Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

nie Pestko ,wyczystka dawno zabudowana ,bo tam przyszło z 20 cm styropianu,a wyczystkę zrobię po drugiej stronie komina ,tj.przy zejściu do piwnicy

To super. Zaniepokoiło mnie, bo pytałam i proponowałam, żeby była od drugiej strony. Wtedy jakoś nie odpowiedziałaś.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie śmieci jak i całą reszta na mojej głowie,mąż segreguję wynosi kiedy mu każę ,ale wiem ,że by nie tłukł szkła.U nas mało szkła ,słoiki zbieramy z mamą na przetwory.

Muszę wyjść ,a cholernie jestem ciekawa co o tym sądzicie.Bo ja jestem zmęczona walką z tą kuchnią,a to dopiero początek.

Pestko Ty pierwsza :)

Aha Spireo nie wiem jaki wkład ,ale chyba poziome wygladają łądniej z rurą.Bo w zabudowie to pionowe mi się bardzo podobają.Więc jak widzisz jest mi to obojętne ,ważne aby w moim salonie dobrze wyglądał

Już Ci szybciutko odpisałam :D

A słoików ja JUŻ nie zbieram. Zrobiłam wiosną przegląd i zostawiłam tylko te fajniejsze kształtem i wygodniejsze do ustawiania na półkach :D Nie masz pojęcia ile wyrzuciłam.

Jeszcze nie wyszłam,myłam zeby i znowu przywedrowałam,wczoraj odwiozłam dzieci do mamy ,więc chociaż o te obowiązki mniej.

Pestko ja też myślałam nad taką szafką tam i widziałam tę fotkę,gdzieś ją ostatnio wklejałaś,chyba na wątku kuchennym.

Dałam nawet tam kontakty ,abym mogła własnie takie sprzety tam podłączyć.

Zastanawiam się tylko jakby te szafki koło sbs zrobić .Najlepsze byłoby cargo,ale ja uważam ,że one są niewygodne, pomijając koszty.Mogę zrobić otwierane ,talerze kubki ,każdy rozmiar na różnym poziomie się zmieści (one wąskie około 35-37 cm)

Słoików mam pełno ,szczególnie po ogórkach kozackich-czy ktoś je próbował są pyszne

Basia, nie śledziłam wcześniejszych rozważań kuchennych - czy sbs miałby być wolnostojący i czy podział szafek na wizce jest taki jaki miałby być, czy jest przykładowy?

Jeśli obie odpowiedzi są twierdzące, to pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od Pestki. Nie trafia do mnie ta wizka. Sbs i podłużne duże okno są ewidentnie nowoczesnymi elementami. Fronty z ramkami są bardziej tradycyjne. Wiem jednak, że ta dyskusja już się odbyła i wybrałaś ramki. Grunt, żebyś sama się z tym dobrze czuła. Jednak jeśli już brać ramki (aktualne nawet gdyby ich nie było) ściana z zabudową powinna być bardziej uporządkowana. Teraz jest cała poszatkowana, nie ma wspólnych linii. Przy ramkach tych linii jest jeszcze więcej i tym bardziej powinna być moim zdaniem zachowana liniowość. Fakt, że nie zawsze sie da, ale mozna spróbować. Tu albo trzeba szafki po bokach lodówki pociągnąć do góry albo te wyższe zmniejszyć do linii lodówki. Nie wiem, o co chodzi z tą spiżarnią - muszę sięgnąć do wczesniejszych wpisów, ale to już nie teraz, bo jestem przy jakimś koszmarnie wolno działającym komputerze.

Basia, udało mi się wrócić do fotki, którą wkleiłaś od Efilo (chyba). Tam jest właśnie tak zrobione, jak napisałam. Wszystkie podziały są w jednej linii i wygląda to już bardzo zgrabnie. W tamtej kuchni sbs też wygląda ładnie. Teraz więc nie wiem, czy moje wrażenie wynika z kiepskiej wizualki czy kwestii połączenia innych materiałów niż na tamtej fotce, bo tamta kuchnia wyglada bardzo ładnie.

Nie wiem, kto robił wizualkę, ale powiedz, żeby poprawił linię szafek i wklej proszę wtedy.

Podział szafek jest narazie przypadkowy (ten w poziomie).Natomiast w pionie gdybym dawała sbs wolałabym zostawić, chciałam rozdzielić sbs od piekarnika bo kolor sbs od piekarnika na pewno będzie się różnił.

A spiżarka po prostu jest i to wejście do niej jest pomiędzy wysoką zabudową a ciągiem szafek-na wizkach tego wejścia nie ujęli,czyli prościej spiżarka jest na lewo od wysokiej zabudowy.

Spirea, ja po prostu tych ramek u Basi nie traktuję jak elementu nowoczesnego. Ramki są płaskie, proste, bez ozdobników. Nie kłócą się z nowoczesną architekturą.

Problem jest jak słusznie uważasz w podziale wysokiej zabudowy. trzeba to uporządkować.

Myślę też, że bezwzglęgnie powinna być sbs. Inaczej zrobi się kratownica z szafek. Sbs jest tu elementem przełamującym niebezpieczną monotonię.

Tych kozackich nie jadłam, ale mam swoje ulubione z chili - kupuję w Kauflandzie. Dają po kubeczkach smakowych. Ostatnio spróbowałam wrzucić do kwaszonych w kamiennym garnku jedną papryczkę chili. Wyszło nieźle :D

Ja wchodzę Beata :yes:, ale się nie odzywałam, bo ostatnio miałam za dużo na głowie. Potem łapałam oddech. A terazdzięlę się między moją łazienkę i pomoc córce. Chcę też wrescie ładnie wykończyć wizualki dla dziewczyn. Więc oszczędzam na słowach i nie wszędzie piszę.

TV - ja jestem przeciwniczką dawania TV i kominka w bliskim sąsiedztwie :no:

Ale jak już musisz to zrób może coś żeby to się nie kłóciło wizualnie. POZIOMY się bujają - to podstawowy błąd. Jeśli fotele i kanapa są wystarczająco daleko to możesz TV powiesić wyżej na ścianie. Niech udaje obraz.

Poza tym na tej póleczce kominkowej zazwyczaj ma się chęć przysiąść, odkłada się masę rzeczy, nawet szczapy drewna. Można uszkodzić ekran niechcący. Prędko zacznie Ci przeszkadzać, bo czymś go zasłonisz od dołu.

A te wnęki pod półką to do czego? Jeśli do przechowywania podręcznego drewna, to bardzo niewygodne.

Wiecie co ja tez nie bylam zwolenniczka tv i kominka na tej samej scianie ale uwazam ze zle nie bedzie u nas. Zreszta zobaczcie plan - inaczej sie nie da. Polka pod TV na wzmacniacz, Playstation i jakies inne pudelka tajemnicze meza ktore musza byc gdzies pod tv.

Wrzuce u siebie w takim razie TV wyzej - zobaczymy jak to bedzie wygladac.

Przyjrzę się wieczorem bo jestem jedną nogą na zewnatrz,wychodzę i nie mogę wyjść.Piękne okna i ich kolor do dębu w sam raz ,duże masz te szklane przestrzenie i salon wydaje się obszerny.Podaj też wysokość kuchni ,bo chyba masz wysoko i mogłoby być pusto jbez szafek nad oknem,to tak na szybciutko.Ja wylewki miałam w grudniu,a jeszcze kuchni ,kominka,drzwi nie ustaliłam :(

No i mam wizualki z sbs uruchomcie swoją wyobraźnie bo wizki gorsze od moich ikeowskich :(

[ATTACH=CONFIG]131097[/ATTACH]może tam jest pusto po lewej ,ale nad szafkami dam TV

[ATTACH=CONFIG]131098[/ATTACH]sufit biały ,ścianki między wysoką zabudową się zobaczy ,raczej białe,na prawo od widocznego okna TV ,dla mnie.Kolor mebli nie taki żółty ,tylko odcień białego -piszą ,że to biały ,ale to śmietanowa biel, no i co ?szczerze

No mi sie bardzo podoba! Ten układ nie jest taki przewidywalny pod linijke, waskie szafki fajnie robia "zamieszanie" przez co nie jest tak schematycznie - zreszta u Ciebie i tak nie mogloby byc by masz szeroką tą sciane i parzyscie wypadaja słupki - pisałysmy juz o tym.

Mi sie bardzo podoba!

Tylko żadnej smietanki na frontach. Pls....znasz ten kolor ktory chcesz dac z palety RAL?

Przyjrzę się wieczorem bo jestem jedną nogą na zewnatrz,wychodzę i nie mogę wyjść.Piękne okna i ich kolor do dębu w sam raz ,duże masz te szklane przestrzenie i salon wydaje się obszerny.Podaj też wysokość kuchni ,bo chyba masz wysoko i mogłoby być pusto jbez szafek nad oknem,to tak na szybciutko.Ja wylewki miałam w grudniu,a jeszcze kuchni ,kominka,drzwi nie ustaliłam :(

Nasze okna sa w kolorze debu :) Dluuuuugo szukalismy takiego koloru :)

Tak, mam wysoko - 280 bedzie juz po dodaniu plyty - ja mam wszedzie, w calym domu sufity podwieszane ze wzgledu na rurki jakies tam :) Wlasciwie to bede je dopiero miec :)

Basia, moze poprostu moglas sobie na to pozwolic zeby sie nad wszystkim zastanawiac - my niebardzo mozemy. U nas czas nas goni bardzo :(

Piankolada to super rozwiązanie ,płytka wewnętrzna szuflada na worki.A te kosze to masz z Peki?z jakiego systemu,bo ja ogólnie bym chciała jak największe kosze( najwyższe) sięgające tak aby się ta szufladka wewnętrzna otworzyła,chociaż ja mogę mieć worki na śmieci w szafce zlewowej -planuję 100cm i boję się,że będzie stała pusta.

A co masz w szafce pod zlewem?

no własnie basai te kosze nie są wcale takie duże. Tez chciałam większe ale takie mi stolarz zamontował i juz zostało. Ale powiem ci ze sie przyzwyczaiłam . W bloku nie było chetnych zeby ze smieciami wychodzic wiec musiałam miec pojemny kosz ;) Teraz mam rzut beretem do kontenera wiec wynosze codziennie. Miałam zapas 35l worków i je zakładam ale są sporo za duze . Mysle ze te moje wieksze kosze są ok 20-25l. Ja mam z Blum-a

W szafce pod zlewem mam burdello. Tzn ogólnie jest niezagospodarowana jeszcze (cała narożna) i trzymam tam póki co reklamówki jednorazowe, pastylki do zmywarki, zapas płynu do mycia naczyn...... Kiedys bedzie młynek

basiu ja mam bosh,. ale moj sbs niestety wystaje z zabudowy na grubośc dzwiczek, bo inaczej by się nie otworzył:yes: takie samo rozwiązanie ma Pinacolada.

a u Efilo się drzwiczki licują z zabudową , ale ona ma liebhnerra( chyba tak ze specjalnymi drzwiami pod skosem):yes:

u mnie wygląda tak[ATTACH=CONFIG]131135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131136[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131137[/ATTACH]

A mnie się podoba jak wystaje. Ważne, żeby było starannie wykonane i sprzęty do siebie pasowały.

Monika, co Ty masz z tyłu za zabudową ?

A mnie się podoba jak wystaje. Ważne, żeby było starannie wykonane i sprzęty do siebie pasowały.

Monika, co Ty masz z tyłu za zabudową ?

a mnie też nie przeszkadza ,że drzrwi wystają i też chciałąm zapytać co masz z tyłu? burdello? jak fajnie to nazwała Pinacolada?