Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basiu, witam się u Ciebie, bo chyba tego jeszcze nie robiłam. I na razie jestem wstanie tylko tyle napisać, bo padłam jak zobaczyłam to co Pesteczka tutaj wyprawia.

Pesteczko, jesteś wielka. Wielkie ukłony dla Ciebie zdolniacho. Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!

i to wszystko u mnie się dzieje,:wiggle:chyba przeginam ,ale jestem dumna jak paw

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra a teraz realia,jutro idę do następnych kominków,dowiedzieć się jeszcze więcej.Dużo osób na wakacjach więc ,u jednych muszę czekać do poniedziałku.Wezmę pod uwagę jeszcze inny wkład o podobnej głębokości ,ale tańszy i może własnie tę różnicę dodam do ciepłej obudowy.

Byłąm dzisiaj w kuchniach,muszę się zastanowić nad wysoką zabudową,wersji mam kilka ,wspólnie z panem tworzyliśmy je.Oczywiście nie jest to ta sama jakość jak u Pestki,no ale czasami nasza wyobrania musi popracować ,bo mózg się rozleniwi.

Chociaż to żadna konkurencja,ale dzisja może nie powinnam wrzucać.

Wrzucaj :D

Talentu Pesteczki nic i tak nie przebije - niezależnie, kiedy wrzucisz :D.

Napisz mi też proszę (możesz na priv jeśli wolisz) co to za kominki te z Gliwic. Bardzo szybko przygotowali Ci wizualizację. Praktycznie z dnia na dzień. Ja już muszę się naprawdę za to zabrać.

Aaa... Szkoda :(. Tak skojarzyłam, że jednego dnia byłaś, a drugiego pokazałaś wizu i sobie pomyślałam, że to te kominki z Gliwic tak rewelacyjnie pracują :D.

A jaka firma robiła tę wizualizację?

Wracając do ostatniej wizualizacji Pesteczki, to mnie się bardzo podoba, to "ukrycie" TV w obrazkach. U mnie się tak raczej nie da, bo mam za mało miejsca :(.

Już wszystko wiem :). Dziękuję za telefon Basiu :hug:

Strasznie miło było usłyszeć Twój zachwycony głos :). Pesteczkę chyba piekły uszy, ale same dobre rzeczy prawiłyśmy :).

Słuchajcie kobiety, trza się zbierać, bo Basia musi umyć po nas podłogę :D.

Obudowę zostawiłam częściowo białą, bo wychodziło mi, że robi się duży ciężki kloc. Ale to jest oczywiście coś o czym sobie Basiu zadecydujesz w trakcie. Najpierw będziesz miała zrobioną obudowę, a potem będzie okładana, mam nadzieję, że łupkiem.

Żeby blok obudowy kominka był lżejszy można zrobić podcięty cokół jak pod szafkami kuchennymi, od przodu i po lewej. Bo z prawej raczej będzie każdy cm ważny do składowania drewna. U mnie w zimie przy kominku leży zawsze około kubika polan na dwóch poziomach – jeden dosycha po przytaszczeniu z drewutni, drugi jest spalany. Takie dodatkowo podsuszone polana palą się lepiej.

Zależało mi, żeby salon wyglądał na sasiedziały, a w takim zawsze robi się trochę dużo różnych rzeczy. Lamp jest faktycznie dużo. Szczególnie te meserschmitty pod sufitem robią tłok :p Ja lubię lampy i się nie opanowałam.

To co wisi na ścianach to moje podpowiedzi, że można takie rzeczy wieszać, ale w końcu co szkodzi zrobić ściany ascetycznie.

Przy TV można zrobić galerię fotografii rodzinnej.

Na tej ściance od podłogi w jadalni do podłogi w salonie, Basieńko, może być biblioteka - proste białe półki. Dom bez książek jest smutny ...UPS, wylazł mól książkowy ze mnie.

Pestko,już Ci kiedyś pisałam ,że robisz rewelacyjne wizualki :jawdrop:,ale dzisiaj Ci napiszę ,że jesteś po prostu GENIALNA!!! :cool:

Mnie się najbardziej podoba wersja z całą ścianą z cegły ,jedynie komin szary :yes:

Dzięki Ola - kolejny głos na moją faworytkę :wave:

Dobra, doszłam do siebie :D

Basiu, bardzo podoba mi się w Twoim domku. Jestem w szczególności zachwycona tymi dużymi przeszkleniami. Uwielbiam takie. Super, że Pesteczka tak dla Ciebie czaruje i możesz zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądać.

Jeśli chodzi o kominek, to wybrałabym faworyta Pestki.

Rewelacyjnie zapowiada Ci się dom ;)

Pestko,już Ci kiedyś pisałam ,że robisz rewelacyjne wizualki :jawdrop:,ale dzisiaj Ci napiszę ,że jesteś po prostu GENIALNA!!! :cool:

Mnie się najbardziej podoba wersja z całą ścianą z cegły ,jedynie komin szary :yes:

OLu właśnie tak będzie ,bo mnie się również to podoba i to chyba number 1 dla wszystkich

Obudowę zostawiłam częściowo białą, bo wychodziło mi, że robi się duży ciężki kloc. Ale to jest oczywiście coś o czym sobie Basiu zadecydujesz w trakcie. Najpierw będziesz miała zrobioną obudowę, a potem będzie okładana, mam nadzieję, że łupkiem.

Żeby blok obudowy kominka był lżejszy można zrobić podcięty cokół jak pod szafkami kuchennymi, od przodu i po lewej. Bo z prawej raczej będzie każdy cm ważny do składowania drewna. U mnie w zimie przy kominku leży zawsze około kubika polan na dwóch poziomach – jeden dosycha po przytaszczeniu z drewutni, drugi jest spalany. Takie dodatkowo podsuszone polana palą się lepiej.

Zależało mi, żeby salon wyglądał na sasiedziały, a w takim zawsze robi się trochę dużo różnych rzeczy. Lamp jest faktycznie dużo. Szczególnie te meserschmitty pod sufitem robią tłok :p Ja lubię lampy i się nie opanowałam.

To co wisi na ścianach to moje podpowiedzi, że można takie rzeczy wieszać, ale w końcu co szkodzi zrobić ściany ascetycznie.

Przy TV można zrobić galerię fotografii rodzinnej.

Na tej ściance od podłogi w jadalni do podłogi w salonie, Basieńko, może być biblioteka - proste białe półki. Dom bez książek jest smutny ...UPS, wylazł mól książkowy ze mnie.

Pestko za łupkiem będę się rozglądała i taki kamień zamierzam dać, no i właśnie te lampy to są moje meserschmitty-to jest najbardziej właściwe słowo:lol2:.

A wiesz,że jak też myślałam o takiej biblioteczce w tamtym miejscu,nawet myślałam ,aby ją podnieść do góry i wtedy barierki nie potrzebuję

Basiu ale fajnie napisałas swoje pochwały dla pracy Pestki:yes:

Moniko tak czułam i fajnie byłoby to zrobić w realu ,byłoby fantastycznie

Dobra, doszłam do siebie :D

Basiu, bardzo podoba mi się w Twoim domku. Jestem w szczególności zachwycona tymi dużymi przeszkleniami. Uwielbiam takie. Super, że Pesteczka tak dla Ciebie czaruje i możesz zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądać.

Jeśli chodzi o kominek, to wybrałabym faworyta Pestki.

Rewelacyjnie zapowiada Ci się dom ;)

dzięki ,wiem takie wizualki niezwykle pomagają ,a zaledwie kilka dni temu byłam przybita i miauczałam o sprzedaży domu,teraz chciałabym dom skończyć i zimą zaprosić forumówki,dom może stosunkowo mały ,ale może by się udało

Edytowane przez Barbara74

Basia, też bedę grzebać w necie w sprawie łupku. A ten link, który Ci wkleiłam, to za daleko od ciebie?

muszę go odszukać,bo to było w mailu prawda?w Bielsku .Jak tam to blisko,Zresztą nawet gdybym miała jechać trochę dalej to bym pojechała,no byle nie za daleko.

Na westing były dzisiaj te metalowe obrazy ,weszłąm przed chwią i wszystko wyprzedane,muszę o 7 tam zaglądać,nic tam jeszcze nie kupowałam ,więc zastanawiam się jak to jest ,czy już samo kliknięcie do koszyka rezerwuje mi to ,czy trzeba szybko jeszcze zrobić przelew dla całkowitej pewności.

Pestko ,a Ty mó∑iłaś ,że takie coś można zrobić ,skąd masz o tym wiedzę,robił ktoś z Twoich znajomych?

http://wmaju2.blogspot.com/search/label/INSPIRACJE

Przedstawiam Ci miejsce do którego sama właśnie trafiłam, wprosiłam się i zaglądać będę. Warto nie tylko pooglądać inspiracje, ale poczytać bloga głębiej. Fajna dziewczyna jak się wydaje.

:stirthepot:

Pestko szukam linku,któ®y mi dałaś z łupkiem,i natrafiam na ciekawe rzeczy.To jest tak jak dużo się dzieje i zapomina się potem wrócić i przejrzeć,albo post ucieka bo jest przyporządkowany wcześniej i myślimy,że wszystko przeczytaliśmy,wspaniałe zdjęcia WARTo zajrzeć !!!!

Muszę przejrzeć moje posty bo obawiam się,że mogło mi wiele rzeczy pouciekać.Te ważne linki chyba powklejam do dziennika