Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Stołeczki fajne,ale czy te nóżki nie za cienkie :lol2:wiesz co mam na myśli :lol2:,

:rotfl::rotfl: Myślę, że spokojnie dałyby radę :).

kręciołki zachwyciły mojego A. Stwierdził, że najchętniej zamiast krzeseł dałby tylko takie, ale pewnie będzie brakować oparcia.

Mnie też chyba zaczyna brać zakręcona choroba :).

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, mam już kuchnię od naszego ,wspólnego pana :lol:jeszcze co prawda nie dokończona (blaty już są :lol:),ale jakbyś była zainteresowana to zapraszam do mojej galerii :yes:

fajnie dzięki ,idę zobaczyć

:rotfl::rotfl: Myślę, że spokojnie dałyby radę :).

Mnie też chyba zaczyna brać zakręcona choroba :).

Julianno jak znajdziesz coś fajnego daj znać.

Ja rozpracowywałam układ w kuchni przez weekend i mam problem.

Bo rozpatruję wersję z lodówką sbs,dzisiaj poszukam czy jest coś fajnego ,niezbyt drogiego-kostkarki nie potrzebuję ,najlepiej żeby była jak najprostsza.

Ale wtedy jest problem gdzie dać piekarnik.Lodówka by stanęłą w wysokiej zabudowie ( tam jest 210 cm),ale wtedy piekarnik musiałby iść pod blat.Powiem szczerze,że nie podoba mi się sbs z piekarnikiem w sąsiedztwie.W zasadzie nigdy się nie dopasuje kolorystycznie jednego do drugiego.A zakładając ,że lodówa ma 90 cm,stała by symetrycznie pomiędzy dwoma 60 -tkami.I wtedy symetrycznie pięknie by się prezentowała.

No ale co wtedyz piekarnikiem?

Czy wtedy piekarnik dać pod płytę,czy to też dobrze wygląda jak nie jest pod płytą tylko,gdzieś indziej.

Poza czy ktoś wie czy to nie razi przy czarnym blacie jak płyta nie jest nad szafką ,tylko na granicy dwóch szafek.

Jeśli jednak dam lodówkę do zabudowy to piekarnik będzie samotny i nie symetrycznie, bo 45+60(lodówa)+60(piekarnik )+45.

Basiu, oczywiście jak znajdę to dam znać, choć ja teraz jeszcze nie szukam w tych obszarach. U mnie do krzesełek jeszcze dalekooo.

Co do kuchni, to komplikuje się troszkę, bo jeśli piekarnik pod blat, to zazwyczaj daje się pod płytę, a Ty piszesz, że tam masz połączenie dwóch szafek :(. Może więc piekarnik pod część z barkiem? Powinno być funkcjonalnie, choć będziesz musiała robić ćwiczenia obsługując piekarnik. Ja wcale nie uważam, że to źle, wprost przeciwnie - tak dalece udoskonalamy w egronomii nasze funkcjonowanie, że ruch staje się dla nas obcy :(.

Ewo, sbs ładnie by wyglądał w wysokiej zabudowie ,symetrycznie pomiędzy 60 -tkami,co do niskiej zabudowy to nie mam ustalone,ale u mnie w zasadzie jedyne miejsce na płytę to na lewo od okna,więc tam oczywiście też mogę wkomponować piekarnik.

Kusi mnie sbs ,ale piekarnik wolałabym również wysoko.

Poza tym co myślisz jak piekarnik w wysokiej zabudowie nie jest symetrycznie?45+60+60+45?jakoś goło chyba.

Poza tym robię pełno wersji w niskiej zabudowie i cały czas coś zgrzyta

wrzucam co przesłał mi stolarz,ale on wrzucił drugi piekarnik w miejsce lodówki

k2.jpg

k1.jpg

k3.jpg

Basiu czy ty masz wysoką zabudowę miedzy ścianmi???

jedna ścianka już stoi ta z prawej ,a druga ma być dorobiona ,ale chyba wiem Moniko dlaczego pytasz.Ja tam mam wejście do spiżarki po lewej od wysokiej zabudowy

Monia zajrzyj tu, są tu ramki na nowocześnie

http://www.wfm-kuchnie.pl/meble-kuchenne-slowniki_systemy2,main,2,18,37,26,,PL.htm

Edytowane przez Barbara74

olcha biala zdecydowanie dla mnie wygrywa:)

o ściane pytalam , dlatego że może tego sbs dalabyś jakoś malo symetrytcznie i piekarnik kolo tego. ale do tego potrzebne są wizualizacie:) i

a może na śianę byś też fornir przykleila - kilka centymetrow byś dodala:)

olcha biala zdecydowanie dla mnie wygrywa:)

o ściane pytalam , dlatego że może tego sbs dalabyś jakoś malo symetrytcznie i piekarnik kolo tego. ale do tego potrzebne są wizualizacie:) i

a może na śianę byś też fornir przykleila - kilka centymetrow byś dodala:)

Monia a Ty masz sbs może?muszę spojrzeć na projekt ,ale chyba sbs wyjdzie mi w świetle półwyspu i będzie tylko 100 cm pomiędzy nimi,a to za mało,mogę półwysek ze 180 zmniejszyć do 160.

Tylko nie wiem gdzie ten cholerny piekarnik,zastanawiam się czy to ma sens kombinować z tym sbs

Co do podziału szafek to gładkie fronty wygrywają i ramkowymi, łądniej wyglądają jak się je jakkolwiek podzieli,czy szerokie czy same 60 :(

Edytowane przez Barbara74

Monia a Ty masz sbs może?muszę spojrzeć na projekt ,ale chyba sbs wyjdzie mi w świetle półwyspu i będzie tylko 100 cm pomiędzy nimi,a to za mało,mogę półwysek ze 180 zmniejszyć do 160.

Tylko nie wiem gdzie ten cholerny piekarnik,zastanawiam się czy to ma sens kombinować z tym sbs

Co do podziału szafek to gładkie fronty wygrywają i ramkowymi, łądniej wyglądają jak się je jakkolwiek podzieli,czy szerokie czy same 60 :(

Dziewczyny, jestem glupia :( :( co to jest sbs???

Basia, kiedys pytalas o strony z inspiracjami. Widzialas ta http://www.loft-ma.pl ??

Edytowane przez Beata Weronika

jeśli nie wiesz czy do końca chcesz sbs to zawsze może przekonac Cie fakt że mimo iż lodówka jest ogromna to miejsca w środku aż tak dużo nie ma ( w porówaniu do wymiarów zewnętrznych) i zżera dwa razy tyle prądu co normalna lodówka. Tym bardziej że nie zależy Ci na kostkarce. Ja z powodu wyżej wymienionych powodów zrezygnowałam z niej- i przynajmniej teraz nie musze się głowić czy i gdzie bedzie pasować, jakie robic odległosci żeby sie nie przegrzewała itp:) Jesli będzie to niezbędne to zakupię dodatkowy mały zamrażalnik który wstawię np do garażu ( do spiżarki nie żeby nie nagrzewał pomieszczenia) i wtedy mogę go mieć włączony albo i nie.

a może zamiast SBS coś takiego...2 x 60 cm ...http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/onedoor/ tylko nie wiem czy to tez jest rozwiązanie dla Ciebie z racji wyglądu. .. a przy wolnostojąej to patrząc na wymiary częsci chłodzacej to to jest w sumie rozwiązanie http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/combis/RL60GGERS1/XEF...pytanie co ma byc , czego potrzebujesz. duża chłodziarka czy zamrażalka ..a sbs to maleństwo przy swoich rozmiarach jest w sumie ;)

jeśli nie wiesz czy do końca chcesz sbs to zawsze może przekonac Cie fakt że mimo iż lodówka jest ogromna to miejsca w środku aż tak dużo nie ma ( w porówaniu do wymiarów zewnętrznych) i zżera dwa razy tyle prądu co normalna lodówka. Tym bardziej że nie zależy Ci na kostkarce. Ja z powodu wyżej wymienionych powodów zrezygnowałam z niej- i przynajmniej teraz nie musze się głowić czy i gdzie bedzie pasować, jakie robic odległosci żeby sie nie przegrzewała itp:) Jesli będzie to niezbędne to zakupię dodatkowy mały zamrażalnik który wstawię np do garażu ( do spiżarki nie żeby nie nagrzewał pomieszczenia) i wtedy mogę go mieć włączony albo i nie.

Ja tez tak mysle chociaz maz chcialby miec olbrzymia lodowke. Ale co do niej chowac? Kurde warzywa dwa dni po ich kupieniu sie psuja! To samo z wedlina. Zostaja jogurty, napoje i sloiki. A to ostatnie to moze do spizarki isc. SBS w Stanach w kazdym domu jest ale ja nie chce wygladac jak typowa amerykanka :)

ze względów, o których napisała Koktajl my zrezygnowaliśmy z SBS na rzecz szerszej lodówki i mam większą pojemność niż np. ta http://www.ceneo.pl/12820470s (droższa o 1000 zł).

Koleżanka ma kuchnię trochę stylizowaną i wzięła sobie właśnie tego mojego Sharpa w kolorze beżowym.

[quote=Beata Weronika;

Basia, kiedys pytalas o strony z inspiracjami. Widzialas ta http://www.loft-ma.pl ??

Ta stroona jest obłędna to co lubię .połączenie klasyki z nowoczesnością,jak masz jakieś inne to dawaj :hug:

Basiu mam sbs/[ATTACH=CONFIG]126758[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126758[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126760[/ATTACH]

a może na wysoką zabudowę dalabyś gladkie fronty w innym kolorze - szarym??? albo drewno????

100 cm wystarczy między wyspą a sbs.:)

ale mi się zdjęc powklejalo. Basiu potem wykasuję!!!

Moniko a co Ty powiesz na temat sbs?pojemna?jesteś zadowolona w porównaniu do poprzedniej lodówki.

Co do frontów wysokiej zabudowie nie dam nic ciemnego ,bo mam podłogę prawie czarną,ale powiem Ci ,że w linku od BeatyWeroniki była kuchnia , w dodatku ramkowa w graficie :)

Koktail ja nad sbs się tylko zastanawiałam ze względów czysto wizualnych,no pojemność też jest dla mnie ważna,ale chodziło o wprowadzenie do moich klasycznych frontów,trochę metalu,nowoczesności ,loftowości i dlatego tylko metalowe proste linie w przypadku sbs mnie interesowały.

Wcześniej właśnie chciałam samą dużą lodówkę do zabudowy,a zamrażalnik do spiżarki

a może zamiast SBS coś takiego...2 x 60 cm ...http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/onedoor/ tylko nie wiem czy to tez jest rozwiązanie dla Ciebie z racji wyglądu. .. a przy wolnostojąej to patrząc na wymiary częsci chłodzacej to to jest w sumie rozwiązanie http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/combis/RL60GGERS1/XEF...pytanie co ma byc , czego potrzebujesz. duża chłodziarka czy zamrażalka ..a sbs to maleństwo przy swoich rozmiarach jest w sumie ;)

Nic mi się nie otwierało,ale własnie samsung ma proste kształty

Ja tez tak mysle chociaz maz chcialby miec olbrzymia lodowke. Ale co do niej chowac? Kurde warzywa dwa dni po ich kupieniu sie psuja! To samo z wedlina. Zostaja jogurty, napoje i sloiki. A to ostatnie to moze do spizarki isc. SBS w Stanach w kazdym domu jest ale ja nie chce wygladac jak typowa amerykanka :)

Beato Weroniko ja obecnie mam małą lodówkę,przychodzą święta,albo nawet spotkanie znajomych i mam problem wstawić zupę w garnku,w półmisku sałatkę.Uważam ,że lepiej mieć większą lodówkę niż mniejszą.Poza tym teraz wychodzę i mam sklep pod nosem,a jak zamieszkam w nowym domu to jak dobrze napada to przez tydzień nie wyjdziemy,no chyba,że na nartach z górki na pazurki:)

ze względów, o których napisała Koktajl my zrezygnowaliśmy z SBS na rzecz szerszej lodówki i mam większą pojemność niż np. ta http://www.ceneo.pl/12820470s (droższa o 1000 zł).

Koleżanka ma kuchnię trochę stylizowaną i wzięła sobie właśnie tego mojego Sharpa w kolorze beżowym.

Spireo ja lubię Twoje profesjonalne podejście do rzeczy ,dlatego również z tego powodu lubię wpadać do Twojego dziennika :)

Świetne te twinsy, ale u mnie się nie zmieściła :no:. Marzę, że jak Moje Szczęście wreszcie skończy piwniczkę ziemną, to sobie postawię tam dodatkową zamrażarkę, BO ja mrożę: pierogi i kluski wszelakie na zapas, truskawki, wiśnie, warzywa, pomidory, mięsiwa upieczone i usmażone, nawet zupę grzybową i rosół.

Nie cierpię pitraszenia, więc robię zapasy:wiggle: