Tatarak 03.07.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ja chciałam wkleić fotę z mojego dziennika ,dałam kopiuj obraz czy adres grafiki i się nie da potem wkleić a pokaż screenshota swojego interfejsu do pisania postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.07.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]123546[/ATTACH] strasznie fajne te schody....hmmm chyba by takie mi sie podobały : Pesteczka super te Twoje wizualki i pomysły , dobra duszyczka z Ciebie czy ja sie witałam juz u Ciebie Basiu...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ivy, te to akurat ściągnięte z netu i lekko podrasowane W oryginale mają chytre półki pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.07.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Nie wiem Basieńko na czym polega u Ciebie problem z wrzucaniem zdjęć , więc raczej nie pomogę (nie znam Twojego systemu), ale wrzucę Twoją inspirację . http://cdn31.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/23484/wnetrza_aranzacje_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg U mnie też jak wiesz schody dywanowe, które Pesteczka tak pięknie dopieściła . Mnie podobają się szalenie, ale już mieszać Ci nie chciałam , bo zrozumiałam, że ostatecznie chcesz tylko drewniane stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 teraz dopiero dotarłam z budowy,była straszna burza i woda wlewała się do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 03.07.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 odwodnienie liniowe podłączone do deszczówki pomoże - może ?Basiu co zimą jak spadnie snieg jak bedziesz wyjeżdząc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Twoja burza właśnie zbliża się do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 To było prawdziwe oberwanie chmury ,rzeka wody wpływała do mojego garażu.Wpradzie mam odwodnienie liniowe,ale jest przygotowane pod bruk ,więc na tę chwilę stanowi zaporę.Jednak woda przenikała przez zaporę,albo dołem przesiąkała i było jej pełno między zaporą a bramą garażową.Rzuciłam się na ratunek i mimo świeżego pedicura i srebrnych japonek,chwyciłam łopatę do ośnieżania i wylewałam wodę.Niestety moje ruchy łopatą nie wystarczały ,woda płynęła,wiedziałam ,że nie dam rady.W końcu sięgnęłam po młot i rozwaliłam boki zapory-odpływu liniowego i woda zaczęła do niego wpływać.Uratowałam nasz dom.Jak mój M. przyjechał na miejsce z nowiutką pompą było po wszystkim,dokończyliśmy wylewanie resztek wody.Nie lubię ulew w okolicach mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.07.2012 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.07.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 basiu ale dzielna kobita z ciebie:) a ty garaż masz na dole, czy na tym samym poziomie co salon???? u nas była tylko burza, mało deszczu, ale strasznie grzmiało i waliło piorunami:eek: ale chociaż dziś powietrze na razie lżejsze:) ale upał już się zbliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 No, Basieńka, kolejny Pudzian wśród nas. Dzielność, pomysłowość i siła. Ma się te ukryte atuty. Wasz garaż, to newralgiczne miejsce pod względem zagrożenia wodą. Może powinniście nabyć poza pompą jakiś generator prądu. W naszej okolicy podczas burz zdarzają się wyłączenia prądu. U sąsiadki jesienią lataliśmy z wiadrami wynosząc wodę z piwnicy przez pół nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nic to , takie sytuacje muszą być , identyfikują Cię i zbliżają do tego miejsca i budowy. Musisz wiedzieć i poczuć ze budujesz ten dreszczyk emocji pamiętam to dobrze rok 2009 deszczowy czerwiec http://images41.fotosik.pl/1638/97a559e95c321e4cmed.jpg rok 2010 maj ulica zaminiła sie w sporych rozmiarów rzeczkę ktora wlewała sie do mojego garażu a basenu nie budowałem , wędki też nie miałem i łowic ryb nie zamierzałem dlatego postanowiłem raz jeszcze zrobic na nowo deszczówkę. Nauczylem sie wowczas ze na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać i brac firmy ktore nie mają pojęcia o danej robocie. http://images46.fotosik.pl/1650/0bc09627e1b18082med.jpg http://images35.fotosik.pl/1506/fa7c8ebb809bef41med.jpg W tej chwili zbieram wodę z całej ulicy bo firma ktora budowala tę drogę dała dupy a ja jako ostani musiałem zmierzyc sie z tym tematem i zainwestowac w porządny system odprowadzania deszczówki. Całe szczęscie wszystko dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Basia - no to miałaś jazdę dobrze, że sobie poradziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Basi współczucia. wiem co czujesz nam wczoraj dwa samochody zniszczyło gradobicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.07.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 f.5 i juz nie macie jeziora pod domem????malkul o współczuję!!!!! u nas był grad ale taki już dovcierał rozpuszczony:eek: i macie ubezpieczenie na auta????? o rany ja bym kota dostała( dopiero co maskę w swoim naprawiam:eek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Monia niestety tylko OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.07.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Monia niestety tylko OC.już u ciebie byłam:( no to zostaje z własnej kieszeni:eek: to nieciekawie. szkoda kasy, gdy ma się w co ładować - dom i młody w drodze:) ale dobrze ,że nie pouszkadzałó was . a dom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.07.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 dziś po południu M. zrobi oględziny co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.07.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) f.5 i juz nie macie jeziora pod domem???? w pewnej chwili było nawet tak http://images46.fotosik.pl/1651/1874d5653ec1fd3fmed.jpg wszystko gniło wszechobecna glina , zaby slimaki , kaczki brakowało tylko ryb. po roku ciezkiej pracy ogrodnika (złoty człowiek) i po pierwszym koszeniu notabene w poniedziałek wieczorem wygląda tak http://images40.fotosik.pl/1686/8f13daa60f5913demed.jpg teraz deszcz to tylko przyjemnośc nawet mocny - co innego grad mam kolektory i nie wiem co by sie stało z nimi podczas duzego gradu. Basiu jesli mozesz jeszcze zmienic to polecam odwodnienie z czarnego plastiku. Betonowe się u mnie nie sprawdziło. Edytowane 4 Lipca 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Basia, jesteś wielka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts