Barbara74 02.08.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 basia popatrz tu są fajne lampy w takim stlu http://www.agamartin.com/pl/c/SWIATLO/71/1/phot Malkul dobrze mówisz popatrz:) ceny za wysokie tylko zostaje popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 A pralka i zmywarka do zabudowy będzie?Ja wolę te rzeczy do zabudowy.Takie nagromadzenie agd burzy cały ład w kuchni. Co do wersji 1 .to te półki wiszące trochę wyglądają jak oczy.Ja osobiście wolałabym bez wiszących szafek,ale wiem ,że w obecnej kuchni własnie takich szafek mi brakuje. Chyba wolę drugą wersje,układ bardziej prosty,nie za bardzo lubię pojedyńcze wieże z lodówek.Dałabym tam koło lodówki jeszcze jedną wysoką szafkę np.45 a resztę podzieliła na 3 równej szerokości szafki.A szafki kupuje w Ikei czy na wymiar? Aha i okap dałabym w takim stylu co moje linki powyżej W wersji pierwszej pociągnełabym trochę jeszcze szafki w kierunku stołu,słabo widać wymiary Tylko lodówka będzie niezabudowana. Szafki robi stolarz z ich firmy w czasie wolnym. Dlatego rysowałam niezabudowane, żeby ich zniechęcić. Okap jest kompromisem na rzecz faceta mojej Kaśki, który chciał taki całkiem tradycyjny i trudno było go przekonać nawet do takiego jak na rysunkach. Dużo zależy jeśli chodzi o wysoką zabudowę, czy zdecydują się na wymianę i przestawienie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Rozkład szafek,niestety wizualizacja nie oddaje klimatu,co do wysokiej zabudowy to coś mi nie pasuje,chyba ten piekarnik taki samotny,ale przecież nie dam drugiego bo ten tak samotnie i surowo wygląda.Piekarnik będzie w następnej szafce,czyli w 3 słupku na od lewej. [ATTACH=CONFIG]128882[/ATTACH] Mam problem z półwyspem, Chodzi o wygląd od strony jadalni?Czy dawać fronty kuchenne 3x60? czy coś innego,ale co?i jak go wykończyć? a teraz rozmieszczenie szafek,i pytanie szuflady dzielić na 3 czy na 2 jak na wizualizacji?Przy 3 szufladach górna jest gładka -nie ramkowa [ATTACH=CONFIG]128887[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]128888[/ATTACH]Jaki układ szafek,chyba bardziej praktyczne są szuflady Masz rację z tą wysoką zabudową. Wygląda ciężko. A może mikrofalę dodaj. Fronty od jadalni wolałabym w typie witryny, bo tak też ciężko i z półwyspu robi się skrzynia. A może od strony jadalni daj jedną 60-kę nie szafkę tylko półki otwarte – biblioteczka kucharza i podręczne czytadła do leniwych niedzielnych śniadań. U mojej sąsiadki wszystkie szuflady mają fronty dzielone na 2. Ale wewnątrz te wyżej mają ukrytą płaską szufladę. To mi się podoba. To właśnie kuchnia mojej sąsiadki z tym podziałem szuflad na 2. Granit czarny na podłodze i blatach. Fronty chyba brzoza barwiona na złoty brąz. Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.08.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Pestko dlaczego zniechęcić ?,wolą sprzęty wolnostojące?Jeśli chodzi o okap to wolałabym nie iść na kompromis i jak nie wolą nowoczesnych to zrobiłabym tradycyjny .Moi znajomi mają narożne okno w jadalni ,w zasadzie podobny układ do tego zaproponowanego przez Ciebie i też prawie od ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.08.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Tylko dawać mikrofalę tylko po to ,że zabudowa za ciężka to trochę do bani.Poza tym mikrofala obok to też nie rozwiązanie bo musiałabym dać piekarnik kompaktowy,wysokością dopasować pod mikrowelę. Mogę w wysokiej zabudowie zrobić 3 piony,a nie 4 I mogę dać szyby A półwysep to następny problem,ogólnie wolę wyspy,mało jest inspiracji na półwyspy Aha na wizualizacji nie ma uwzględnionego wzięcia na nogi na 25 cm.Myślę,że takie wzięcie sprawi ,że półwysep będzie trochę lżejszy Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.08.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Trafiłam na link u admete piękne,warto zobaczyćhttp://www.desiretoinspire.net/blog/2012/4/25/its-all-in-the-detail.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Pestko dlaczego zniechęcić ?,wolą sprzęty wolnostojące? Jeśli chodzi o okap to wolałabym nie iść na kompromis i jak nie wolą nowoczesnych to zrobiłabym tradycyjny .Moi znajomi mają narożne okno w jadalni ,w zasadzie podobny układ do tego zaproponowanego przez Ciebie i też prawie od ziemi. On jest b. tradycyjny, a moja Kaśka woli nowocześnie, ale z haczykiem, lubi też loftowo. Nie chciał się zgodzić na taki płaski okap, więc wstawiłam ten, który widziałaś. To samo z zabudową – padło pytanie „a po co?”. Jak zobaczył, to już chce zabudowane W końcu córcia przekona swojego F., że ma być jak jej się podoba. Te okna miałyby wyjście na duży drewniany taras łączący dom z budynkiem gospodarczym, który chcą przerobić na letnią kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Tylko dawać mikrofalę tylko po to ,że zabudowa za ciężka to trochę do bani.Poza tym mikrofala obok to też nie rozwiązanie bo musiałabym dać piekarnik kompaktowy,wysokością dopasować pod mikrowelę. Mogę w wysokiej zabudowie zrobić 3 piony,a nie 4 I mogę dać szyby A półwysep to następny problem,ogólnie wolę wyspy,mało jest inspiracji na półwyspy Aha na wizualizacji nie ma uwzględnionego wzięcia na nogi na 25 cm.Myślę,że takie wzięcie sprawi ,że półwysep będzie trochę lżejszy Dobry pomysł z tymi szybami. Zrobi się lżejsze. Myślałam o mikrofali w tym samym segmencie, wtedy szerokość dałaby się pogodzić. A może zrób wnękę w zabudowie na wstawienie ekspresu do kawy ? Wcięcia na nogi w pólwyspie domyśliłam się, ale kloc i tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.08.2012 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 On jest b. tradycyjny, a moja Kaśka woli nowocześnie, ale z haczykiem, lubi też loftowo. Nie chciał się zgodzić na taki płaski okap, więc wstawiłam ten, który widziałaś. To samo z zabudową – padło pytanie „a po co?”. Jak zobaczył, to już chce zabudowane W końcu córcia przekona swojego F., że ma być jak jej się podoba. Te okna miałyby wyjście na duży drewniany taras łączący dom z budynkiem gospodarczym, który chcą przerobić na letnią kuchnię. Boże super pomysł z tą letnią kuchnią,ja strasznie bym chciała aby z tarasu się wchodziło do innego budynku,aby taras był łącznikiem dwóch budynków,czy to domku gościnnego,czy to letniej kuchni, i jeszcze basen w pobliżu:wave:. Jeśli Twoja córa chce inaczej od swojego to delikatnie właśnie Twoimi wizualizacjami możecie go przekonać.A jakie fronty chcą mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.08.2012 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 I znowu zaczynam się nad sbs zastanawiać bo może by wyglądała lepiej w tej wysokiej zabudowie.. A jak dam na półwyspie półki to już tak ciężko nie będzie wyglądało? Mówisz o takich półkach? Tylko tam będą krzesła do siedzenia do codziennych posiłków,więc jak to połączyć A tu mam możliwości wykończenia półwyspu od drugiej strony co kuchnia samo wysunięcie blatu tylko może trochę głbiej niż jak planowałam 25 cm z nogami w moim przypadku dębowymi ,do dębowego blatu,a może do te nogi z kółkami industrialnymi? z podpórkami Zastanawiam się czy by nie zrobić zabudowy pod półwyspem od strony jadalni w ciemniejszym kolorze, tylko w jakim,może tak jak tu na zdjęciu Co do wysokiej zabudowy to kombinuje,a może jedna pion mógłby być czarną tablicą,tylko jak to połączyć z ramkowymi frontami,a może wkleić fototapetę, np.budka telefoniczna angielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Basia, powoli wracam do życia. Jedną robotę popchnęłam wystarczająco, by troszkę mi odpuściło. Nie myślałam, że dam radę w tydzień zrobić ponad 500 stron książki z 400 zdjęciami. Prawie mnie pokonało Znalazłam coś do kuchni: Jakby blat na półwyspie zrobić poszerzony, zyskałabyś barek, półwysep przestałby być klocowatą skrzynią Yaletown Loft To przykład nowoczesności, ale styl wybitnie loftowo- klasyczny. Kolory oczywiście nie te, ale kombinacja prostych frontów, cegły i tego grubego blatu (nie wiem beton, albo kamień). I jeszcze to Podoba mi się pomysł obudowania ramą drewnianą wysokiej zabudowy. Myślę, że straciłaby ciężar. To też byłby pomysł na zmiejszenie ciężaru wysokiej zabudowy – wnęka. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 04.08.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Yaletown Loft - ekstra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Basiu, wkleiłam to u Tatarak, ale dla porzadku powinno być u Ciebie:RAL 9010 jest z palety delikatnie ciepłych kolorów – do białego dodano odrobinę niebieskiego (3%) i drugie tyle żółtego (6%). Jest też 1% intensywnie różowego (tzw. magenty), ale to nie ma większego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.08.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A wiesz Pestko też zaczęłam się zastanawiać nad zrobieniem wysokiej zabudowy w formie kredensu,cholernie mi się podobają kuchnie na http://www.houzz,mają duszę są niepowtarzalne,w większości z drewna,dlateg pewne elementy są oryginalne,te wielkie lodówki i to wszystko takie tanie w porównaniu do polskich cen.Ta kuchnia loftowa z ceglą z klimatem, chcę cegłę, kocham cegłę,teraz,bym od razu pewne ścianki z cegły murowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.08.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Basiu, wkleiłam to u Tatarak, ale dla porzadku powinno być u Ciebie: RAL 9010 jest z palety delikatnie ciepłych kolorów – do białego dodano odrobinę niebieskiego (3%) i drugie tyle żółtego (6%). Jest też 1% intensywnie różowego (tzw. magenty), ale to nie ma większego znaczenia przeczytałam byłam u tataraka,ja też szukałam ,ale nieudolnie. A czy możesz zdradzić jakiś szczegół odnośnie książki?Ty robiłas tam szatę graficzną? Aha i znów zastanawiam się nad srebrnym sbs, na houzz wiekszość kuchni je ma i wyglada to super,wprawdzie oni mają wielkie te lodówy na 120 cm, u nas takie tylko ma Liebherr,ale cena makabryczna.Bałabym się ,że by mi się zepsuła i wtedy klops. Te tradycyjne na 90 cm ,w środku rzeczywiście małe,wąskie,ale w mojej zabudowie dobrze by się prezentowała,na pewno lepiej niż samotny piekarnik. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Basiu, każdy kolor mogę sprawdzić i określić jaki jest dość dokładnie, jeśli znam numer katalogowy, a firmy mają skale barwne elektroniczne. Programy graficzne mają próbniki Nie wiem co Cię interesuje w kwestii książki. To habilitacja w jęz. angielskim mojego kolegi poniekąd po fachu (ja też z wykształcenia archeolog wczesnochrześcijański w końcu). On jest jednym z polskich archeologów posiadających na swoje nazwisko koncesję archeologiczną w Sudanie. O wykopaliskach w kościołach w Banganarti i pracach konserwatorskich kilka razy w ciągu ostatnich 3 lat pisała Gazeta Wyborcza. Zrobiłam wsio od grafiki na łamaniu, korektach i opracowaniu zdjęć i rysunków. Od czasu do czasu robię takie projekty dla moich kolegów naukowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.08.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A w zasadzie co najbardziej lubisz robić -mam na mysli z graficznych rzeczy?Co Ci sprawia największą przyjemość, a co wrecz odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie lubię głupiej mechanicznej roboty. W ogóle wszystko zależy o klienta. Jednemu z przyjemnością zrobię proste ogłoszenie do gazety, a dla innego praca przy albumowym wydaniu książki będzie męką. Lubię móc podyskutować i lubię jeśli klient słucha moich pomysłów, ale też określa co sam by zrobił. Z takiej współpracy powstają najlepsze projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.08.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Pestko masz ciekawą pracę,praca twórcza daje dużo satysfakcji.Byłam na wyjeździe po dzieci,więc miałąm słabe łącze internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.08.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Dziewczyny, ja do Was z pytaniem - czy któraś z Was słyszała o wykorzystaniu łupka do blatu kuchennego?? Znacie kogoś z forum kto ma ten materiał w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts