koktajl 26.05.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 było tak facio przychodzi ocieplac dom fajnie sobie ociepla i czas leci tak sobie ociepla i ociepla i za jakis czas mowi poprosze o parapety. ja mowie mu ale jak to myslałem ze o wszystkim mamy dyskutowac a pan mnie prosi o cos czego nie mam. a on mowi nic nie szkodzi ja kupię a ja na to, ale jakie pan kupi ? lubie wiedziec co mi montują i chcę miec wpływ na to. on mi pokazuje arkusz czarnej blachy ktora sie wygina i wygląda tak jak by ja zajumał ze skupu metali niebardzo kolorowych ja mu na to koles nie swiruj tylko daj mi one minutę na zorganizowanie ów parapetów paru sztuk. wsiadam do samochodu jadę 197 km/h do Kobiora do Jastrzemskiego gdzie widziałem parapety w wielkim wyborze oczywiscie podobają mi sie jedne z drozszych jak by inaczej. siano zawsze mam w lewej kieszeni w prawej kartę jestem zwarty i gotowy dokonac zakupu pani nawet fajna mowi 2 tygodnie ja mowie jej o no no one łik dłuzej niet. ona ze ok pan od ocieplenia mowi fuck co ja bede robił łik 1 ja mu na to maluj pan podbitkę on mi ok ale za 4 tysie ja fuck fuck fuck crazy pan 4 tysie no coz dobijamy targu maluje podbitkę 2 x montuje nowe rynny z lindaba za kolejne 4 tysie a to juz 2 komplet bo pierwszy marley sie rozleciał przychodzą parapety płace za wykonane prace prawie 50 koła całe szczescie nie ojro w miedzyczasie przechodzę 2 zawały serca ból lewego malego palca u nogi niedojadam parę dni i kłoce sie ze swoją panią budowa jest zajebista kolejny etap za mną lece dalej z tym koksem ale się uśmiałam:) swoją drogą może twoi wykonawcy czytają twoje wpisy na fm i wiedzą że płacisz i olewasz ewentualne reklamacje i dlatego Cię tak tną? a tak z innej beczki-zastanawiam się nad drzwiami zew. właśnie od jastrzemskiego- rozumiem że ogólnie polecasz tą firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 26.05.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Basia ta tapeta na pewno nie jest zbyt dziecinna dla pięciolatka:) według mnie nadaje się nawet dla starszego dziecka typu 7-8 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Basia ta tapeta na pewno nie jest zbyt dziecinna dla pięciolatka:) według mnie nadaje się nawet dla starszego dziecka typu 7-8 lat to super bo mi się podoba, a za 2,3 lata i tak do zmiany jak mały zatwierdzi to szukam dalej dla starszego . Straciłam cierpliwość teraz chcę tylko odhaczać kolejne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.05.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 ale się uśmiałam:) swoją drogą może twoi wykonawcy czytają twoje wpisy na fm i wiedzą że płacisz i olewasz ewentualne reklamacje i dlatego Cię tak tną? a tak z innej beczki-zastanawiam się nad drzwiami zew. właśnie od jastrzemskiego- rozumiem że ogólnie polecasz tą firmę? Dlaczego uważasz ze mnie tną ? Jesli dokonuję wyboru staram się brac wszystkie za i przeciw niekoniecznie kupuję drogie rzeczy kupuję takie na ktore mnie w danej chwili stać tak ? moi wykonawcy nie siedzą na forum zapewniam Cie - mozesz mi uwierzyć - no moze jeden zresztą najlepszy jakiego miałem tez mnie ostatnio olewa ale przyjdzie wierzę w niego nie spieszy mi sie z tematem elektrycznym ktory rozgrzebał. narazie najwieksi partacze to własnie hydraulicy ktorych przerósł temat jaki im po prostu zadałem bo forumowi hydraulicy po usłyszeniu moich wytycznych powiedzieli pass. Basiu tynkarzy mialas apropos z forum ??? a tak z innej beczki to drzwi mam od Wiktorczyka w ilości sztuk 2 Jastrzemskiego nie polecę bo nie mam zdania ale wzor moich jednych drzwi mam własnie od niego (Jastrzemskiego) a Wiktorczyk je wykonał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.05.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Straciłam cierpliwość teraz chcę tylko odhaczać kolejne rzeczy o wpadasz powoli w moj stan a to szkoda bo ten etap powiniec cieszyc najbardziej. dlatego zamowilem architektki aby mnie troszke oszczygły a moze przy okazji nadały bieg sprawie wnętrza i swą wiedzą pomogły. Co wymyslą się okaże narazie z ich wytycznych i wyliczen wynika ze musze przestawic ze 2 sciany aby mieć wygodniejsze schody. bo głowny projektant domu ktory tez nie czyta forum zrobił w/g nich strome schody. wiec do dzieła odhaczyc temat schodów trza i dalej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Nie, tynkarzy elektrycy mi polecili,ale ogólnie mieli też dobre opinie, nie pamiętam gdzie, z forum nie miałam nikogo.Będę mieć forumowego Ghosta i będzie mi robił*taras drewniany i układał deski na podłogach-czekam na wycenę własnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 o wpadasz powoli w moj stan a to szkoda bo ten etap powiniec cieszyc najbardziej. dlatego zamowilem architektki aby mnie troszke oszczygły a moze przy okazji nadały bieg sprawie wnętrza i swą wiedzą pomogły. Co wymyslą się okaże narazie z ich wytycznych i wyliczen wynika ze musze przestawic ze 2 sciany aby mieć wygodniejsze schody. bo głowny projektant domu ktory tez nie czyta forum zrobił w/g nich strome schody. wiec do dzieła odhaczyc temat schodów trza i dalej .... ale będziesz im wierzył ślepo?rzeczywiście chcesz te ściany przestawiać?zresztą co one mają do stromych schodów?jakie masz ich wysokości?a wogóle to pytałam Cię o schody, kto ci je będzie robił?masz wylewane betonowe? Mnie ten etap cieszy ,ale u mnie to nie tylko wykończeniówka,tylko elewacja, podjazd,zjazd do garażu,elektryka na zewnątrz, coś czym powinien się zająć mój szanowny małżonek,albo mi przynajmniej pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.05.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 E nie mow ze Ghost z okolic jest ? marzę o tarasie drewnianym jesli marzę taki zrobię chciałem sie do Was dołączyc z zakupem drewna ale straciłęm wątek gdzie kto i jak i temat zamarł. tak czy siak robie teraz przymiarke do zamkniecia posesji czyli mur z klienieru i brama wisniowski. łazienka sie oczywiscie robi poooowoli jak zółw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 E nie mow ze Ghost z okolic jest ? marzę o tarasie drewnianym jesli marzę taki zrobię chciałem sie do Was dołączyc z zakupem drewna ale straciłęm wątek gdzie kto i jak i temat zamarł. tak czy siak robie teraz przymiarke do zamkniecia posesji czyli mur z klienieru i brama wisniowski. łazienka sie oczywiscie robi poooowoli jak zółw No Mirella chwaliła się że taras piękny, no to mój też taki bedzie.Ale jak to u mnie bywa jedna rzecz rodzi drugą.Taras mam wyżej z 80cm, jak tu zrobić połączenie z ogrodem,przecież nie nawiozę tyle ziemi. A Ghost z Rybnika jest. Po drewno pojechał mój mąż i Mirelli, więcej drewna i tak nie dało się wziąć,ja jeszcze muszę legary domówić a ogrodzenie chcę ze zwykłych paneli ogrodzeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.05.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 ale będziesz im wierzył ślepo?rzeczywiście chcesz te ściany przestawiać?zresztą co one mają do stromych schodów?jakie masz ich wysokości?a wogóle to pytałam Cię o schody, kto ci je będzie robił?masz wylewane betonowe? Mnie ten etap cieszy ,ale u mnie to nie tylko wykończeniówka,tylko elewacja, podjazd,zjazd do garażu,elektryka na zewnątrz, coś czym powinien się zająć mój szanowny małżonek,albo mi przynajmniej pomóc będę im wierzył bo widziałęm ich realizację i to mi wystarcza. po zobaczeniu umarłem. co jeszcze zrobiłem nie powiem bo za duzo juz napisałem dzis o tym na forum ale taką dziwną mam dzis wenę. co do schodów to bede mial niestety lub stety drewniane czyli nie mam wylewanych betonowych. wymiary schoda mam TYLKO 24,5 cm a wysokosc 17 cm wyszlo tak bo podniosłem parter o jeden bloczek aby miec wysokosc 280 cm na dole One architektki proponuja długosc stopnicy 30 cm wysokosc 17 wiąże sie to z usunieciem 2 małych scianek - miala byc na dole 3 mała garderoba - niepotrzebna nikomu i wneka w kuchni. wszyscy znajomi korzystali z firmy http://www.drewpol2.pl/ z Czechowic co do jakosci to powiem tyle ze schody są i stoją i da sie wejsc wygladaja na solidne bo takie są i nie były przesadnie drogie około 16 klockow z tego co sąsiad mowił. ale widziałem tez schody u kolegi z branzy ktory wydał 80 klocków czy były ładniejsze nie wiem kwestia gustu ja tam mysle o dywanowych bo takie widzialem ale jeszcze sie nie zapoznałem z ceną owych wiec na razie tylko o nich myslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.05.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 No Mirella chwaliła się że taras piękny, no to mój też taki bedzie.Ale jak to u mnie bywa jedna rzecz rodzi drugą.Taras mam wyżej z 80cm, jak tu zrobić połączenie z ogrodem,przecież nie nawiozę tyle ziemi. A Ghost z Rybnika jest. Po drewno pojechał mój mąż i Mirelli, więcej drewna i tak nie dało się wziąć,ja jeszcze muszę legary domówić a ogrodzenie chcę ze zwykłych paneli ogrodzeniowych popatrz na tą stronę http://www.new-garden.pl/ogrody/galeria tu masz kilka realizacji gdzie taras jest wysoko warto popatrzeć ogrodzenie całej działki mam własnie ze zwykłych paneli moze nie zwykłych bo zielonych przerobiłem zapłaciłem moge cos podpowiedziec i pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Radku dzięki ,ale się pośmiałam wczoraj i dałeś mi kilka cennych namiarów i informacji.Ja mam schody zabiegowe-w tym 3 zabiegi.I moje schody też strome tak jak Twoje,chyba nawet identycznie,ja i tak je nadlewałam co spowodowało szersze stopnie na zabiegach.Myślę,że dobrze ,że trafiłeś na takie doradczynie,masz przynajmniej wsparcie i czujesz,że pewnymi rzeczami nie musisz sie zajmować bo one za ciebie to zrobią.Ja właśnie dlatego tak narzekambo mi też takiej osoby brakuje,która za mnie coś czasami postanowi i pomoże.A kiedy Ty planujesz wogóle się wprowadzić?Czy masz jakiś mniej więcej termin ? Powiem Ci,że ja widziałam ogrodzenie nawet frotowe z tych paneli,chyba w graficie ,ale po dwóch stronach bramy były murki z kamienia,wyglądało to super i strasznie elegancko,i tak planuję zrobić,nie wiem tylko jak ogrodzić dom od strony skarpy,zastanawiam się nad zwykłąsiatką-tam grodzić będę na krawedzi spadu,więc będzie czasami okrągławo,a panele to tylko na prosto Edytowane 27 Maja 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.05.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 kafle wyszły super. Ja dopóki nie zagospodaruję dookoła domu, to będę jednak ciemne przeklinać. Wnosi się piach i wszystko widac Inni przestrzegali, a ja nie słuchałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2012 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Dzięki Olu ,miło mi to słyszeć Spireo wiem ,że się nosi białe ślady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.05.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Radku dzięki ,ale się pośmiałam wczoraj i dałeś mi kilka cennych namiarów i informacji.Ja mam schody zabiegowe-w tym 3 zabiegi.I moje schody też strome tak jak Twoje,chyba nawet identycznie,ja i tak je nadlewałam co spowodowało szersze stopnie na zabiegach. Myślę,że dobrze ,że trafiłeś na takie doradczynie,masz przynajmniej wsparcie i czujesz,że pewnymi rzeczami nie musisz sie zajmować bo one za ciebie to zrobią.Ja właśnie dlatego tak narzekambo mi też takiej osoby brakuje,która za mnie coś czasami postanowi i pomoże.A kiedy Ty planujesz wogóle się wprowadzić?Czy masz jakiś mniej więcej termin ? Powiem Ci,że ja widziałam ogrodzenie nawet frotowe z tych paneli,chyba w graficie ,ale po dwóch stronach bramy były murki z kamienia,wyglądało to super i strasznie elegancko,i tak planuję zrobić,nie wiem tylko jak ogrodzić dom od strony skarpy,zastanawiam się nad zwykłąsiatką-tam grodzić będę na krawedzi spadu,więc będzie czasami okrągławo,a panele to tylko na prosto widzę to tak wszystkie akcje sa dozwolone oprocz totalnej demolki aby stopnica była nie tak jak teraz 24,5 tylko 30 cm dom ma poddasze i bede tam wchodził i spał. Dzieki Bogu dziewczyny dały mi to do zrozumienia dziwne ze architekt takie cos wymysli i zaprojektował. co do siatki to dlaczego nie--- najtansza opcja ale tam gdzie jej nie bedzie widać zresztą ogrodzenie to dosc łatwa częsc budowy i nie trzeba skonczyc wyzszej uczelni aby to dobrze wykonac trzeba potrafic tylko liczyc do 250 bo tyle ma standardowe przęsło i finito. U mnie wygląda to tak 1łazienka gorna 2kuchnia 3 podłogi kafle i drewno schody i finito :) i oczywiscie całe zycie na gromadzenie mebli i tym podobnych dobr doczesnych. generalnie jestem na koncowce i sasiedzi mowili ze od mojego stanu 2 miesiace i mieszkam ale mozna to zrobic w 30 000 i 2 miesiace a mozna to tez uczynic w 300 000 i rok i mieszkac jeszcze nie wybrałem opci bo fajnie mi sie mieszka w miejscu gdzie teraz jestem lubie je panelowe ogrodzenie niedrogie szybkie w montazu http://images46.fotosik.pl/1187/3df0bde448e2ebd4med.jpg http://images47.fotosik.pl/1230/c3344cb6ff5728d3med.jpg Edytowane 27 Maja 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 to u mnie chyba podobnie,ale ogrodzenia nie mam,i wszystkich podłóg drewnianych a jest ich sporo bo ok.130 metrów.Sorki i elewacja i podjazd,to więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ja planuje w przedpokoju płytki w kuchni tez płytki na gorze w holu płytki drewno z salonie i sypialniach ale o cenach jeszcze nie myslałem. problem mam jak narazie z tym ze drewno ma 15mm grubości a płytka ktora wybrałem tez ma 15 mm grubosci i problem jest w tym ze płytka plus klej daje 19 mm grubosci i jak zrobic aby bylo na 0 nie chce dawac wylewek samopoziomujących bo ta chemia za drogo mnie kosztuje podjazdu tez jeszcze nie mam http://images35.fotosik.pl/1413/2d8547734ca715fcmed.jpg zaczynam myslec tez na ogrodzeniem z lewej strony murek ma przylegac do garażu pomiedzy murkami brama i oczywiscie na podjezdzie granit moze w tym roku sie uda jak fachowcy dopiszą ile Was liczy człowiek za taras mozna wiedzieć ? robota sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Radku ,ale co tak dużo kleju,daje sie go mało, no chyba,że masz krzywo wylewkę.A Ty masz podłogówkę ,tam gdzie chcesz dać drewno?Czyli z drogi będzie bezpośredni wjazd do garażu?nie masz bramy przed?trochę nie rozumiem co z tą kostką?przecież masz już przed garażem wybrukowane ?zmieniasz na bardziej ekskluzywną wersję?Ile płaciłeś za ogrodzenie panelowe od metra? Edytowane 27 Maja 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.05.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Radku ,ale co tak dużo kleju,daje sie go mało, no chyba,że masz krzywo wylewkę.A Ty masz podłogówkę ,tam gdzie chcesz dać drewno? Czyli z drogi będzie bezpośredni wjazd do garażu?nie masz bramy przed?trochę nie rozumiem co z tą kostką?przecież masz już przed garażem wybrukowane ?zmieniasz na bardziej ekskluzywną wersję? wykonawca powiedział ze tak czy siak musi byc ciensza płytka pamietaj ze ja mam wylewkę tradycyjną ktora w tej chwili jest juz mocno sfatygowana pobrudzona ale dzis byłem z parkieciarzem u mnie i grzebiac w niej stwierdził ze jest mocna. Twoja wylewka na pewno jest rowniejsza bo była rozlewana to jest droga osiedlowa kazdy jest w 1/17 włascicelem akurat sie składa ze dzialka jest na koncu mam juz podjazd pod garaz ale przypomnij sobie ze mowilem ze garaz mam mały i 2 samochody sie ciezko zmieszczą w tej chwili mam 3 srodki transporty bo od przybytku głowa nie boli i musiałem wymyslec pod domem jeszcze 2 miejsca parkingowe. czyli przed wjazdem do garazu bedzie jeszcze brama i podjazd pod dom jak by. za miejscem na smietnik bedzie brama przesuwna taka posesyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Basiu duch powiedział, ze deski są równe, idealne (tylko nieco pęknięte), ale to nie taki problem. Mi zostało 8 desek (takich fatalnych, nie nadających się do niczego). Dobrze, ze było w czym wybierać. Powiedział mi, ze deski grubsze o 1 cm to nawet i ... 10 lat więcej użytkowania . Wczoraj mieliśmy iść do tesciowej na kawę .... i nieszczęsliwa byłam bardzo, że muszę swoje 4 litery z tarasu pozbierać. A pogoda dzisiaj kiepska . Już tęsknię za drzemką na tarasie (w niedzielę w wałkach na nim siedziałąm z książką) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts