Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Byłam w Kanadzie w domy młodej architektki, gdzie było wyższe zróżnicowanie poziomów i barierek nie było. To sprawa do sprawdzenia na żywo, nie musisz ich montować od razu.

Poczekaj na drugą fotkę - też da Ci nowe spojrzenie :yes:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oooo jak przepięknie :D.

Pesteczko - chylę czoła :D. Nie tylko nad cegiełką, ale całością aranżacji :).

Basiu :),

Hi hi - zaoszczędzisz na tapecie w cegiełkę, bo w tym miejscu to już na mur-beton cegła ozdobi Twoją ścianę :D.

Wygląda naprawdę pięknie.

Co do barierek, to jednak masz troszkę za wysoko (jaka jest różnica? około metra?). Lepiej byście mieli bezpiecznie. Zrobisz jakieś subtelne i będzie ok :).

Czekam z radością na zdjęcia podłóg w dębowym ubranku :D

Pesteczko-JESTES GENIUSZEM!!!!Matko,ale piekna wizualka!!!Basiu normalnie cudniasto bedziesz miec!!!!

Czytam na temat szyby pod prysznic w strasznie kosmicznej cenie.zadzwon do firmy THERMO-SZKLO-oni robilii moja o 1000 zl taniej niz Twoja wycena a wiem ,ze maja duzy oddzial na Slasku.Nie mam numeru ale wygoogluj:lol2: Firma THERMO SZKLO BYSTRA.

Caly czas podgladam ,tylko na nic nie mam czasu:no:

Pesteczko-JESTES GENIUSZEM!!!!Matko,ale piekna wizualka!!!Basiu normalnie cudniasto bedziesz miec!!!!

Czytam na temat szyby pod prysznic w strasznie kosmicznej cenie.zadzwon do firmy THERMO-SZKLO-oni robilii moja o 1000 zl taniej niz Twoja wycena a wiem ,ze maja duzy oddzial na Slasku.Nie mam numeru ale wygoogluj:lol2: Firma THERMO SZKLO BYSTRA.

Caly czas podgladam ,tylko na nic nie mam czasu:no:

Dzięki Gumisiu właśnie szukam rożnych firm po necie

jeszcze siedzę w domu,nie chce mi się ruszać na budowę.Jeszcze raz na wizkę spojrzałam o jak fajnie.Pestko na schodach tak jak zrobiłaś ni daję barierki ,na podest ten czarny ze stołem chyba będę zmuszona, bo tam stół z krzesłami-to jadalnia.Boję się,że jak ktoś się odsunie to może spaść.Barierki i tak zamontuję na szarym końcu.A najchętniej wogóle bym ich nie dawała.Podest ma szerokość 3 m.Stół 90 cm to zostaje 2,10cm , po 105 na każde krzesło.

Myślałam o takich barierkach, coś nie umiem teraz wklejać w każdym razie są w dzienniku na 8 stronie.Kurczę kopiuję adres grafiki ale potem nie ma wklej co się dzieje, bez sensu

Znowu coś poszkapili. Tatarak calkiem nie może dojść do ładu z opcjami w swoim wątku :mad:

Pójdę sobie na 8 stronę i popatrzę. Pomyślę też coś od siebie o barierkach. Oczywiście pierwsze narzucają się szklane, ale to spora kasa więc pokombinuję inne. Na podobny układ jak zrobiłam Malkul – pełną barierkę do schodów – już nie ma szans. Może coś hiper nowoczesnego z malowanego metalu, żeby było jak dekor.

OK. Byłam, widziałam. Też biorę pod uwagę taką i mam pomysł na jeszcze trochę inną i na jedną drewnianą:lol2:

Edytowane przez pestka56

Nic nie mów :( dobrze wiem jak budowa, a potem wykańczanie połykają fundusze. U mnie nadal kilka rzeczy jest tymczasowych i kilka nie dokończonych. Bo ja zaparłam się, że nie zgadzam się na inne niż sobie wymarzyłam. Tym bardziej, że my bez kredytu wsio zrobiliśmy. Ale oszczędności i sprzedane mieszkanie wsiąkły w dom. Potem już zapełnianie wszelkich dziur to ogromny problem. Nawet nie wiedziałam ile tego jeszcze zostaje po zamknięciu budowy.

Pestka, miodzio :) co to jest za lampa na suficie - taka z żarówek - w tej wizce? fajowska

Dzięki, Tataraczku. Lampa była w Westwing do kupienia z zaporową ceną – ale podobne ma Karko i jeszcze coś

pestko ale zdolniacha z ciebie wizualki zajefajne.

a Basiu ale będzie pięknie u ciebie. poczekaj z barierkami. zbieraj na szkło, bo tylko szkło tam pasuje:yes:

:D Chwalcie mnie, to się rozbestwię:cool:

Szkło byłoby naj, ale mam pewien pomysł... nie szklany

Tyle Was tu dzisiaj zagląda, to coś wkleję do pooglądania, może pomarzenia, bo ceny są w tysiącach euro z takiej górnej półki, że żadnej drabiny nie starczy:lol2:

Fotki są ze strony „Leftovers” genialnych Szwedek od 3 lat na topie światowego dizajnu meblarskiego w oparciu o odzysk staroci

LEFTOVERS-The_Hotel_armchair_by_Katarina_Hansson.jpg LEFTOVERS-India_armchair_by_Anna-Alverhag.jpg LEFOVERS-India_chairs_by_Anna_Alverhag.jpg LEFTOVERS-Vera_armchair_by_Katarina_Hansson.jpg LEFTOVERS-Ambivalent_by_Anna_Alverhag.jpg

designbyleftovers.se

Edytowane przez pestka56

Basia do zabezpieczenia podłogi najlepszy papier karbowany, rowkami do drewna i dobrze folią na brzegach sklejony. u mnie żadnej ryski.:yes: nawet jak coś spadnie to nie powinno się nic dziac, chyba ,że przejdzie przez papier:yes:

i ja oglądam!!!! jestem za Niemcami:(:D

Mam fotel po moim dziadku i myślę jakby tu tak właśnie przetapicerować a la patchwork :D

Aaaaaa lubisz patchworki ?!

Ten jest inspirowany dyskiem z Fajstos. Robi takie moja kumpela archeolożka

Marzeny_Dysk_z_Fajstos.jpg

Basia do zabezpieczenia podłogi najlepszy papier karbowany, rowkami do drewna i dobrze folią na brzegach sklejony. u mnie żadnej ryski.:yes: nawet jak coś spadnie to nie powinno się nic dziac, chyba ,że przejdzie przez papier:yes:

i ja oglądam!!!! jestem za Niemcami:(:D

Moni papier z LM?bo w casto chyba nie ma?

A ja za Włochami ,bo moje dzieci tak chciały

Pestko ja też mam fotel po babci,chyba nawet ze Lwowa przyjechał z nią i też sobie go zrobię

Aha wrzuciłam zdjęcia do dziennika