Barbara74 08.05.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tataraku pytaj nie ma problemu,jadę na budowę,cyknę fotki dla Ciebie specjalnie i odpowiem na pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 to ja poproszę fotki z zewnątrz (szczególnie zawiasy), od środka (szczególnie okienko) i faktury i w ogóle - piękne są i mogę je oglądać w każdym ujęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 08.05.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tataraku pytaj nie ma problemu,jadę na budowę,cyknę fotki dla Ciebie specjalnie i odpowiem na pytania Basiu ja tez chetnie zobacze bo chcielismy z mezem tez hormany do zewnatrz ale opinie mnie ostudzily. Ty tez zreszta mialas problem z uszczelką. Salik pisal ze one sa z odwrocona oscieznica wiec chetnie tez je zobacze jak to wyglada z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.05.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tatarak, jeśli dobrze pamiętam to RenoDoory są w trzech kolorach. Mają natomiast identyczną konstrukcję jak te Thermo Pro (moje). Thermo Pro można już brać w szerszej gamie kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Beata - a jakie opinie znalazłaś? bo ja w sumie dopiero zaczynam temat hormanów, ale doświadczenie mi mówi, że nie ma drzwi idealnych - metalowe się pewnie zimą kurczą, drewniane "pracują" od różnic temperatur i wilgotności... Spirea - tu są nawet w 6 kolorach http://allegro.pl/drzwi-hormann-renodoor-z-montazem-3999-zl-i2291977912.html. od Twoich różnią się głównie szybką, na której mi strasznie zależy, bo teraz mam światło dzienne w hallu i wiem, że to super sprawa - a niestety w nowej sieni nie mam miejsca na okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.05.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 tu masz wątekhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?178504-Drzwi-zewnętrzne-Hormann-prosba Nie pamiętam już jaka była różnica między RenoDoor i Thermo Pro. Chodziło chyba o te inne kolory i może rozmiary. Jeśli dobrze pamiętam Thermo Pro z szybką (wygląd identyczny jak RenoDoor) wychodziły taniej niż RenoDoory. Ceny mam gdzieś w dzienniku, ale nie pamiętam kiedy wstawialiśmy te drzwi. Było już po wylewkach, więc po II połowie sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 08.05.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 No wlasnie przeczytalam ten watek ktory umiescila spirea. Spirea tez cos z nimi miala - cos z uszczelka o ile pamietam. My chcielismy wziac top prestige ale otwierane na zewnatrz - takich horman nie produkuje wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.05.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 ja nie polecam tych drzwi. Kończy mi się gwarancja i od kolejnej zimy żeby zamnkąć drzwi będę musiała za własne pieniądze sprowadzać serwisanta . W poprzednią zimę byli 3 razy (na szczęście nie na mój koszt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 no to bu a znacie tę firmę? http://www.erkado.pl/?lang=pl&page=zewnetrzne&id=28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Z uszczelką było u kogoś innego. U mnie ogólnie jest ok. Jednak nie widziałam ich codziennie. Tak jak tam napisałam, a lutym rano na drzwiach były zamarznięte kropelki. Musimy jeszcze doszczelnić drzwi od zewnątrz, bo styropian na nie nie zachodzi. Niezbyt w ogóle jest jak to zrobić, bo ościeznica jest dość wąska. Top Prestige wychodzi drogo. W tej cenie znajdzie się chyba lepsze drzwi stalowe. Podpytajcie Salika - zależało Mu właśnie na otwieranych na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.05.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Mirela, a Ty masz Renodoory, tak? A czemu nie dawały się zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.05.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Basiupotrafię wklejać zdjątka dzięki tobiehttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZbBTO58U5yXOsQyQ8oDOP4Q-EhKTa5RERoSg_8adgQXGZ8_Hq dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.05.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 mam renodory. Trzeba je regulować (średnio kilka razy w ciągu zimy - w zaleznosci od temperatury na zewnątrz).Najpierw mi przeciekały, potem były trzy razy regulowane bo podobno opadały. Założyli 3 zawias (ubili nieco ściany przy tym) i teraz jak od kilku dni temperatura rano sięgał 8 stopni to zaczeły się znowu problemy z zamykaniem (trzeba cholernie mocno trasnąć i zamykanie na klucz jest coraz cięższe, zimą się w ogóle nie dało na klucz zamykać). Jak jest gwarancja to nie ma problemu (powiedzmy, bo średnio miesiąc czekałam za każdym razem na serwisanta a w sumie to na zgłoszenie reklamacji - mają swoich dealeró którzy z kolei też mają swoich dealerów - i od takiego pośrednika własnie kupiłam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 podłamka, to ja się już z renodoorów wyleczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.05.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 ja się zaczęłam zastanawiać jakie drzwi bym następnym razem kupiła.Moja siostra ma drewniane i też narzeka.Aczkolwiek u mnie z zamykaniem nie było problemu tylko ta szpara,któ®ej teraz nie ma.Wiem,że nowe hormany mają inne zawiasy już, 3 standartowo i inną uszczelkę,którą mi mają zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 my mamy drewniane od 12 lat i nie było nigdy ani jednego problemu z nimi-teraz chyba też zdecydujemy się na drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.05.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 a ja mam drewniane od stolarza i miałabym parę uwag - chyba dał za słabe zawiasy i raz na jakiś czas trzeba je podkręcać. poza tym zimą są nieszczelne, jak są najgorsze mrozy - ale ja nie mam wiatrołapu, tylko duży hall, więc nie robi się w nim jakoś zimno, bo grzejnik daje radę. najbardziej mnie w nich wkurza, że się otwierają do środka - mimo że hall duży (ponad 16 m2), wszyscy zawsze usiłują je otwierać na zewnątrz a i ja się nie mogłam długo przyzwyczaić no i teraz po 6 latach to już wymagają lekkiego odświeżenia lakieru chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.05.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Basiu,Co u Ciebie? Pokażesz te barierki, o których wspominałaś w naszej rozmowie? A jak schody, kontaktowałaś się z Nowakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.05.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Basiu, Co u Ciebie? Pokażesz te barierki, o których wspominałaś w naszej rozmowie? A jak schody, kontaktowałaś się z Nowakiem? U mnie nudnawo, kafelki podobno wchodzą od wtorku,dzwoniłam do Nowaka(od schodów)kazał zmierzyć schody i podać wymiary,ale na oko chciał więcej co ten mój polecony od mojej koleżanki.Gumisiowy stolarz jest zarobiony i może na wrzesień,więc chyba zostaję przy swoim.Aparat mam w samochodzie,ciągle go apominam wziąć. Ale za to kupiłam dzisiaj baterię umywalkową do dolnej łazienki-podtynkową tres z długą wylewką 25 cm.Do mojej umywalki Hatrii będzie ok. I wiesz Ewo dalej nie wiem jak tę łazienkę dolną mam zrobić( rozmawiałyśmy w Krakowie o niej) Kusi mnie ,żeby jednak nie iść tymi kaflami z przedpokoju, tylko dać drewno.A dlatego że, będzie jaśniej ,lżej i łatwiej resztę przypasuję.Bo kafli na ścianach nie chcę dawać, no chyba,że pod lustro nad szafką umywalkową. lustro ma być ( jeżeli nie dam kafli bądź cegły)na całej ścianie na wprost nad szafką umywalkową, ale... Z lewej dochodzi do tej ściany z lustrem półka utworzona z zabudowy geberitu. I teraz trochę dziwnie ,bo czy dać lustro od wysokości półki około 120 cm?poniżej wtedy ściana malowana, cegła bądź coś innego ,- nie mam wogóle pomysłu czy dać od blatu szafki umywalkowej,ale wtedy będzie tak jakby zabudowa geberitu wchodziła w lustrfarbą o? Przy pierwszym rozwiązaniu muszę coś dać pod lustro -nie wiem co i może wtedy to samo dać na zabudowę geberita wc.Mogę pomalować dobrą farbą, wylewka bateri długa 25 cm to nie powinno się chlapać.I tak myślę intensywnie od dwóch dni i nigdzie nie mogę znależź jak inni sobie z takim czymź radzą,przecież taki układ toalety jest bardzo często stosowany:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.05.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Szkoda z tym stolarzem . Z drugiej strony, tego od Koleżanki masz sprawdzonego. Widziałaś efekt jego pracy i jeśli jest ok, to trzeba brać, by kolejną decyzję mieć za sobą Podaj Basiu dokładne wymiary Twojej małej łazienki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts