Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja napisałam do kilku (pobliskich nam) firm kominkowych zapytanie i na 5 odpowiedział 1 po ponad tygodniu, z czego dał tylko sygnał, że postara się przygotować ofertę. Nie wiem co jest grane :(. Chyba trzeba dzwonić osobiście.

Julianna16 - niestety trzeba osobiście. Dokładnie takie same historie miałam z szafami. Nie wiem, czy zapytań pisemnych to oni nie czytają z braku czasu, czy po prostu wychodzą z założenia, że nie ma się co wysilać, bo jak ktoś pisze mailem, to na pewno do wielu firm.

Podejrzewam, że część woli też nie przedstawiać żadnej oferty na piśmie zanim nie pozna klienta i się nie zorientuje, czy to przypadkiem nie konkurencja.

Strasznie upierdliwe to dzwonienie jest (bo jescze się trzeba dodzwonić), ale kontakt bezpośredni jest skuteczniejszy.

PESTKA - kopalnio wiedzy i skarbnico talentów albo skarbnico talentów i kopalnio wiedzy i do tego talentu plastycznego :D Jak patrzę na Twoje prace i to nie tylko tutaj, to żałuję że nie mam domu tylko mieszkanie i to urządzane na hamulcu finansowym, bo bym do wszystkich pomieszczeń chciała takie wizualizacje od Ciebie choćby po to, żeby sobie na nie popatrzeć :D:D

Basiu - przepraszam, za te śmietki w Twoim wątku, mam nadzieję, że wybaczysz, ale po prostu na fali momentu się wypowiadam.

Basia ,dzięki za maila. Dobra ta oferta. Zastanawiają mnie tylko te zawiasy. Mój stolarz, ale też często powtarzało się to w wycenach innych za zawiasy chowane żąda ok. 300 zł. Ta Twoja cena to rozumiem za komplet - 3 szt.?

Wizualki salonowe Pestki są rewelacyjne :) Początkowo w ogóle nie poznałam, że to na bazie Twojego salonu.

Na początek piece kominkowe, jako dodatkowa opcja.

Mają zewnętrzne doprowadzenie powietrza.

Westfire 28 ma nadstawkę akumulacyjną, która podobno oddaje ciepło do 9 godzin po wygaśnięciu w paleniska. Waży 110 kg. Ten na nodze to Dovre Astro 3 CBP – waży 90 kg. Waga, Basiu, może okazać się ważna u Ciebie.

Guthouse-piec_Westfire_28+transparent_glass.jpgGuthouse-piec_Westfire_28+black_glass.jpgGuthouse-piec_DOVRE ASTRO 3 CBP+black_glass.jpg Postawiłam piecyko-kominki w kąciku między ścianą, a występem komina. Mam nadzieję, że to widać :D Ładnie podkreślają loftowy charakter wnętrza :yes:

W ofercie Tapis są też podobne pieco-kominki firm Romotop i Nordpeis o różnych wielkościach. Duży wybór.

Guthouse-piec_Westfire_28+transparent_glass.jpg

Guthouse-piec_Westfire_28+black_glass.jpg

Guthouse-piec_DOVRE ASTRO 3 CBP+black_glass.jpg

Pestko wersja numer dwa jest najfajniejsza ,poprzeglądam dzisiaj te piecyki i zobaczę czy są sensowne z doprowadzeniem powietrza.Aczkolwiek wolałabym kominek..Ja chcę połączyć trochę nowoczesności z klasyką ,więc elementy retro u mnie też mogą być,nawet koza retro.Mój M. zdecydowanie woli kominek :(.

Spireo o co chodzi z komplet 3 sztuki? co masz na myśli?Czy zamek magnetyczny, bezprzylgowe i zawiasy chowane, o to pytasz? jeśli tak to tak, ta wycena obejmuje wszystko.

Basia krk je widziała na żywo w wersji lakierowanej i mówi, że wygladają porządnie.Ja widziałam tylko w fornirze.Umawiam się na pomiar w tym tygodniu.Chociaż jedną rzecz odchaczę ,opaski mają 8cm ,więc git :)

Aantenko po to są komentarze,zapraszam wszystkich,cieszę się ,że mnie odwiedziłaś.

Wybrałam dzisiaj parapety zewnętrzne ,biorę stalowe w kolorze RAL 7024 ,nie kombinuję mam je od ręki, docinają na miejscu :)

Pestko ciekawa jestem Twojej wizualizacji z innej perspektywy:) Wstaw pokój przed umeblowaniem go ( czyste zdjęcie) i po ( z Twoimi meblami)

będzie pokazywało jaką pracę wykonujesz, uwielbiam takie porównania.

Zdajesz sobie sprawę ,że te odwiedziny wszystkich w moim domu to Twoja zasługa,dzięki :hug:

Julianna, swoim też mam nadzieję się troszkę oczarujesz :lol2:

Nie mam najmniejszych wątpliwości Pesteczko :hug:

Julianna16 - niestety trzeba osobiście. Dokładnie takie same historie miałam z szafami.

Hmm... no to muszę się zmobilizować i podzwonić :).

Wyobraźcie sobie, że mnie tylko raz się zdarzyło, nie dostać odpowiedzi na zapytanie mailowe :yes:

Szczęściara :D

Co do kózek, to podobają mi się, ale ja też raczej typ kominkowy jestem :).

Wybrałam dzisiaj parapety zewnętrzne ,biorę stalowe w kolorze RAL 7024 ,nie kombinuję mam je od ręki, docinają na miejscu :)

A skąd bierzesz te parapety?

Wybraliśmy wspólnie z M. fronty kuchenne.Zastanawiałam się ponad rok, czy zrobić fronty proste z frezowanymi uchwytami-ogólnie mówiąc nowoczesną kuchnię ,czy fronty ramowe-bardziej klasyczne ,ale w wersji nowoczesnej.Wersja nowoczesna polega na szerokich szafkach, braku przeszkleń ,braku zdobień -pilastrów,nowoczesnych uchwytach i sprzęcie.

Kolor ostatnio nie stanowił problemu bo zarówno meble jak i drzwi chcemy w kolorze śmietany czyli RAL9010.

Wracając do kuchni to postanowiliśmy (ja nadal mam obawy czy będzie pasowało)że damy front ramowy.Zdjęcie przedstawia stylizowaną aranżację,ja w mojej kuchni nie mam szafek wiszących

Właśnie taki:

RCN.jpg

RCN_2.jpg

To tylko układ zmieniają się szerokości szafek,własnie na tym pracuję.

kuchnia 1.jpg

kuchnia2.jpg

Basia, masz w ofercie 100 za zawiasy chowany. Normalnie życzą sobie 300 zł, chyba, że zawias chownay to nie to samo co bezprzylgowe drzwi. Do tego dopłaca się chyba za zamek magnetyczny (Anula chyba tak miała). Pytałam o 3 szt. zawiasów. Drzwi powinny być zamontowane na 3 zawiasach.