monika996 22.05.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 kluski mniam lubię jeść,ale nie lubię robića ja umię , choć nie ślążaczka!!!! Basiu pięknie wyszła ta podłoga własnie z tymi fugami. nieodznaczającymi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.05.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 no mam nadzieję,że teraz będę odhaczać same ładnie zrobione rzeczy.Boję się o łązienkę, której było pełno wizualizacji.Tak teraz myślę,że wybrałam kafle nie biorąc ich do światła,a tam akurat w Max flizie tak jest ciemnawo.No i chciałąbym aby było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.05.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 no mam nadzieję,że teraz będę odhaczać same ładnie zrobione rzeczy.Boję się o łązienkę, której było pełno wizualizacji.Tak teraz myślę,że wybrałam kafle nie biorąc ich do światła,a tam akurat w Max flizie tak jest ciemnawo.No i chciałąbym aby było ok.i będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.05.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Basia, na pewno będzie dobrze! Nie martw się. Te płytki z maxfliz są piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.05.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 właśnie takich słów potrzebuję chyba się do Krakowa przeprowdzę -takie miłe dziewcyny tam mieszkają Siedzę i zastanawiam się dalej 5 dzień nad odpływami liniowymi w prysznicu.Czy z kołnierzem, czy bez, już chciałam zamówić a tu taki dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.05.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Basiu Płytki wyglądają fantastycznie . Już nie mogę się doczekać szarej łazienki . Co do paszportu, to na szczęście nie dla wszystkich jest to istotne (ja zupełnie nie czuję tych antagonizmów). Masz fajnych sąsiadów, więc problemu nie będzie . Jak wiesz kurs kulinarny dla mnie też wskazany , zatem możemy razem poduczyć się z kuchni śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.05.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Basiu ty na latte do Krk przyjedz!!! a nie sama ją pij:yes: ja mam luzik kilka godzin , ze 2 przed imprezą urodzinową Syna łączoną z imieninami Teściowej , a potem nocna balanga młodzieży w Klubie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.05.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Basia, kupiłaś odpływ?Trafiłam jeszcze dzisiaj na coś takiego.http://allegro.pl/odplyw-liniowy-matowy-lorac-pan-90-cm-900mm-i2341136939.htmlNa forum ktoś podawał, że ma, nie znalazłam negatywnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.05.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Laski ja kupiłam odpływ na allegro, jakiś taki no name z kwasówki za chyba 420 zł i jest spoko wg mnie. Wykończeniowiec też nic złego nie mówił. Pewnie czas pokaże. Ale ja już się nauczyłam na budowie, że drogie, wcale nie znaczy solidne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) Basiu ty na latte do Krk przyjedz!!! a nie sama ją pij:yes: ja mam luzik kilka godzin , ze 2 przed imprezą urodzinową Syna łączoną z imieninami Teściowej , a potem nocna balanga młodzieży w Klubie:) wybyczyłam się u koleżanki w gliwicach,ta kawa w Krakowie byłaby za droga ale co się odwlecze to nie uciecze.. Odpływu jeszcze nie kupiłam,bo nie wiedziałam czy kupić z kołnierzem czy nie,dzisiaj jeszcze poszukam i zamówię jak nie usnę przy kompie jak mi się to często zdarza.Wiem że nie kupię odpływu Kessel ,zastanawiam się nad aco i zobaczę tę Twój Spireo z allegro. Poza tym chcę zaplanować tapety u dzieci i je gdzieś zapisać abym potem nie musiała znowu przeszukiwać sklepy internetowe. Spireo jak z drzwiami?Asilo są fajne cena około 1500 zł,dzisiaj je widziałam na żwo,ale niestety nie w wersji lakierowanej. Edytowane 24 Maja 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 ten Lorac nie ma chyba kołnierza. W Aco z kolei nie pasują mi te ruszty. Jak nie Lorac to wezmę pewnie Wiper Zonda. Basia, oglądaliśmy jeszcze raz Polskone. Tych Płytowych nie było, ale widziałam drzwi białe malowane. Wyglądają ok. Będę jeszcze dzwonić do fabryki, bo chcę się spytać o parę rzeczy. Sztuka wychodzi mi po rabacie ok. 710 zł. Następne w kolejce to Euroba firmy Dana. Bez montażu wychodzą niecałe 1400 zł. Są bardzo ładne i jakbym miała się decydować na inne niż Polskone, to wzięłabym te Euroby. Zdecydowaliśmy się jednak na wzięcie tych Polskone. Firma to nie jest żadne szał, ale źle też nie powinny wyglądać. Na forum sporo osób ma Simple i jest z nich zadowolona. Gdybym miała więcej funduszy, to starałabym się zainwestować już wtedy w bezprzylgowe. Jednak zostało jeszcze masę rzeczy niezbędnych, które łącznie tworzą jakąś kosmiczną kwotę (a wydawało mi się, ze już niedużo zostało). Musimy powiedzieć pas. Będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.05.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Tylko o co chodzi z tym kołnierzem,wiem co to jest ,ale czy on jest rzeczywiście przydatny, ten Lorac wydaje się fajny, w zasadzie to jest tak proste urządzenie,że nie ma sensu kupować jakieś drogie,bo to raczej wszystko to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.05.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 ten Lorac nie ma chyba kołnierza. W Aco z kolei nie pasują mi te ruszty. Jak nie Lorac to wezmę pewnie Wiper Zonda. Ja mam Wiper Zonda. Bez kołnierza. Pewnie czas pokaże, czy warto było kupić kołnierz czy nie.... Ale wszędzie dookoła jest folia w płynie (czy coś takiego) http://img137.imageshack.us/img137/7186/dsc06231l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja mam Wiper Zonda. Bez kołnierza. Pewnie czas pokaże, czy warto było kupić kołnierz czy nie.... Ale wszędzie dookoła jest folia w płynie (czy coś takiego) http://img137.imageshack.us/img137/7186/dsc06231l.jpg Wiper ma wysokość najmniejszą 10 cm,a ja potrzebuje płytszy max.8 cm dlatego wipera nie biorę pod uwagę. Miałam zamówić wczoraj odpływ ale zasnełam,mam jeszcze inny problem. Myślałam o takim odpływie gdzie wkłada się kafel w ten ruszt.Ale moje kafle są grube bardzo i szukam informacji jaka jest głębokość samego rusztu do wklejenia kafla.I jeszcze pozostaje problem docięcia ładnie tego kafla .chyba będę musiała sobie darować i wezmę ruszt aluminiowy tylko jaki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zdecydowałam się na odpływ aco wysokość z syfonem 65 mm, muszę tylko wybrać ruszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.05.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 dlatego brodziki kaldewei mogą tylko byc gdy na syfon jest 10 do 13 cm na piętrze mozna zapomniec o tym rozwiązaniu natomiast wanne zamowiłem własnie z kaldewaiazobaczymy jak tam bedzie z syfonem bo tez jest jakis myk i czysci sie go od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 dlatego brodziki kaldewei mogą tylko byc gdy na syfon jest 10 do 13 cm na piętrze mozna zapomniec o tym rozwiązaniu natomiast wanne zamowiłem własnie z kaldewaia zobaczymy jak tam bedzie z syfonem bo tez jest jakis myk i czysci sie go od góry. Ja na piętrze w miejscu brodzika miałabym te 10 cm ,ale tamtedy wchodzą przewody do skrzynki rozdzielaczowej podłogówki,która jest po drugiej stronie ściany prysznica. Zresztą brodzik Kaldeweja odpuściłam ze względu na cenę ja miałam mieć 100x140 to było sporo. Radku dzwoniłam w sprawie baterii termostatycznych przy pompie ciepła i zdecydowanie nie ma sensu ich montować. Najgorsze jest to ,że poszukiwania zacznę od początku. Muszę znależć do 2 pryszniców, dziecięcej i naszej. No i chyba dam wszędzie podtynkowe,bo jakoś tych natynkowych mało widzę wszędzie są termostatyczne. Ponieważ podtynkowe składają się z kilku część to samą baterię dam lepszej firmy,natomiast deszczownicę i słuchawkę dam tańszą.Ty masz puravidę,ale podtynkową? Wanny kaldeweia są piękne,mają piękną linię -mówię o tych wolnostojacych,bo na takie zwracałam uwagę, kiedyś była wyprzedaż z ekspozycji w dobrej cenie ,ale ja już miałam kupioną swoją Mam pytanie ,zamówiłam w Merze kafle z dekorami ,kafle i część dekorów przyszły ( wszystko na zamówienie)a część mają w najbliższym czasie.W tym czasie zweryfikowałam swoje potrzeby i te co mają przyjść potrzebuję tylko w połowie.Zapłaciłam tylko za te które dostałam.Myślisz,że bedę mogła wziąć tylko jedną paczkę z dwóch ,które mają przyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.05.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja na piętrze w miejscu brodzika miałabym te 10 cm ,ale tamtedy wchodzą przewody do skrzynki rozdzielaczowej podłogówki,która jest po drugiej stronie ściany prysznica. Zresztą brodzik Kaldeweja odpuściłam ze względu na cenę ja miałam mieć 100x140 to było sporo. Radku dzwoniłam w sprawie baterii termostatycznych przy pompie ciepła i zdecydowanie nie ma sensu ich montować. Najgorsze jest to ,że poszukiwania zacznę od początku. Muszę znależć do 2 pryszniców, dziecięcej i naszej. No i chyba dam wszędzie podtynkowe,bo jakoś tych natynkowych mało widzę wszędzie są termostatyczne. Ponieważ podtynkowe składają się z kilku część to samą baterię dam lepszej firmy,natomiast deszczownicę i słuchawkę dam tańszą.Ty masz puravidę,ale podtynkową? Wanny kaldeweia są piękne,mają piękną linię -mówię o tych wolnostojacych,bo na takie zwracałam uwagę, kiedyś była wyprzedaż z ekspozycji w dobrej cenie ,ale ja już miałam kupioną swoją Mam pytanie ,zamówiłam w Merze kafle z dekorami ,kafle i część dekorów przyszły ( wszystko na zamówienie)a część mają w najbliższym czasie.W tym czasie zweryfikowałam swoje potrzeby i te co mają przyjść potrzebuję tylko w połowie.Zapłaciłam tylko za te które dostałam.Myślisz,że bedę mogła wziąć tylko jedną paczkę z dwóch ,które mają przyjść? Jesli dajesz podtynk to musisz wiedziec ze ten podtynk tez ma 10- 12 cm czyli jak masz sciane działową 11 to Ci podtynk nie wejdzie. dlatego u mnie powstała scianka gdzie miesci sie podtynk hansa grohego czy jak mu tam. i miedzy innymi nie mam szerokosci 170 a 160 czyli zamowiłem brodzik 160 długi na metr. ale to wynikło własnie z tego podtynku - mieszacza. cos koło 200 zł koszt na allegro mam puravidę podtynkową ale bez termostatu bo cena mnie zabiła i teraz najlepsze pod brodzikiem tez mi ida 4 rurki z podłogówki i była cała zwała ze miał ten brodzik byc na podwyzszeniu ale goscie skuli część fundamentu i obnizyli rurki. ale wliczyli sobie tę robotę ostro w cenę łazienki. co do Mery i dekorów to nie wiem kupujac w zeszłym tygodniu płytki w dagmie musiałem brac na pełne paczki co mi sie wogole nie usmiechało ale kgdzies na cokoliko wykorzystam albo sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 No to dobrze ,że mi o tych podtynkach powiedziałeś.Jedną mam na ścianie zewnętrznej,a ścianę mam 30 cm,ale u dzieci to już muszę natynkową w takim razie.Z tymi dekorami to ja też na paczki kupowałam a są ich 3 rodzaje i każdy po 6 sztuk musiałam zamówić.Wklej zdjęcie swojej kabiny kaldeweia u mnie popatrzę sobie:)Powiem jeszcze ,że prysznicowe natynkowe ,niestety te ładniejsze to termostatyczne,albo bardzo drogie, do dzieci to nie chcę przesadzać z ceną,ale wybór cieniutki,chyba,że źle szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.05.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/4052011AzienkaNaDole#5610790676396990082 link do galerii z łazienką od zdjecia 49 masz ten podtynk. tu widoczne rurki z ogrzewanie podlogowego idące do pokoju https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/4052011AzienkaNaDole#5633748395989471266 https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/4052011AzienkaNaDole#5633748565882933234 tez ten podtynk był u mnie w projekcie centralnie na wprost drzwi czyli na scianie 30 cm ytong ale jak zwykle okazało sie ze tam idzie rura z kanalizy od gornej łazienki i dupa blada cały projekt trza było zmienic - jak to w zyciu bywa taka bateria wyglada elegancko grunt to to zeten etap jest za mną w tej chwili juz to nie jest istotne wazne ze jest woda i sie leje pewne rzeczy trzeba akceptowac i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts