Barbara74 02.07.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Monia mnie pasuje,ale i tak na początku w całym domu robię biel,opróćz pokoi dzieci,a potem stopniowo jak się upewnię co do kolorystyki będę ją wprowadzać.Przy schodach to obawiam się zabrudzonych ścian, bo barierki nie chcę dawać,więc będę musiała dać coś ciemniejszego.Ciekawa jestem jak inni tę kolorystykę odbierają?Szarych podstopnic nie chcę dawać ,bo ten kolor nie jest uniwersalny.Gdybym dała dębowe stopnie i podstopnie to raczej schody wyglądały by ciężko,może nie z tego boku,ale od przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 E, nie Basieńko, niepotrzebnie się obawiasz. Może gdyby były ciemne, ale Twoje to naturalny dąb. Będą lekkie nawet z podstopnicami. Ja bym zrobiła wsio szare, ale dobierając odcienie, żeby wizualnie uzyskać efekt wiszących stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.07.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Pesteczko - znowu czarujesz . Basiu, mnie podobają się wersje w jednym kolorze - albo wszystko szare, albo białe , ale Ty jesteś Panią tego domu i oczywiście zrobisz jak będziesz chciała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.07.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 MNie się też podoba wersja szara,ale podstopnice są z drewna,i boję się je na szaro malować ,bo nie będą uniwersalne i jak kiedyś przemaluję na inny kolor to może być klops. Pestko szkoda ,że Ty tak na żywo nie zmieniasz kolorów, wtedy problem byłby z głowy,aczkolwiek moją różdzką w realnym życiu może być pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Zawsze możesz farbę usunąć. Są specyfiki. Moja córka usunęła farbę z dębowych drzwi, które poprzedni właściciele domu pomalowali na bordowo-brunatno, ble:P Ale faktycznie, jeśli wszystko póki co na biało, to podstopnice też białe. Tylko poczekaj z malowaniem ich – skoro sę drewniane – aż wszystkie pozostałe kolory znajda się na miejscu. Może Twój M. przekona się do wstęgowych schodów. Daj mu popatrzeć na żywo. U siebie i u córki też tak sprawdzamy pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.07.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Wstęgowe schody czyli dywanowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Aj mylę te nazwy. No, wiesz chodzi o takie, gdzie podstopnice są drewniane, o takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 tak to są dywanowe,muszę jeszcze raz z nim porozmawiać może jednak.Mnie się podobają zarówno jedne i drugie.Ja muszę poszukać w necie dzisiaj schodów w kolorze naturalnego dębu.Bo powiem szczerze,że schody bardziej podobają mi się w kolorze jak Ty wkleiłaś post wyżej -czyli ciemniejsze,a ja chcę dać w kolorze dębu , mojej deski warstwowej,żeby do niej pasowały,aby była jedna kolorystyka. Daję białe drzwi,więc wolałabym nie wprowadzać kolejnego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 03.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 basiu moja mama ma dębowe dywanowe i jest super!!!!1 a stopnie gotowe z Casto- idealnie do warstwówki pasują. są surowe , trzeba dobrać lakier.patrzyłaś w Casto???? a ty chcesz drewniane podstopnice malować na biało????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 basiu nie rob białych podstopnic i szarej ściany:eek: proszę , nie to:eek: tylko biale podstopnice - biala ściana albo szare podstopnice - szare sciana:yes: zdecydowanie popieram w całej rozciągłości, tylko tak jak pisze Monika!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 skasowałam posta, to teraz króciutko.Zastanawiam się czy aby sobie ułatwić nie dać stopnic i podstopnic dębowych.W takim przypadku jakie opaski? W domu bede mieć listwy przypodłogowe białe-taki mam zamniar Moniko nie mogę kupić stopnic gotowych bo mam zabiegowe schody i one skręcają za chwilę,czego na wizka Peseczki nie widać.Dzisiaj wieczorem przelecę cały internet w poszukiwaniu rozwiązań kolorystycznych,dywanwych mój mąż nie będzie chciał na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wpisz w google: contemporary timber stairs cases stairs design stairs design in living room contemporary oak staircase albo kombinacje lub krótsze tych haseł i włącz opcję „grafika”. Na pewno znajdziesz przykłady prędzej niż używając polskiego. Ja bym Ci zaproponowała takie wykończenie skoro Twój nie chce dywanowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wpisz w google: contemporary timber stairs cases stairs design stairs design in living room contemporary oak staircase albo kombinacje lub krótsze tych haseł i włącz opcję „grafika”. Na pewno znajdziesz przykłady prędzej niż używając polskiego. Ja bym Ci zaproponowała takie wykończenie [ATTACH=CONFIG]123546[/ATTACH] skoro Twój nie chce dywanowych Pestko te schody też są dywanowe bo noski stopnic nie wystają. Chyba,że masz na myśli białe podstopnice, stopnice trochę wystające a po bokach mimo białych podstopnic drewniane wykończenia z boku można wtedy pomyśleć ,że podstopnice drewniane Dzięki za pomoc w schodach wrzucę te hasła wieczorem, bo wychodzę i nie mogę wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Nie lubię wystających nosków sa jakieś takie de mode. Nazwa dywanowe kojarzy mi się nieodparcie dywanem, ale nie pomyślałam, że ten dywan może być w paski. Te schody tę są w paski I wiesz wystające noski stopni za chińskiego... nie pasują mi w nowoczesnym, oszczędnym wnętrzu. Zajeżdża ozdóbką na choinkę. Spacyfikuj Chłopa – musi się poddać i już Edytowane 3 Lipca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Pestko moje wnętrze do końca nie będzie nowoczesne i oszczędne,bo chce wprowdzić elementy bardziej retro drzwi i kuchnię, poszukam Ci zdjęcia wnętrza, któ®e lubię,spróbuje teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?176268-Guthouse/page6 tak mi będzie łatwiej post 107 strona 6 dziennika teraz już tak łatwo się nie wkleja zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Barbara, pogadaj z kimś mądrym od komputerów, bo mnie po chwilowej awarii znowu wkleja się foty bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ja chciałam wkleić fotę z mojego dziennika ,dałam kopiuj obraz czy adres grafiki i się nie da potem wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Pestko moje wnętrze do końca nie będzie nowoczesne i oszczędne,bo chce wprowdzić elementy bardziej retro drzwi i kuchnię, poszukam Ci zdjęcia wnętrza, któ®e lubię,spróbuje teraz Przeleciałam się jeszcze raz przez Twój dziennik. Tak niedawno tam byłam i już tyle wyleciało mi z pamięci. Pościągałam fotki i już nie zapomnę. Ty widzę taki troszkę skandynawski styl preferujesz też go lubię, ale bardziej mi odpowiada zmieniony ciut np. przez ciemną, zamiast jasnej podłogę i bardziej zdecydowane akcenty koloru. Szary zdecydowanie tak, ale z odrobiną szaleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Zrób może tak: Włącz „Zaawansowana edycja” / „Zarządzaj załącznikam”, wybierz z zasobów odpowiednią fotkę i załaduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts