Barbara74 17.07.2012 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Idę do łóżeczka, ale jeszcze Ci odpiszę Okap widziałaby w przestrzeni Twojej kuchni bez szafek wiszących w formie sześcianu, albo prostopadłościanu. Mógłby być obudowany jak ściany, albo stalowy i wtedy lodówka stalowa. Domy mamy po to żeby marzenia znalazły swoje miejsce. Ja zrealizowane zaledwie połowę. Ech, ta kasa Ale ustaliłam sobie co chcę mieć i konsekwentnie kroczek za kroczkiem dążę . To śmieszne, ale nawet materiał na zasłony do sypialni raz kupowałam na raty, bo miały być z dwóch kolorów i faktur, a mój budżet tego nie wytrzymał. Więc czasem składam na kupkę i czekam, aż będzie wszystko. Nie musisz od razu salonu meblować do końca. Ważne, żeby zacząć i konsekwentnie realizować, że jeśli kanapa, to szara. A fotel koło niej o całkiem innym stylu i kolorze. Potem możesz dokładać. Ja początkowo, chciałam mieć wszystko od razu. Wyszło tragicznie przypadkowo. Teraz część rzeczy pooddawałam, a niektóre zagracają na poddaszu pokoje naszych córek. W ogóle tam nie wchodzę na razie. Kiedyś wejdę Chyba się wymądrzam PA masz rację, i tak samo czuję te kanapy o których piszesz. Ja też idę spać , warto to zobaczyć, http://www.domowladni.pl/trend/490-luksusowy-apartament-w-gdansku Pestko jak nie bedziesz odsypiać dzisiejszego to koniecznie zajrzyj, Co do lodówki sbs stalowej znalazłam i są ceny ok, tylko one bardzo głębokie 10 cm więcej niż te normalne.No i muszę poszukać połączenia sbs koło piekarnika,coś mi się to nie widzi blisko siebie,ale zobaczę jak to wyglada u innych Edytowane 18 Lipca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.07.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 pestko i Basiu wtrącam się do waszej rozmowy. choć nie nadążam za wami. wy sobie w myślach czytacie:yes: basiu piękny ten apartament i największe wrażenie na mnie zrobiła łazienka- jest przepiękna. szkoda,że takie malutkie zdjęcia. a kanapę mam bardzo podobną z etap sofa http://www.etap-sofa.pl/images/stories/zestawy_nowoczesne/giallo/bryly/naroznik1.jpg tylko większą i tylko z 1 podlokietnikiem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.07.2012 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 pestko i Basiu wtrącam się do waszej rozmowy. choć nie nadążam za wami. wy sobie w myślach czytacie:yes: basiu piękny ten apartament i największe wrażenie na mnie zrobiła łazienka- jest przepiękna. szkoda,że takie malutkie zdjęcia. a kanapę mam bardzo podobną z etap sofa http://www.etap-sofa.pl/images/stories/zestawy_nowoczesne/giallo/bryly/naroznik1.jpg tylko większą i tylko z 1 podlokietnikiem:yes: Moniko ,mnie też trudno nadązyć, rozbolał mnie brzuch, bo kupno mebli kuchennych to poważna decyzja, to nie pościel ,jak coś będzie nie tak to wyrzucę. Przegladam kuchnie chociaż już powinnam wyjść, podobają mi się ogólnie klimatyczne kuchnie ,i te z frontami rankowymi i gładkimi.Jak gładkie to retro sprzęty ,jak ramki to nowoczesne sprzety.Ogólnie widzę ,że podobają mi się wielkie amerykańsie domy.Zresztą jak oglądam film to szczególną uwagę zawsze zwracam na wnętrza.Tylko że mój dom wogóle nie jest amerykański. Kanapa nie jest w moim stylu, muszę własnie wkleić jakie biorę pod uwagę,nie umiem tego słowami określić, jak zobaczę to bedę widziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.07.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 pooglądałam wszystkie Wasze inspirki i myślę sobie - fajny ten eklektyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 18.07.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Moniko ,mnie też trudno nadązyć, rozbolał mnie brzuch, bo kupno mebli kuchennych to poważna decyzja, to nie pościel ,jak coś będzie nie tak to wyrzucę. Przegladam kuchnie chociaż już powinnam wyjść, podobają mi się ogólnie klimatyczne kuchnie ,i te z frontami rankowymi i gładkimi.Jak gładkie to retro sprzęty ,jak ramki to nowoczesne sprzety.Ogólnie widzę ,że podobają mi się wielkie amerykańsie domy.Zresztą jak oglądam film to szczególną uwagę zawsze zwracam na wnętrza.Tylko że mój dom wogóle nie jest amerykański. Kanapa nie jest w moim stylu, muszę własnie wkleić jakie biorę pod uwagę,nie umiem tego słowami określić, jak zobaczę to bedę widziała. Basiu, zobacz ta strone http://kanapytapicerowane.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Bo fajny, Tataraczku. Nowoczesnym, minimalistycznym i trochę przez to zimnym wnętrzom, można dodać ciepełka, wrzucając jakieś elementy z innego stylu. Agresję – tak to odczuwam – wnętrz tzw. klasycznych, często przepełnionych i zatłoczonych, uspokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Basiu, na Houzz znajdziesz dużo wnętrz eklektycznych – nie wszystkie piękne:no:, i loftowych http://www.houzz.com/ideabooks/3206469/list/Houzz-Tour--A-Manhattan-Loft-Slides-Into-Flexibility Im bardziej się przyglądam tym dwóm stylom, tym bardziej odpowiada mi loft z haczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.07.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Basiu ja bym zrobiła jednak bardzo prostą kuchnię. z prostymi frontami i szarą. albo jasno- szare albo grafitowe z dużą zabudową ( wysoką) drewnianą,i sprzęty normalne . nie retro. Retro możesz lampę, i cukierniczki, dodatki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Monika, retro to retro – troszkę dawniej niż XX wiek, a loft i eklektyzm to całkiem inne bajki. Porozglądaj się w necie i porównaj. Są na forum wnętrza minimalistycznie czyste i świetliście piękne, ale tu chyba klimat nie ten. Poza tym, każdy w jakimś wnętrzu czuje się dobrze i ja rozumiem Basi chęć przełamania ramkami monotonnej gładkości frontów kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.07.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page395 Basia, tu masz przykład unowocześnionej zabudowy i frontów stylizowanych, chociaż Twoje z ramką wyglądają ładniej. Mnie się wydaje, że podstawa do decyzji to zwizualizowanie tych frontów w ustalonym układzie kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.07.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Jestem, byłam na budowie i odwiedziłam naszą forumową Juliannę,Było jak zwykle bardzo wesoło, byłam w Jej dużym domku i tym małym-tutaj zdobyłam specjalne zaproszenie od słodziutkiej małej królewny.Oderwałam się od moich budowlanych problemów kuchennych,zobaczyłam piękną ścianę z cegły i wspaniałe świetliki w suficie wkomponowane w hol nad schodami.Te świetliki to jest istne cudo. Wracając to kuchni,której jutro jest pomiar ,ale na szczęscie to nie oznacza,że muszę zamawiać:)Pan mi przysłał wizualizację,ale to chyba nie jest trafne określenie.Wkomponował NIESTETY okap skośny któ®ego nie cierpię i szafkę wiszącą,któ®ej oczywiście nie będzie.Jednak taka wizualizacja nic nie daje,nie widać klimatu ,niczego tylko rozstaw sprzętów,ewentualnie szerokość szafek. Brałam pod uwagę sbs ostatnio, wysoka zabudowa to 210 cm.szerokości .Z tymi lodówkami to jest problem ,że mają inną głębokość .Gdybym się zdecydowała to bez kostkarki ,podobają mi się stalowe ,gładkie drzwi .Mógłby być wtedy problem z piekarnikiem,bo obok sbs to nie za ładnie chyba wygląda,wtedy tylko pod blat. A to jest od stolarza: Zaczynam się łamać muszę uspokoić myśli ,w fotkach,które wczęśniej dałam są również kuchnie z gładkimi frontami ,które mi się podobają. Pestko ja też lubię lofty z haczykiem,mam taką ksiązkę lofty ,przejrzę ją ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 18.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Basiu wpadłam pooglądać co Ci nasza Pestka wymodziła za wizualizację salonu - jak dla mnie bomba! Twój salon ma potencjał i widzę że będzie pięknie. Co do kuchni to też masz pole do popisu, może stolarz nie poszalał z wizulką, ale ogólna wizja jest:yes:Frony bedą kremowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.07.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Basiu wpadłam pooglądać co Ci nasza Pestka wymodziła za wizualizację salonu - jak dla mnie bomba! Twój salon ma potencjał i widzę że będzie pięknie. Co do kuchni to też masz pole do popisu, może stolarz nie poszalał z wizulką, ale ogólna wizja jest:yes: Frony bedą kremowe? poszalał z wizualkami:lol2: a fronty tak kremowe, śmietanowe, brudny biały ,RAL 9010 Edytowane 18 Lipca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.07.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Basieńko dziękuję za kolejne miłe spotkanie . Nie masz pojęcia jak dużo radości mi sprawiłaś swoim przyjazdem . A Julisia była wniebowzięta, że posiedziałaś z nią w domku . Kochane, Ja nie mogłam wczoraj zasnąć i zamiast liczyć do 2 w nocy barany, mogłam siedzieć tu z Wami, bo tyle się działo . Tyle pięknych kuchni pokazałyście - mniam . Basiu bardzo chciałabym Ci coś mądrze doradzić, ale kwestia wyboru frontów jest w zasadzie uzależniona od indywidualnych preferencji. Układ okien sugeruje nowoczesność, ale myślę, że można ją oswoić . Ja celowo nie pisałam o swojej sympatii do frontów gładkich, bo wiedziałam, że bliżej Ci do ramkowych, ale skoro i tak się łamiesz, to w zasadzie nie ma różnicy. Zajrzałam raz jeszcze do projektu, który kiedyś dla Ciebie robiłam. Powiększyłam go o jadalnię. Wrzucam link, żebyś mogła sobie poobracać sama w 3d. Tu jeden zrzut ekranu. Rozmawiałyśmy dzisiaj o ścianie tablicowej, bo obie ją planujemy. Gdzie konkretnie chciałabyś ją u siebie? http://desmond.imageshack.us/Himg713/scaled.php?server=713&filename=rleuhps.jpg&res=landing A tu link - KLIK Nie ma dokładnie Twoich wymiarów szafek, ale chodzi o ogólny look . Edytowane 18 Lipca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) pestko ja mowię o retro- tretro. ewentualnie stylizowanych bądz eklektycznych . i takie odnośnki są też w stylu loftow. basiu co do kuchni. twoj dom strasznie mi sie podoba z zewnątrz9( to co widziałam na wizkach) i dla mnie jest nowoczesny. może nie tak bardzo, ale jednak. wchodząc do środka wiem,że masz piękne szare ciemne płytki i dębową podłogę, szarą lazienkę. dlatego kuchnia w stylu amerykańskim nie bardzo m pASUJE:yes: ( choć sama taką mialam w poprzednim domu) i przelamaną , tak jak mowisz nowoczesnym stalowym sprzętem i blatami z aluminiowymi obrzeżami z Ikei.więc czekam na twoje wizki i :yes:zobaczymy choć kolor śmietankowy jest jedyny jaki akceptuje we frontach ramkowych:yes:( takie mialam- tylko bardzo wyfrezowane takie jak w kuchniach siematic)taką miałam z wiszącym czymś nad wyspą, wnęką z plytą i tylko 1 gorna szafką( bo nie cierpię gornych:yes:)http://static2.platine.pl/i/galeria/53/11/36405_m600.jpg Edytowane 18 Lipca 2012 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.07.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Basiu, Ja mysle o takiej kuchni: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami/page785 Fronty biale i blat bialy. Za bardzo nowoczesnie dla Ciebie pewnie? Zgadzam sie z przedmówczyniami ze domek Twoj jest sam w sobie nowoczesny wiec kuchnia powinna byc tez w tym stylu. Ale to co pisala Pestka ze mozna zrobic "Twoje" fronty, z szeroka fazka i tez bedzie ok. Tylko kolor wanilii do mnie zupelnie nie przemawia Jakos tak go nie widze do tego slicznego salonu z wizualizacji Pestki. A w ogole mam ten sam problem - kuchnia jest trudna do zaprojektowania jesli nie chce sie miec w domu stricte jednego stylu! I tez wiem co mi sie nie podoba ale gorzej ze stworzeniem idealnej kuchni dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.07.2012 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Basiu, Ja mysle o takiej kuchni: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page785 Fronty biale i blat bialy. Za bardzo nowoczesnie dla Ciebie pewnie? Zgadzam sie z przedmówczyniami ze domek Twoj jest sam w sobie nowoczesny wiec kuchnia powinna byc tez w tym stylu. Ale to co pisala Pestka ze mozna zrobic "Twoje" fronty, z szeroka fazka i tez bedzie ok. Tylko kolor wanilii do mnie zupelnie nie przemawia Jakos tak go nie widze do tego slicznego salonu z wizualizacji Pestki. A w ogole mam ten sam problem - kuchnia jest trudna do zaprojektowania jesli nie chce sie miec w domu stricte jednego stylu! I tez wiem co mi sie nie podoba ale gorzej ze stworzeniem idealnej kuchni dla mnie Widziałam tę kuchnię i bardzo lubię białą kuchnię z białymi blatami. Muszę się chyba trochę zastanowić ,przemyśleć,co tak naprawdę chcę,a co będzie pasowało.Kuchnia to jest bardzo ważne miejsce w domu,ma być ciepłe,klimatyczne.Nie sposób mi pomyśleć ,bo cały czas coś ktoś chce i muszę nad czymś się zastanawiać,mam robioną elewację, problem z parapetami zewnętrznymi,odgromy i montaż barierki,lampki na podjazd . Kuchnia nie będzie waniliowa,ta moja obecna dla mnie za żółta i nie taki styl miałam na myśli,a ta na wizualkach od pana syolarza to tylko taka poglądowa,kuchnia będzie biała,a dokładniej złaman biel Wiem,że taka prosta biała będzie pasować,ale czy ja tego chcę ?czy będę się dobrze czuła?Ja nie dążę do pilastrów ,angielskich okapów ,łuków.Muszę pomyśleć całościowo,dzięki za rady i pomoc ,bardzo ich potrzebuję,bo nie czuję się z tym sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.07.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Basiu pomyśl o takiej jasno szarej w lakierze, mialam taką w inspiracjach i mi wcięło. od Anuli, może u niej poszperam i ci pokażę. z kuchnią i podłoga mialam największy problem , nie moglam wybrać chyba u ciebie podobnie:lol2: no ale podłoga jest!!!! elewacja się robi> a u mnie byla dlugo przemyśliwana:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 19.07.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jak sobie przypomnę moje dylematy, to cieszę się, że mamy to już za sobą.... trzymam kciuki za dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.07.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Basiu ta mi się podoba - tylko to jest taki szary bężowy a taka jasno szara . tylko blaty bym dala takie szare kamienne jak w poprzedniej . i można by było wysoką zabudowę zrobić z forniru drewninego:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts