ivy17 15.07.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 o mapach dziecięcych i nie tylko jest teraz temat u Admete http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190830-Jak-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-klasyk%C4%99-z-nowoczesno%C5%9Bci%C4%85/page227 ...moze dziewczyny podpowiedzą gdzie i jak i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.07.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Musi cos byc na podlodze - jakas blacha albo plytka gresowa zeby ochronic deski. Mam ten sam problem. Moje rozwiązanie na problem to szyba . U siebie tak właśnie planuję Co do zabudowy kominka po sufit, to mnie się samo z siebie też podoba, ale Basia ma od tej strony, z której patrzymy okno - długie i wąskie. Kominek jest niejako w jego świetle i jeśli dobrze zrozumiałam z naszych rozmów, to chyba nie chciała tam mocnej zabudowy. Basiu skoryguj jeśli coś pokręciłam Edytowane 15 Lipca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Myślę, że to wąskie okno akurat dobrze zrobi jeśli chodzi o doświetlenie tej części salonu. Natomiast nie robiłabym komina zabudowanego do sufitu ze względu na proporcję długości do szerokości pomieszczenia. To stworzyłoby nieprzyjemny podział. Niższa obudowa kominka – max do połowy wysokości ściany – zostawi prześwit i przestrzeń. Dlatego pociągnęłam cegły z komina aż na ścianę w tle kominka, żeby w ten sposób stworzyć blok nie zabierając przestrzeni Jeszcze pokażę wersję z piecykiem kominkowym, oraz z szybą na podłodze przy kominku i kaflami w równej płaszczyźnie podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Basiu, upominam się nie wkleiły się w maila te wizualki o d kominkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Wróciłam z Turawy ,zawiozłam dzieci i siedzą tam z mamą,mam dlatego czas w tym tygodniu i muszę go dobrze wykorzystać.Temat niestety jest trudny.Poszukam za chwilę zdjęcie salonu z różnych stron.Głównym problemem jest wejście rury w komin,a raczej zabudowanie tej rury tak aby nie przytłoczyła pokoju.Rura jest tą częścią kominka również grzejną,więc jednak dobrze by było aby nie wchodziła od razu do komina ,bo całe ciepło wtedy idzie w komin.Pestko te wizualki nie wiem ale chyba się nie da przesłać,spróbuję teraz jeszcze raz Edytowane 15 Lipca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Salon od drugiej strony widać komin wystający 14 cm od ściany,ma szerokość 73 cm,a zaczyna się 62 cm od schodów. Ta srebrna rura to doprowadzenie powietrza do kominka.Teraz sobie przypomniałam ,że istotne jest ,że pod wylewką nie mam styropianu przed samym kominem i trochę w stronę rury z doprowadzeniem powietrza około 50-70 Edytowane 15 Lipca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Otwórz je u siebie i zrób screenshoty. Zapiszą sie automatycznie jako png i będziesz mogła wkleić tu na fm Nie wiem czemu załączniki z ostatniego Twojego posta są dla mnie niewidoczne:no: W tym miejscu gdzie nie masz styropianu zostało przewidziane miejsce na kominek. U mnie też tak jest, ale to obliguje do zrobienia w tym miejscu podbudowy pod wkład ze względu na ciężar. Styropian osłabia podłoże, z wkład mnóstwo waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Pestko powinnaś mieć te kominki,wysłałam jeszcze raz.Zmieniłam miejsce kominka bo sama zobaczysz na wizualkach dlaczego,a ponieważ trójstronny miałam dać to na kominie mógłby być.Ja mam wylewkę anhydrytową podobno ona na właściwości jak beton B20 i mam grubą warstwę -źle mi obliczyli grubość styropianu.A więc anhydrytu mam około 7 cm i być może kominek może na tym stanąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 A jak na macu zrobićscreenshoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Kominki doszły. Nie widzę tylko załączników z postu 1258 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 A jak na macu zrobićscreenshoty? Dwa sposoby: 1. robisz cały ekran wciskając shift jabłko 3 2. pojawi się zamiast kursora krzyżyk ze współrzędnymi shift jabłko 4 ustawiasz kursor w dowolnym miejscu, przyciskasz prawy klawisz myszy i zakreślasz ten fragment ekranu, który chcesz sfotografować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]125441[/ATTACH] Jeśli to te, to już widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 no nie te, po tych zawirowaniach ze zdjęciami mam problem, nie chcą mi się z picassa wrzucić ,a z komputera za duży rozmiar próbuję Pestko gdzie jest jabłko 3 ,albo jabłko 4 ,co z tymi jabłkami nie mam żadnego jabłka na klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 to miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Trzymasz SHIFT i JABŁKO i masz dwie opcje zależnie czy wciśniesz 3, czy 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 ....to miało być No nie, OKEY. Julianna poczeka, bo ja muszę machąć Ci ten salon jeszcze raz. Zadałam Ci pytanie o wyczystkę kominową. To ważne gdzie masz ją przewidzianą. Powinna być tuż nad poziomem podłogi pomieszczenia z kominkiem, albo jeśli taka możliwość jest to poniżej tego poziomu. U mnie jest w kuchni tuż nad podłogą, bo komin kominkowy dzieli salon i kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]125449[/ATTACH] Trzymasz SHIFT i JABŁKO i masz dwie opcje zależnie czy wciśniesz 3, czy 4. u mnie na klawiaturze nie ma jabłka tylko pisze cmd,muszę sobie kupić jakąś knigę do obsługi maca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 cmd = komand = jabłko Knigę niekoniecznie. Poszukam Ci czegoś dobrego w necie. A jak masz jakiś problem, pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.07.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 cmd = komand = jabłko Knigę niekoniecznie. Poszukam Ci czegoś dobrego w necie. A jak masz jakiś problem, pytaj dzięki,w nowym domu będę mieć swoje biurko,porobię porządek ze zdjęciami,bo mam straszny bajzel,jak mam czegoś szukać to się denerwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts