Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basiu :)

Przecież chciałaś półeczkę. Miałaś pomysł na ocieplenie wnętrza (obraz świeczki) - mnie się to podobało :).

Tutaj coś z półeczką i lustrem do końca. Sprytnie połączone poziomy. Jak rozumiem zabudowa wc niższa.

http://desmond.imageshack.us/Himg560/scaled.php?server=560&filename=wiz2z.jpg&res=landing

I pełna ściana

http://desmond.imageshack.us/Himg819/scaled.php?server=819&filename=zdjecie6724projektlazie.jpg&res=landing

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mąż chce mieć półkę,ze względu na niezabudowywanie i tak małej łazienki, postanowione będzie półka, podłogę dam drewnianą.

Aha Ewo jest tutaj forumowy duch -Pan parkieciarz, odwiedzi mnie na budowie niedługo -muszę zadzwonić i umówić się.Proponował mi deskę na podłogę w cenie ok120 zł, nie pamiętam firmy jakoś niemiecko brzmiąca-poleca ją bardziej niż Kahrsa.Ogólnie mówił,że 11 cm nie poleca, bardziej 14 mm.

a oto moja bateria

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1646/tres-max-1-62-100.jpg

Basia, szukam teraz odpływu. Poza Kessel, są jeszcze Viege (ładne, ale drogie), Aco, Tece i Wiper. Ja rozważam Wiper Zonda. Zdjęcie założonego odpływu jest u Basi KRK w Jej łazience.

Spirea odnoszę często wrażenie ,że równocześnie interesujemy się tym samym.Co do odpływu, nie miałam nigdy z nimi nic wspólnego, kessel jest dużo droższy od Wipera, sprawdzę tylko wysokości .Zapomniałam co mi kafelkarz powiedział*8cm czy 10cm.Ciekawa jestem czy jakościowo jest różnica między tymi dwoma.

Napiszę do Basi ,ale ona ma właśnie wipera?

Basia, kafle świetnie wychodzą. ładny głęboki kolor. Wybrałaś też bardzo prostą elegancką barierkę. Gdyby nie małe dziecko i potencjalne w przyszłości, też coś takiego bym zrobiła :)

dzięki Spireo powiem Ci ,że mój 4 latek ,od dawna tam biega i się nie boję.Jak była antresola to owszem.Barierkę dam na podest ,a na schody idące na pietro chyba narazie wogóle nie dam,zawsze można dorobić, wkleję jeszcze jedno zdjęcie białej barierki,którą chciał mój mąż,ale wydaje mi się ,że biała (kolor) pasowała by jak pięść do nosa

http://lh5.googleusercontent.com/-Y1zXP0zvDTQ/T7U1cFhDAXI/AAAAAAAAJo4/U7hMMiGMFRg/s640/DSC00440.JPG

Żałuję ,że nie zrobiłam od środka okien białych bądź szarych, wtedy ta biała barierka by pasowała.A teraz trochę by się za bardzo odznaczała na tych carnych kaflach

Mam fajną książkę lofty i te barierki właśnie z tej książki.

Dzisiaj wysłałąm do wyceny drzwi.Biorę pod uwagę Asilo,Korona i zastanawiam się czy do chłopakó∑ łazienek nie dać Polskone płytowych lub Porta.

Muszę jeszcze kupić kafle na podłogę do ich łazienki, najlepiej od ręki.Do ich białych cegiełek ,najlepiej jednak pasują czarne-nie żebym tak ten kolor lubiła,ale one naprawdę pasują-a to ze względu na dekory.I tutaj w oko mi dzisiaj wpadły z Nowej Gali Magma kolor czarny.Są też strukturalne i tak jakby ktoś pędzlem z niebieską farbą chlapnął.Jutro ich szukam ,albo zamawiam :)

Edytowane przez Barbara74

Basiu, bardzo ładnie się podłoga zapowiada :) drzwi wzbudzają mój niezmienny zachwyt - na szczęście będę mieć podobne!

tak sobie myślę, ze taka barierka może być przewrotnie bezpieczniejsza niż moje 4 prętypoprzeczne, które nie daj bóg będą prowokować do wspinaczki?! w każdym razie wygląda naprawdę dobrze.

Tataraku ja planuję tę barierkę jaką wkleiłam do dziennika ,tutaj pokazałam białą ,tylko dla koloru,ta która najprawdopodobniej będzie ,będzie czarna i ma dwa poprzeczne.:)

Powiedzcie mi czy drzwi złamana biel będą ok ? Kuchnia ma być też biała (kremowa), stół na podeście -jadalni dębowy i reszta już dębowa

Ja u siebie bałabym się taką dać. Antresola ma 7m długości i jest na wys. 3,5m. Górny bieg schodów jest "w powietrzu", więc barierka musi być z obu stron. Przy pełnej sama będę się czuć bezpieczniej ;) Ja w pośpiechu potrafię różne dziwne rzeczy sobie zrobić, więc wolę nie ryzykować ;)

Ja u siebie bałabym się taką dać. Antresola ma 7m długości i jest na wys. 3,5m. Górny bieg schodów jest "w powietrzu", więc barierka musi być z obu stron. Przy pełnej sama będę się czuć bezpieczniej ;) Ja w pośpiechu potrafię różne dziwne rzeczy sobie zrobić, więc wolę nie ryzykować ;)

Spireo pewnie to jest niezła wysokość, mój podest jest metr wyżej niż salon,a poza tym będzie tam sofa, więc zawsze można na sofkę skoczyć :lol2:

wiem, wiem - ale myśle ze 2 pręty nie stanowią takiej ewidentnej drabiny jak 4 ;) ja lubię białe drzwi - także dlatego, że nie powodują natłoku odcieni drewna, jeśli gdzieś obok są drewniane podłogi i okna.

Tatarku, ja raczej też wolę białe, trochę dużo u mnie drzwi,na dole wprawdzie tylko 3 ( w tym jedne wejście do piwnicy) ,i zastanawiam się jakie drzwi do spiżarki.U mnie one mało będą widoczne,możliwe ,że z frontu kuchennego zrobię.

A na górze 8 + 2 wejście do chłopców garderoby,ale tam też jakieś meblowe dam.No i zastanawiam się też ,bo u mnie z sypialni idzie się poprzez garderobę do naszej łazienki.Więc, może gdzieś dać jakieś typu przesuwne lustro komandor ,czy coś w tym stylu.Myslałam o nie dawaniu z garderoby do łazienki,ale chyba lepiej dać

Basiu,

Super te czarne barierki. Naprawdę mi się podobają i świetnie będą współgrały z kaflami.

Co do desek to miałam na myśli te od Parkieciarza za 120 zł :).

A skoro piszesz o tarasowych, to macie je już? :)

Basiu,

Super te czarne barierki. Naprawdę mi się podobają i świetnie będą współgrały z kaflami.

Co do desek to miałam na myśli te od Parkieciarza za 120 zł :).

A skoro piszesz o tarasowych, to macie je już? :)

Z parkieciarzem spotkamy się najprawdopodobnie we wtorek,on będzie robił Mirelli taras drewniany.A po deski jedzie mój mąż jutro z mężem Mirelli.

O kafelkach nic nie mówisz, więc za ciemne dla Ciebie, nie podobają Ci się:(

Ewo barierki proste, mało widoczne ,i racej najtansze z wszystkich możliwych co mi jak najbardziej odpowiada.

Basieńko,

No co Ty :). Bardzo mi się podobają Twoje płytki :). Ja lubię jasne, ale nie zmienia to faktu, że Twoje są bardzo ładne :). Mają przepiękną fakturę, wyglądają jak kamień i dodają wnętrzom elegancji. Masz jasne przestrzenie, dużo okien i światła, które ładnie podkreślają ich fakturę. :D

Będzie SUPER :)