Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dawno u Ciebie nie byłam a tutaj taka piękna łazienka u chłopaków wyszła :wiggle: super i pomysł i wykonanie, nawet jak chłopcy dorosną będzie akurat.

Ciemna łazienka też niezła :yes: chociaż ja rano potrzebuję dawki energii więc preferuję jaśniejsze wnętrza, ale płytki są super, ta faktura :rolleyes:

Piękne drewno na podłogach i na wizkach Pestki fajny klimat się wyłania, podoba mi się bardzo :)

Basiu ze starego odwodnienia zostało mi tylko troszke złomu.

http://images35.fotosik.pl/1507/cd92ab82ca79b0d3med.jpg

pamiętam ze strasznie hałasowało jak najeżdzałem na nie a Ty masz ciezki samochód.

w tej chwili zakupiłem takie cos.

http://images40.fotosik.pl/1687/41aecb21157efd67med.jpg

http://images38.fotosik.pl/1685/1b966bc0b8251720med.jpg

http://images41.fotosik.pl/1639/7ebb3ab384e37cc3med.jpg

jest rownie twarde koszt na allegro 40 zł za metr nie pęka jest przede wszystkim ciche, porosty sie tego nie chwytają i szybko sie zmywa.

dodam ze łatwo mi sie wyjeżdza z garażu moim nowym ogrodowym srodkiem transportu :):):)

rozwija prędkosc 6 km/h ma co prawda napęd tylko na 1 oś ale mozna jezdzic na podwójnym gazie.

http://images46.fotosik.pl/1651/8056e0e24b205e32med.jpg

pozdrawiam

Edytowane przez f.5

Dawno u Ciebie nie byłam a tutaj taka piękna łazienka u chłopaków wyszła :wiggle: super i pomysł i wykonanie, nawet jak chłopcy dorosną będzie akurat.

Ciemna łazienka też niezła :yes: chociaż ja rano potrzebuję dawki energii więc preferuję jaśniejsze wnętrza, ale płytki są super, ta faktura :rolleyes:

Piękne drewno na podłogach i na wizkach Pestki fajny klimat się wyłania, podoba mi się bardzo :)

Dzięki powiem Ci ,że ja z tą łązienką miałam problem ,bo ja też lubię jasne łazienki,a przede wszystkim białe i chociaż ta moja mi się podoba to jak wchodzę do białych łazienek ,zawsze przez myśl mi przechodzi mogłam białą.Ta łazienka nabierze dopiero życia jak dam lustro szafkę pomaluję w okno kwiatki lub na blat orchidee.Ja zawsze lubię kombinować.Potrafiłam w obecnym domu o 20 wpaść na pomysł zamieniam pokój dzieci z sypialnią.

Dzisiaj przeglądam stronę http://www.houzz i ogląam łązienki,bo jeszcze jedna na dole do zagospodarowania,niby mam zaplanowane,ale jeszcze nie czuję tego do końca.

Dzięki powiem Ci ,że ja z tą łązienką miałam problem ,bo ja też lubię jasne łazienki,a przede wszystkim białe i chociaż ta moja mi się podoba to jak wchodzę do białych łazienek ,zawsze przez myśl mi przechodzi mogłam białą

:D to ja mam podobnie lubię białe ale jak widzę taką szarą, betonową albo z cegłą to zaraz bym taką robiła ;) Teraz miałam duży dylemat z górną łazieneczką chciałam tam dużo wcisnąć ale strasznie jest nieustawna przez skosy. Marzyły mi się jakieś betony do tego cegiełki ascota ale kurka, od północy jest i tylko jedno okno, do tego mąż narzekał że za drogo wychodzi no i jak zawsze stanęło na jakimś retro z przymrużeniem oka ;)

To było prawdziwe oberwanie chmury ,rzeka wody wpływała do mojego garażu.Wpradzie mam odwodnienie liniowe,ale jest przygotowane pod bruk ,więc na tę chwilę stanowi zaporę.Jednak woda przenikała przez zaporę,albo dołem przesiąkała i było jej pełno między zaporą a bramą garażową.

Rzuciłam się na ratunek i mimo świeżego pedicura i srebrnych japonek,chwyciłam łopatę do ośnieżania i wylewałam wodę.Niestety moje ruchy łopatą nie wystarczały ,woda płynęła,wiedziałam ,że nie dam rady.W końcu sięgnęłam po młot i rozwaliłam boki zapory-odpływu liniowego i woda zaczęła do niego wpływać.Uratowałam nasz dom.Jak mój M. przyjechał na miejsce z nowiutką pompą było po wszystkim,dokończyliśmy wylewanie resztek wody.

Nie lubię ulew w okolicach mojego domu

Basiu, bardzo dzielna jesteś. Poradziłaś sobie świetnie. Mieszkamy blisko siebie, więc wiem o czym piszesz. Było strasznie. Ja jakieś 10 minut przed tą ulewą dopiero wróciłam z pracy i cieszyłam się, że nie zastała mnie w samochodzie, choć chmury ciągnęły za mną całą drogę od Katowic. Ostatnie 4-5 kilometrów przed domem jadę przez las i naprawdę wolałabym nie być w tej burzy wśród drzew.

Masz stromo i wyobrażam sobie co się działo w garażu :(. Może warto pomyśleć o jeszcze jednym odwodnieniu? Widziałam, że masz dwa, ale to zawsze bezpieczniej.

A mi się zdjęcia jakieś małe ładują :(

Ja wrzucam zdjęcie (własne) do imageshack, kopiuję adres obrazka, a potem klikam na panelu wiadomości w obrazek z drzewkiem (Insert Image), wybieram zakładkę "From URL", wklejam adres obrazka, wyłączam "Retrieve remote file and reference locally" i zatwierdzam.

Zdjęć z internetu nie trzeba wrzucać do imageshack - wystarczy skopiować adres obrazka i reszta tak jak wyżej.

Ewa ja wrzucam zdjęcia z picassa.Ja z samochodu do garażu jak wyszłam byłam cała mokra,mogłam być miss mokrego podkoszulka na naszej polanie :)

Jestem u siostry , siedzę na necie iszukam lodówki ,bo jak chcę w końcu zamówić kuchnię to padnie pytanie o lodówkę :( Z piekarnikami nie problem ,bo wiem,że wysokość i szerokość standartowa,ale lodóka:bash:

Najchętniej kupiłabym do zabudowy samą dużą chłodziarkę,ale ceny są nie do przeskoczenia.Do spiżarki wtedy mogę wstawić wolnostojącą zamrażalkę.Wolnostojącą nie brałam nigdy pod uwagę,ale teraz uważam ,że są fajne .Tylko niezbyt jak są blisko piekarnika,jakoś za dużo dla mnie sprzętu dla mnie.

Czy ktoś ma z Was komorę świeżości ?Czy to fajna sprawa,a wogóle co jest ważne? automatyczne odszranianie?Znalazłam bosch dużą z małym zamrażalnikiem w środku w rozsądnej cenie,wtedy mogę dać własnie wolnostojący zamrażalnik do spiżarki .Ale nie ma automatycznego odszraniania,czy to jest takie potrzebne?

Basia, glosuję za automatycznym odszranianiem. Nigdy nie lubiłam użerania się z odmrażaniem lodówki.

Burza przyszła do mnie. W dzień deszcz padał w pełnym słońcu i pięknie było, a teraz naokoło kanonada z fajerwerkami, ale na sucho. Jakoś dziwnie wydaje mi się to groźniejsze niż jak wali piorunami podczas deszczu.

W niedzielę jak zawoziłam mamie młodszego syna była okropna burza ,a z drugiej strony świeciło mocno słońce, była przepiękna tecza.Widziałam ją caluteńką, jeden i drugi koniec.Wyglądało to fantastycznie, bo zaczynała się jakby na domach.

A z lodówką to o co chodzi z tym automatycznym odszranianiem,jak chcesz wyczyścić to wyłączasz i co lód znika?

W ogóle się nie oszrania. No, trochę teraz w te upały, ale po nocy już szronu nie ma. A zamrażalnik rozmraża się po wyłączeniu. Nie wiem co się dzieje z ta wodą z lodu, ale nie ma jej. I wystarcza raz na pół roku taką akcje przeprowadzić

W starej lodówce miałam pod spodem taką szufladę i zawsze ją rozlewałam :p.

Teraz mam Liebherra z zamrażalnikiem szufladowym na dole. U Mamy jest Indesit już chyba z 15 lat i nadal jest niezawodna.

Tęcza też była, ale krótko. Mam stare zdjęcie z pełnym łukiem, a mój ogród pod nim i las w tle :)

Edytowane przez pestka56

Basiu 1 pytanie czy duch jak kładł parkiet to obciazał go potem jakimis workami czy tylko zostawił normalnie?

Jeszcze jedno lodowka do zbudowy nawet ta 180 cm jest strasznie mała plytka i waska ja osobiscie kupie tylko chłodziarkę na cała wysokosc.

zmrazalnik moze byc mały bo mało tam trzymamy

upatrzyłam Liebherra za 2500

problemem jest to ze pólka na warzywa jest nisko.

dodam od siebie ze lodowki no frost maja wentylatory ktore generują szum

w normalnych lodowkach tego nie ma

to mi przeszkadza w tej chwili bo mam salon 32 m2 razem z kuchnią

mozna sie przyzwyczaic ale szum słychac

Edytowane przez f.5

[h=1] LIEBHERR IK 3620[/h]na razie taką znalazłam w rozsądnej cenie,a Radku jaką Ty wybrałeś, i na jakiej stronie najlepiej szukać.Ja też wolałabym samą chłodziarkę ,albo z małą zamrażalką, bo zakładałam zamrażalkę w spiżarce.

Dawali ludzie od ducha,bo duch u mnie nie kładł opakowania z kafelkami przy drzwiach czyli na krawędziach.W jednym miejscu wydaje mi się ,że unosi się do góry,między pokojem dzieci i przedpokojem. Ale pracownicy zapewniali mnie,że to tylko takie wrażenie. tam będą dalej robić pod koniec sierpnia ,więc mam nadzieję,że mają rację.

Przyjaciel nasz ma od dobrych 5 lat Liebherra podwójnego – nie podwójne drzwi, tylko jak dwie pełnowymiarowe lodówy po 2m wys. i 65cm szer razem. Zdębiałam jak kupił, ale on i tęgo forsiasty, i różne interesy z nimi robił, więc dostał zniżkę i sprzęt prosto z fabryki przyleciał. Nic mu się z tą „szafą” nie dzieje. Tej samej firmy kupił jako wyposażenie jadalnio-kuchni pracowniczej. Widać jest zadowolony.

Moja lodówka kosztowała coś koło 3000, więc nie taka najdroższa, ale z dobrej firmy i mam ją 2 lata. Nie ma kostkarki do lodu, ani telewizorka, ani dozownika płynów, ale zero kłopotów. U sąsiadka też sprzęt tej samej firmy.

Ja jestem za kupowaniem takich urządzeń z górnej półki przynajmniej jeśli chodzi o producenta. Opinie też ten sprzęt ma wszędzie dobre :yes:

AHA, u nas trojga Liebhnerry są wolnostojące :rotfl:

Edytowane przez pestka56

Moja siostra też ma Liebhhera wolnostojącą lodówkę tylko szerszą 70 albo 80 cm.Ma od 8 lat i nigdy się nie popsuła. Ja lodówkę tylko do zabudowy,no chyba ,że side by side to wolnostojąca .Ale zdecydowanie wolę do zabudowy,zresztą taką planowałam i inna by mi nie pasowała.Ukłąd w kuchni mam zaplanowany.Muszę tylko nad szerokością szafek popracować