pestka56 16.08.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jeszcze mnie info od Malkul cofnęło. Basiu, patrz jaka genialna prosta balustrada i TANIA w wykonaniu z domu Graham House by E. Cobb Architects Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.08.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jeszcze mnie info od Malkul cofnęło. Basiu, patrz jaka genialna prosta balustrada i TANIA w wykonaniu z domu Graham House by E. Cobb Architects [ATTACH=CONFIG]131405[/ATTACH] Piekne schody i piekna barierka! Tez chcialam miec zywice biala na schodach ale...pomysl upadl - żółknie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.08.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Odpowiem krótko bo to wątek Basi a ja tu ze swoimi butami wchodze Pewnie że dyskutujemy z mężem! Własciwie to głównie o tym rozmawiamy no i czy ładna kupka była naszego synka oczywiscie Tak, słonce wychodzi. Odrazu lepiej Dzieki dziewczyny. Musze uporac sie z tematem - praca nowa i pogodzenie jej z wychowywaniem dziecka. To przepracuje i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Beata jakoś nie lubię tego systemu dziennika budowy z komentarzami, jak jest u Ciebie. Może ze schodami pomyśl o dębowych rozbielanych. Są piękne takie trepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.08.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Beata jakoś nie lubię tego systemu dziennika budowy z komentarzami, jak jest u Ciebie. Może ze schodami pomyśl o dębowych rozbielanych. Są piękne takie trepy. Moj dzeinnik budowy Beata - tam juz nie pisze nic Pisze za to w Dziennik - on jest taki sam jak Basi, z tymze nie mam podzialu na dziennik i komentarze, wszystko razem jest w kupie U nas z trepami to bedzie problem bo mamy bardzo maly przeswit i deska lita ktora bedzie na trepie jeszcze zmniejszy trep. Jesli chodzi o kolor to bedzie taki sam jak w salonie, a o poreczach jeszcze nie mysle swego czasu podobalo mi sie to: Chodzi o taki murek na gorze wlasnie w korytarzu, ale u nas na niego jest za wąsko W ogole to Basiu wejdz na domy z wizja i realizacje domow duzych. Domek z klasa ma sporo realizacji i jak dla mnie sa super. Jest na co popatrzec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.08.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Baśka ... gdybyś tak ... kiedyś ... kupowała deski tarasowe .... będziesz ??Mi się jednak zamarzyło przedłużenie tarasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Mirello ok,zastanawiam się czy robić taras z kuchni-balkon z desek,a resztę z kostki-to bym Ci mogła wtedy sprzedać. Byłam na budowie ,mam pełno zdjęć, Co do schodów,podoba mi się połączenie murków i szkła ,,natomiast Pestko ta barierka z domu Graham ,nie lubię jak słupki barierki są prostopadle do schodów,wolę jak do ppodłóg.U mnie barierki będą później,jak wogóle będą. Wkleję zdjęcia ale może w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.08.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Basia widziałam:p pieknie wychodzi ta elewacja. I od razu mowię żadnych farb silikonowych , jako p[oprawki. Czy pamietasz historię z moimi zaciekami na ciemnym tynku. Mialam daszek żle ustawiony i po wakacjach , my byliśmy na Chorwacji, a w Pl 2 tygodnie lało. Wróciliśmy i na ciemnym tynku pojawiły sięzacieki , nie do usunięcia. panowie z firmy gdzie kupowaliśmy tynk byli, obejrzeli i polecili farbę silikonową do zamalowania częsci zaciwekow. Farba dotarła w kolorze ral tynku. Moi pomalowali , ladnie odcinając pod daszkiem i powiem Ci większego szoku budowlanego nie przeżyłam:mad: INNA STRUKTURA< INNY KOLOR< BRAK BARANKA-----koszmar.więc jeszcze 1 poprawka, tym razem zatarty jeszcze raz tynk:p i jest ok. ja widzę , ale nikt inny nie zwroci uwagi.więc ja bym nie malowała farbą tynku:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 To są zdjęcia mojego nieszczęsnego salonu komin wystaje 16 cm. Pojechałam dzisiaj do jakiś koinkówi rozmawiałam na temato mojego podłączenia do komina Można kominek postawić przed kominem,wtedy nie ma problemu rura idzie do komina,aczkolwiek takie kominki z widoczną rurą wyglądają ładnie jak rura wchodzi w sufit ,a nie zawija do komina:( Aha przypomniałam sobie w takim wypadku stosuje się trójnik i idzie rura od kominka w górę potem rozgałęzia się ,jedna odnoga idzie do komina a druga pionowo dalej w górę.Widać to z boku,Oczywiście zaślepia się ,aby dym nie szedł rurą do góry ,tylko odnogą do komina Zastanawiam się nad wizją architekta z tym okienkiem tam jest widok z przedpokoju ,ale nie wiem czy nie za dużo tutaj się dzieje-komin wystający ,okienko do przedpokoju.Wiem,że łądnie doświetla ,ale czy nie przeszkadza wizualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.08.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 o rany ja nie doradzę nie wyobrażę sobie tego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Basia widziałam:p pieknie wychodzi ta elewacja. I od razu mowię żadnych farb silikonowych , jako p[oprawki. Czy pamietasz historię z moimi zaciekami na ciemnym tynku. Mialam daszek żle ustawiony i po wakacjach , my byliśmy na Chorwacji, a w Pl 2 tygodnie lało. Wróciliśmy i na ciemnym tynku pojawiły sięzacieki , nie do usunięcia. panowie z firmy gdzie kupowaliśmy tynk byli, obejrzeli i polecili farbę silikonową do zamalowania częsci zaciwekow. Farba dotarła w kolorze ral tynku. Moi pomalowali , ladnie odcinając pod daszkiem i powiem Ci większego szoku budowlanego nie przeżyłam:mad: INNA STRUKTURA< INNY KOLOR< BRAK BARANKA-----koszmar. więc jeszcze 1 poprawka, tym razem zatarty jeszcze raz tynk:p i jest ok. ja widzę , ale nikt inny nie zwroci uwagi. więc ja bym nie malowała farbą tynku:no: nie strasz mnie ,jak będzie z farbą nie tak to wtedy będą musieli ściągnąć tynk i jeszcze raz robić. No bo jak zatrzeć tynk jeszcze raz ,na tym starym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 kominkiem,jestem załamana bo to dla mnie ważne ,aby go mieć .Nie wyobrażam sobie domu bez kominka.A najgorsze jest to ,że jak nie będę wiedziała jaki to z deską w salonie nie ruszę.Nawet myślę, o zamurowaniu tego prześwitu do przedpokoju,ale muszę być pewna,że on przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Cześć Basiu nie śledziłam ostatnio Twoich poczynań, ze względu na brak czasu. Z kominkiem nie bardzo wiem o co chodzi, ale to okienko z przedpokoju ?... Nie widzę tego. Osobiście bym sobie to zamurowała:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.08.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Basiu, Przepraszam, że dopiero teraz, ale wzięłam się dzisiaj za porządki i tak mi zeszło, a końca nie widać . Wrzucam obie wersje z Twoich linków. W tej zmieniłam tylko ustawienie krzeseł. http://desmond.imageshack.us/Himg849/scaled.php?server=849&filename=xmamipq.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=fbjulii.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg526/scaled.php?server=526&filename=flrpcar.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg534/scaled.php?server=534&filename=vqcdbpp.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg19/scaled.php?server=19&filename=ypegegw.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg807/scaled.php?server=807&filename=taukshu.jpg&res=landing Tu wersja z wyspą - mnie się ten układ podoba, ale wiem, że są już instalacje i z jakiegoś powodu z niej zrezygnowałaś (nie pamiętam dlaczego).http://desmond.imageshack.us/Himg717/scaled.php?server=717&filename=cgakoqu.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg705/scaled.php?server=705&filename=xahsgrw.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=pupukmt.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg163/scaled.php?server=163&filename=njfvsev.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg401/scaled.php?server=401&filename=ijcutlg.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=csvwsle.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 widać drzwi wejściowe ,można z przedpokoju zaglądnąć ,i doświtla przedpokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Wkurzyłam się na ten kominek i wszystko,za ile można ten dom sprzedać?wcale nie dziwię się,że pełno forumowiczek buduje i sprzedaje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.08.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No nie. Jestem na nie:no: Przecież przedpokój to pomieszczenie przejściowe. Zamontujesz tam i tak światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.08.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 [ATTACH=CONFIG]131639[/ATTACH]widać drzwi wejściowe ,można z przedpokoju zaglądnąć ,i doświtla przedpokój Tez bym zamurowala, a w projekcie to jak to ma byc obrobione? Siedzisz przed kominkiem to po co masz ogladac jak sie dzieciaki z kurtek rozbieraja. I jeszcze pisalas ze na tej scianie wlasnie mial byc tv i kominek. I jeszcze to okno? Ja bym zamurowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.08.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Basiu, co Ty? Masz piękny dom, w pięknej okolicy . W każdym domu zdarzają się zonki - od tych architektonicznych, przez wykonawcze na dekoracyjnych kończąc . Większości na szczęście można zaradzić, a jeśli się nie da, to pokochać, bo inaczej człowiek zwariuje. Wiesz, gdy byłam u Ciebie, to nie raziło mnie to, ale nie patrzyłam nigdy od strony salonu (zawsze od strony korytarza). Patrząc na tę fotkę na wprost z salonu i wyobrażając sobie wizualizację Pestki to może faktycznie zaburzać całość . A może... wykorzystać to miejsce na skład drewna do kominka? Zobacz jak byłoby praktycznie - wynosiłabyś z piwnicy i od razu dawała w tę wnękę. Drewno przy kominku zawsze dobrze wygląda i miałabyś niekłopotliwe miejsce na jego składowanie. Co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.08.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Też tak myślałam ,ale to i tak zaburzy wszystko.Mój mąż nie chce sprzedać tego domu,gdyby była działka gdzieś obok to sama bym wystawiła.Ja mojego architekta za ten kominek za ... poweszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts