Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, piękna szara łazienka wychodzi :) Bardzo szlachetnie :) Pomysł z czarną cegłą na górze jest dobry.

U mnie syfon wystaje, ponoć z półsyfonem też tak by było. Dałam sobie spokój.

O titan metalic napisałam u siebie.

edit: u mnie zmiany są, ale zdjęcia mogę wklejać tak jak poprzednio. Najfajniej, że mogę korzystać przez komórkę w wersji mobilnej.

Pestko mi się jej dom szalenie podoba , okna przepięknie obrobione i pełno innych rzeczy ,które tam mi się podobają-kafle czarne i jasne fugi -dlatego własnie zastanawiałam się nad fugami u mnie jasnymi bo u niej takie widziałam.

Shuttersy możesz zawsze założyć później. Tylko trzeba myśleć o wykończeniu wokół okna, żeby mało rujnacji było. Dlatego dobrze byłoby wnękę okienną wykończyć jak u Ani. Widziałaś shuttersy składane na pół – dobre do małych okien. Albo takie z dwóch części w pionie, każda otwierana osobno, jak drzwi do boksu dla konia. Można je zastosować w pomieszczeniach na parterze, dolne zamknięte, a górne otwarte. Jest i światło i nikt nie zagląda :D

O fudze do czarnych kafli pomyśl jeszcze zanim zdecydujesz. Ciemno-szare kafle z białą fugą w małym pomieszczeniu mogą się nie sprawdzić widokowo. Ja bym się ciut obawiała, że wyjdzie mi z tego krata. Ale może daj fugę o ton lub dwa jaśniejszą od kafli. :yes:

Kochani,

Byłam dzisiaj u Basi i... zdjęcia nie oddają nawet w połowie tego jak piękne są obie łazienki. Szara, kamienna wygląda fantastycznie. Każda płytka jest inna i każda przepiękna.

Łazienka chłopaków szalenie stylowa, przemyślana w każdym kawałku. Wychodzić się nie chciało... i zupełnie nie wiem kiedy minęły blisko 4 godziny!

Dziękuję Basiu za spotkanie :).

Spireo zapraszam więc do mnie na Górny Śląsk :)

Dzisiaj robiłam rozeznanie o szybę do prysznica 140x 244 cm wysokie z montażem i listwami- koszt około 1800 zł

Dzwoniłam poza tym w różne miejsca wycenić drzwi i w dwóch różnych sklepach przez telefon Pani podawała cenę o 300 zł niższą, niż w zapytaniu mailowym.Zawsze przyczyną różnicy było to ,że ktoś nie policzył czegoś.A ja wiem co podawałam bo zawsze notuję.

Bardzo dziwne te różnice w wycenie :(.

Spireo, to moja bodajże już trzecia wizyta u Basi i zawsze z przyjemnością patrzę na postępy :).

Basiu, zobacz - coś takiego wyszłoby chyba u Ciebie, gdyby cegłę pociągnąć przez narożnik do kominka :).

http://desmond.imageshack.us/Himg26/scaled.php?server=26&filename=narbutta98x44713.jpg&res=landing

Ewo super i w dodatku wystający kominek i wąski salon:)

no i moje ukochane bubble chair

U mnie dzisiaj forumowy duch zaczął pracę.Podłogi są wyszlifowane i pogruntowane.Był pomiar wilgotności i jest ok.Jutro już kleją, używają klej dwuskładnikowy firmy Dexo -chyba dobrze zapamiętałam.Od jutra na pewno rusza ocieplenie.Muszę szybko wybrać i kupić oprawy zewnętrzne.Na murki oporowe i nad garaż.Oprócz tego nad drzwi i koło tarasu.Lepiej to zrobić wcześniej.No i jeszcze kontakty zewnętrzne

Edytowane przez Barbara74

Basia, pierwsza wizualka z mebelkami-wypełniaczami co by pusto nie było

[ATTACH=CONFIG]122719[/ATTACH]

Meczę kominek & company:yes:

Nie wiem nawet jak wyrazić swoją wdzięcznośc ,i zachwyt nad taką umiejętnością,szkoda gadać,bo ja nie umiem tak pięknie mówić jak nasza forumowa Julianna-Ewa.Pesteczko dziękuję Ci bardzo

Mój mąż się cały rozpromienił i powiedział,że teraz to jest przekonany do cegły w tym miejscu.W takim razie zmobilizuję się za chwilę i wrzucę foty.

Ogromnie mnie cieszy, że Wam pomagam wyjaśnić wątpliwości. Cegła jest stara, nie piaskowana. Więc pewnie będzie troszkę ciemniej to wyglądało w oryginale. Ale faktycznie, będzie ładnie.

W tym rogu z wielkimi oknami będzie stał fortepian naprawdę:D ?

Niestety nie ,ale dlatego ,że go nie posiadamy i nas teraz na niego nie stać,powiem szczerze,że urządzanie łązienek tak mnie zajeło ,że salon poszedł w zapomnienie.Teraz będę zajmowała się drzwiami i kuchnią,jak zamówię to pomyślę o salonie.

No i ten nieszczęsny kominek.Dlatego w salonie teraz drewna nie ułożą, bo czekam musimy się zastanowić nad kominkiem,a dodatkowo styropian wypełnił całe pomieszczenie.

Wiesz pestko na tym podeście mamy dać barierki ,a ja bym chętnie ich tam nie dawała,bo tak fajnie to na Twoich wizkach wyszło