1976pinacolada 21.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Pinakoladko mam ,ale w tym domu gdzie mieszkam obecnie:D bo ja nie jestem bezdomna Naprawdę ??!! No popatrz jak sie człowiek może pomylić ps. chyba jestem zmęczona i czas na odpoczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 21.08.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ja to dzisiaj jestem po urodzinach mojego pięciolatka.Jestem padnięta ,bo jechaliśmy do niego 70km, potem intensywny pobyt,park linowy,aby starszy się wyszalał,przy dmuchaniu w świeczki, baterie w aparacie padły no i powrót.W nowym miejscu jest dużo dzieci,więc będą mieć moje diabły towarzystwo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 21.08.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Pinakolado szukając fot sbs w zabudowie trafiłąm na Twoje rozterki kuchenne:lol2:nieźle walczyłaś o Twojego sbs whirpoola.Ale nie wiem czy w końcu od upiększa Twoją kuchnię,ale miałaś z tą wnęką z karton -gipsu,pocieszyło mnie ,że nie tylko ja mam sbsowe rozterki.Jesteś z niego zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.08.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Pinakolado szukając fot sbs w zabudowie trafiłąm na Twoje rozterki kuchenne:lol2:nieźle walczyłaś o Twojego sbs whirpoola.Ale nie wiem czy w końcu od upiększa Twoją kuchnię,ale miałaś z tą wnęką z karton -gipsu,pocieszyło mnie ,że nie tylko ja mam sbsowe rozterki.Jesteś z niego zadowolona? To w rezultacie jest sbs samsunga To był w zasadzie jedyny MUST HAVE mojego męża i po przemysleniach postanowiłam to dla niego zrobić choc bardziej komponowała mi sie lodówka w zabudowie. Jestem mega zadowolona - jest cichutenka i jak dla mnie mega pojemna. Zwłaszcza zamrażarnik. Boziu, ile ja mam zapasów W lodówce tez nie mam kłopotów z miejscem ale w razie W mam jeszcze mini lodówke w pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.08.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 To się Twoi chłopcy dzisiaj nacieszyli . Fajnie spędzony dzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) No, nareszcie doczytałam do końca i mogę moje 3 grosze wstawić Kominek – model jest ten, który wybrałaś Spartherm Mini S-4S. Starałam się trafić wielkością i wydaje mi się, że to mi się udało. Wersja jest w zasadzie jedna, ale z modyfikacjami. Najpierw mój faworyt – czarny kominek z okładziną z czarnego łupku: Są różne wersje ściany ceglanej. Komin jest wcięty w obudowę, a rura przechodzi przez ścianę i od klatki schodowej wchodzi w komin. Front odstaje od ściany na około 55 cm. Po bokach kominka jest dość miejsca, żeby zrobić z obu stron miejsce na składowanie drewna. Pokazałam tylko minimalne miejsce – raczej półeczkę na podpałkę. Główne miejsce na drewno jest od strony wąskiego okna, po prawej. Drzwiczki kominka otwierają się na lewą stronę, więc drewno powinno być po prawej. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Wersja biała – obudowa może być z białego kamienia, płytek, albo tylko tynkowana. Kominek stoi przed kominem, więc jego front jest w odległości ok. 70 cm od ściany. Rura wchodzi do komina od strony salonu. Miejsce na drewno jest od strony wąskiego okna, po prawej. Drzwiczki kominka otwierają się na lewą stronę, więc drewno powinno być po prawej. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Wersja miedziana – okładzina z płytek wyglądających jak miedziowane. Ktoś na forum pokazywał projekt łazienki z takich płytek. Kominek stoi przed kominem, więc jego front jest w odległości ok. 70 cm od ściany. Rura wchodzi do komina od strony salonu. Miejsce na drewno jest od strony wąskiego okna, po prawej. Drzwiczki kominka otwierają się na lewą stronę, więc drewno powinno być po prawej. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.08.2012 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Oj kto ma tak pięknie w domu!!! i kto to urządził!!!!Pięknie mój faworyt to też czarny kominek i mojego M. też,jesteśmy świeżo po oglądaniu,mało w tej chwili widzimy różnic ,bo nam się to strasznie podoba>Piękny ten obraz przy schodach,dywan ,stolik ,fotel ,kanapa i lampy,A ten sufit betonowy to zawsze był ładny,szkoda,że zabudowany Pestko widziałam o której godzinie to wstawiłaś,ja spałam i większość z nas spała,głupio mi z tego powodu,strasznie jestem wdzięczna i zakłopotana ,ale za chwilę wszyscy się zbiegną i będzie zbiorowy podziw.Chcę krzyczeć chodzcie do mnie i patrzcie jak pięknie,boję się,że oryginał nie dorówna Twoim wizualizacjom.Bardzo ,bardzo ,wielkir dzięki ,trochę muszę ochłonąć. Jaką mniej więcej wysokość obrałaś? albo jaką sugerujesz?Aha i to na któ®ą stronę drzwiczki i gdzie drewno,ważna uwaga,Muszę rozwiązać problem wejścia rury w kominek ,ale teraz przepraszam bo idę oglądać jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.08.2012 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Pufa vintage piękna ,jeśli chodzi o wersje ściany z cegłą to na teraz ,na szybko wersja:albo sam bok z cegły i reszta szara,albo bok z cegły i komin z cegły.Myślę,że z tym kominem z cegły nawet lepiej-tak zdecydowanie lepiej,ale z cegłą ,gdzie jest jej dużo musi mi to mąż w pracy wydrukować. Muszę ustalić,jak z wejściem rury w ścianę,Pan kominkowy powiedział,żęmoże rura wejść już w obudowie komina w ścianę,a tam tylko atrapa,muszą osobiście zobaczyć z tym podłączeniem od strony schodów po drugiej stronie. Jeśli kominek miałby stać przed kominem to konieczne jest wyróżnienie komina od obudowy ,aby nie zlewał się z kominkiem Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.08.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 pestka - ranyboskie gdzies Ty była jak ja "wymyślałam" swoje wnętrza Wizualizacje genialne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnie najbardziej sie podoba wersja gdzie kominek stoi obok komina (kazde 20cm na wagę złota), cała ściana (narożna) jest w cegle a tylko sam komin tynkowany Ale Basia jak ochłonie (a z pewnościa chwila jej zejdzie) to napewno wybierze najlepsza dla siebie wersję Zresztą, wszystkie są piękne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.08.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja to już w nocy widziałam, jak karmilam młoda i rozbudzilam się tylko przez te wizualizacje, nie lubilam dotąd czarnych kominkow, ale ten faktycznie super wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.08.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Obecna Czułam, że zobaczę coś fantastycznego . Na cześć Pesteczki - HIP HIP HURRRAA Bardzo podobają mi się te wersje (w kolejności od NAJ): http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132477&d=1345591333 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132479&d=1345591429 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132480&d=1345591473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.08.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Pufa vintage piękna.... Muszę ustalić,jak z wejściem rury w ścianę,Pan kominkowy powiedział,żęmoże rura wejść już w obudowie komina w ścianę,a tam tylko atrapa,muszą osobiście zobaczyć z tym podłączeniem od strony schodów po drugiej stronie.... Dumna jestem z siebie dziko, bo mi się udało nawet wielkością z tym kominkiem jakoś pograć. Wysokość obudowy jest w proporcji do szerokości szyby kominka, ale na styk. Brałam pod uwagę wysokość wkładu całego, czyli o ile teraz pamiętam 128 cm. W żadnym wypadku nie może być niższa jego obudowa. Nawet może się okazać, że będzie sporo wyższa ze względu na to co powiedział Ci kominkowy o wprowadzeniu rury do kominka jeszcze w ramach jego obudowy. Ten czarny – ŁUPKOWY ma po prawej kawałek nie obłożony łupkiem. Chodziło mi o to, żeby czarna bryła patrząc od przodu była jak najbardziej zbliżona do kwadratu. Zjem co nieco i machnę to na planie Twojego salonu w rzucie z góry. Na podłodze nic nie kładłam, ale przymierzę jeszcze szybę i ten czarny łupek. Można by też poszukać płytek drewnopodobnych. Wojgoc ma u siebie w łazience bardzo piękne i ta firma ma ich pokaźny wybór jeśli chodzi o kolory Sporo o ŁUPKACH ostatnio poczytałam i odgrzebałam informacje o zabezpieczaniu i konserwacji kamienia. Wyszło na to, że czarne łupki to najcudowniejszy materiał wnętrzarski i elewacyjny. Nawet dachy się z takich robi, o czy całkiem zapomniałam. Na dodatek jest spośród szlachetnych kamieni najtańszy. A ze względu na sposób obróbki – łupanie – ma wspaniałą fakturę powierzchni. Beata Weronika (Beata i Kris dziennik budowy) ma w projekcie kuchni łupkowy blat. Początkowo nawet jej to odradzałam, ale poczytałam więcej i to świetny pomysł. Cieszę się, że Ci się podoba. Kanapa jest od Rolf Benz, a pufa vintage i szafka pod TV z Belbazaar. Fotel w kąciku za kominkiem pochodzi z kolekcji, chyba Jennifer, wystawianej na Westwing niedawno. Te zabawne pólko szuflady też były na Westwing (TISCHLA_Manufakture, szuflady SCALA). Obraz vintage jeśli Wam się podoba z przyjemnością mogę przygotować podobny, z takim napisem jak zechcesz, w prezencie parapetówkowym (będziesz mogła dać go do wydrukania na płycie metalowej). Można też takie kupić teraz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.08.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja to już w nocy widziałam, jak karmilam młoda i rozbudzilam się tylko przez te wizualizacje, nie lubilam dotąd czarnych kominkow, ale ten faktycznie super wyszedł Super wyszedł, bo to dzięki fakturze łupka. On ma taki dyskretny połysk i światło odbija się w nim jak w tafli posypanej drobinkami srebra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.08.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 pestka - ranyboskie gdzies Ty była jak ja "wymyślałam" swoje wnętrza Wizualizacje genialne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnie najbardziej sie podoba wersja gdzie kominek stoi obok komina (kazde 20cm na wagę złota), cała ściana (narożna) jest w cegle a tylko sam komin tynkowany Ale Basia jak ochłonie (a z pewnościa chwila jej zejdzie) to napewno wybierze najlepsza dla siebie wersję Zresztą, wszystkie są piękne !!! Dzięki Pinacolada i WSZYSTKIM też bardzo dziękuję za miłe słowa Mój faworyt to ten gdzie cała ściana jest z cegły, aż do dziury do przedpokoju i komin tynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.08.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ewo ,dzięki za powiększenie.Wizki Pestki nie zasługują,aby być małymi miniaturkami.I Pinakolado masz rację trudno ochłonąć,Przegladając wiem,że ta koljność Ewy jest też moją kolejnością,aczkolwiek nie wiem czy druga powiększona nie jest moim faworytem.Pestko zastanawiam się czy już dostałaś propozycję współpracy od Muratora.Czy jeszcze Cię tu nie odnaleźli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.08.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Patrzyłabym ,patrzyłabym ,ale muszę szybko wyjść ,umyję zęby w towarzystwie laptopa,Ja nie widzę,aby czarny był nie obłożony,a może myślę,że to już ściana ,chyba,czy to na Tych powiększonych wizkach?Ewo cokolwiek Pestka tu wrzuca,proszę powększ to !!!!proszęi Kanapy fajne ,ale wiem z gazet,że cena raczej nie dla mnie,łupki kocham,kiedyś chciałam mieć dachówkę z łupka .Nie da się chwaliś po prostu wszystko piękne i to dla mnie Pestka zrobiła:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.08.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ewuniu – Julianno, ja nie mogę z komputera wrzucić dużej foty. Czy możesz też 2 pozostałe łupkowe – z czarnym kominkiem dorzucić powiększone, PLEASE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.08.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Kochane - z przyjemnością Wrzucam wszystkie po kolei coby były razem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132476&d=1345591285 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132477&d=1345591333 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132478&d=1345591382 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132479&d=1345591429 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132480&d=1345591473 Basiu, u mnie znajdziesz instrukcję jak wklejać - odpowiedziałam na Twoje pytanie., Jak chcesz to wrzucę też u Ciebie. Oczywiście dla mnie nie ma problemu, by powiększać to co wrzucacie, ale czasem coś się chce szybko, a ja niebawem wracam do mojego kieratu . A co do pracy dla Muratora, to ja już posłałam 3 maile by nagrodzić Pesteczkę i NIKT mnie nie traktuje poważnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts