Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja Sharpem jestem zachwycona. Jest olbrzymia. Musiałam wstawić szeroki i wysoki garnek 10l - jedna z półek jest składana na pół. Wyciągnęłam połowkę i wstawiłam. Może i dałoby wstawić na inne bez składania, ale inne były pozajmowane. Dwa ogromne plastikowe pojemniki na owoce i warzywa, na górze spora szuflada typu fresh zone. U mnie wystaje na tyle, aby móc otworzyć drzwi. Miałam głębszą wnękę przygotowaną pod sbs, więc spokojnie się zmieścił.

Basia, gratulacje w postępach budowlanych :) Niestety nie mam kiedy przysiąść, żeby napisać coś więcej o kuchni. W każdym razie pomysł Koktajl, aby zresetować i spróbować inną koncepcję, a potem porównać jest dobry. Ja np. jestem bardzo zadowolona, że przełamaliśmy swoje wcześniejsze chęci i zrezygnowałam z wyspy. A męczarni jak wkomponować wyspę było mnóstwo.

ja też myślę ze ukrycie drzwi ze spiżarki w zabudowie byloby dobrym pomysłem i wtedy pociagnac zabudowe do konca. Myślę nad tą twoją wyspą- faktycznie na szerokości troche brakuje aczkolwiek nie aż tak dużo- jak szeroką chciałabys miec tą wyspę?( ja mam kuchnie szeroką na 4 metry- wysoka zabudowa będzie miec 0,6 m potem ok 1,1/1,2 m przejescia, nastepnie wyspa ok 1,1/1,2m szerokosci i reszta znowu przejscie) Zeby wszystkie przejscia byly wygodne i zeby zmiesciła sie tez wysoka zabudowa maksymalnie musiałabys miec wyspe na 60/70 cm szeroka ale nie wiem czy chciałabys taką wąska( natomiast jesli wizualnie pasowałaby Ci taka wąska wyspa to można zrobic co a'la "scianka" przytwierdzona do wyspy od drugiej strony która bedzie chronic garnki przed upadkiem albo chlapaniem wodą czy tłuszczem na podłoge) Ja jak nie byłam pewna czy wyspa sie u mnie zmiesci i czy bedzie dobrze wygladac to zrobiłąm sobie ją na "brudno" tzn z długich kawałków styropianu posklejałam wyspe i ja ustawiłam (mozna i z kartonów)

Basiu doskonale Cie rozumiem bo sama mam ciagle problemy jak zabudowac swoja kuchnie.

Kiedys tez myslalam ze jeden sprzet w dlugiej wysokiej zabudowie bedzie wygladal nieciekawie ale zmienilam zdanie :) Zobacz sobie kuchnie Karoliny (budowa uzaleznia) i wtedy moze łatwiej bedzie Ci podjac decyzje o zamaskowaniu wejscia do spizarki.Mam jeszzce taka fotke (chyba z pracowni tamizo )

projekt_wnetrz_tomaszow_dom_jednorodzinny_10.jpg

Dziewczyny forumowa Elfir podała mi ,a raczej radząc komuś jak połączyć sbs z piekarnikiem.To rozwiązanie pzyznam ,że rozrysowywałam sobie na kartce papieru milimetrowego :),ale nie wiedziałam jak w rzeczywistości to może wyglądać ,w dodatku z ramowymi frontami,a tu mam

eiken.jpg na zdjęciu jest sbs pomiędzy dwoma takiej samej szerokości szafkami,a dalej piekarnik.Zachowane to co chcę ,piekarnik nie w bezpośrednim sąsiedztwie i na dodatek sbs ładnie w środku.

Na zdjęciu chyba ta szafka wąska po dwóch stronach lodówki to 30cm,ale jeśli to meble Ikea to w takim razie 40 cm.

U mnie od ścianki o grubości 19 cm do drzwi od spiżarki równe 240 cm.

Więc pytanie albo daję ściankę koło spiżarki ,aby wysoka zabudowa z dwóch stron była " w ściankach" wtedy mogę

wersja 1.

dać 45+sbs+45+piekarnik+ścianka

wersja 2

ścianka( tu dałąbym weższą wizualnie niezauważymy np 15 cm) dalej około 40+sbs+40+60+ścianka ,która już stoi

Co o tym myślicie ?

Ma klawiaturze PC masz w górnym rządku klawisz PRINT SCREEN. Może być skrótem napisane. Bliżej prawego końca klawiatury :bye:

taki klawisz znalazłam i go już wczoraj na różne strony wciskałam i nic,mnie chyba komputery nie za bardzo lubią,ale znajdę na necie instrukcje i popróbuję

Ale pograłam :bash: jak Sarasati na bębnach :bash::bash:A mój J. mi nie dopowiedział i teraz się ze mnie nabija :p

Wciskasz klawisz i komp robi kopię z ekranu do pamięci komputera. Teraz musisz otworzyć jakiś program - najlepiej Paint i otworzyć nowy dokument. Teraz robisz PAST (wklej) i gotowe.