Sharlotka 09.08.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 No! To brzmi fajnie i naprawdę "poukładanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.08.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 ja Sharpem jestem zachwycona. Jest olbrzymia. Musiałam wstawić szeroki i wysoki garnek 10l - jedna z półek jest składana na pół. Wyciągnęłam połowkę i wstawiłam. Może i dałoby wstawić na inne bez składania, ale inne były pozajmowane. Dwa ogromne plastikowe pojemniki na owoce i warzywa, na górze spora szuflada typu fresh zone. U mnie wystaje na tyle, aby móc otworzyć drzwi. Miałam głębszą wnękę przygotowaną pod sbs, więc spokojnie się zmieścił. Basia, gratulacje w postępach budowlanych Niestety nie mam kiedy przysiąść, żeby napisać coś więcej o kuchni. W każdym razie pomysł Koktajl, aby zresetować i spróbować inną koncepcję, a potem porównać jest dobry. Ja np. jestem bardzo zadowolona, że przełamaliśmy swoje wcześniejsze chęci i zrezygnowałam z wyspy. A męczarni jak wkomponować wyspę było mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 09.08.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 ja też myślę ze ukrycie drzwi ze spiżarki w zabudowie byloby dobrym pomysłem i wtedy pociagnac zabudowe do konca. Myślę nad tą twoją wyspą- faktycznie na szerokości troche brakuje aczkolwiek nie aż tak dużo- jak szeroką chciałabys miec tą wyspę?( ja mam kuchnie szeroką na 4 metry- wysoka zabudowa będzie miec 0,6 m potem ok 1,1/1,2 m przejescia, nastepnie wyspa ok 1,1/1,2m szerokosci i reszta znowu przejscie) Zeby wszystkie przejscia byly wygodne i zeby zmiesciła sie tez wysoka zabudowa maksymalnie musiałabys miec wyspe na 60/70 cm szeroka ale nie wiem czy chciałabys taką wąska( natomiast jesli wizualnie pasowałaby Ci taka wąska wyspa to można zrobic co a'la "scianka" przytwierdzona do wyspy od drugiej strony która bedzie chronic garnki przed upadkiem albo chlapaniem wodą czy tłuszczem na podłoge) Ja jak nie byłam pewna czy wyspa sie u mnie zmiesci i czy bedzie dobrze wygladac to zrobiłąm sobie ją na "brudno" tzn z długich kawałków styropianu posklejałam wyspe i ja ustawiłam (mozna i z kartonów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.08.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Za chwilę wejdę na ikea plannera i zobaczymy co zrobię ,problem może być jak się będę logowała,bo pewnie hasła zapomniałam a na odzyskanie to czasami się czeka.Koktail a dlaczego nie masz dziennika,masz jakąś wizkę swojej kuchni to wklejaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.08.2012 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 mam wizki z ikei poszło szybko,tylko jak je teraz zapisać na komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.08.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Basiu doskonale Cie rozumiem bo sama mam ciagle problemy jak zabudowac swoja kuchnie. Kiedys tez myslalam ze jeden sprzet w dlugiej wysokiej zabudowie bedzie wygladal nieciekawie ale zmienilam zdanie Zobacz sobie kuchnie Karoliny (budowa uzaleznia) i wtedy moze łatwiej bedzie Ci podjac decyzje o zamaskowaniu wejscia do spizarki.Mam jeszzce taka fotke (chyba z pracowni tamizo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 09.08.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 widzisz zapomniałam dodac ze ja tez bede miec tylko samotny piekarnik:)( kawy nie pijemy wiec moge miec jakis ekspres w spizarce a lodówka tylko do zabudowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.08.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 o fajnie to już wchodzę na stronę tamizo,jak masz inne ciekawe strony to podaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Dziewczyny forumowa Elfir podała mi ,a raczej radząc komuś jak połączyć sbs z piekarnikiem.To rozwiązanie pzyznam ,że rozrysowywałam sobie na kartce papieru milimetrowego ,ale nie wiedziałam jak w rzeczywistości to może wyglądać ,w dodatku z ramowymi frontami,a tu mam na zdjęciu jest sbs pomiędzy dwoma takiej samej szerokości szafkami,a dalej piekarnik.Zachowane to co chcę ,piekarnik nie w bezpośrednim sąsiedztwie i na dodatek sbs ładnie w środku. Na zdjęciu chyba ta szafka wąska po dwóch stronach lodówki to 30cm,ale jeśli to meble Ikea to w takim razie 40 cm. U mnie od ścianki o grubości 19 cm do drzwi od spiżarki równe 240 cm. Więc pytanie albo daję ściankę koło spiżarki ,aby wysoka zabudowa z dwóch stron była " w ściankach" wtedy mogę wersja 1. dać 45+sbs+45+piekarnik+ścianka wersja 2 ścianka( tu dałąbym weższą wizualnie niezauważymy np 15 cm) dalej około 40+sbs+40+60+ścianka ,która już stoi Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.08.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 A nie bierzesz pod uwagę schowania wejścia do spiżarki jako kolejnej części zabudowy wysokiej i przeciągnięcia jej jeszcze na blat do ściany okiennej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Pestko na programie ikeowskim mam pokazanych kolka wersji, tylko nie wiem jak je zapisać na kompie,bo nie wiem jak używać ten sreensshota,na macu wiem,ale teraz na windowsie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.08.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ma klawiaturze PC masz w górnym rządku klawisz PRINT SCREEN. Może być skrótem napisane. Bliżej prawego końca klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ma klawiaturze PC masz w górnym rządku klawisz PRINT SCREEN. Może być skrótem napisane. Bliżej prawego końca klawiatury taki klawisz znalazłam i go już wczoraj na różne strony wciskałam i nic,mnie chyba komputery nie za bardzo lubią,ale znajdę na necie instrukcje i popróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 http://images45.fotosik.pl/1497/267938e5366003a7med.jpg OOOOOOOOOOOOOOOOOOO udało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 http://images45.fotosik.pl/1497/267938e5366003a7med.jpg OOOOOOOOOOOOOOOOOOO udało mi się to nie chwal się,że ci się udało tylko powiedz po kolei jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.08.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ale pograłam jak Sarasati na bębnach :bash:A mój J. mi nie dopowiedział i teraz się ze mnie nabija Wciskasz klawisz i komp robi kopię z ekranu do pamięci komputera. Teraz musisz otworzyć jakiś program - najlepiej Paint i otworzyć nowy dokument. Teraz robisz PAST (wklej) i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.08.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 to nie chwal się,że ci się udało tylko powiedz po kolei jak to zrobić dokładnie jak pisze Pani Dr . Pestka naciskasz klawiszka Prt Scr otwierasz painta wklejasz Ctrl i v i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.08.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Pestka w jakich programach robisz te wizualizacje jest to tajemnica ?czy programy są darmo czy ...... nie ? czeka mnie kuchnia i musze zacząc myslec i działąc w temacie wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 to zasługa mojego męża -chodzi o to zrzucenie , mam inne wersje ,ale powiedział,że jutro ,bo teraz strzela do niemców Po prawej gdzie ta szara ściana to tam jest hol i prowadzi do drzwi Dla mnie taka pełna zabudowa nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Pestka widziałaś to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts