Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basiu, ja też myślę, że biała będzie ok. Nie zleje się ze ścianą, bo przecież będą na niej stały książki :). Drewniane raczej odpada, bo okno jest w innym kolorze niż meble, które planujesz. Biały kolor najlepiej spełni tu swoje zadanie :). Ewentualnie szary.

A Pesteczka oczywiście pięknie czaruje :).

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, instrukcję wkleiłam Ci w dzienniku :yes:

Rano robili jakieś szacher macher komputerowcy forumowi i sie pozmieniało

no dzięki bo próbuję,ale małe obrazki wychodzą,Pestko czytałam o bucikach ,któ®e uszyłaś,podziwiam takie zdolne osoby.Moja mama też z takich zdolnych jest , myślę,że podobna do ciebie,ale komputerowo noga.W kazdym razie jak byłam mała około 2-4 klasa czyli ze 30 lat temu to mama uszyła nam kurtki z materiałów ,które dostaliśmy z Niemiec. I pamietam jak w Karpaczu,zaczepił mnie facet i zapytał ,że przeprasza,ale żona kazała się spytać gdzie taką kurtkę kupiłam.

Teraz już nie szyje, tylko przerabia jak coś potrzebuję,ale zasłony itp .to owszem.

Mama miała maszynę do swetrów i robiła nam swetry,getry i inne cuda,ale to były czasy.

Edytowane przez Barbara74

Małe obrazki, ale po kliknięciu się powiększają.

Świetnie mieć taką mamę :yes: Moja poza robieniem na drutach, nic. To się musiałam nauczyć i właśnie u Reni1980 się przechwalałam jak córcia korzysta z moich „zdolnych rączek”

Pestko,ona strasznie zdolna,w domku letnim mi wykafelkowała kuchnię i łazienkę,najlepiej ,że męża chrzestny mam firmę budowlaną i się pytał,że tak dobrze i w dodatku baba zrobiła.Ale ja uważam,że to nie sa tylko zajęcia dla facetów,aczkolwiek się tak przyjęło.

No własnie u Reni wyczytałam jaka zdolna jesteś

Hazelku dzięki ,dlaczego nie chwalisz się tarasem?

Edytowane przez Barbara74

Wiem ,że u mnie jeszcze daleko, bo niezamówione drzwi ani kuchni ani schody !!! ale wpadłam w szał dokończenia łazienki,właśnie zamówiłam lampki massive nero w kolorze białym na sufit, muszę dać nad lustro jeszcze coś.W pierwotnej wersji ,tak jak na wizualizacjach miała być linia świetlna zlicowana z sufitem,trochę to drogie i mam nadzieję,że uda się to u mnie zamontować,a może dać po prostu dwa zwisy ,ale jakie? ,albo dać również massivy nero,może czarne?

dodatkowo muszę dać roletę ,aby wizualnie obniżyć okno, okno jest wysoko i jest wysokie ,więc roleta która bedzie zawsze spuszczona ze 30 cm wizualnie je obniży.Pytanie tylko jaki kolor?

Biały trochę smutno w łązience,no to żaluzje drewniane,ale znowu wprowadzam kolor, no chyba ,że białe drewniane,albo poczekac do czasu zamieszkania i będę sama wiedziała

Basiu,

Jak elewacja - zaczęli? Rano gdy zobaczyłam ścianę deszczu to zmartwiłam się czy przyjdą do Ciebie. Teraz jest już ładnie, więc mam nadzieję, że działają :).

Z żaluzją poczekaj trochę :). Jeśli chcesz uzyskać efekt, o którym piszesz, to powinna być raczej w kolorze ściany by się za bardzo nie odcinać.

Basia, a czy nie można by tego okna od środka przemalować na kolor ściany? Bruździ :(

A żaluzja biała :yes: mnie się ostatnio podobają takie żaluzjowe okiennice wewnątrz wood_shutters.jpg myślę czy by u siebie w łazience nie wstawić w kolorze ściany, albo karmelowego bambusa. Też mam ramę okienną ciemną – orzech i kłóci mi się z kremowym trawertynem i tym karmelowym bambusem

Pestka, ładne te żaluzje, aż sobie myślę, czy by podobnego patentu (tylko składanego na płasko), nie zastosować przy oknie tarasowym w jadalni, bo tam nie mam pomysłu na zasłanianie. rozważam zasłony panelowe, ale nie mam jak skryć mocowania, na czym mi zależy.

Wpisz w googla „wood shutters interior” i poszukaj może znajdziesz coś jeszcze lepszego :yes:

Te shutersy to mi się strasznie podobają i myślałam o takim czymś w sypialni,ale to droga sprawa.Można też pokombinować z tymi gotowymi panelami z classena,które Anula wykorzystała przy zabudowie szafy u swojej córeczki.

Ja biorę pod uwagę przemalowanie okna na biało,ale nie teraz-zbyt dużo rzeczy mam na głowie.Z parapetem w szarej łązience poczekam troszeczkę,do chłopców dam czarny z granitu płomieniowanego młoteczkowanego,chyba że cena mnie poraźi-tam tylko 75 cm szerokości.

Wogóle postanowiłam do cegiełkowej łazienki chłopców domówić czarne cegiełki i ostatni górny pas z nich zrobić.Będzie to wspaniale wykańczało i pasowało do czarnej podłogi.

Elewacji nie zaczęli ,ale za to jutro poprawiają gładzie i zaczną gruntować i malować pokoje na górze, bo we wtorek wchodzi duch i klei podłogi Kahrsa.Dni mi się pomieszały i myślałam ,że jutro czwartek.Czy zdążą do wtorku?

Z martwiących mnie rzeczy to,że w bidecie widać syfon,kupiła dzisiaj już dwa inne w tym półsyfon może uda się coś z tym zrobić.

Drugim większym problemem to ,że bidet jest około 1 cm niżej od wc.Nie mierzyłam dokładnie żeby się nie denerwować.Oni o tym wiedzą jutro będą kombinować,może jedno podniosą,a drugie opuszczą i różnica będzie mniej widoczna,nie ma tam niestety za dużego luzu do regulacji.:(

No i następna męcząca sprawa,że zauważyłam mokry kawałek ściany w garażu w piwnicy przy podłodze,mam drenaż przecież szkoda gadać...

Basiu, oglądałam właśnie domek Anety s. Ona ma fajnie zrobione okna w kuchni i łazienkach. Może coś takiego zrobisz w swojej łazience :yes:

Pestko mi się jej dom szalenie podoba , okna przepięknie obrobione i pełno innych rzeczy ,które tam mi się podobają-kafle czarne i jasne fugi -dlatego własnie zastanawiałam się nad fugami u mnie jasnymi bo u niej takie widziałam.