pestka56 11.08.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Oj, bardzo smutne. Ja kociara jestem i strasznie mi przykro. Prawie się spłakałam podczas „Kotów”, kiedy stara kotka śpiewała o samotności. Ciężko wyszła ta pełna zabudowa. Ale może trzeba pokombinować. Zobacz tu zastosowano inny materiał na tej ścianie wysokiej zabudowy. Pomyśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.08.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Czasami na wizkach coś fajnie wygląda,ale trzeba wstawić konkretne szafki ,agd i już coś nie gra.Nie wiem ,ale coś mi nie gra w takiej całej ściennej zabudowie.Kojarzy mi się z dużą zabudową szafą komandor.Takie zabudowy na całą szerokość ściany fajnie wyglądaja za wyspą.Moja ciotka kiedyś miała w sypialni taką szeroką szafę z drzwiczkami i to mi się tak kojarzy,ale poszukam po necie podobnego układu do mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.08.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 A może nie zabudowuj lodówki. Pomyślimy jeszcze. też poszukam jakiejś inspirki w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.08.2012 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Lodówka może być sbs ,tylko w ikewoskim programie nie ma opcji sbs .Więc tylko zwizualizowałam z lodówką do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 12.08.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 a może to po prostu wina wizki? trzeba przyznać ze te ikeowskie to służa tylko i wyłącznie poglądowo zeby zobaczyc układ mebli a nie jak całe pomieszczenie będzie się prezentować natomiast wizka pestki to wizka:) moze daj zrobić komuś profesjonalną wizke ( niech zrobi kolor podłogi taki jak jest faktycznie a nie taki ciemny jak na tej z ikei, kolor mebli bardziej realistyczny, jakies oswietlenie najlepiej dzienne) i moze sie okazac ze kuchnia będzie juz zupelnie inna i spodoba Ci sie:) a czy ty masz runny Rheizink grafitowe? bo ja własnie takie rury spustowe mam i co prawda z bliska sa zielonkawe ale nie mialam ich pofalowanych i mnie sie cały czas podobaja:) a na tym jednym zdjeciu pokazującym jak robią elewacje dno rynny jest jakies dziwne ( zniszczone?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.08.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Koktail,ale ja mam własnie takie grafitowe podłogi:lol2:Rynny miałam pofalowane bo wykonawca był pseudofachowcem.Teraz mi to poprawili,ale łaczenie rynien poprzez lutowanie dalej jest.Musiałabym wymienić wszystkie rynny.Ja mam rynny rheinzink kolor grafit,z bliska są zielonkawe ,narzekam bo włąśnie to lutowanie je szpeci.Mnie się taka pełna ściana nie podoba,może to wina wizki,a może tego ,że ta pełna ściana nie jest na wprost tylko po boku.Lubię kuchnie z pełną wysoką zabudową ,ale na wprost wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Inspiracje na kominek. Pestka mnie przekonała do kominka z widoczną rurą,mnie się to zawsze podobało,ale mojemu M. nie .Teraz przystał na to ,bo za bardzo chyba nie mamy innego wyjścia,poza kozą ,któ®ej do końca nie chcemy,poza tym mały wybór dla tych co mają podłączenie powietrza z zewnątrz. A teraz kilka inspiracji któ®e znalałam ,w necie. Przypomnę salon mam dość wąski około 4x9 i wysoki około 3 a może i 3,20 nie pamiętam ,do tego komin wystający na około 20 cm.I teraz muszę wybrać wkłąd jak najmniej głęboki ,ale to z tym nie ma problemu,tylko czy powinnam wybrać wkład bardziej w poziomie ,czy w pionie?I tego właśnie nie wiem,nie wiem .Podłoga będzie jak w innych drewnianych pomieszczeniach w dębie,rura czarna tu trzeba sobie wyobrazić ,że obudowa nie idzie do sufitu ,tylko się kończy.We wszystkich tych obudowach drewno mogęładnie poukładać we wnęce z boku jak tu: a może dać narożny ,szybą na stronę przeszklonej części salonu,aby ogień mogło się podziwiać również w tamtej części,zdjęcia w następnym poście bo mi na komputer już nie chcą się na tego posta wpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 pinowych wkładów z widoczną rurą coć nie widzę w necie ,więc może za ciekawie nie wyglądają.Ogólnie wizualnie wolę wkłądy nie narożne,ale może ze względu na układ salonu lepiej taki dać ?Trzeba niestety pamiętać,że mam komin wystający więc za tym prostopadłościanem-bryłą tego kominka będzie ten cholerny komin.Może jak nie mozna jego ukryć to powinno się jego wyeksponować np.cegiełką z elkamino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 może taki wkłąd z półką ,poszerzony wizualnie przez ciemniejsze boki?oczywiście ściety od góry z widoczną rurą, pytanie tylko na jakiej wysokości te kominki powinny się kończyć .a może kwadratowy nisko umieszczony?ten to chyba się powinien kończyć na wysokości takiej jaka odległośc wkłądu od podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.08.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 mam dokładnie te same rury spustowe (mam płaski dach wiec nie mam rynien) co ty i nie mam nic lutowane no ale to tylko rurya czy kojarzysz moją wizkę? ja tez będę miala zabudowe bokiem do wejscia:) to co widzialas na wizce to nie jest zabudowa na wprost tylko widok kuchni stojąc pod przeciwległą ściana:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Koktail,ale ty masz jedną ścianę zabudowaną całkowicie i nic Ci z niej nie wychodzi, tylko masz przed nią wyspę, to jest idealny układ,taki prawda? a u mnie sytuacja taka: to nie moja wizka ,tylko z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.08.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 ... [ATTACH=CONFIG]130944[/ATTACH] Ale tu wygląda OK . Na twojej wizce było źle Rura kominkowa czarna jak najwyżej do sufitu Żadnych półek szerokich przed szybą, bo strasznie przestrzeń rabują. Zależy, czy chcesz mieć ogień szeroko, czy wysoko wybieraj wkład kwadratowy lu pionowy. A ja rysuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 No właśnie Pestko z ogniem mi jest obojętne,mogę się dostospwać,do tego co lepiej wygląda.Jeżeli to jest bez różnicy to wybiorę sama ,ale może jak pokój jest stosunkowo wysoki do wymiarów to może lepiej wybrać wkład poziomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.08.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Basiu, witam sie po dłuższej przerwie u Ciebie:hug: siedze cichutko, bo musze poczytac, co tu sie wyprawia:D priva dostałam -odpisze wieczorkiem na spokojnie i pstryknełam Ci kilka fotek kuchni-wstawie u siebie, bo mnie Dziefffczęta zlinczują i wywiozą na taczce niewiadomogdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Olu ,witaj no wreszcie ,Ty to masz już za sobą -jak masz fajnie. Natknęłąm się na takie zdjęcie i jako ciekawostkę muszę pokazać trochę przerażający jak lawina kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.08.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Basieńko, ale się u Ciebie dzieje . Przeplatanka kominkowo-kuchenna + stoliczki z palet:). Z taką mnogością inspiracji można bloga zakładać . Nie wiem czy TUTAJ byłaś? To prawdziwe królestwo cudów z palet - nie tylko stoliczków. Co do kuchni to się już pogubiłam lekko... myślisz o wejściu do spiżarni przez zabudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Dorzucę kamyczek lub nieco więcej Jak szukałam pomysłu na własny wpadło mi parę zdjęć takich kominkowych kuriozów, że aż je zachowałam dla śmiechu. Oczywiście większość z Ameryki, ale jest i angielski i grecki też. Gigantomania jest OK, ale... z formą trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Ewo nie ja osobiście uważam,że lepiej nie robić przejścia przez meble,tam na tej ścianie ma wisieć telewizor ,więc mogłoby miejsca zabraknąć-mój M.przypomniał własnie o tym. Dogrywam teraz szafki w kuchni ,muszę się zastanowić,jaka szafka na kosz na śmieci i jaki sposób otwierania.Pod zlewem obecnie planuję 100 cm ,tam będę mieć też młynek na odpady,ale kosz się zmieści.Ale powiem szczerze,że zastanawiam się aby kosz dać do szafki po lewej stronie od szafki zlewowej,bo: 1.jak coś myję to wygodniej wrzucić do kosza w szafce obok ,a nie odsuwać się od szafek . 2.ten mój kosz stałby w szafce w rogu i byłby dostęp zaró∑no do kogoś przy zlewie jak i przy blacie roboczym.I nikt by nie musiał się odsuwać ,jakby druga osoba chciałą coś wyrzucić do kosza. I powiedzcie jak jest wygodniej wyrzucać śmieci otwierając szafkę i klapa kosza idzie do góry? czy otwierając nogą -servo drive ,ale śmieci się wrzuca od góry.Nie wiem dlaczego,ale ten tradycyjny sposób bardziej do mnie przemawia. Pestko fajnie sobie takie dziwadła pooglądać ,ale tylko na zdjęciach:lol2:ten pierwszy jest przerażający jak z jakiegoś strasznego lasu,bałabym się wieczorem obok niego przechodzić,a koło tego z kamieni co pokazałam wcześniej nabawiłabym się nerwicy szybko Ten ostatni to dobry po świętach jak zawsze problem co zrobić z żywą choinką,bez problemu wrzucić do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.08.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 ale fajowe kominki:yes: a z koszem na smieci , ja mam tradycyjny , otwierany z szafką , tylko bez wieczka na gorze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.08.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Monia to co się otwiera na górze jak nie masz wieczka?Czy on po prostu stoi w szafce i nie ma przykrywki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts