ze robotnicy jak beda przy takiej temperaturze wisiec na rusztowaniu to beda odwalac fuszerkę. pomysl - chciała bys 8 godzin siedziec przy 6 stopniach ???? na dworze???? P Andrzej jest z hmmm ma firmę koło Tychów nie wiem z Pszczyny cos koło tego ale jest bardzo mobilny ma 2 lub 3 ekipy chłopcy mają firmowe białe ubrania kazdy ma swoją szfkę i 0 wodeczki i i piweczka. dodam ze byłem o krok od podpisania umowy z inna firmą ktora robiła ocieplenie na wełnie ale jak zobaczyłęm szpary pomiedzy płytami to dałem sobie spokoj. oczywiscie gosc twierdził ze sie zapinuje szpary lecz co to za fachowiec co nie potrafi docisnąc prostokątnej płyty do prostokąta. Amal stosuje styropianowe zatyczki na kołki aby nie było widocznych miejsc po kołkach - nie wiem czy to standard ale obok mnie nikt tego nie mial ludzie mowilize mam szajs bo nawet nie kołkuja styropianu a ja mowie dlaczego nie kołkujecie a Pan Andrzej ze sa kołki tylko ich nie widac technologia panie a nie ....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.12.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Basiu, chyba dobrze trafiłam i wpiszę się w komentarzach . Zacznę od życzeń, bo dziś Twoje święto imieninowe . Niech spełnią się Twoje plany i marzenia - nie tylko te domowo-budowlane . http://emoty.blox.pl/resource/hb.gif http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_dance.gif http://emoty.blox.pl/resource/flower.gif Twój domek jest bardzo oryginalny. Sięgasz też po nietypowe rozwiązania, co imponuje. Już się nie mogę doczekać dalszych postępów. Mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać na FM i dzielić się fotorelacją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.12.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witaj Julianno16 bardzo mi miło że mnie odiwedziłaś i serdecznie dziękuję za życzenia.U mnie z fotorelacją jest nie za dobrze, bo zawsze mam problem z wstawieniem zdjęć,ale właśnie sobie dzisiaj obiecałam że wstawię. Zabieram się do zrzucenia zdjęć*na komputer i postaram się dzisiaj wrzucić do dziennika,a Ty budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.12.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 To bardzo się cieszę, że już dzisiaj zobaczymy więcej . Tak, też budujemy . Mamy na razie stan surowy zamknięty. Jesteśmy przed instalacjami i szukamy sprawdzonej ekipy na wiosnę. Możesz kogoś polecić? Jesteśmy chyba z tych samych okolic, choć nie budujemy w Bytomiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.12.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Mogę polecić na pewno z wentylacji mechanicznej , tynków nie , wylewki anhydrytowe przede mną, instalacje mam robione przez różne firmy- chciałam przez jedną :(Teraz wiem że czasami lepiej zapłacić trochę drożej a mieć sprawdzoną firmę i tak jak mówią chyba najlepiej wod-kan i ogrzewanie przez jedną, taniej i lepiej.Tu Ci nie pomogę.No i czekam na Twój dziennik.Mało widoczny jest projekt na avatarze a chętnie bym zobaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.12.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Dziękuję za odpowiedź Basiu . O rekuperacji myśleliśmy, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy, bo u nas też nie ma gazu, na pompę nas nie stać, więc będzie piec na paliwo stałe. Przy takim typie opału wentylacja mechaniczna nie jest chyba zasadna ekonomicznie. Mamy już też kominy, więc szkoda tych zainwestowanych w nie pieniędzy. A z instalacji centralnego odkurzacza jesteś zadowolona? Możesz polecić? Jeszcze się łamię nad zakładaniem swojego dziennika. To jednak angażuje, dlatego podziwiam wszystkie osoby, które to robią systematycznie . Wizualizacja z avatara jest pierwszą z koncepcji. Wprowadzaliśmy zmiany, więc i tak w rzeczywistości wygląda nieco inaczej . Mogę Ci przesłać kilka zdjęć jeśli chcesz. Prześlij mi tylko swój adres . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.12.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Basiu, jeszcze raz pięknie dziękuję za zaproszenie . Domek jest niesamowity, piękny i oryginalny. Od środka przestronny i przemyślany, a okolica... zapiera dech w piersiach. Latem jest z pewnością fantastycznie, a zimą niejeden dałby wiele by widzieć z okna to co maluje się w oddali ... Będzie Wam się pięknie i wygodnie mieszkało . Do miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.12.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Basiu, jeszcze raz pięknie dziękuję za zaproszenie . Domek jest niesamowity, piękny i oryginalny. Od środka przestronny i przemyślany, a okolica... zapiera dech w piersiach. Latem jest z pewnością fantastycznie, a zimą niejeden dałby wiele by widzieć z okna to co maluje się w oddali ... Będzie Wam się pięknie i wygodnie mieszkało . Do miłego Dziękuję bardzo za miłe słowa i cieszę się że poznałam dwie urocze osoby, zapraszam ponownie i w miarę możliwości służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Basia przychodzę do Ciebie napisać, że pięknie będziesz mieszkac ( mam na myśli nie tylko okolice ale przede wszystkim dom). Juz super się zapowiada! bardzo nietypowa bryła w swej typowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.12.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Na pewno Basiu skorzystam i oczywiście wiosną zapraszam na rewizytę gdy już będzie więcej do pokazania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.12.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Agi 75 dzięki za wizytę w moim dzienniku, zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 12.12.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Basieńko jak przeczytałam Twój wczorajszy post to sie usmiechnęłam.Nie obraź się , ale jak to czytałam to pomyślałam, że mogłabym to samo napisać..... ja tez baaaardzo często mam wrażenie, ze ja sama bede w tym domu mieszkała. U mnie jest tylko ta różnica, że mój nie chce nawet płacic.Czasami wydaje mi sie, że najchętniej sprzedałby to wszystko i zostałby na blokach. Najbardziej mi brakuje wspólnego obgadywania wizji naszych wnętrz. Dodam, że wizje sa tylko moje, bo to moja działka jak określił mój mąż A najlepsze jest to, że on nie chciał ze mna nic omawiać na początku a potem się dziwił , ze okna są w takim a nie innym miejscu, że ich za duzo, po co takie wymyśliłam i kto będzie za to wszystko płacił!!!!!!!!!!!!!! Bardzo zazdroszczę wszystkim forumowym koleżankom, których małżonkowie na równi z nimi przeżywają każdą decyzję, każdy drobiazg niezależnie czy to wybór pustaka czy zasłony.....Jedyny temat przy którym wyraził swoja opinię to wybór czarnych frontów do kuchni a nie białych. Pozdrawiam Cię cieplutko i pamiętaj , że nie jesteś sama! Edytowane 12 Grudnia 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.12.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Agi głupio pisać żę się cieszę że nie jestem sama, bo tak nie powinno być.Czy to zalezy od charakteru?Czy chęci, nie wiem. Ja mam chęć, potrafię sama siedzieć na budowie i sprzątać piwnicę bo jutro wylewki, sprawia mi to przyjemność.Zazdroszczę strasznie tym kobietom z którymi mężowie jeżdzą, wybierają, dyskutują co, jak i gdzie.Mój mąż do tej pory w zasadzie zajął*się elektryką, czyli gdzie gniazdka itp.Przez kilka tygodni jak chciałam to omawiać mówił nie teraz, on wie co i gdzie.Dzień przed spotkaniem z elektrykiem nawet nie poświęcił na to 5 minut, wydrukował projekt elektryki z projektu domu i dał elektrykowi.Ja ponieważ choć zarzekałąm się że mam elektrykę głęboko gdzieś zaczęłam sprawdzać i analizować wszystko i oczywiście załączniki światła były do otwierających się drzwi w inną stronę wogóle jakieś bezsensowne rzeczy i nawet tutaj musiałam mieć rękę na pulsie.Wiesz u mnie w domu jest tak ,że ja maluję ściany a mój mąż zajmuje się ( bardziej pasuje jest przy ) dziećmi.Ale cieszę się, że nie jestem sama i mnie ktoś rozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 24.12.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 (edytowane) pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2011 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.12.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Basiu, Jak domek - udało się osuszyć? Przy okazji naszego spotkania rozmawiałyśmy o deskach trójwarstwowych. Niestety nie zapamiętałam ich nazwy . Na wytłumaczenie mojego rozkojarzenia mam moc pięknych wrażeń, które mi towarzyszyły u Ciebie . Mogłabyś przypomnieć o jakich deskach myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.12.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Miałam do Ciebie pisać kochana bo widziałam że udzielasz się na forum łazienkowym,a ja potrzebuję pomocy w tej sprawie.Deski trójwarstwowe, które podobno są dobre do podłogówki to Kahrs.Ja je kupiłam korzystając z promocji.Wybrałam dąb Narbonnes- jednolamelowe, szczotkowane ,fazowane.Dom się suszy, z każdym dniem jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.12.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Dzięki Basiu za nazwę. Zaraz poszperam i popatrzę . Cieszę się, że domek się suszy . Szkoda byłoby tych cudnych okien. A ja myślałam, że masz już wszystko zaplanowane w łazienkach, ale oczywiście jak tylko mogę to pomogę . Program jest prosty i ma ograniczenia, ale dla ogólnego pojęcia wystarczy . Wrzuć wymiary i szczegóły do wątku o wizualizacjach. Spróbuję to zobrazować, a inni podpowiedzą co lepiej - co więcej głów to nie dwie . Jeśli wolisz na priva, to też nie ma sprawy. Znasz mój adres @ . Pisz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 27.12.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witaj Basiu! Przeleciałam cały dziennik. Bardzo ładny dom budujesz i z takim pięknym, kobiecym nastawieniem - ktoś to musi zrobić. Czasami na pewno są gorsze dni ale chyba P:) rozumie,że samo się nie robi? Pozdrawiam po - świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 29.12.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Hej witam no no no domek elegancki super kominek wygląda bombowo u nas będzie wkład Unico Dragon http://img812.imageshack.us/img812/1087/wkladkominkowypowietrzn.jpg będzie zamontowany w słupie w salonie, nie mam jeszcze wizji na obudowę chyba chciałabym prostą z ciemnego kamienia z miejscem na drewno a propos jeżeli chodzi o prace na budowie : liczę że po Nowym Roku pogoda nadal będzie nam sprzyjać i hydraulicy wystartują pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.12.2011 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witaj Kocimięta u mnie, cieszę się że mnie odwiedzasz, tak mało odwiedzających że nawet ja tutaj ostatni rzadko bywam. Julianno16 jutro poszukam wątku i wrzucę wymiary . Ja myślałam że wiem co chcę, ale tak naprawdę mam mętlik. Byłam dzisiaj w Gliwicach w sklepie, w instalbudzie w piekarach , na Roździeniu w Katowicach i nie wiem co chcę. Jeśli chodzi o rozplanowanie to oczywiście wiem co i gdzie, ale o styl to nie. W zasadzie miałam wybrane kafle w casto... firmy pilch ceramika seria vulcano-cała szara do tego są fajne dekory w literki-na stronie internetowej i w ich najnowszym katalogu nie ma tego dekoru.Płytka bazowa ta szara tania bo około 60 zł ,dekory 3 rodzaje w literki droższe, więc suma sumarum cena się równoważy.ale zaczęłąm si zastanawiać, czy nie lepiej coś jaśniejszego ,a może coś w stylu industrialnym,albo samam nie wiem, muszę to przespać , jutro jadę do TTW w Katowicach na drugą turę ogladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts