Barbara74 04.01.2012 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 zlewozmywak duży z ociekaczem-duża komora i mała, kafelki kupione cały ten poziom jest w jednych 60x60- kupione w kwietniu na promocji trocgę obawiam się tej czernio grafituhttp://www.domus.pl/upload/articles/gresy/zirconio/radica/plaakat8.jpgco do mebli to albo biały albo dąb,a dlaczego?z tymi kaflami białe może za duży kontrast, dąb ( kupione podłogi do salonu i reszty domu ) więc spójność i bardziej spokojny dla oczu.Możliwość druga wysoka zabudowa dąb ,a reszta biała lub odwrotnie.dąb naturalny np coś takiego.Przy tym kolorze przepięknie wygladałby blat granit płomieniowany też w graficie-ale przy tak wielkiej kuchni cena makabryczna.Szafki przygotuję pod granit,ale najprawdopodobnie narazie takiego nie zrobię.Blat drewniany też rozważam I teraz najważniejsza kwestia czyli jakie frontyhttp://ravelia.com/system/zdjecia/1044/original/tronco-detal-1.jpg?1316683414 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 fronty za chwilę bo mama przyszła....A jutro wszystkich zapraszam na urodzinowy tort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 O super . Będzie wesoło . Rozumiem, że fronty nie gładkie tylko takie jakby w kwadraty, a uchwyty też takie jak na zdjęciu? Pytam bo od coś podobnego wrzucę w program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Basiu wrzucam wersję z wyspą. Masz bliżej do płyty, ale nie wiem czy taki układ w ogóle Ci pasuje? Podejrzewam, że może być za nisko na podciąg do wyspy (???) Obok zlewu wstawiłam słupek na zmywarkę, o której wspominałaś. Wiem, że miałby być niższy, ale ten program tylko tak potrafi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) O jezu miałąm piątkę dzieci w domu był niezły kocioł...Co do frontów to na początku chciałam białe,kremowe matowe ramki ,ale w wersji nowoczesnej czyli szafki powyżej 80 cm szerokości , potem zauroczyłam gładkimi na wysoki połysk bez uchwytu -frez, potem myślałąm nad dębem z uwagi na prawie czarny kolor podłogi, a teraz nie wiem.Za ramkami przemawia fakt,że te na wysoki połysk białe są prawie w każdym domu jak gładkie na wysoki połysk to 60cm tak jak Magda34 pokazała -uwielbiam albo symetrie albo jak są w tej samej szerokości, jak ramki to minimum 80 żeby wyglądały nowocześniej Julianno a jaka będzie Twoja kuchnia? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Julianno16 czytałaś co pisała Spirea i Magda34 u Tataraka o tym że trzeba najpierw zaplanować i nie robić za dużo szafek.Mam wrażenie że ja mam za dużą tę kuchnię i za dużo tych szaf.Boję się wyceny,Wersja od Magdy34 jest chyba najlepsza, bo ta zmywarka wyżej to już za dużo wysokich szaf- aczkolwiek wiem że tak jest wygodniej( wypróbowałam u mojej siostry)miejsce do siedzenia chcę na tym samym poziomie- nie lubię takich udziwnień. Magdo34 czy rozplanowałaś kuchnię według moich wskazówek czy to była Twoja propozycja- taka jak Ty byś zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Barbara powinnas na razie skupic sie na zabudowie poddasza a nie myslec o wyłącznikach nie wiem czy pod tą pianę jeszcze pojdzie 5 cm wełny ale popytaj na forum o zabudowie co i jak powinnas tam dac pod płytę. Wiesz dlaczego ? po co Ci ekstra przełączniki jak bedziesz miec zimno na poddaszu. do przęłaczników masz jeszcze troszkę czasu. kup na razie zwykłe za 10 zł przydadzą się do prowizorycznego włączania prądu no chyba ze juz masz mnie dzis pokopało troszkę na budowie ale żyję brrrrrrrrrr dlaczego nie mam dziennika - proste ---- forum traktuje jako skarbnicę wiedzy nigdy nie myslałęm aby zamieszczac fotki bo mam od tego picassę na forum pytam o technologię i sprawdzam czy wykonawcy robią poprawnie - często nie robią niestety. dzis jestem padnięty mialem hydraulika i odpalalismy kominek chyba sie zatrułem troszke tą farba z kominka bo bardzo smierdziało. jesli masz czas i ochotę zapraszam https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/3Stycznia20121RozpalenieVarii mimo tego ze mialem 4 ekipy od kominka i wody do niego to jeszcze sprawa nie jest skonczona dlatego nie mysl o przełącznikach skup się na zabudowie i najbliższym etapie. pozdro ps. bardzo fajny system do podłogowki ile tak apropos płaciłas za wylewki i ile miales metrow pamietasz ? Wylewki anhydrytowe 660 zł za kubik + 11 zł za metr za robociznę system tempower podłogówka na powierzchni 186 m, wychodzi drogo i ma swoje plusy i minusy. Byłam u ciebie dzięki za zaproszenie- dość długo budujesz bo fundament 2002 rok? Varia jest piękna a kominek do znudzenia powtarzam świetny I uważaj na budowie bo będzie mi Ciebie u mnie w komentarzach brakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Julianno16 czytałaś co pisała Spirea i Magda34 u Tataraka o tym że trzeba najpierw zaplanować i nie robić za dużo szafek. Tak Basiu czytałam, ale to przecież oczywiste . Jak pomyślę jeszcze o blacie jaki planujesz w przyszłości, to ho ho . Pytałaś o moją kuchnię - jest maleńka przy Twojej. Ma niespełna 10 m, a do tego słup na wejściu. Niebawem chcę założyć swój wątek dotyczący projektowania, to zobaczysz . Planuję białą, bo bardzo mi się podobają. Zupełnie nie przeszkadza mi, żę dużo osób zaglądających na forum taką ma, bo wśród moich znajomych nie ma nikt . Ja będę pierwsza i z pewnością zaszczepię tę sympatię . Wklejam zatem mniej więcej (na ile program pozwala) wizualizację tego co zrobiła Magda przesuwając zlew i płytę bliżej okien, ale różnica jest raczej symboliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Widzisz bo ja lubię białą kuchnię i na wysoki połysk bez uchwytówi i takie jak to nazywam front ramka i w kolorze dębu też i nie wiem co chcę.Też myślę że jak zobaczę kafelki na podłodze to mi to łatwiej przyjdzie.A wiesz gdzie bedziesz zamawiała kuchnię masz jakiegoś stolarza?Układ jest ok, zlew dam chyba bardziej na lewo ,aby był pod oknem.Zastanawiam się nad okapem bo najbardziej podobają mi się niewidoczne a może powinnam zrobić szafkowy ,albo po prostu taki biały jak ma Anula?Czekam na Twój dziennik i Twoje inspiracje, wysłałam Ci wiadomośc na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie Basiu, jeszcze nie szukałam wykonawcy, bo na razie dopiero planuję. Odpisałam na gmaila . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Wklejam jeszcze widok z przesuniętym zlewem tak jak chciałaś (nie martwisz się o chlapanie na okno?) i dodałam szafki poprzeczne, bo kilka razy wspominałaś, że chciałabyś takie na kubeczki . http://img576.imageshack.us/img576/6201/szafkibasia.jpg No i jeszcze okap - wstawiłam szafkę dla wyobrażenia - tak lepiej? http://img713.imageshack.us/img713/4741/opak.jpg Edytowane 4 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki chlapania się nie boję , bo tak teraz w obecnym domu mam, wprawdzie parapet trochę wyżej od okna ale tylko 10 cm. Tam na tej ścianie na prawo od zlewozmywaka chyba dam TV.Może kubki wsadzę do pierwszego słupa wysokiej zabudowy, wtedy lodówka bedzie druga.Jak uważasz?Powiem Ci że pod względem wygody to sama nie wiem co jest najlepiej- brzmi to jakbym nie gotowała.Myślałam o szafkach tam przy okapie , bo ,aby okap dać wtedy podszafkowy. Mam świetną stronę z tapetami dla dzieci, zakładaj ten dziennik ,bo mam fajne propozycje dla Twojej małej książniczki,a wiesz że myślę o zabudowaniu antresoli ,bo jak mi sie zachce takiej królewny to byłby to pokoik dla niej...Tapet tyle dla dziewczynek ,że chce mi się tapetować... Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 04.01.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Magdo34 czy rozplanowałaś kuchnię według moich wskazówek czy to była Twoja propozycja- taka jak Ty byś zrobiła? Cześć Basiu, chciałam od czegoś wyjść, więc rozplanowałam tak, jak chciałaś. Teraz widać, co można poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.01.2012 00:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Cześć Basiu, chciałam od czegoś wyjść, więc rozplanowałam tak, jak chciałaś. Teraz widać, co można poprawić Dzięki Ci bardzo widzę ,że też nie śpisz po nocach ,a co Ty byś zmieniła,jak Ty byś to widziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Hej mnie się bardziej podoba ze zlewem pod oknem. jaka jest wtedy odległość od zlewu do płyty? i w sprawie tych włączników światła, które pokazujesz w dzienniku - mam taki w gabinecie, tylko pojedynczy. używam od 6 lat, bardzo fajnie chodzi. trochę odstaje od ściany, ale to chyba kwestia mało wprawnego montażu (przez męża:)), ale zwróciłam na niego uwagę dopiero po tym, jak Madeleine się poskarżyła, że u niej nie dolegają pstryczki do scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Basiu Jeśli ten tort, o którym wczoraj wspominałaś jest dla Ciebie, to... http://www.wildpoppies.co.nz/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/H/B/HBCAKE.jpg Dużo radości, satysfakcji, zdrowia, no i wiadomo... pieniążków by pomóc szczęściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.01.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dziękuję bardzo tak dla mnie, w nowej kuchni postaram się taki sama zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Basiu, wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dzięki chlapania się nie boję , bo tak teraz w obecnym domu mam, wprawdzie parapet trochę wyżej od okna ale tylko 10 cm. Tam na tej ścianie na prawo od zlewozmywaka chyba dam TV.Może kubki wsadzę do pierwszego słupa wysokiej zabudowy, wtedy lodówka bedzie druga.Jak uważasz?Powiem Ci że pod względem wygody to sama nie wiem co jest najlepiej- brzmi to jakbym nie gotowała.Myślałam o szafkach tam przy okapie , bo ,aby okap dać wtedy podszafkowy. Mam świetną stronę z tapetami dla dzieci, zakładaj ten dziennik ,bo mam fajne propozycje dla Twojej małej książniczki,a wiesz że myślę o zabudowaniu antresoli ,bo jak mi sie zachce takiej królewny to byłby to pokoik dla niej...Tapet tyle dla dziewczynek ,że chce mi się tapetować... Aaa... jak tak, to kichaj na antresolę i buduj pokoik dla Księżniczki . Wrzuć tego linka z tapetami . Co do kubków, to raczej w takim razie w wysokiej zabudowie, albo po prostu w szufladach tam gdzie planujesz postawić czajnik. Nad okapem nie będzie to dobrym rozwiązaniem, bo: 1. za wysoko 2. daleko od czajnika - no chyba, że postawisz go obok płyty? (jakoś mi ten kącik obok zlewu tak pasował na czajnik ). Pomyśl jeszcze nad tym okapem - masz niską kuchnię. Szafka na tej ścianie będzie trochę zaburzała widok. Samodzielny, zgrabny okap może wyglądać ładniej i ciekawiej (np. tuba), albo ewentualnie pomyśl o okapie wysuwanym z blatu - Ty lubisz nowinki http://bi.gazeta.pl/im/7/9047/z9047447X,Okap-automatycznie-wysuwany-spod-blatu-to-technologiczna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Basiu ZOBACZ - ale okapy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts