sheenaz1719505693 31.05.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Tfu, bidet i Wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.05.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Wybieram baterie prysznicowe,do dzieci natynkowetu nie chcę szaleć ,na tę chwilę wybrałam hansgrohe focushttp://static.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/HGH/thumb200/bat-hgh-50439_1.jpgdo tego zestaw natryskowy deante, muszę tylko sprawdzić łatwość regulacji góra-dół-łatwe dopasowanie do wzrostu chłopców,wybieram tańszą opcję,bo jż widzę prysznic lądujący na brodzikuhttp://static.lazienkaplus.pl/files/produkty/PRY/DEA/thumb200/ndm_051k.jpgzestaw wannowo-prysznicowy podtynkowy i tu wybrałam hansgrohe talis, bo wyglądem jest najbardziej zbliżona do axor starckhttp://static.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/HGH/thumb200/bat-hgh-23815_1.jpga tu axor starckhttp://static.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/HGH/thumb200/bat-hgh-16990_1.jpgno i pytanie o deszczownicę,czy jest różnica między omnires a kludi czy ferro .Wstępnie wybrałam kludi 25 cm , a złącze węża to chyba mało istotne,tylko wizualna różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Basia my dotychczas mieliśmy pod prysznicem focusa hansgrohe i 4 lata działał bez najmniejszych problemow dlatego ponowiliśmy ten wybór do dolnej gościnnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.05.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Tfu, bidet i Wc to powiem Ci jak mój kafelkarz , powiedział,że to montuje( montaż na karton gipsie bez kafli!) stawia bidet ,lub wc na płycie osb 12mm( taka jaka grubość karton gipsu)odrysowuje tą część ,która przylega do karton gipsu i wycina ale o centymetr mniej niż obrys.Po czym wycięcie z osb wkłada pod wycięty karton gips.Dlatego się wycina o centymetr mniej ,żeby nie było widać ewentualnego pęknięcia na złączu osb i karton gips. Zadałam pytanie odnośnie montażu Arturowi i Karolinie z FM z Lublina , oni tak mają w łazience córeczki,ale jeszcze mi nie odpowiedzieli.Jak Wy się dowiecie jak to montować to dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.05.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Basia my dotychczas mieliśmy pod prysznicem focusa hansgrohe i 4 lata działał bez najmniejszych problemow dlatego ponowiliśmy ten wybór do dolnej gościnnej łazienki a macie wybraną deszczownicę czy jakiś prysznic, Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.06.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Cześć Basiu:D Przyszłam od Spirei, bo pisałaś coś o biało-kremowych drzwiach, ale nie wiem o jakie chodzi. Zaglądnęłam do dziennika, ale nie znalazłam wzmianki o drzwiach i teraz nie wiem co mam Ci napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.06.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Basia, właśnie wybieram armaturę do dolnej łazienki i nie wiem, czy brać do niej (używanej w razie zajęcia górnej lub przez gości) baterię termostatyczną i deszczownicę. Inna sprawa, że drążek ze słuchawką Hansgrohe pasujący do wybranej baterii kosztuje 566 zł. Z baterią wyjdzie mi jak typowy zestaw. I przy okazji - brać umywalkę z przelewem czy bez przelewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 01.06.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Basia, hmm, ale do czego ta płyta osb jest montowana, wisi sobie w powietrzu tylko na srubach czy jakos do stelaza k-g? Spirea, osobisiec wolę umywalki bez przelewu. Przelew zazwuczaj oznacza wilką dziurę, w ktorej lądują kolczyki i inne drobiazgi. Niby przy innych umwalkach tez tak moze byc, ale jakos mniej sie to wtedy zdarza. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.06.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 a macie wybraną deszczownicę czy jakiś prysznic, Z deszczownicy świadomie zrezygnowałam. Mam teraz i nie używam, bo nie lubię Trafiliśmy wiosną na wyprzedaż ekspozycji i kupiliśmy prysznic Axora za rozsądne w miarę pieniądze jest świetny i świetnie wykonany. Klasyczny nie podtynkowy. Do łazienki gości szkoda mi było kasy na podtynkowy Drzwi wew.... ech też nie mogę przez nie spać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.06.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Sheenaz, nigdy mi tam nic nie wleciało ale dziura mi nie odpowiada, więc biorę bez. Nie wiem, czy dopłacać i brać V&B z ceramikplus czy bez. Monsanbia zachwala, Claris też. Czekam na odpowiedź Anuli i Efilo, które nie mają powłoki. DOpłata to ok. 400 zł za wc i umywalkę. Co do deszczownicy/prysznica to od początku nie brałam pod uwagę podtynkowych. Jakoś nie mam zaufania, ale też to dość droga inwestycja. Na dole i u góry jest armatura natynkowa. Deszczownicę chciałam mieć, byle była ze słuchawką. Nie wiem, czy jest sens dawać drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.06.2012 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Dziewczyny Magda chodziło mi o to czy lepiej dać białe drzwi czy w okleinie dębowej do tych czarnych kafli, co już są przyklejone .Białe drzwi uwielbiam,ale może będzie za duży kontrast i za zimno.Znowu w dębowej -mniej lubię ten kolordla drzwi ,ale mam podłogę w salonie i reszcie domu Sheenaz, no właśnie też nie wiem zapytam,a może w końcu Artur i Karolina z FM mi odpowiedzą (wiecie którzy? dać Wam link?) Spireo ja daję bez przelewu umywalkę, co do prysznica to zrezygnowałam z termostatycznej bo z pompą ciepła bez sensu.Dla siebie biorę deszczownicę ,ale dla dzieci chyba nie,to zależy od kasy.Ja bym na Twoim miejscu nie dawała skoro łazienka mało używana,deszczownica sporo kosztuje,a Ty masz na myśli te baterie prysznicowe natynkowe prawda?I masz rację jak Cię dobrze zrozumiałam ,że nie dawanie termostatycznej bateri oznacza taniej, fakt w zestawie termostat wychodzi w przyzwoitej cenie.Ty masz gaz to daj sobie termostat, lub poszukaj jakiejś okazji.Ja też wczoraj się wkurzałam,że słuchawka na drążku taka droga.W dodatku boję się ,że u dzeici spadnie im i ją szybko zniszczą.Dlatego dla chłopaków wybrałam tanszą baterię dobrej firmy a drążek kupię chyba gorszej,ale z większą średnicą. Powiezcie szczerze co sądzicie o umywalkach z Ikei u chłopców,wprawdzie chyba za późno na ich zmiany,ale fajnie wiedzieć,czy mogą być czy kombinować nad czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.06.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Sheenaz, nigdy mi tam nic nie wleciało ale dziura mi nie odpowiada, więc biorę bez. Nie wiem, czy dopłacać i brać V&B z ceramikplus czy bez. Monsanbia zachwala, Claris też. Czekam na odpowiedź Anuli i Efilo, które nie mają powłoki. DOpłata to ok. 400 zł za wc i umywalkę. Co do deszczownicy/prysznica to od początku nie brałam pod uwagę podtynkowych. Jakoś nie mam zaufania, ale też to dość droga inwestycja. Na dole i u góry jest armatura natynkowa. Deszczownicę chciałam mieć, byle była ze słuchawką. Nie wiem, czy jest sens dawać drugą. Spireo daj deszczownicę tylko tam gdzie codziennie używasz ,nie ma sensu do gościnnej chyba,że masz na to kasę .Ja obwaiam się,że z tymi powłokami to pic na wodę,ktoś kiedyś powiedział,że powłoka jest tylko na jakiś czas a potem się zmywa pod wpływem środkó∑ chemicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.06.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Z deszczownicy świadomie zrezygnowałam. Mam teraz i nie używam, bo nie lubię Trafiliśmy wiosną na wyprzedaż ekspozycji i kupiliśmy prysznic Axora za rozsądne w miarę pieniądze jest świetny i świetnie wykonany. Klasyczny nie podtynkowy. Do łazienki gości szkoda mi było kasy na podtynkowy Drzwi wew.... ech też nie mogę przez nie spać! Ja widziałam na ekspozycji też Axora natynkową deszczownicę w stylu retro ,świetna ,następny mój dom będzie retro loft.Albo wystarczy mi mieszkanko w starej paryskiej kamienicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.06.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Ja widziałam na ekspozycji też Axora natynkową deszczownicę w stylu retro ,świetna ,następny mój dom będzie retro loft.Albo wystarczy mi mieszkanko w starej paryskiej kamienicy A na Śląsku to mało retro- loftowych kamienic? Zapraszam w takim razie do Łodzi. Moje serce płacze i krwawi, bo ostatnio spłonęła najpiękniejsza moim zdaniem łódzka fabryka na przepięknym terenie w centrum miasta. Gdybym tylko miała tak z 500 mln już dawno byłyby tam cudowne lofty. Umywalki chłopców są świetne. NIe zmieniaj ich. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez olgusieniunieczka w sprawie umywalek chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.06.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Dziewczyny Magda chodziło mi o to czy lepiej dać białe drzwi czy w okleinie dębowej do tych czarnych kafli, co już są przyklejone .Białe drzwi uwielbiam,ale może będzie za duży kontrast i za zimno.Znowu w dębowej -mniej lubię ten kolordla drzwi ,ale mam podłogę w salonie i reszcie domu Basiu, wydaje mi się, że jednak białe drzwi będą lepiej pasować. Jakbyś miała jaśniejsza podłogę to prędzej te dębowe. A`propos ładnie się już u Ciebie robi. Edit: A ściany będą białe? Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.06.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A na Śląsku to mało retro- loftowych kamienic? Zapraszam w takim razie do Łodzi. Moje serce płacze i krwawi, bo ostatnio spłonęła najpiękniejsza moim zdaniem łódzka fabryka na przepięknym terenie w centrum miasta. Gdybym tylko miała tak z 500 mln już dawno byłyby tam cudowne lofty. Umywalki chłopców są świetne. NIe zmieniaj ich. Ja kocham stare kamienice, u nas na Śląsku też są piekne ,ale tam mieszka większość meneli,bo to w większości własność miasta.Dlatego wybrałam Paryż,ale może być też Sztokholm :)Jak byłam w liceum pracowałam w Szwecji w domu opieki i strasznie mi się podobało zagospodarowanie podwórek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.06.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Basiu, wydaje mi się, że jednak białe drwi będą lepiej pasować. Jakbyś miała jaśniejsza podłogę to prędzej te dębowe. A`propos ładnie się już u Ciebie robi. Dzięki Magda , dzisiaj mi zaczęli kleić kafle na podłodze w naszej łazience,a u dzieci też już podłogowe kafle przyklejone.Czekam na dekory z napisami do chłopaków i wtedy pójdzie szybko ściany raczej białe,jakaś złamana biel,może gdzieś szary wcisnę i cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.06.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Dzięki Magda , dzisiaj mi zaczęli kleić kafle na podłodze w naszej łazience,a u dzieci też już podłogowe kafle przyklejone.Czekam na dekory z napisami do chłopaków i wtedy pójdzie szybko ściany raczej białe,jakaś złamana biel,może gdzieś szary wcisnę i cegłę Ja bym jednak była za białymi drzwiami. Ale jeszcze możesz pokazać tą podłogę dębową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.06.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) jutro dam fotę, z budowy,ale to jest kolor tradycyjny dąb ,kiedyś wzięłam dechę kahrsa moją i w sklepie przymierzyłam ,kolory się zgadzały.Na dole wprawdzie drzwi są tylko przy czarnych kaflach, natomiast cała góra to dąb (oprócz łazienek) i tam już na pewno drzwi dębowe by nie pasowały -za dużo by tego dębu było.Byłam dzisiaj na budowie i strasznie mi się podoało połączenie dębu z tymi czarnymi kaflami. No i jeszcze blatów drewnianych dębowych szukam ,do dolnej łaienki i naszej.W Ikei są 4 cm i być może je kupię,one są jakby z klepek,ale czy są wogóle inne blaty dębowe jak nie z klepek.Gumisiowa ma fajny,ale nie wiem czy z klepek. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 No własnie o ten kolor dębu mi chodzi i chciałam to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts